میرنیوز
سید مهدی خضری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به تعطیلی مراسمات ماه مبارک رمضان در استانهای وضعیت قرمز و نارنجی اظهار کرد: طبق بررسیهای علمی وزارت بهداشت، هیئات و مساجد تأثیر چندانی در شیوع بیماری ندارند اما در خصوص تعطیلی مراسمات مذهبی به علت شیوع ویروس کرونا میتوان به چند نکته اشاره کرد.
کارشناس مذهبی اذعان کرد: اولین نکته القا غیر مستقیم و مستقیم رسانه و مسئولین در خصوص شیوع ویروس کرونا در هیئات است که بار روانی و رسانهای این مسئله سبب میشود تا مخاطبین هیئات و مساجد را علت شیوع و تشدید ویروس کرونا بدانند.
وی افزود: وجود عملیات روانی و رسانهای در خصوص شیوع ویروس کرونا در مراسمات و اماکن مذهبی سبب میشود تا نگاه مردم نسبت به مراسمات و اماکن مذهبی تغییر کند چنانچه که ما در ابتدا ویروس کرونا شاهد آن بودیم که رسانه شهر مذهبی قم را عامل ورود و شیوع کرونا به کشور میدانست اما این در حالی است که در مراسمات و اماکن مذهبی میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی بیشتر از سایر مکانها و مراسمها است.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان قزوین ابراز کرد: دومین نکته آن است که در مواجهه با بحرانهای مختلف مانند مشکلات اقتصادی و یا بیماری امیدآفرینی نکته بسیار کارآمدی است که بارها و بارها توسط اشخاص متخصص و حتی رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم مطرح شده است که یکی از اصلیترین راههای ایجاد آن دعا، مناجات و برقراری ارتباط با خدا است.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی که محاسبات تبلیغاتی سمت و سوی نا امیدی به خود گرفته، فرمان رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم شکست محاصره ناامیدی است چنانچه که ما مشابه این فرمان را در زمان محاصره آبادان توسط امام مشاهده کردیم که ایشان فرمودند باید محاصره آبادان شکسته شود و خرمشهر آزاد شود حال شکل محاصره تغییر کرده و فرمان ولی فقیه در خصوص شکستن محاصره ناامیدی ابلاغ شده است که باید اجرایی شود.
کارشناس امور مذهبی و دینی بیان کرد: دعوت رهبر انقلاب برای شکستن نا امیدی، ایجاد امید و نشاط در جامعه است که این نشاط با مناجات و دعا ایجاد میشود.
وی با اشاره به تأثیرات فضا معنوی عنوان کرد: تنها درصد کمی از جامعه میتوانند در خلوت خود و مناجات با خداوند حس و حال معنوی پیدا کنند اما بیشتر مردم زمانی به حس و حال معنوی دست پیدا میکنند که در فضا معنوی قرار بگیرند و به صورت دستجمعی مناجات کنند.
خضری تصریح کرد: گرفتن فضای معنوی از مردم به معنای نا امید کردن مردم بوده و از سوی دیگر نا امید کردن مردم خلاف شعار دولت با عنوان امید بخشی است و اگر از جامعه فرصت عبادت و معنویت گرفته شود به این معناست که فرصت امیدبخشی گرفته شدهاست.
وی گفت: سومین نکته در خصوص این مسئله این است که در شرایط سخت کرونایی ادارات، بازار و مراکز مرتبط با امور مردمی تعطیل نشد و با تغییر رویه به انجام امورات ادامه پیدا کرد و این در حالی است که مساجد و هیئات که جزو مهمترین امور هستند تعطیل شدند.
مساجد و هیئات مذهبی نیازهای معنوی مردم را رفع میکنند
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان قزوین بیان کرد: مساجد نیز مانند سایر ادرات دارای شبکه و متولی هستند و به مراتب قدرت کنترل وضعیت را دارند و لازم است همانند سایر نهادها که برطرف کننده نیازها هستند این اماکن و مراسمات نیز به رفع نیاز معنوی مردم با قوانین و شکل متفاوت کرونایی بپردازند.
وی ادامه داد: اگر برای هئیات و مساجد نیز همانند ادارات قوانینی وضع شود قطعاً نیازهای معنوی نیز برطرف خواهد شد و در صورت وقوع مشکل از سوی یک هیئت یا مسجد میتوان به راحتی قوانین مجازات را همانند سایر نهادها اجرا کرد.
خضری عنوان کرد: متأسفانه نگاه مسئولین به معنویت یک نگاه حاشیهای بوده و این در حالی است که معنویت متن زندگی بشری است، اگر این مسئله در جامعه برطرف شود، نگاه به معنویت در متن جامعه قرار بگیرد و برای مراسمات مذهبی نیز همانند سایر امور ملزوم قوانین طرح شود یقیناً بسیاری از مسائل برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: تصمیمگیری اشتباه دولت در خصوص تعطیلی مراسمات ماه مبارک رمضان و تکرار آن در دفعات متعدد روحیه قانون شکنی را در جامعه ترویج میدهد چراکه در این صورت مردم مجبور میشوند برای برطرفکردن نیازهای معنوی خود خلاف قوانین ستاد ملی کرونا عمل کنند.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان قزوین بیان کرد: تصمیمگیری در خصوص مسئله مهمی نظیر کرونا باید در وجوه مختلف پزشکی، اقتصادی، مذهبی و سایر موارد مهم انجام شود تا به یک تصمیم معقولانه منتهی شود.
وی افزود: از سوی دیگر افراط و تفریط در تصمیمگیریها به شدت ملاحظه میشود زمانی که کرونا شدت پیدا میکند تمام اماکن مهم تعطیل و زمانی که کمرنگ میشود تمام مراکز مجدد با جدیت و فعالیت بیشتری مشغول کار میشوند که این مسئله به خودی خود معقولانه نبوده و تبعاتی را نیز به همراه دارد.
خضری در پایان گفت: پیروی از مجموع نظرات کارشناسان، جلوگیری از افراط و تفریط در محدودیتها، امیدبخشی و ناامیدی نکات اساسی و مهمی است که باید در دستور کار قرار بگیرد تا به نتایج و تصمیمات معقولانه منتهی شود.
منبع : خبرگزاری مهر
واژگونی اتوبوس در محور تیران - نجف آباد ۲۵ مصدوم و ۲ کشته داشت
مشهد پایگاه اصلی گردشگری زیارت در جهان تشیع است
برگزاری مسابقات قویترین مردان ایران ۹ و ۱۰ آذر در اراک
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
تشکیل بسیج مستضعفان منشأ یک تحول عظیم در جهان است
کمک ۱۵۲ میلیارد ریالی مازندرانیها به مردم غزه و لبنان
۱۳ واحد معدنی راکد در استان بوشهر فعال سازی شدند
افزایش ۱۰۳ درصدی عملیات کانتینری و ۵۶ درصدی صادرات از بندر شهید باهنر
۶۰ شکارچی متخلف با ۲۹ قطعه پرنده شکارشده دستگیر شدند
آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است
مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است
صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی
هفته آینده مشهد میزبان رئیسجمهور خواهد بود
غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه
قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید
آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزیهای حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
ستاد هماهنگی پشتیبانی از جبهههای مقاومت در استان سمنان تشکیل شد
درخواست تعطیلی ۹ معدن ذغال سنگ در مازندران
حریق گسترده انبار روغن در شیراز
محور ارتباطی سی سخت به پادنا مسدود شد؛ بارش سنگین برف ادامه دارد
فرودگاه مشهد تائیدیه «نظامنامه امنیتی» را دریافت کرد
تکمیل طرحهای آبرسانی هرمزگان ۲۹۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مدارس گناوه و دیلم در نوبت بعدازظهر چهارشنبه تعطیل هستند
آماده باش ۱۲۰ امدادگر هلال احمر در جاده های البرز
۶۰ متر دیگر از محدوده کمرزرد کندوان نیازمند ایمن سازی است
تاکید رئیس جمهور بر پیگیری مباحث مرتبط با حادثه طبس