میرنیوز
پیرو اعلام انتشار ارزیابی اخیر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، مربوط به بازه زمانی ۹۷ – ۹۶ و اعلام رتبه ۴۱+ دانشگاه ایلام در بین دانشگاههای جامع و رتبه ۶۰ ـ ۴۷ در بین کل دانشگاههای کشور، موارد ذیل جهت تنویر افکار عمومی و به ویژه جامعه دانشگاهی به اطلاع میرسد تا ضمن استفاده از این فرصت مطلوب برای ارائه اطلاعات درست و مستند درباره جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه، به سؤالات احتمالی برخی مخاطبان ارجمند و علاقمند به حفظ سرعت پیشرفت دانشگاه پاسخ داده شود:
۱- برابر صراحت اطلاعیه ISC، اطلاعات پژوهشی رتبهبندی مربوط به بازه زمانی ۲۰۱۸ – ۲۰۱۶ و اطلاعات پرسشنامه مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۷ – ۱۳۹۵ میباشد، فلذا نتایج اعلام شده نمیتواند مبنای ارزیابی جایگاه پژوهش دانشگاه در حال حاضر باشد و ارزیابی سیاستها و توفیقات پژوهشی دانشگاه مستلزم اعلام نتایج سالهای ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ از سوی همان مرجع است تا قضاوت منصفانهتری صورت گیرد.
۲- در بازه زمانی ۹۷-۹۶، جمعآوری (Retract) تعدادی مقاله از نویسندگان ایرانی در سطح جهان، سبب بازنگری در حمایتها و اجرای سیاستهای پژوهشی وزارت عتف، برای سالمسازی پژوهشها، تدوین آییننامه تخلفات پژوهشی و اقدامات اصلاحی برای ارتقای کیفیت پژوهش، خروج مجلات غیرمعتبر از فهرست حمایت و کم اثر کردن پژوهشهای ضعیف گردید، که منجر به کاهش تعداد مقالات با ضریب تأثیر کم و افزایش مقالات منتشر شده در چارک اول Q۱ و چارک دوم Q۲ علم جهان گردید.
۳- علیرغم اعمال سختگیریها در بازه زمانی مورد مطالعه، دانشگاه ایلام برابر اعلام ISC با ۱۵ دانشگاه هم گروه شده است، که دانشگاههای بیرجند، بجنورد، خلیج فارس، گلستان، لرستان و هرمزگان دانشگاههای مرکز استان بوده و از دانشجو، استاد و امکانات بیشتری نسبت به دانشگاه ایلام برخوردار میباشند.
۴- در ارزیابی اعلام شده، دانشگاه ایلام در شاخص اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی رتبه ۳۱ و در شاخص «امکانات و تسهیلات » رتبه ۱۳ را در بین دانشگاههای جامع کسب نموده است. کسب این رتبهها گواه آن است، که دانشگاه ایلام در طی چند سال گذشته ضمن حفظ اثرگذاری اجتماعی و اقتصادی خود با بهرهگیری از ظرفیتهای استانی و ملی توانسته است زیر ساخت، تجهیزات، آزمایشگاهها و امکاناتی دایر نماید، که با بهترین دانشگاههای کشور قابل رقابت است، که قطعاً وضعیت این شاخصها در بهبود و ارتقا سایر شاخصها نیز در آینده اثرگذار خواهد بود.
۵- در خصوص جایگاه فعلی پژوهش دانشگاه ایلام، جهت استحضار مردم شریف اعلام میدارد، که با افزایش فعالیتهای بینالمللی و پذیرش دانشجویان خارجی، دانشگاه ایلام از سال ۲۰۱۷ برای اولین بار به عضویت نظام رتبهبندی جهانی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی جهان (سایمگو) درآمده است و ارزیابی این دانشگاه برای سالهای اخیر حاکی از آن است، که دانشگاه ایلام در طی این سالها بین دانشگاههای دولتی، علوم پزشکی و آزاد کشور که به مراتب عددی بیش از دو برابر دانشگاههای جامع و دانشگاههای وابسته به وزارت علوم هستند، در رتبههای همتراز و بالاتر از دانشگاههای مطرح کشور قرار گرفته است:
۱-۵- در سال ۲۰۱۸ دانشگاه ایلام رتبه ۵۱ را کسب نموده، در حالیکه دانشگاه لرستان رتبه ۵۹، دانشگاه اراک رتبه ۶۳ و دانشگاه زابل رتبه ۷۹ را کسب نمودهاند.
۲-۵- در سال ۲۰۱۹ دانشگاه ایلام رتبه ۷۶ را کسب نموده، در حالی که دانشگاه شهید رجایی رتبه ۷۹، دانشگاه سیستان و بلوچستان رتبه ۸۲، دانشگاه گلستان رتبه ۸۵ و دانشگاه اراک رتبه ۸۷ را کسب نمودهاند.
۳-۵- در سال ۲۰۲۰ دانشگاه ایلام و دانشگاه زنجان رتبه ۵۳ را کسب نمودهاند، در حالی که دانشگاه لرستان رتبه ۵۸، دانشگاه الزهرا و دانشگاه خواجه نصیرالدین رتبه ۵۹، دانشگاه محقق اردبیلی رتبه ۶۱، دانشگاه مازندران رتبه ۶۲ و دانشگاه سمنان رتبه ۶۳ را کسب نمودهاند.
۴-۵- در سال ۲۰۲۱ تاکنون دانشگاه ایلام با رتبه ۵۰ همردیف دانشگاه خواجه نصرالدین و دانشگاه لرستان و بالاتر از دانشگاه الزهرا، بینالمللی امام خمینی، قم، سمنان، زنجان، مازندران و گلستان قرارگرفته است.
مستندات مربوط به این ارزیابی در آدرس زیر قابل دسترسی است: https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=IRN
۶- بدون تردید رتبه و جایگاه کسب شده در سایماگو حاصل اجرای سیاستهای پژوهشی، تلاش اعضای محترم هیأت علمی، دانشجویان سختکوش و کارکنان گرامی دانشگاه بوده و به حول قوه الهی کماکان شاهد استمرار توفیقات دانشگاه ایلام درکسب جایگاههای منطقهای، ملی و بینالمللی خواهیم بود.
۷- دانشگاه ایلام با عنایت به تأثیر شاخصهای فناوری و نوآوری در ارتقای جایگاه علمی و فناوری با پیگیریهای مستمر و کسب حمایتهای ملی موفق به اخذ مجوز ایجاد مجتمع نوآوری و فناوری گردید که در بهار سال جاری افتتاح خواهد شد (ان شاء الله).
۸- در خاتمه ذکر این نکته ضروری است که در نظام رتبه بندی دانشگاهها، تغییر رتبه در سالهای مختلف امری طبیعی است، لیکن مهمتر از اعلام رتبه، حفظ جایگاه دانشگاه در بین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی همطراز در کشور است که این مهم تاکنون محقق شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید