میرنیوز
حجتالاسلام و المسلمین ناصر رفیعی در مراسم احیا شب بیستویکم ماه رمضان که شامگاه گذشته، ۱۳ اردیبهشت ماه، در حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: شب قدر از شبهای با فضیلتی است که خداوند آن را معادل ۸۰ سال قرار داده است و منظور از هزار ماه در آیه «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» صرفاً یک عدد نیست، بلکه نمادی از عظمت این شب است.
وی ادامه داد: عاقبت به خیری یک موضوع مهم است و در دعای جوشن کبیر به یک معنا و به تعداد ۱۰۰ مرتبه همین را از خدا میخواهیم و دعای عارفان نیز همین عاقبت بخیری است. در زیارت عاشورا نیز میگوییم «اَللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیایَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتی مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»، یعنی خدایا زندگی و مرگ ما را در راه اهلبیت قرار بده.
رفیعی عنوان کرد: حضرت ابراهیم(ع) که مورد قبول همه ادیان است، فرزندان خود را دور خود جمع کرد تا سفارشی به آنان کند، حضرت گفت: «نصیحت من این است که همان طور که آغاز خوبی داشتید، فرجام خوبی نیز داشته باشید». آیتالله فاضل لنکرانی نیز به طلاب توصیه میکردند که بهویژه در حرم مطهر رضوی، دعای عالیه المضامین را بخوانند که در این دعا عاقبت بخیری هم گنجانده شده است.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: همه ما آغازمان را پشت سر گذاشتهایم و هریک در سن خاصی هستیم، یکی در ۴۰ سالگی دیگری در ۶۰ سالگی و... از طرفی هیچ یک از ما نمیدانیم در چند سالگی و در کجا از دنیا خواهیم رفت، لذا باید حواسمان باشد تا با فرجام نیک از این دنیا برویم. اعمال به پایان و نهایت آن است، حضرت سجاد(ع) برای عاقبت بخیری دعایی دارند، دعای ۱۱ صحیفه سجادیه با عنوان «خواتیم الخیر» دعایی برای عاقبت بخیری است.
وی با اشاره به داستان ثلعبه انصاری، گفت: ثعلبه انصاری از صحابه پیامبر(ص) بارها از حضرت خواسته بود تا برای افزونی ثروتش دعا کند، اما پیامبر(ص) امتناع می کرد، تا اینکه ثعلبه با پیامبر(ص) پیمان بست که اگر خداوند مالی نصیبش کند، حق فقیران و مستمندان را بپردازد. پیامبر(ص) دعا کرد و گوسفندان ثعلبه زیاد شد تا آنجا که وی ناگزیر برای نگهداری آنها به خارج از مدینه منتقل شد، از این رو دیگر نتوانست در نماز جماعت شرکت کند و تنها در نماز جمعه حاضر میشد، اما به مرور زمان آن را نیز ترک کرد. با نزول آیه ۱۰۳ سوره توبه و واجب شدن زکات، پیامبر(ص) دو تن را برای گرفتن زکات نزد ثعلبه فرستاد، اما وی از پرداخت آن خودداری کرد و آن را جزیه دانست.
رفیعی اضافه کرد: این امر سبب آزردگی رسول خدا(ص) شد، در این هنگام آیات ۷۵ و ۷۶ سوره توبه نازل شدند. ثعلبه چون شنید که این آیات، درباره او نازل شده است، با صدقات نزد پیامبر(ص) رفت، اما آن حضرت صدقهاش را نپذیرفت و فرمود که خداوند مرا از پذیرش صدقه از تو منع کرده است. نقل شده است که ثعلبه، پس از وفات پیامبر، زکات اموالش را نزد خلفا برد، آنان به پیروی از پیامبر(ص) زکات او را نپذیرفتند. در آخر ثروت ثلعبه صرف ساخت مسجد ضرار شد و مرتد از دنیا رفت.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: حضرت سلیمان(ع) وقتی از خداوند پادشاهی را طلب کرد، خداوند به او عطا کرد، چرا که ایشان ظرفیت داشت و این ملک را از فضل پروردگار میدانست در مقابل قارون با آن همه ثروت ظرفیت نداشت و عاقبتش به شر شد. نمونه این انسانها زیاد است، عدهای با فرجام نیک و عدهای با فرجام بد از این دنیا رفتند.
وی بیان کرد: امام کاظم(ع) به یکی از صحابه خود فرمود که دو دعا هست که باید زیاد خوانده شود، یکی اینکه از خدا بخواه تا دینت عاریهای نشود و اینکه هر قدر کار خیر انجام دادی، باز هم خودت را مقصر بدان. امام صادق(ع) فرمودند: «یَا اللَّهُ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَی دِینِکَ». همچنین امام رضا(ع) به خواندن ذکر «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» بسیار تاکید کردند. این اذکار برای اینکه عاقبت بخیر شویم، بسیار تأثیرگذار است.
رفیعی تصریح کرد: امام صادق(ع) فرمودند: «سه عمل است که انسان را عاقبتبخیر میکند» و این روایت مکتوب خود حضرت است و توسط ایشان نوشته شده است، برخلاف بسیاری از روایات که نقل و توسط دیگری نوشته شده است. حضرت مکتوب کردهاند که برای عاقبت به خیری اول اینکه نعمتهایی را که خدا داده در معصیت خرج نکنیم، دوم اینکه به حلم خدا مغرور نشویم و سوم اینکه هرکس یاد ما اهلبیت میکند، احترامش کنید.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: در آستانه انتخابات هستیم، لذا نامزدها باید اخلاق انتخاباتی را که بر انتخابات مقدم است، رعایت کنند. در مناظرات اخلاق را رعایت کنند. اگر افراد برای خدا میآیند توهین و تحقیر برای چه است. ما در قرآن دو کلمه تغییر و تبدیل داریم، بهعنوان مثال در قرآن آماده «إِنَّ الحَسَناتِ یُذهِبنَ السَّیِّئَاتِ»، یعنی «بدیها به خوبی تبدیل میشود»، همچنین خداوند نیز فرموده: «ِانَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیٰ یُغَیِّروا ما بِأَنفُسِهِم»، لذا از آنجا که انسانها راکد نیستند، دستخوش تغییرات مثبت و منفی میشوند. شیخ صدوق نیز افضلالعمال در شب قدر را کسب علم برشمرده که این را آیات و روایات برداشت کردهاند، بنابراین باید آیات و روایات در زندگی ما تجلی یابد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است
استاندار جدید برنامه هایش را به مردم ارائه دهد
بسیجی عمل کردن لازمه پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است
رأی هیئت تطبیق ارومیه در مورد عزل شهردار ارومیه در هیئت حل اختلاف تأیید شد
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری
تریلی حامل تجهیزات پزشکی قاچاق در «دشتستان» توقیف شد
تعطیلی ۵ واحد صنعتی به علت تخلفات زیست محیطی در میبد
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است