میرنیوز
احمد خامسان، در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: پس از شیوع بیماری کرونا و و دستورالعمل ابلاغی وزارت علوم در خصوص برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت بر خط، دانشگاه بیرجند یکی از دانشگاههای پیشرو در کشور در راستای اجرایی شدن این دستورالعمل بوده است.
وی ادامه داد: یک سال قبل از شیوع بیماری کرونا دانشکده علوم تربیتی دانشگاه نسبت به راه اندازی یک سامانه آموزش الکترونیکی اقدام کرده است و بعد از ۴۸ ساعت از ابلاغ دستورالعمل ستاد ملی کرونا، کلاسهای آموزشی دانشگاه برگزار و این کلاسها ضبط و در اختیار دانشجویان قرار میگرفت.
رییس دانشگاه بیرجند با اشاره به تداوم برگزاری کلاسهای آموزشی به صورت مجازی گفت: در تابستان سال گذشته نقاط ضعف شناسایی و با در افزایش سرورها مشکلات موجود را به حداقل رساندهایم و در حال حاضر مشکلی در خصوص کلاسهای آموزش مجازی نداریم و از این لحاظ عملکرد مطلوبی در سطح کشور داشتهایم .
خامسان، یکی از دغدغههای موجود را عدم حضور دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۸ در سه ترم متوالی و حضور نداشتن دانشجویان سال ۹۹ به صورت کامل در دانشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد: به زودی این مشکلات مرتفع شود.
وی گفت: از مدتها قبل پیش بینی ما بر حضور دانشجویان در خردادماه در محیط دانشگاهها بود که با موج چهارم شیوع بیماری کرونا این موضوع بعید است، حتی پیش بینی میشود با تداوم کلاسهای آموزشی مجازی، هم وزارت علوم و هم وزارت آموزش و پرورش در بحث علمی با مشکلات زیادی مواجه شوند.
وی بیان کرد: اساتید برای برگزاری کلاسهای مجازی تا سه برابر زمان عادی وقت میگذارند، اما تعامل اجتماعی که در ذات آموزش است در کلاسهای برخط نیست.
رییس دانشگاه بیرجند با اشاره به شیوع بیماری کرونا و تأثیر آن بر تحصیل دانشجویان ابراز امیدواری کرد: با از بین رفتن بیماری کرونا باز هم برخی از کلاسهای آموزشی به صورت مجازی برگزار شود.
وی در خصوص کارگاهها و کلاسهای عملی نیز گفت: بسیاری از دروس عملی مجوزهای لازم جهت جایگزین شدن آنها صادر شده و برخی نیز از طریق فیلمهای آموزشی اجرا شده است و در مورد برخی از دروس نیز منتظر ابلاغ از سوی وزارت خانه هستیم که به صورت حضوری برگزار شود.
وی ادامه داد: کلاسهای دانشجویان خارجی این دانشگاه که اکثرا از کشور افغانستان هستند در دوره کارشناسی ارشد و دکتری به صورت مجازی و در بعضی موارد که نیاز به آرمایشگاه دارند به صورت حضوری برگزار شده است.
خامسان، پذیرش دانشجوی خارجی را به عنوان افرادی که از کشورهای خارج از ایران صرفاً برای ادامه تحصیل به کشور سفر میکنند برشمرد و خاطرنشان کرد: در برنامه بلند مدت دانشگاه بیرجند هدف گذاری برای جذب ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر دانشجوی خارجی در سال انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱۹ دانشجوی افغانستانی مشغول به تحصیل در دانشگاه بیرجند هستند که ۱۵۰ نفر در یک سال گذشته پذیرش شدهاند، با انتقاد از میزان سرانه دانشجویی تخصیصی به دانشگاه بیرجند بیان کرد: این سرانه حتی در حد سرانه دانشجویی دانشگاههای همتراز نیست.
اعتباراتی که در سطح یک دانشگاه ملی نیست
وی گفت: با در نظر گرفتن هر شاخصی در دانشگاه بیرجند این اعتبارات در حد دانشگاه بیرجند نبوده است و تفاوت فاحشی با دانشگاههای همتراز دارد و این موضوع در جلسات وزارتخانه نیز اعلام شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: در صورتی که سرانه بیشتری به این دانشگاه اختصاص پیدا کند میتوانیم ضمن ایجاد زیرساختها در دانشگاه نسبت به برگزاری برنامههای جانبی بیشتری برگزار کنیم.
خامسان ادامه داد: علیرغم میزان کم سرانه تخصیصی به دانشگاههای بیرجند در برنامه بودجه نیز ۱۳ دانشگاه کشور اعتبارات مازادی دریافت کردهاند که دانشگاه بیرجند از این اعتبارات نیز محروم بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاههای استانها سرانه پایین تری نسبت به دانشگاههای با تراز ملی دارند، گفت: در شورای انقلاب فرهنگی ۱۰ دانشگاه کشور را در تزار بین الملل در نظر گرفتهاند و براین اساس دانشگاه بیرجند که رسالت ملی دارد، نیز نباید تفاوتهای بسیار زیادی با این دانشگاهها در خصوص سرانه دانشجویی داشته باشد.
رییس دانشگاه بیرجند ادامه داد: در بحث تحصیلات تکمیلی و دانشجویان دکترا با جذب تمام ظرفیت اعلامی به وزارت علوم موافقت شده است که دانشگاه بیرجند نیز تمامی متقاضیان دوره دکتری را جذب کرده است.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان رشتههای علوم پایه مانند الگوی کشوری در این دانشگاه با اقبال بسیار کمتری روبرو شده است که یکی از دلایل این امر دانشگاه فرهنگیان است، ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با بکارگیری دانشجو در رشتههای علوم و با تضمین اشتغال آنها باعث شده بسیاری از دانشجویان در رشتههای علوم رغبت کمتری نشان دهند در صورتیکه دانشجویان باید در دانشگاهها تحصیل کرده و بعد از تحصیل در دانشگاه، آموزشهای تخصصی در حوزه تدریس را در دانشگاه فرهنگیان فرابگیرند.
وی، داشتن ۳۶۰ عضو هیات علمی در دانشگاه بیرحند را یکی از نقاط قوت این دانشگاه برشمرد و ادامه داد: امکانات، کارگاههای آموزشی، سالنهای ورزشی و .. از دیگر مزیتهای دانشگاه است.
ریس دانشگاه بیرجند از کلنگ زنی خوابگاه دختران در چند روز آینده در این دانشگاه خبر داد و ادامه داد: یک سالن ورزشی نیز در دانشگاه در دست احداث است که امیدواریم تا ابتدای سال آینده به بهره برداری برسد.
وی اظهار کرد: در ۱۰ سال آینده از نظر اسکان شرکتهای نوآور در دانشگاه هیچ مشکلی نخواهیم داشت؛ در حال حاضر دانشگاه به اعضای هیات علمی و کارکنان هیچ گونه بدهی ندارد؛ گرنت آموزشی دانشگاه در سال جاری ۲۲ میلیارد ریال است و این گرنت در سال جاری به بیش از دو نیم برابر افزایش پیدا خواهد کرد.
ریس دانشگاه بیرجند از بورسیه تحصیلی دانشجویان خبر داد و ادامه داد: با این کار خواهیم توانست دانشجویان نخبه تری در این دانشگاه جذب خواهیم کرد.
تغییر رویه به سمت مهارت آموزی
وی از سیاست وزارت علوم از تغییر رویه به مهارت آموزی بیش از آموزش خبر داد و خاطرنشان کرد: نیروی فارغ التحصیل دانشگاه باید در بازار کار مهارتهای لازم را داشته باشد و در این راستا واحدهای درسی مهارت آموزی در رشتههای مختلف افزایش پیدا خواهد کرد.
وی از تغییر ساختارهای آموزشی و سرفصلهای گروههای آموزشی خبر داد و افزود: به برگزاری دورههای مهارت آموزی و گسترش زیست بومها در دانشگاهها توجه ویژهای شده است تا دانشگاه نیروهای متخصص و مورد نیاز بازار کار تربیت کند.
رشتههایی که فریز نشدند
خامسان از تشکیل ستاد جذب دانشجو در دانشگاه بیرجند خبر داد و ادامه داد: در کنکور سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ ضمن جلوگیری از کاهش دانشجو در دانشگاه بیرجند سبب افزایش تعداد دانشجویان پذیرش شده در این دانشگاه بودهایم.
وی گفت: علی رغم فریز شدن بسیاری از رشتهها در دانشگاههای مختلف، موفق به اخذ مجوز چندین رشته جدید در دانشگاه بیرجند شدهایم و توانستهایم در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد متناسب با نیاز بازار استان خراسان جنوبی مجوز دریافت کنیم.
افتتاح ۴ پروژه علمی در دانشگاه بیرجند
وی به سومین بازدید دکتر سورنا ستاری؛ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دانشگاه بیرجند اشاره کرد و ادامه داد: در این بازدید بیش از چهار پروژه افتتاح خواهد شد.
خامسان با اشاره به اینکه در بازدیدهای گذشته مرکز رشد دانشگاه افتتاح شده است و در این بازدید نیز دیگر فازهای این مرکز به بهره برداری خواهد رسید، تصریح کرد: افتتاح سه مرکز مانا و مرکز مهارت آموزی که با همکاری سازمان فنی و حرفهای ایجاد خواهد شد از دیگر پروژههای قابل افتتاح در این سفر خواهد بود.
وی گفت: در سه سال آینده هیچ پردیس دانشگاهی خارج از شوکت آباد نخواهیم داشت و در حال حاضر نیز دانشکده هنر و علوم تربیتی به داخل پردیس شوکت آباد منتقل شده و با افتتاح خوابگاههای داخل پردیس، همه خوابگاههای دانشجویان در پردیس شوکت آباد مستقر خواهند شد.
خامسان افزود: پردیس شهدا در حال تبدیل به مرکز ارتباط دانشگاه با مردم، موزه آموزش علم و فناوری اطلاعات و موزه اساتید و مفاخر، باشگاه مفاخر است که در بخش دیگر این پردیس نیز مرکز شرکتهای نوآور قرار خواهد گرفت.
وی از طرح مطالعاتی انتقال پردیس کشاورزی و منابع طبیعی به پردیس شوکت آباد خبر داد و ادامه داد: پیگیر اخذ مجوز مرکز علم و فناوری امیرآباد هستیم که باغ و مزرعه این مجموعه را به عنوان بزرگترین طرح باغستان عناب و زرشک در استان و حتی کشور تبدیل کنیم.
خامسان خاطرنشان کرد: با ورود بخش خصوصی که همان شرکتهای نوآور هستند در امیرآباد در خصوص محصولات استراتژیک استان در بخش فرآوری، تجاری سازی و فروش آنها کار عظیمی صورت خواهد پذیرفت که امیدواریم با بازدید معاون رییس جمهور از این مرکز اعتبار لازم به این بخش اختصاص پیدا کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مسیرهای راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان در استان سمنان اعلام شد
وطن دوستی مؤلفه مهمی در پدافند غیرعامل است
هیئت داوران جشنواره تئاتر مازندران مشخص شدند
گلزنی مشکل لیگ فوتبال کشور است
عملکرد رئیس جمهور در توجه به مذاهب قابل تقدیر است
امنیت پایدار در مرزهای کشور وجود دارد
منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد آلودگی ندارد/ تایید مطلوبیت کلرزنی
مسیر راهپیمایی ۱۳ آبان در شهرستان تربت جام اعلام شد
باید به سمت مدیریت مصرف انرژی در ساختمان سازی برویم
اهدای کلید مسکن به خانوادههای جانباختگان معدن جو در طبس
نیروی دریایی ارتش برای دفاع از ملت و کشور آماده است
حقوق و دستمزد مطابق تورم پرداخت شود
اگر مسلمانان به وحدت برسند میتوانند یک قدرت بزرگ در منطقه باشند
کسری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی در تأمین اجتماعی/ متناسب سازی حقوق بازنشستگان مطالبه جدی است
رییس جمهور قم را به مقصد تهران ترک کرد
دومین معدن ذغال سنگ در گلستان پلمب شد
پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان به خانوادههای جانباختگان حادثه معدن طبس
ارائه بستههای حمایتی به خانوادههای جانباختگان معدن تا پایان سال
حل مشکلات استان تهران با حضور میدانی/ اعتبارات ملی جذب شود
حضور۷۰ درصد هنرمندان کشور در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
تمام تلاش دولت چهاردهم ایجاد و ارتقای رضایتمندی نزد مردم است
ضرورت هوشمند سازی خدمات در لایههای مختلف سازمان تأمین اجتماعی
مصرف گاز در مازندران دو برابر شده است
بی توجه به راه های مازندران عامل توسعه نیافتگی است
حل مشکلات کشور با تعقل و تدبیر امکانپذیر است
تاکید بیانیههای ایران بر برقراری صلح وآتش بس درسرزمینهای اشغالی
ارزش پول ملی کشور تقویت شود/تقدیر از مواضع پزشکیان در حمایت از محور مقاومت
همه تلاش خود را برای حل مشکلات کشور به کار گرفتهایم
امنیت امری مشارکتی است
۷۰ تن آهنآلات قاچاق در لنجان کشف شد