میرنیوز
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل بیمه سلامت استان مرکزی، محمدرضا جیریایی اظهار کرد: پیگیری های ستاد مرکزی و جلسات متعدد در این خصوص نشان از اهمیت پروژه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی در کشور دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به جمعیت بیمه شده استان که بیش از ۶۱۸ هزار نفر هستند و در قالب صندوق های روستائیان، کارکنان دولت، سلامت همگانی و ایرانیان و صندوق سایر اقشار، خدمات بیمه ای خود را از طریق ۶۳۶ موسسه درمانی در استان دریافت می کنند.
جیریایی گفت: طرح نسخه نویسی در ابتدا در سه شهرستان استان اجرایی شد و سال گذشته اجرای پروژه به طور جد در استان کلید خورد که خوشبختانه امروز شاهد اجرایی شدن این طرح ملی به صورت ۱۰۰ درصدی در استان خواهیم بود.
وی ادامه داد: در این مدت بیش از ۲۵جلسه گروهی، ۲۶جلسه فردی و ۲۳۷ بار حضور در محل کار موسسات تشخیصی درمانی صورت پذیرفته است که جمعا بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر ساعت آموزش در این راستا انجام شده است که با توجه به شرایط بیماری منحوس کرونا کار بسیار سخت و دشواری است ولی به خوبی انجام شده است.
جیریایی بیان کرد: از مجموع نفر ساعات آموزشی، ۴۰۰ نفر ساعت پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، ۳۵۰ نفر ساعت دارو خانه ها، ۱۵۰نفر ساعت بیمارستان ها، ۱۵۰ نفر ساعت مراکز تصویربرداری و آزمایشگاه ها و ۱۵۰ نفر ساعت نیز در سایر بخش های مختلف، آموزش ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه در بخش پزشکان ۱۰۰ درصد، دارو خانه ها ۱۰۰ درصد، مراکز تصویربرداری و ازمایشگاه ها ۱۰۰ درصد، پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص ۱۰۰ درصد و در بیمارستان های طرف قرارداد استان ۷۲ درصد شاهد اجرایی شدن آن هستیم.
مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره به اینکه از مجموع ۳۰ میلیارد تومان هزینه پرداختی به موسسات تشخیصی درمانی در سال گذشته، رقمی بیش از ۲۰ میلیارد تومان در قالب پرداختی بابت نسخه نویسی الکترونیکی سرپایی موسسات بوده است و مابقی مربوط به نسخه نویسی کاغذی یا دستی است.
جیریایی با بیان اینکه طرح نسخه نویسی الکترونیکی طرح بسیار جامع و خوبی است که ضمن مزایایی بسیار خوبی که دارد، مشکلات و چالش های نیز در آن دیده شده است، گفت: از جمله این مشکلات و چالش ها در ابهام ماندن نحوه همکاری برخی بیمه های تکمیلی در اجرای طرح، نبود الزام اجرایی از طرف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نظام پزشکی و حتی ستاد مرکزی جهت همکاری برخی پزشکان و موسسات در اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی، سرعت کار با erx با تعداد مراجعین بخش دولتی تناسب ندارد، نبود زیرساخت های لازم نرم افزاری اجرایی طرح در مراکز درمانگاه ها و بیمارستان های خصوصی، عدم اتصال سامانه های بیمارستانی به سازمان های بیمه گر و در نهایت عدم راه اندازی سیستم ارجاع الکترونیکی در صندوق روستائیان و عشایر از جمله چالشهای بسیار مهم طرح است که امید است در بازدیدهای میدانی از سوی همکاران ستادی مشکلات و موانع گزارش و در اسرع وقت نسبت به رفع آنها بصورت کشوری اقدام شود.
جیریایی در خصوص حذف تدریجی دفترچه های درمانی و کاهش کاربرد آن در مراکز درمانی طرف قرارداد گفت: با توجه به اینکه دسترسی کلیه مراکز درمانی از جمله پزشکان طرف قرارداد ، داروخانه ها، مراکز پاراکلینیک، مراکز تصویر برداری و آزمایشگاهها و بیمارستانهای دولتی دانشگاهی به سامانه نسخه نویسی الکترونیکی فراهم شده است، می توان دفتر کاغذی را از چرخه درمان حذف کرد و بیمه شدگان می توانند، تمامی مراحل درمانی خود را از طریق سامانه نسخه نویسی الکترونیکی دنبال کنند.
جیریایی تصریح کرد: در راستای برنامه های دولت الکترونیک و تسهیل ارائه خدمات درمانی به مردم، طرح ملی نسخه نویسی الکترونیک و کاهش تدریجی کاربرد دفترچه های درمانی از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری با حذف دفترچه کاغذی در صندوق بیمه سلامت همگانی اجرایی خواهد شد.
وی اظهار کرد: این دسته از بیمه شدگان می توانند تمام خدمات درمانی خود را با ارائه کد ملی به صورت الکترونیک در بخش های درمانی دولتی، دانشگاهی دریافت کنند.
وی افزود: در همین راستا دفاتر بیمه روستائیان و عشایر در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت از خرداد ماه سال جاری و دفاتر سایر بیمه شدگان در صندوقهای کارکنان دولت، سایر اقشار و بیماران خاص و صندوق بیمه ایرانیان از تیر ماه حذف خواهد شد.
جیریایی ادامه داد: در صورتی که به هر دلیلی امکان نسخه نویسی الکترونیک در مراکز فراهم نشود، پزشکان می توانند تا اطلاع ثانویه بیمه شدگان فاقد دفترچه را با سربرگ مرکز تجویز کرده و داروخانه و مراکز پاراکلینیک مجاز به پذیرش بیمار و ارائه خدمت با سربرگ به بیمه شدگان هستند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و الزام کاهش مراجعین به مراکز دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد، اعتبار دفاتر صندوق های کارکنان دولت، روستائیان، بیمه سلامت همگانی و بیماران خاص و بیمه ایرانیان به صورت سیستمی تا پایان شهریور ماه 1400 تمدید و بیمه شدگان جهت اطمینان از اعتبار دفاتر خود می توانند با شماره گیری *1666# از اعتبار جدید دفترچه بیمه خود اطمینان حاصل کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت