میرنیوز
در آستانه ماه مبارک رمضان برای بررسی قیمت کالاهای اساسی، به صورت میدانی در بازار و فروشگاههای زنجیرهای قزوین حضور پیدا کردیم تا قیمت کالاهای اساسی و کمبود آن را بررسی کنیم.
طی سال گذشته قیمت کالاهای اساسی افزایش پیدا کرد و این در حالی بود که حقوق قشر کارگر و کارمند تنها یکبار افزایش داشت و همین امر موجب کاهش قدرت خرید مردم شد. برنج در نیمه اول سال ۹۹ حدود ۲۰ هزار تومان قیمت داشت که پس از آن به ۲۴ هزار تومان و سپس به ۳۰ هزار تومان رسید و اکنون برنج ۴۰ هزار تومانی نیز در بازار به چشم میخورد و در این شرایط دولت واردات برنج را در دستور کار خود قرار داده است.
۳۰۰ گرم لپه هم فروختم!
یکی از فروشندگان حبوبات و برنج در قزوین که در مغازه بدون مشتری نشسته و ثانیهها را میشمارد به ایسنا میگوید: از اسفند تا فروردین حبوبات بهصورت میانگین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است برای مثال برنج عنبربو ۲۲ هزار تومان بود الان به ۲۴ هزارتومان رسیده است.
وی ادامه میدهد: مشتری نداریم و قانون خرید اینگونه شده است که خانوارها تنها هنگام دریافت یارانه، معیشت و حقوق، خرید دارند و در روزهای عادی معمولاً مشتری نداریم؛ الان مشتریان به میزان کم خرید میکنند حتی من ۳۰۰ گرم لپه هم فروختم.
این فروشنده خاطرنشان میکند: سال ۹۶ با ۲ میلیون تومان یک وانت حبوبات آوردم الان یک کیسه لپه را ۲ میلیون تومان میخرم لپه کیلویی ۴۲ هزار تومان است و کیسه ۵۰ کیلویی آن بیش از ۲ میلیون تومان میشود. هر کیلو عدس ایرانی ۳۸ هزار تومان است سال ۹۶ را هر کیلو ۳۰۰۰ تومان میفروختم.
وی ادامه میدهد: گفته میشود نخود و حتی لپه هم تا ۹۰ درصد وارداتی است و به گفته بنکداران از هند میآید. الان کشت برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد چون هزینههای کشت افزایش پیدا کرده است من خودم برنجکار هستم، سم علفکش را که تا پیش از این ۲۲ هزار تومان بود ۱۴۲ هزار تومان میخرم.
این فروشنده با بیان اینکه به نام دلار همه اجناس را افزایش قیمت میدهند، عنوان میکند: اگر دلار کاهش پیدا کند مسلماً شاهد کاهش قیمت اجناس خواهیم بود؛ البته میزان نقدینگی در جامعه افزایش پیدا کرده و همین امر موجب افزایش قیمت در جامعه شده است.
وی اشاره میکند: خرما افزایش قیمت داشته است؛ در اسفند ماه هر کیلو خرمای خشک را ۱۷ هزار تومان میخریدیم و ۱۹ هزار تومان میفروختیم الان هر کیلو خرما را باید ۲۵ هزار تومان بخریم؛ الان تنها چیزی که ارزان شده تخممرغ است. هر شانه تخممرغ را ۲۶ هزار تومان میخریم و ۲۸ هزار تومان میفروشیم.
این فروشنده اظهار میکند: در بازار شکر نیست و دولت میگوید به فروشگاههای زنجیرهای میدهد؛ البته از مرداد ماه هم روغن مایع سرخکردنی نداریم. قند را هم از بنکداران ۱۴ هزار تومان میخریم و با حداقل سود ۱۵ هزار تومان میفروشیم.
قیمتها هفتگی افزایش پیدا میکند
وارد مغازهای دیگر میشوم، فروشنده از بازار و عدم ثبات در آن گلایه میکند، در همین حین چند نفر قیمت برنج را میپرسند و میروند یک مشتری هم سراغ ارزانترین برنج را از مغازهدار میگیرد که میگوید تمام شده است.
این فروشنده به ما میگوید: قیمت هر کیلو لوبیا ۴۰۰۰ تومان افزایش یافته و از ۳۴ هزار تومان به ۳۸ هزار تومان و عدس از ۳۵ هزار به ۴۵ هزار تومان رسیده است الان قیمتها هفته به هفته افزایش پیدا میکند.
وی ادامه میدهد: لپه ۳۰ هزار تومانی به ۳۸ هزار تومان رسیده است بلغور و گندم نیز هر یک هزار تومان افزایش قیمت داشتهاند؛ برنج ۳۰ هزار تومانی به ۳۵ هزار تومان رسیده و برنجهای با کیفیت پایین ۲۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است، ولی برنج ایرانی به طور میانگین ۵۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.
این فروشنده خاطرنشان میکند: چند ماهی است که در مغازه شکر و روغن نداریم اگر شکر و روغن را دیدید سلام ما را هم برسانید! قند آزاد است برای همین در تأمین مشکل نداریم.
وی در پایان یادآور میشود: تا پیش از این ماهانه افزایش قیمت داشتیم الان طی یک هفته قیمت اجناس تغییر میکند برای همین قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و فروش نداریم.
به گزارش ایسنا، تأمین و حفظ قیمت کالاهای اساسی از وظایف دولت است اما از نیمه دوم سال ۹۹ شاهد افزایش کالاهای اساسی بودیم و از آبان ماه مرغ و تخممرغ به تناوب گران و مردم برای خرید به صف شدند؛ مرغ ۸۰۰۰ تومانی اردیبهشت ۹۹ از مهر ماه روند صعودی به خود گرفت و به هر کیلو ۴۰ هزار تومان در بازار آزاد هم رسید و در اسفند ماه صفهای بسیاری تشکیل شد و مرغ نبود، مسئولان اعلام کردند که روزانه سه برابر نیاز استان کشتار دارند، ولی باز هم صف تشکیل میشد.
شهریور۹۹ هر کیلو تخممرغ زیر ۱۰ هزار تومان قیمت داشت اما روند صعودی به خود گرفت و در دی ماه با افزایش بیش از ۲ برابری هر کیلو تخم مرغ به ۲۰ هزار تومان رسید اما از اسفند ماه شاهد روند نزولی قیمت آن هستیم.
در حالی که طی ۶ ماه گذشته توجه همه به بازار مرغ جلب شده بود اواخر سال ۹۹ قیمت گوشت قرمز چراغ خاموش افزایش پیدا کرد هر چند خانوارهایی که تا پیش از این توان خرید آن را نداشتند اکنون هم نمیتوانند گوشت را در سبد خانوار خود جای دهند؛ قیمت گوشت گوساله مخلوط تعاونی هر کیلو ۱۲۵ هزار تومان و گوشت گوسفندی مخلوط نیز۱۳۰ هزار تومان است و این در حالی است که قیمت ران و سردست در آینده نزدیک قله ۲۰۰ هزار تومان را فتح خواهند کرد.
روغنی که با کمبودش مردم را میسوزاند
روغن جامد نیز از مهرماه در بازار کمیاب شد و حکم طلا را پیدا کرد؛ عدهای تحریم و عدهای نیز تغییر نرخ ارز کالاهای وارداتی را علت کمبود و نایاب شدن آن عنوان کردند اما ایکاش تنها روغن جامد کمیاب میشد، روغن مایع سرخکردنی نیز کمیاب و تنها در فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای و آن هم با سهمیه عرضه شد، در آن برهه زمانی مسئولان استان اعلام کردند که مردم قزوین چندین برابر نیاز خود روغن خریداری کردند، اما این روند اکنون نیز به چشم میخورد و در فروشگاهها روغن سرخکردنی موجود نیست و قفسه آن در فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای خالی است و تنها روغن پخت و پز و سالاد آن هم با قیمت گزاف دیده میشود در حالی که مسئولان ادعا دارند بازار کالاهای اساسی مشکلی ندارد و نیاز مردم به بازار تزریق شده است.
شکر، کام مردم را تلخ کرده است
شکر و قند نیز از دیگر کالاهای اساسی مورد نیاز ماه رمضان به شمار میرود که بهدلیل آزاد بودن نرخ قند به وفور در فروشگاهها یافت میشود ولی متأسفانه شکر در سطح فروشگاهها یافت نمیشود و قفسه آنها خالی از شکر بوده و گاهاً هم نبات و شکرپنیر جای آن را گرفته است. در این مورد هم مسئولان امر ادعا داشتند که مشکلی در عرضه وجود ندارد.
یکی از همشهریان که چندین فروشگاه را برای پیدا کردن شکر گز کرده است میگوید: به یکی از فروشگاههای زنجیرهای رفتم گفتند که شکر تنها در فروشگاه زنجیرهای رقیبشان یافت میشود به آنجا هم سر زدم ولی قفسه آنها هم خالی بود، چندین مغازه رفتم شکر نداشتند بعد از جستجو در چندین فروشگاه در نهایت موفق به تهیه نیم کیلو شکر شدم، چرا باید نظارتها اینگونه باشد که برای تهیه یک کالا، کلی زمان بگذاریم مگر رایگان میدهند؟!
در این گزارش تلاش کردیم تا با مسئولان سازمان صمت قزوین مصاحبه کنیم اما متأسفانه بعد از یک هفته پیگیری در نهایت پاسخی دریافت نشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان