میرنیوز

جوجه‌هایی که گلویشان از پلاستیک پر شده

جوجه‌هایی که گلویشان از پلاستیک پر شده 2021-05-08T06:43:28+04:30

حسن اکبری در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت هشتم ماه مه (هجدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰) مصادف با روز جهانی پرندگان مهاجر، افزود: پلاستیک، بحران جدی طبیعت خراسان جنوبی است که زندگی پرندگان را تحت تاثیر خود قرار داده و اگر چاره اندیشی نشود باید در انتظار چالشی بزرگ در آینده باشیم.

وی ادامه داد: روز جهانی پرندگان مهاجر رویدادی بین المللی است که در آن بر اهمیت وجود پرندگان مهاجر برای حفظ تعادل زمین، اکوسیستم و انسان تاکید شده است؛ بر همین اساس به منظور افزایش توجه جهانی به اهمیت پرندگان مهاجر، از سال ۲۰۰۶ میلادی، با حمایت کنوانسیون حفاظت از گونه های مهاجر وحشی (CMS) و همچنین توافقنامه حفاظت از کریدورهای مهاجرتی اوراسیا- آفریقا (AEWA)، دومین شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی پرندگان مهاجر نام گذاری کردند.

اکبری اظهار کرد: پرندگان مهاجر با ایجاد پیوند اکولوژیکی از طریق مسیرهای مهاجرت خود، مردم، کشورها و قاره‌ها را به هم متصل می‌کنند.

وی بیان کرد: پرندگان به عنوان نماد ارتباط اکولوژیک زیستگاه‌ها، به ما این دیدگاه را گوشزد می‌کنند که اکوسیستم جهان یک ساختار در هم تنیده و مرتبط است و نمی‌توان این پیوستگی را نادیده گرفت. برای داشتن جهانی با پرندگان مهاجر و از همه مهم تر برای داشتن جهانی مناسب زندگی بشر، ما نیازمند یک دیدگاه جامع هستیم که طبیعت را ورای مرزهای سیاسی و جغرافیایی ببیند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی تصریح کرد: مراسم روز جهانی پرندگان مهاجر امسال بدلیل همه گیری بیماری کرونا به صورت مجازی برگزار می‌شود؛ همچنین  می‌توان انتظار داشت که مسئولان، سازمان‌های مردم نهاد، باشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، مدارس و ... در سراسر دنیا فعالیت‌ها و برنامه‌هایی را طراحی و اجرا کنند.

اکبری بیان کرد: هر سال شعاری بر روی هدف و عنوان به خصوصی متمرکز می‌شود که در سال ۲۰۲۱ میلادی  تمرکز بر آواز پرندگان و پروازشان است.

پرندگان خراسان جنوبی و اهمیت آن‌ها

وی خاطرنشان کرد: هرساله اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی تمامی آبگیرهای استان را پایش و پرندگان مهاجر را همزمان با تمام دنیا سرشماری می‌کند؛ در سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۶۰۰۰   قطعه پرنده مهاجر شامل انواع اردک‌ها، حواصیل، خوتکا، اردک سرسبز ، باکلان   و انواع پرندگان کنار آبزی در استان خراسان جنوبی سرشماری شد.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی میزبان نزدیک به ۱۸۰ گونه پرنده بومی و مهاجر بوده که از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی و زیبایی‌های شگفت انگیز استان محسوب می‌شود.

اکبری با اشاره به آبگیرها، تالاب‌ها و زیستگاه‌های پرندگان مهاجر در خراسان جنوبی، اظهار کرد: پناه گاه حیات وحش تالاب کجی نمکزار نهبندان، نیزار خور، رودخانه تجنود،  رودخانه و سد مهوید، رودخانه و سد  برکوه، دره بید، کال نی، سد کریت، رودخانه، وبیاض و سد بیهود، رودخانه فرخی، رودخانه و  سد حاجی آباد، رودخانه مردان شاه، رودخانه اسفشاد، رودخانه قرقاب( قورقوری )، رود شور نهبندان، رود شور قله ریگ، رود سیاهو، ماهیرود و رود گزدز، زیستگاه این پرندگان در استان هستند.

نقش بحران پلاستیکی بر پیکره محیط زیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: تولید سالانه پلاستیک در جهان بیش از ۳۰۰ میلیون تن است. پس پلاستیک یکی از پرمصرف ترین مواد در دنیاست؛ آنچه که اغلب از نظرها دور می‌ماند این است که در مقایسه با طول عمر ۲۰ تا ۵۰۰ ساله پلاستیک، گویی تنها برای یک لحظه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اکبری اظهار کرد: پلاستیک ماده‌ای سبک وزن است و به گونه‌ای طراحی شده که زود از بین نرود؛ به همین علت تکه‌های رهاشده پلاستیک که به آسانی در طبیعت جابجا می‌شوند، خطراتی جدی برای جانوران مهاجر وحشی به همراه خواهند داشت؛ اسف بارتر آنکه، مواد پلاستیکی به آسانی به شکل محلول در نمی‌آیند؛ یعنی وقتی مواد پلاستیکی تحت تأثیر عوامل محیطی مثل آب، نور آفتاب و باد به ذرات کوچکتری تقسیم می‌شوند، اغلب توسط جانوران بلعیده می‌شوند که می‌تواند منجر به مرگ آنها شود و یا زمینه گره خوردن یک قطعه یا نوار پلاستیکی به دور جانور و گرفتار شدن موجود را فراهم می‌آورد.

مواد پلاستیکی چگونه بر پرندگان اثر می‌گذارد؟

اکبری ادامه داد: متأسفانه توانایی پرواز کمکی به پرندگان نمی‌کند تا بتوانند از خطرات مواد پلاستیکی بگریزند؛ جوجه‌هایی که دستگاه گوارش شان از مواد پلاستیکی پر شده و تلف شده‌اند، تورهای پلاستیکی‌ای که به دور یک جانور پیچ خورده و باعث گرفتار شدن، قطع تنفس و مرگ حیوان شده، نمونه‌هایی از آسیب‌های عینی مواد پلاستیکی برای پرندگان و سایر گونه‌های حیات وحش است.

وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد آثار مثبت مدیریت زباله‌های پلاستیکی حتی پس از دوره‌ای کوتاه نمایان می‌شود؛ از این رو می‌توان نتیجه گرفت احساس مسئولیت اجتماعی و آگاهی جامعه خطر آلودگی‌های پلاستیکی را کم می‌کند.

اکبری اظهار کرد: پرندگان مهاجر در اثر آسیب‌های ناشی از وجود پلاستیک در محیط شان متحمل جراحت و تلفات می‌شوند و لازم است جامعه جهانی برای بهبود وضعیت پرندگان مهاجر اقدامی عاجل در پیش گیرد؛ روز جهانی پرندگان مهاجر امسال فرصتی خوب است تا برای مبارزه با مشکل جدی آلودگی محیط زیست به مواد و زباله‌های پلاستیکی با دنیا همگام شویم و آثار مخرب این معضل را که روز به روز جدی تر می‌شود برای همگان روشن سازیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به راهکارهایی برای حل معضل آلودگی محیط به مواد پلاستیکی، تصریح کرد: باید میزان استفاده از مواد پلاستیکی را کاهش داده و از جایگزین‌های دوستدار محیط زیست بهره بگیریم و به هنگام مصرف مواد پلاستیکی و همچنین دورریختن زباله هایشان به روش‌های کم ضرر توجه بیشتری کنیم.

اکبری ادامه داد: از فعالیت‌ها و برنامه‌های پاکسازی محیط زیست از زباله‌های پلاستیکی که در محله یا شهرمان برگزار می‌شود، حمایت کنیم و به آنها بپیوندیم و حرکتی در جهت افزایش آگاهی جامعه انجام دهیم.

وی افزود: لازم است با اقداماتی که برای جلوگیری از مصرف بی رویه و غیرضروری مواد پلاستیکی و تشویق دفع صحیح زباله‌های پلاستیکی صورت می‌گیرد، در سطح محلی و یا حتی جهانی، همگام شویم.

اکبری، توصیه‌هایی نیز برای حفاظت از پرندگان و زیستگاه‌های آنان داشت و بیان کرد: حذف چراغ های غیرضروری، ممانعت از شکار غیرمجاز پرندگان، حفاظت از مناطق و ممانعت از تخریب زیستگاه آنان، مد نظر قرار دادن راهکارهای اجرایی توسعه پایدار برای کاهش اثرات سوء بر زیستگاه‌های پرندگان از راهکارهاست.

وی بر لزوم اجرای طرح‌های ارزیابی زیست محیطی در مناطق مهم تجمع و یا مسیرهای اصلی پرواز تاکید کرد و گفت: خودداری از ریختن زباله و پلاستیک در محیط زیست و طبیعت و استفاده از شیشه‌های رفلکس برای عدم آسیب به محیط زیست از دیگر اقدامات است که نباید چشم خود را بر روی آن‌ها ببندیم چراکه به هرحال ما در برابر آیندگان مسئولیم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

جان باختن کودک ۱۱ ساله در رباط‌کریم زیر آوار میلگردها

جان باختن کودک ۱۱ ساله در رباط‌کریم زیر آوار میلگردها
2025-03-13T23:56:31+03:30
رباط کریم - سقوط میلگردها از یک دستگاه نیسان در بلوار امام رضا(ع) رباط‌کریم، جان یک کودک ۱۱ ساله را گرفت و مادرش را مصدوم کرد.

مردم اجازه دست‌درازی به ثروث عظیم «شاهوار» را نمی‌دهند

مردم اجازه دست‌درازی به ثروث عظیم «شاهوار» را نمی‌دهند
2025-03-13T23:56:29+03:30
شاهرود- رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با اشاره به اهمیت «شاهوار» برای کشورمان، گفت: هیچ مردمی حاضر نیستند چنین ثروت عظیمی را به پای استخر...

تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد

تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد
2025-03-13T23:16:38+03:30
سمنان- نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به نقش مداحان در مقابله با توطئه‌های دشمنان گفت: تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد.

بزرگترین زورخانه شرق کشور با ظرفیت ۸۰۰ تماشاگر در گناباد افتتاح شد

بزرگترین زورخانه شرق کشور با ظرفیت ۸۰۰ تماشاگر در گناباد افتتاح شد
2025-03-13T22:09:57+03:30
گناباد- بزرگترین زورخانه شرق کشور با حضور وزیر ورزش و جوانان در روستای بیلند گناباد افتتاح شد.

امضای تفاهم‌نامه مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس کرمان

امضای تفاهم‌نامه مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس کرمان
2025-03-13T22:09:55+03:30
کرمان- تفاهم نامه مشترک مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس و صنایع دستی کرمان امضا شد.

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد
2025-03-13T21:56:37+03:30
پاکدشت- رئیس جمهور پس از حضور در جلسه نشست با مدیران شهرستان های جنوب شرق استان تهران در پاکدشت، این شهرستان را ترک کرد و پرونده چهارمین سفر در استان تهران ن...

نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارد

نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارد
2025-03-13T21:56:35+03:30
قائمشهر- سرمربی تیم نساجی مازندران گفت: تیم نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارا است.

نارضایتی سرمربی سپاهان از داوری در بازی با نساجی

نارضایتی سرمربی سپاهان از داوری در بازی با نساجی
2025-03-13T21:30:03+03:30
قائمشهر - سرمربی تیم سپاهان اصفهان با گلایه از داوری گفت: از ترس محروم شدن مجبورم به دروغ بگویم همه چیز خوب بوده است.

طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است

طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است
2025-03-13T20:49:45+03:30
شاهرود- نماینده تشکل‌های زیست محیطی شاهرود با بیان اینکه طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است، گفت: مطالبه جدی مردم شهرستان ابطال این طرح...

کمبود منابع و بودجه در وزارت ورزش

کمبود منابع و بودجه در وزارت ورزش
2025-03-13T20:36:25+03:30
بردسکن- وزیر ورزش و جوانان گفت: کمبود بودجه و منابع در وزرات ورزش مشهود است.

مشارکت ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان

مشارکت ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان
2025-03-13T20:23:04+03:30
بندرعباس- استاندار هرمزگان از مشارکت بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان طی سال آینده خبر داد.

بارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان

بارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان
2025-03-13T20:09:42+03:30
زاهدان- رییس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان وبلوچستان از ثبت گزارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سطح استان خبر داد. 

استاندار گلستان: مدیران بدون اتلاف وقت، مشکلات تولیدکنندگان را حل کنند

استاندار گلستان: مدیران بدون اتلاف وقت، مشکلات تولیدکنندگان را حل کنند
2025-03-13T19:56:22+03:30
کردکوی-استاندار گلستان بر لزوم حمایت عملی از سرمایه‌گذاران تأکید کرد و از مدیران خواست بدون اتلاف وقت، پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان باشند.

جسد مقتول بعد از ۶ روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد

جسد مقتول بعد از ۶ روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد
2025-03-13T19:56:22+03:30
پارس‌آباد - دادستان شهرستان پارس آباد گفت: جسد فردی که ۶ روز پیش مفقود شده از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد.

غربالگری منظم، کلید پیشگیری و درمان به‌موقع سرطان کلیه است

غربالگری منظم، کلید پیشگیری و درمان به‌موقع سرطان کلیه است
2025-03-13T19:43:03+03:30
همدان ـ عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: غربالگری منظم: سلاحی مؤثر در جنگ با سرطان کلیه است.

مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند

مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند
2025-03-13T19:43:03+03:30
همدان ـ مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند.

سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر

سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر
2025-03-13T19:16:25+03:30
مشهد - قائم مقام ستاد مناسبت‌های شهری شهرداری مشهد از سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس از ۲۲ مسیر به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر خبرداد.

رئیس‌جمهور خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد

رئیس‌جمهور خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد
2025-03-13T18:49:46+03:30
پاکدشت- رئیس جمهور در سفر به جنوب شرق استان تهران خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد

مقاومت پای دین دستور خداوند است

مقاومت پای دین دستور خداوند است
2025-03-13T18:09:41+03:30
شیراز - امام جمعه شیراز در جلسه تفسیر آیه محوری ۱۱۲ سوره هود در «پویش زندگی با آیه‌ها» گفت: مقاومت پای دین دستور خداوند است زیرا باعث خشنودی خداوند و شکست حی...

وزیر ورزش و جوانان در قوچان به پویش «نه به‌تصادف» پیوست

وزیر ورزش و جوانان در قوچان به پویش «نه به‌تصادف» پیوست
2025-03-13T18:09:41+03:30
مشهد - وزیر ورزش و جوانان در سفر به قوچان با حضور در پلیس‌راه این شهرستان به پویش نه به‌تصادف پیوست.

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است
2025-03-13T17:56:25+03:30
کاشمر - وزیر ورزش و جوانان گفت: در کشور حدود ۴ هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که برای تکمیل آن‌ها نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

سامانه اسکان نوروزی زائران در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد

سامانه اسکان نوروزی زائران در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد
2025-03-13T17:56:24+03:30
مشهد - مسئول کمیته اسکان ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی از راه‌اندازی سامانه اسکان نوروزی زائران در این استان خبر داد.

حل مشکلات اقتصادی نیازمند هماهنگی سریع بین دستگاه‌ها است

حل مشکلات اقتصادی نیازمند هماهنگی سریع بین دستگاه‌ها است
2025-03-13T17:43:03+03:30
گنبدکاووس-معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با تأکید بر لزوم پیگیری مشکلات اقتصادی و مدیریتی، خواستار هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی استان شد.

بزرگترین سفره افطار جهان اسلام در مشهد گسترده می‌شود

بزرگترین سفره افطار جهان اسلام در مشهد گسترده می‌شود
2025-03-13T17:43:02+03:30
مشهد - مشهد در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) طی یک مراسم افطاری، میزبان ۸۰ هزار نفر روزه دار است.

استاندار تهران: کمبود منابع آب و فرونشست زمین از معضلات جنوب شرق تهران

استاندار تهران: کمبود منابع آب و فرونشست زمین از معضلات جنوب شرق تهران
2025-03-13T17:16:21+03:30
پاکدشت- استاندار تهران کمبود منابع آب، فرونشست زمین تا ۳۶ سانتی‌متر در برخی مناطق، کمبود سرانه‌های درمانی و معضل مهاجرپذیری را به عنوان مشکلات اصلی جنوب شرق ...

۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد

۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد
2025-03-13T17:16:20+03:30
ارومیه - رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی از کشف ۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع و ۱۳ کیلو گرم پیش ساز در شهرستان سردشت خبر داد.

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است
2025-03-13T17:03:03+03:30
تبریز- وزیر علوم بر ضرورت استقلال مالی دانشگاه‌ها، گسترش ارتباط با صنعت و استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی برای حل مشکلات کشور تأکید کرد.

مسجد جامع ارومیه ثبت جهانی می شود

مسجد جامع ارومیه ثبت جهانی می شود
2025-03-13T16:09:53+03:30
ارومیه - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی غربی گفت: مسجد جامع ارومیه جزو لیست اولیه ثبت یونسکو قرار گرفته و اردیبهشت ماه سال آینده مو...

نزاع‌های اجتماعی موجب سستی جامعه می‌شود

نزاع‌های اجتماعی موجب سستی جامعه می‌شود
2025-03-13T16:09:51+03:30
مشهد - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: نبود همبستگی اجتماعی باعث سستی اجتماعی، از بین رفتن اقتدار و روحیه مقاومت در جامعه می‌شود.

ترافیک در محور سوادکوه نیمه سنگین است

ترافیک در محور سوادکوه نیمه سنگین است
2025-03-13T15:56:21+03:30
ساری- سرپرست مرکز مدیریت راه‌های مازندران وضعیت تردد در مسیر جنوب به شمال محور سوادکوه را نیمه سنگین یاد کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)