میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، این روزها وضعیت عجیبی بر بازار مرغ سیستان و بلوچستان حاکم است؛ معضل تشکیل صفهای طویل خرید مرغ در جنوب سیستان و بلوچستان حالا با کمبود جدی مرغ به طور کلی حل شده است و به عبارتی در برخی نقاط استان دیگر مرغی موجود نیست که کسی برایش صف بکشد.
اخیراً کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در اظهار نظری راجع به بازار مرغ در کشور گفته "تولید مرغ در کشور به اندازه کافی است!" اما مثال نقض گفته وی اوضاع موجود در سیستان و بلوچستان است؛ البته آن طور که از اظهارات آقای وزیر بر میآید ظاهراً وی برای تأمین رضایت خاطر پایتختنشینان در حال فعالیت است و برای اهالی و ساکنان گوشه شرقی ایران که بسیار از مرکز فاصله دارند، برنامه خاصی ندارد.
مسئولان بازار را رها کنند!
یک مرغدار قدیمی چابهاری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: در واقع دولتیها دنبال این هستند که مرغ زنده را از بازار حذف کنند و با مقاومت مردم مواجه شدهاند؛ مردم بلوچستان بر اساس یک سری تعصبات، به ذبح مرغ در کشتارگاهها شک دارند و برای مثال نمیدانند فرد ذبح کننده وضو داشته است یا نه.
عبدالحق دامنی با اشاره به فیلمهایی که از کشتار مرغ در فضای مجازی منتشر میشود، ادامه میدهد: یکی از دلایل همین فیلمهای فضای مجازی است که با توجه به ممنوعیت فیلمبرداری از مرغداریها معلوم نیست چطور بیرون میآیند اما آن موقعی که من کار میکردم یادم است طریقه ذبح در کشتارگاهها به این شکل بود که یک شوک برقی به تاج مرغ وارد میکردند و بعد از آن که مرغ بیهوش میشد، قصاب سرش را با تیغ میزد.
وی که معتقد است مرغداران به دلیل گرفتن سهمیه نهاده دولتی و فروختن مرغ به قیمت بالاتر در حق مردم ظلم میکنند، میافزاید: این را همه میدانیم که با زور کارها درست نمیشود و فرهنگسازی لازم دارد تا آهسته آهسته مردم بلوچستان بخواهند به استفاده مرغ کشتار روز روی بیاورند و برای مثال بستن کوله سنگی برای اینکه مرغ وارد استان نشود در واقع پاک کردن صورت مسئله است.
دامنی بیان کرد: مرغ کشتار روز که مردم باید کیلویی 25 هزار تومان بخرند اکنون 35 هزار تومان میخرند و این جای تأسف است؛ برای مثال در شهرستان دشتیاری قیمت را 23 هزار تومان تعیین کردهاند که این خلاف قانون است آن هم در حالی که همه جای ایران قیمت را 17 هزار تومان اعلام کردهاند.
وی خاطرنشان میکند: به نظر من دولتیها بازار مرغ را رها کنند تا عرضه و تقاضا بر بازار حاکم شود وگرنه تا مدتها باید شاهد این باشیم که در این میان یک عده خاص از جیب مردم بیچاره بخورند و آخر هم وضعیت همینی میشود که شاهد آن هستیم؛ تا چند وقت پیش صف بود اما اکنون دیگر مرغ نیست که صفی برای آن باشد.
فرماندار نیکشهر: همه تلاشمان را برای تأمین کمبود به کار گرفتهایم
موضوع کمبود مرغ از یک طرف و مسئله فیلم جنجالی منتشر شده در فضای مجازی از هجوم مردم نیکشهر برای خرید مرغ زنده باعث شد سراغ فرماندار این شهرستان برویم، وی به خبرنگار تسنیم میگوید: ماجرای حمله به مرغداری همانطور که پیش از این نیز جهاد کشاورزی شهرستان توضیح داده بود، واقعیت ندارد بلکه یک صفی برای خرید مرغ تشکیل شده و آن اتفاقی که میبینید بینظمی در صف خرید است که یک نفر نیز این وسط فیلمی گرفته و پخش کرده است.
ضیاءالحق هاشمزهی تأکید میکند: برای تأمین مرغ در شهرستان در حال تلاش هستیم، با این وجود نمیتوان کمبودها را کتمان کرد، ما همه همتمان را گذاشتهایم، هم از ظرفیتهای درون شهرستان و تولید مرغداریهای خودمان و هم از طریق خارج از شهرستان، در حال تأمین کمبود هستیم، نکته دیگر هم این است که صنعت، معدن و تجارت نیز در حال تدبیر است تا از طریق دیگر استانها، به صورت یخ زده و کشتار روز تأمین انجام شود.
وی ادامه میدهد: در مجموع امیدواریم بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم و این را نیز خودمان به عینه متوجه هستیم که شهروندانی در صف میایستند و زحمتی برایشان ایجاد میشود، نه تنها من بلکه همه مسئولان دولتی، همگی نگران این موضوع هستیم و به همین دلیل خیالتان راحت باشد که با دغدغه دنبال تأمین این کمبود هستیم و تلاش هم کردهایم که در جلسات فقط مصوبه خروجی ندهیم، بلکه به طور جدی مصوبات را برای اجرایی شدن پیگیری میکنیم.
توپ مرغ در زمین جهاد کشاورزی افتاد
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در چابهار اظهار داشت: فعلاً روزی هفت تا هشت تن مرغ از بیرجند به سیستان و بلوچستان میآید که متأسفانه در استان هم تولید کافی نداریم و با وجود تمام تلاشهایمان هنوز وضعیت در استان عادی نشده، با این حال خوشبختانه فعلاً مرغ منجمد در مغازهها موجود است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در رابطه با اینکه برخی افزایش مصرف مرغ در استان را علت تشکیل صف عنوان میکنند، تصریح میکند: اینطور نیست؛ کمبود مشهود است و حتی بر اساس آمار جهاد کشاورزی استان ما در سال گذشته طی سه ماهه چهارم آخر سال نسبت به دوره مشابه گذشتهاش، شش هزار تن کمتر از استانهای دیگر وارد کردیم و این نشان میدهد ورودی ما تغییر پیدا کرده و همین موضوع دلیل تشکیل صف است.
محمد قاسمی در رابطه با اقدامات صنعت، معدن و تجارت استان برای تأمین مرغ استان توضیح داد: برای این موضوع جلساتی ویژه برگزار شده و قرار شد جهاد کشاورزی تعیین تکلیف و مشخص کند واقعاً چقدر نیاز داریم و اصلاً چقدر باید وارد کنیم و آمارهای دیگر را کامل در بیاورد و امیدواریم که بالاخره این مشکل حل شود.
وی یادآور شد: یک اعتراضی هم کشتارگاهها دارند که در رابطه با قیمتها است، البته فعلاً در استان این موضوع اتفاق نیفتاده و زود است درباره این موضوع نظر بدهیم اما کشتارگاهی در بیرجند میگوید از شرایط ناراضی است و با قیمت 17 هزار و 100 تومان مرغ زنده که قرار است مرغدار به ما تحویل دهد و هزینه حمل و نقل، کارمزد و غیره تقریباً به 24 هزار و 600 تومان میرسد که با قیمت 23 هزار تومان خیلی متفاوت شد و به عبارتی صاحب کشتارگاه با اوضاع موجود ضرر خواهد کرد.
سالیانه ٣� هزار تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان تولید میشود
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در نشست قرارگاه ساماندهی مرغ گفت : در حال حاضر ٢4٢ واحد صنعتی پرورش مرغ گوشتی در استان داریم که ظرفیت تولید سالیانه بیش از 4١ هزارتن گوشت مرغ را دارا هستند.
غلامرضا سرگزی افزود: طی سال گذشته با جوجهریزی ١٧ میلیون و 400 هزار قطعهای جوجه در واحدهای مرغداری سطح استان، حدود 30 هزار تن گوشت مرغ تولید وروانه بازار مصرف شده است. با توجه به میزان گوشت تولیدی در واحدهای مرغداری، 30 درصد نیاز استان به گوشت مرغ تأمین میشود و همچنان 70 درصد گوشت مرغ مورد نیاز استان از استانهای همجوار وارد بازار سیستان و بلوچستان میشود.
وی بیان کرد: در برنامه داریم علاوه بر تکمیل زنجیره تولید مرغ، با افزایش واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی ضریب خودکفایی استان ارتقا یابد و برای رسیدن به مرز خودکفایی نیاز به ایجاد واحدهای جدید مرغداری با زمینه پرورش سالیانه ٣٢ میلیون جوجهریزی هستیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان بر اساس مصرف سرانه، نیاز سالیانه استان به گوشت مرغ را حدود ٩٣ هزار تن اعلام کرد.
به گزارش تسنیم، تأمین مرغ تا لحظه رسیدن به کشتارگاه، بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و بعد از آن نظارت بر قیمتها وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت است و نکته جالبی که باید در این رابطه در نظر داشت اینکه قبلاً گرچه قیمت مرغ پر میکشید اما اکنون برخلاف دیگر استانها، این خود مرغ است که در استان پهناور سیستان و بلوچستان پر کشیده است.
گزارش از سیدخلیل موسوی نیا
انتهای پیام /395/ ت
منبع : خبرگزاری تسنیم
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد