میرنیوز
دکتر حمیدرضا چغازردی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تغییرات اقلیمی رخ داده در دنیا و کشور ما اظهار کرد: بحث خشکسالی یک بحث کوتاه مدت و حتی میان مدت نیست، بلکه یک دوره طولانی مدت دارد و در واقع به زمانی برمی گردد که بشر فشار خود را بر محیط زیست بیشتر کرده است.
چغازردی ادامه داد: تغییرات اقلیمی به دلیل فعالیتهای غیرمسئولانه بشر در دههای قبلی اتفاق افتاده که یکی از اصلی ترین دلایل بروز این تغییرات اقلیمی را می توان در مصرف بیش از اندازه سوختهای فسیلی جست و جو کرد که این موضوع در کنار توسعه روزافزودن کارخانجات باعث افزایش میزان CO2 در سطح کره زمین شده، به نحوی که بر اساس اطلاعات موجود میزان غلظت CO2 کره زمین از 280 PPM در چند دهه گذشته به 400 PPM در حال حاضر رسیده که این روند در چند سال گذشته باعث افزایش گازهای گلخانهای و گرمایش کره زمین شده که تاثیرات آن را به شکل خشکسالی و بارندگی های سیلآسا به ویژه در دو سال گذشته در کشور شاهد هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: اگر روند کنونی ادامه پیدا کند، سال به سال وضعیت بارندگیها بدتر و نامتناسبتر شده و تغییرات اقلیمی هم شدید و شدیدتر خواهد شد.
چغازردی سپس با بیان اینکه سوءمدیریت در حفظ منابع آبی میتواند باعث تشدید خشکسالیها شود، گفت: واقعیت این است که منابع آبهای زیرزمینی و حتی سطحی در خیلی از موارد با کاهش شدید یا نقصان مواجه هستند که سوءمدیریت می تواند وضعیت نامناسب آنها را تشدید کرده و مشکلساز شود.
وی تاکید کرد: ادامه سوء مدیریت ها ممکن است منجر به تغییرات اقلیمی بیشتری شده که همه اینها مهاجرت کشاورزان به شهرها و رها کردن اراضی را در پی خواهد داشت.
مدیر مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه سپس با بیان اینکه بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب در کشور را دارد، گفت: برای مقابله با خشکسالی باید کار را از مدیریت این بخش آغاز کنیم.
چغازردی با تاکید بر اینکه تکنیکهای زیادی برای مقابله با خشکسالی در بخش کشاورزی وجود دارد، گفت: برای اجرایی کردن این تکنیکها باید مدیران و مسئولان کشور تغییر دیدگاه و رویه را بپذیرند.
وی تاکید کرد: همه باید بپذیریم که تغییر اقلیم در کشور ما و حتی دنیا رخ داده و خشکسالیها ادامه دارد و با بارشهای مقطعی نباید سیاستهای مقابله با خشکسالی را در کشور رها کرد، هرچند دو سال پیش که بارشها خوب بود برخی مدیران با تصور اینکه وارد دوره ترسالی شدهایم سیاستهای مقابله با خشکسالی را رها کردند.
چغازردی تصریح کرد: برای اجرای تکنیکهای مقابله با خشکسالی شاید نیاز باشد که مزارع کشاورزی مونیتورینگ شوند و یا حتی ادوات بیشتری در اختیار کشاورزان قرار بگیرد که متاسفانه این بخش از کار در کشور انجام نمیشود.
وی در ادامه یکی از مهمترین تکنیکهای مقابله با خشکسالی را جهتگیری به سمت کشاورزی حفاظتی عنوان کرد و افزود: واقعیت این است که با تغییرات اقلیمی رخ داده دیگر نمیتوان انتظار داشت با شیوههای سنتی بتوان کشاورزی را پیش برد، لذا باید برای مقابله با مشکلات مرتبط با خشک سالی و کمبود منابع آبی باید کشاورزان را به سمت کشاورزی حفاظتی سوق داد.
چغازردی ادامه داد: استفاده از سیستمهای نوین آبیاری که هدررفت آب در آنها کمتر است نیز گام مهمی در جهت مقابله با خشکسالی و تغییر اقلیم خواهد بود که باید کشاورزان را به جهتگیری برای توسعه این بخش برای مدیریت منابع آبی ترغیب کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود