میرنیوز
فرشته درایتی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ارائه خدمت ماما در مطب و در زایشگاه مراکز بهداشتی و ارائه خدمات به خصوص خدمات مشاوره به مادران و همسران میتواند قدمی بسیار بزرگ در سلامت خانواده، کاهش آمار سزارین و به طبع آن کاهش مرگ و میر و صدمه به کانون خانواده شود.
وی با تأکید بر انجام معاینات پیش از بارداری، تصریح کرد: قبل از اقدام به بارداری بهتر است جهت انجام معاینات پیش از بارداری به پزشک مراجعه کنید.
ای کارشناسی مامایی بیان کرد: در جلسات معاینات پیش از بارداری، پزشک سوابق پزشکی شخصی و خانوادگی، وضعیت فعلی سلامت شما، داروها و مکملهای مصرفی را بررسی خواهد کرد؛ مصرف برخی داروها و مکملها در زمان بارداری خطرناک است و باید حتی پیش از تلاش برای باردار شدن متوقف یا جایگزین شود چراکه برخی از این مواد در بافت چربی بدن ذخیره و مدتی باقی میماند.
درایتی ادامه داد: همچنین رژیم غذایی، ورزش یا عادتهای ناسالمی مانند سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر و مصرف مشروبات الکلی به علت تاثیرلت بسیار بدو حتی ناهنجاری در جنین باید قبل از اقدام به بارداری حذف شود.
وی اظهار کرد: زمان مراجعه با مطب مامایی برای بررسی وضعیت سلامت آزمایشهایی را درخواست خواهد داد، بر اساس آزمایشات و وضعیت بدنتان به شما مکملها و حتی مولتی ویتامینها تجویز خواهد شد و از به روز بودن واکسیناسیون شما برای تعیین میزان ایمنی بدنتان در برابر بیماریهایی مانند آبلهمرغان و سرخچه نیز اطمینان پیدا خواهد کرد.
این کارشناس مامایی بیان کرد: درصورتیکه به بیماریهای مزمن نظیر آسم، دیابت یا فشار خون دچار باشید که پیش از بارداری قابل کنترل است و در صورت نیاز حتما برای بررسی به متخصصین مربوطه ارجاع خواهید شد؛ همچنین ممکن است معاینه لگن و زنان و تست پاپاسمیر نیز انجام شود.
وی افزود: بهتر است پیش از بارداری برای بررسی سلامت دهان و دندان به یک دندانپزشک مراجعه کنید چراکه تغییرات هورمونی دوران بارداری میتواند شما را مستعد بیماریهای لثه کند.
درایتی ادامه داد: افزایش هورمونهای دوران بارداری ممکن است باعث تغییر واکنش لثهها نسبت به باکتریهای موجود در پلاک دندان و منجر به تورم، قرمزی و حساسیت لثهها شود که هنگام استفاده از نخ دندان یا مسواک زدن باعث خونریزی لثهها میشود.
وی با بیان اینکه زنانی که پیش از بارداری مراقب سلامت لثههای خود هستند، در دوران بارداری کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای لثه قرار خواهند داشت، بیان کرد: سلامت دهان و دندان بیشتر از آنچه میاندیشید در سلامت دوران بارداری و پیشگیری در عوارضی نظیر زایمان زودرس تأثیر دارد.
وی افزود: اگر برای معاینه و جرمگیری دندانها به دندانپزشک مراجعه نکردهاید، حداقل سه تا شش ماه قبل از اقدام به بارداری زمان مناسبی برای این کار است.
مصرف ویتامینها و فولیک اسید را از یاد نبرید
این کارشناس مامایی اظهار کرد: شروع مصرف مکمل اسید فولیک پیش از بارداری و ادامه آن در طول دوران بارداری بسیار مهم است؛ با مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید حداقل به مدت یک ماه پیش از باردار شدن و طی سه ماهه اول بارداری میتوانید احتمال ابتلای جنین به نقصهای لوله عصبی مانند اسپینابیفیدا را به میزان ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش دهید.
درایتی بیان کرد: مصرف فولیک اسید به پیشگیری از دیگر نقصهای مادرزادی نیز کمک میکند؛ پزشک یا ماما ممکن است قرص فولیک اسید یا مکملهای بارداری و مولتیویتامینهای بارداری را که حاوی میزان مناسبی فولیک اسید است برای شما تجویز کند.
وی تصریح کرد: بهتر است مولتی ویتامینها را در دوران پیش از بارداری با هماهنگی مشاورتان مصرف کنید؛ دُز روزانه مولتیویتامین مصرفی شما نباید بیشتر از ۷۷۰ میکروگرم رتینول ویتامین A داشته باشد.
وی بیان کرد: مصرف بیش از حد ویتامین A باعث بروز نقصهای مادرزادی در جنین میشود؛ مصرف ید نیز قبل از بارداری به سلامت جنینتان کمک خواهد کرد.
این کارشناس مامایی ادامه داد: با توجه به شیوع کمکاری تیرویید در ایران، بهتر است از مکملهایی که حاوی ید است استفاده کنید؛ همچنین با توجه به این موضوع که کمبود ویتامین D در بین ایرانیان، قبل از بارداری از کافی بودن این ویتامین در بدنتان اطمینان حاصل کنید.
درایتی اظهار کرد: ویتامین D در جذب کلسیم و سلامت استخوانها تأثیر زیادی دارد؛ اگر از مصرف یکی از مکملهایتان مطمئن نیستید، از پزشک یا مامای خود بخواهید یک مکمل مناسب برای شما تجویز کند.
اصلاح عادتهای غذایی برای داشتن جنین سالم
وی تصریح کرد: هنوز زمان آن نرسیده است که میزان غذای مصرفی خود را افزایش دهید، اما باید با مصرف غذاها و مواد مغذی، بدن خود را برای یک بارداری سالم آماده کنید.
این کارشناس مامایی ادامه داد: سعی کنید روزانه دو پیمانه؛ معادل یک فنجان، میوه و دو پیمانه و نیم سبزیجات مصرف کنید؛ غلات کامل، غذاهای سرشار از کلسیم نظیر شیر، آب پرتقال غنیشده با کلسیم، ماست و انواع مواد غذایی حاوی پروتئین مانند لوبیا، آجیل، دانهها، محصولات حاوی سویا، مرغ و گوشت را در رژیم غذایی خود جای دهید.
درایتی اظهار کرد: با این وجود که متخصصان و دانشمندان دربارۀ میزان کافئینی که مصرف آن در دوران بارداری بیخطر است توافق نظر ندارند، اما همه آنها معتقدند که زنان باردار و زنانی که قصد باردار شدن دارند باید از مصرف زیاد کافئین خودداری کنند.
وی افزود: برخی تحقیقات حاکی از این است که مصرف کافئین زیاد با افزایش خطر سقط جنین و کم وزنی نوزاد در برخی زنان مرتبط است.
این کارشناس مامایی خاطرنشان کرد: به زنان باردار توصیه میشود مصرف کافئین را به ۲۰۰ میلیگرم در روز یعنی حدود یک فنجان قهوه بسته به نوع نوشیدنی مصرفی محدود کنند و زنانی که قصد باردار شدن دارند نیز بهتر است این نکته را رعایت کنند.
و تصریح کرد: اگر از طرفداران جدی مصرف ماهی هستید، در این زمان باید به نوع آنها دقت کنید؛ ماهی منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا سه، پروتئین، ویتامین دی و دیگر مواد مغذی است که برای رشد مغز و چشمهای جنین بسیار ضروری است، با این حال توصیه میشود زنانی که در سن باروری هستند از مصرف برخی انواع ماهی مثل کوسه، شمشیرماهی، شاهماهی خالخالی و تاجماهی خودداری کنند و بیش از یک وعده، یعنی صد و هفتاد گرم در هفته، کنسرو ماهی تن سفید مصرف نکنند.
درایتی یادآور شد: متخصصان توصیه میکنند زنان باردار در هفته، دو وعده یعنی حدود ۳۴۰ گرم از ماهیهایی با میزان جیوه کمتر مانند شاهماهی، قزلآلا، سالمون و ساردین مصرف کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد