میرنیوز
یزدان یگانگی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه شبکههای اجتماعی امروزه در سراسر جهان جای خود را باز کردهاند و طرفداران زیادی دارند، اظهار کرد: شبکههای اجتماعی با پیامرسانها یک تفاوت عمده دارند، اما معمولا عامه مردم تفاوتی بین شبکهها و پیامرسانهای اجتماعی قائل نمیشوند، در صورتی که این دو مورد کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.
مسئول دفتر فضای مجازی سراج در چهارمحال و بختیاری افزود: واتساپ و تلگرام دو پیامرسان اجتماعی هستند که قابلیت ارتباط با افرادی را که میشناسیم فراهم میکنند، در حالیکه در شبکههای اجتماعی مانند اینستا و توئیتر قابلیت ارتباط زنجیرهای با افراد در سراسر جهان وجود دارد، این تفاوتها بسیار بااهمیت است، در شبکههای اجتماعی باید به این جنبههای اجتماعی آن توجه ویژه صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه تعداد شبکههای اجتماعی در سالیان اخیر بهشدت افزایش داشته است، عنوان کرد: کلاب هاوس آخرین شبکه اجتماعی است که اخیرا در کشورمان تا حدودی سر و صدا ایجاد کرد و افرادی را به سمت خود جذب کرده است، در این نرمافزار افراد میتوانند بهصورت صوتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
یگانگی بیان کرد: در نرمافزار کلاب هاوس برخلاف سایر شبکههای اجتماعی امکان به اشتراک گذاشتن عکس، ویدئو، متن و ... وجود ندارد و افراد از صوت برای برقراری ارتباط استفاده میکنند، وظیفه اجتماعی در این نرمافزار بسیار پررنگ است و افراد در اتاقهای گفتوگو به تبادل نظر با یکدیگر میپردازند.
مسئول دفتر فضای مجازی سراج در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: نرمافزار کلاب هاوس در سال ۲۰۲۰ توسط فردی نوشته شد که فرزندش بهعلت معلولیت امکان استفاده از سایر شبکههای اجتماعی را نداشت و تنها میتوانست از طریق صوت با سایرین ارتباط داشته باشد، در اوایل سال ۲۰۲۰ نسخه IOS این نرمافزار بهصورت رسمی منتشر شد و نسخه اندروید آن غیررسمی و غیرایمن است و کسی از آن پشتیبانی نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه حضور در شبکههای اجتماعی نیازمند آداب خاص است، گفت: اگر این آداب را در زمان حضور در شبکههای اجتماعی رعایت نکنیم، قطعا این نرمافزارها برایمان خط مشی تعیین میکنند، همانظور که اینستاگرام سبک زندگی افراد جامعه را تحت تاثیر خود قرار داد، کلاب هاوس نیز میتواند بسیاری از اعتقادات و رفتارهای افراد را تحت تاثیر خودش قرار دهد.
یگانگی با اشاره به اینکه نرمافزار کلاب هاوس یکسال پس از انتشار نظر کاربران بسیاری را به خود جلب کرد، توضیح داد: وقتی یک شبکه اجتماعی با چنین سرعتی جای خود را در بین افراد جامعه باز میکند، باید چند نکته را در خصوص آن مدنظر قرار دهیم، اهل رسانه و افراد متخصص باید پشت پردههای احتمالی و تبعات این نرمافزار خارجی در خصوص این برنامه را برای مردم عامه تبیین کنند.
مسئول دفتر فضای مجازی سراج در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: کلاب هاوس با شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و توئیتر متفاوت است، در اینستاگرام تشخیص چهره واقعی افراد دشوار است، اما درگذشته ضربالمثلی در بین مردم با مضمون " تا مردم سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد" رواج داشت، در کلاب هاوس برخلاف اینستاگرام فرد وقتی صحبت میکند هر آنچه در او وجود دارد بروز پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بحث فیلترینگ شبکههای اجتماعی و پیامرسانها کار اشتباهی است، ادامه داد: در فیلترینگ تلگرام تجربه ناموفقی داشتیم، کلاب هاوس نیز میتواند مانند توئیتر به یک فضای نخبگانی تبدیل شود، زیرا تمامی افراد قابلیت سخنوری در مورد موضوعات مختلف را ندارند و عموما افراد در اتاقهای گفتوگو کلاب هاوس شنونده هستند و تنها چند نفر حرفی برای گفتتن دارند.
یگانگی تاکید کرد: ایجاد فضا و بستر برای گفتوگو بسیار مفید است، اما باید این فضا مدیریت شود تا مورد سوءاستفاده افراد قرار نگیرد، به نظر میرسد بعد از فروکش کردن تب اولیه این نرمافزار در ایام انتخابات این فضا به سمت تخصصی شدن گفتوگو پیش برود و جنبههای سرگرمی آن کمرنگ شود، زیرا اینستاگرام برای این مباحث همچنان جذاب است و مردم به سمت آن اقبال دارند.
مسئول دفتر فضای مجازی سراج در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نگاه سلبی و فیلترینگ نسبت به شبکههای اجتماعی آسیبزا است و موجب کنجکاو شدن افراد برای ورود به این شبکهها میشود، تصریح کرد: در حال حاضر امکان ورود تمامی افراد به فضای کلاب هاوس وجود ندارد، زیرا افراد باید از طریق دعوتنامه به این فضا دعوت شوند و تلفن همراه عموم مردم نیز اندروید است، اما شاید در آینده این محدودیتها بهعلت درآمدزایی برداشته شود.
مسئول دفتر فضای مجازی سراج در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه گفتوگوی سالم امروز حلقه مفقوده در کشور است و برای پیشرفت نیازمند گفتوگو هستیم، گفت: مقام معظم رهبری همواره بر بحث کرسیهای آزاداندیشی تاکید داشتند، فضای کلاب هاوس میتواند زمینه گفتمان و آزاداندیشی را بدون دردسر و دعوا فراهم و خلاء گفتمانی را پر کند، اما تحقق این امر نیازمند حضور افراد اهل فن در این فضا است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرگ جنایتکاران عالم به دست سربازان اسلام رقم خواهد خورد
مسیرهای راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان در استان سمنان اعلام شد
وطن دوستی مؤلفه مهمی در پدافند غیرعامل است
هیئت داوران جشنواره تئاتر مازندران مشخص شدند
گلزنی مشکل لیگ فوتبال کشور است
عملکرد رئیس جمهور در توجه به مذاهب قابل تقدیر است
امنیت پایدار در مرزهای کشور وجود دارد
منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد آلودگی ندارد/ تایید مطلوبیت کلرزنی
مسیر راهپیمایی ۱۳ آبان در شهرستان تربت جام اعلام شد
باید به سمت مدیریت مصرف انرژی در ساختمان سازی برویم
اهدای کلید مسکن به خانوادههای جانباختگان معدن جو در طبس
نیروی دریایی ارتش برای دفاع از ملت و کشور آماده است
حقوق و دستمزد مطابق تورم پرداخت شود
اگر مسلمانان به وحدت برسند میتوانند یک قدرت بزرگ در منطقه باشند
کسری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی در تأمین اجتماعی/ متناسب سازی حقوق بازنشستگان مطالبه جدی است
رییس جمهور قم را به مقصد تهران ترک کرد
دومین معدن ذغال سنگ در گلستان پلمب شد
پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان به خانوادههای جانباختگان حادثه معدن طبس
ارائه بستههای حمایتی به خانوادههای جانباختگان معدن تا پایان سال
حل مشکلات استان تهران با حضور میدانی/ اعتبارات ملی جذب شود
حضور۷۰ درصد هنرمندان کشور در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
تمام تلاش دولت چهاردهم ایجاد و ارتقای رضایتمندی نزد مردم است
ضرورت هوشمند سازی خدمات در لایههای مختلف سازمان تأمین اجتماعی
مصرف گاز در مازندران دو برابر شده است
بی توجه به راه های مازندران عامل توسعه نیافتگی است
حل مشکلات کشور با تعقل و تدبیر امکانپذیر است
تاکید بیانیههای ایران بر برقراری صلح وآتش بس درسرزمینهای اشغالی
ارزش پول ملی کشور تقویت شود/تقدیر از مواضع پزشکیان در حمایت از محور مقاومت
همه تلاش خود را برای حل مشکلات کشور به کار گرفتهایم
امنیت امری مشارکتی است