میرنیوز
مجید صمدی در گفتوگو با ایسنا و با اشاره به اینکه کلیهها نقش اساسی در دفع مواد زائد از طریق ادرار و متعادل نمودن الکترولیتها، آب و املاح در بدن دارند، بیان کرد: وقتی کار کلیهها شدیدا کاهش پیدا کند که به آن نارسایی کلیوی گفته میشود، بیمار نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه پیدا میکند.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری یکی از معیارهای نشاندهنده ابتلای فرد به نارسایی کلیوی را افزایش اوره و کراتینین خون بیان کرده و گفت: حداقل میزان کراتینین در افراد بالغ باید حدود ۱.۳ تا ۱.۵ باشد و وقتی کراتینین خون در آزمایشهای افراد سیر صعودی دارد، این موضوع نشاندهنده شروع آسیب به کلیهها است.
وی تاکید کرد: زمانی که کلیهها از کار افتادند، اقدام خاصی جز دیالیز و پیوند کلیه نمیشود انجام داد؛ به همین دلیل بیمارانی که در مراحل اول نارسایی کلیوی قرار دارند، باید بسیار مراقبت کنند. زمانی که کراتینین خون قدری بالا میرود، با انجام یکسری مراقبتها میشود از آسیب جدی به کلیه جلوگیری به عمل آورد تا نیاز به دیالیز دائمی و پیوند وجود نداشته باشد.
به گفته متخصص کلیه و مجاری ادراری دیابت و هایپرتانسیون (پر فشاری خون)، برخی از عفونتهای کلیوی، سندروم نفروتیک و... بیماریهایی هستند که میتواند منجر به نارسایی کلیوی و تشدید آسیب به کلیه شود.
صمدی در خصوص عوامل جلوگیری از ابتلا به نارسایی کلیوی در بیماران مبتلا به دیابت و قند خون بالا اظهار کرد: در وهله اول، این بیماران باید با پرهیز مصرف مواد قندی و کربوهیدرات و رژیم غذایی مناسب، قند خون خود را کنترل و از پیشرفت آسیبهای کلیوی جلوگیری کنند. همچنین افرادی که فشار خون بالا دارند، باید مرتب به پزشک مراجعه و داروهای ضد فشار خون بالا را مصرف کنند و به هیچوجه خودسرانه مصرف داروها را قطع نکنند. همچنین با عدم مصرف زیاد نمک و روغن از آسیب به کلیهها ممانعت کنند.
افسردگی و مشکلات روحی فراوان از مسائل شایع در بیماران دیالیزی
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری ضمن اشاره به اینکه «کماشتهایی و سوء تغذیه در بیماران دیالیزی بسیار شایع است و بهتر است این افراد تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش دهند» افزود: این بیماران باید مصرف نمک را به شدت کاهش دهند؛ به طور مثال نانهایی که در پختشان نمک زیادی استفاده شده نباید مصرف کنند و حتما از آرد سبوسدار تهیه شده باشد. همچنین از مصرف مواد قندی، شکر، غذاهای حاوی کربوهیدرات و میوههای حاوی پتاسیوم از جمله موز، پرتقال و خربزه خودداری کنند.
وی تاکید کرد: این بیماران نباید در بین نوبتهای دیالیز وزن اضافه کنند که این موضوع نیز به اهمیت رژیم غذایی برمیگردد.
صمدی افزود: با توجه به شیوع افسردگی و مشکلات روحی فراوان در بیماران دیالیزی، اطرافیان و کادر درمان باید شرایطی را برای هرچه بهتر کردن اوضاع روحی این بیماران فراهم کنند.
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری در ادامه در مورد بیمارانی که پیوند کلیه انجام میدهند، تاکید کرد: این بیماران باید تا پایان عمر تحت مراقبت مستقیم پزشک قرار داشته باشند و داروهای تجویز شده را استفاده کنند. همچنین نکته مهم برای این بیماران انجام ورزشهای مناسب هوازی از جمله پیادهروی، دوچرخه سواری، شنا، تنیس و... است که روزانه باید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه این ورزشها را انجام دهند.
وی ادامه داد: زمان شروع ورزش را پزشک معالج تعیین میکند که معمولا چهار تا ۶ هفته پس از انجام پیوند موفق است. بیماران پیوندی باید از ورزشهایی که امکان برخورد ضربه به شکم و قسمت عمل جراحی وجود دارد، مثل فوتبال، والیبال، رشتههای رزمی و کشتی خودداری کنند.
صمدی درمورد فواید ورزش برای بیماران پیوند کلیه عنوان کرد: شادابی، افزایش جریان خون و کمک به اکسیژنرسانی، افزایش قدرت قلب ، استقامت و انرژی، کاهش فشار خون، چربی بدن و رسیدن به وزن مناسب، کاهش استرس، افسردگی، افزایش اعتماد به نفس و همچنین بهبود در وضعیت خواب، همگی از فواید ورزش کردن برای این بیماران است.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری درمورد علائم پس از انجام عمل پیوند اظهار کرد: در بیمارانی که پیوند کلیه انجام میشود، گاهی اوقات علائمی همچون تب بالا، فشار خون زیاد، ورم در ناحیه پاها، احساس درد در ناحیه پیوند کلیه، افزایش ناگهانی وزن و علائم سرماخوردگی شدید پیش میآید که نیاز به مراجعه فوری به پزشک و سیستم پیوند کلیه پیدا میشود تا با انجام معاینات و آزمایشهای لازم بررسی لازم صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این بیماران پیش از انجام عمل پیوند کلیه دچار بیماری مزمن و نوعی بیحالی بودند و یا دیالیزهای مکرر داشتند، معمولا پس از عمل احساس ضعف و خستگی آنها از بین میرود و فعالیتهای روزانه آنها پس از مدتی افزایش مییابد؛ بنابراین حتما باید ورزش کردن را با نظارت تیم معالجه خود پس از عمل شروع کنند. همچنین از منظر روابط جنسی و زناشویی، با نظر تیم پزشکی پس از یک ماه اقدام کنند.
این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر اینکه «با توجه به شیوع بیماری کرونا، افراد مبتلا به بیماریهای خاص باید پروتکلهای بهداشتی را بیشتر جدی بگیرند» گفت: این افراد در صورت ابتلا به ویروس کرونا، ممکن است با عواقب بدتری روبهرو شوند و سلامتیشان بیشتر در معرض خطر قرار بگیرد.
صمدی ادامه داد: بیماران خاص نیازمند رسیدگی و مراقبت زیادی از سمت خودشان، اطرافیان و سیستم درمانی کشور هستند تا بتوانند با شرایط خوبی زندگی کرده و دچار عوارض بیماری نشوند. وقتی این مراقبتها جدی گرفته شود، بیماران و دولت هزینه کمتری را برای درمان متحول میشوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت
بسیج یک حرکت مستمر و فلسفه تحول است
نقش بسیجیان در جنگ ترکیبی و شناختی بسیار مهم است
امام جمعه ساری: بسیج کاخ مستکبران عالم را ویران می کند
امام جمعه قم: پیروزی نهایی از آن جبهه مقاومت خواهد بود
سردار نجات: امروز بسیجیان و جهادگران در تمام صحنهها آماده اند
رئیس دیوان عالی کشور: بسیج برگرفته از فرهنگ مقاومت است
بسیج محور استراتژیک نظام در امنیت داخلی و دفاع خارجی است
شهید سیدحسن نصرالله محبوبیت فزایندهای نزد آزادگان جهان دارد
دفتر مقام معظم رهبری از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع) قم تقدیر کرد
دفتر مقام معظم رهبری از تلاش های هیات خادم الرضا(ع) قم تقدیر کرد
حادثه تاسف بار برای محیط بان شاهرودی
لنج صیادی متخلف در آبهای شمال استان بوشهر توقیف شد
«اصغر طهماسبی» به عنوان استاندار گلستان معارفه شد
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونیستی را ببندند
درخواست امام جمعه برای مزایده هرچه سریعتر اموال بدهکار بزرگ پیشوا
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونسیتی را ببندند
وزیر کشور: استان گلستان نماد وفاق در کشور است
بسیجیان همدلی خود را با مردم مظلوم غزه و لبنان ثابت کردند
بانوان زنجانی یک کیلو و ۵۳۴ گرم طلا به جبهه مقاومت اهدا کردند
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند