میرنیوز
دکتر"عباس صادق زاده" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به روز جهانی اوتیسم(دوم آوریل) اظهار کرد: در تعریف اوتیسم، اصطلاح اختلال طیف اوتیسم درست است نه اینکه بعضا در جامعه عنوان می شود معولیت یا بیماری اوتیسم در حالی که اینگونه نیست.
وی ادامه داد: اختلال طیف اوتیس یا "اِی اس پی" مطرح است که گروه اختلالات عصبی - رشدی هستند که رشد و تحول صحیح مغز یا دستگاه عصبی مرکزی مختل می شود؛ با توجه به این شرایط، در دستگاه عصبی مرکزی و عملکرد مغز اختلال ایجاد می شود که با رشد فرد بر هیجان و توانایی یادگیری و حافظه او تاثیر منفی می گذارد.
صادق زاده با اشاره به اینکه دوم آوریل روز جهانی اوتیسم به عنوان روز آگاه سازی اختلال طیف اوتیسم نامگذاری شده که هر سال تکرار می شود زیرا اختلالات طیف اوتیسم رو به رشد است، تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت در ابتدا اعلام کرد از هر 100 تولد یک مورد دچار اختلال اوتیسم است که آمارهای غیررسمی و در واقع می توان گفت آمار صحیح در سال 2016 اعلام کرد از هر 65 تولد یک مورد دچار اختلال است و در 2020 و اکنون می گویند از هر 40 تولد یک مورد دچار اختلال اوتیسم است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان بیان کرد: علت اصلی اختلال اوتیسم، ژنتیک است و ممکن است در آزمایشات ژنتیک این اختلال به دلیل پیچیدگی که دارد، تشخیص داده نشود؛ لذا عمده علت، ژنی است و عوامل محیطی نیز بی تاثیر نیست و تحقیقات مشخص کرده عوامل محیطی می تواند تاثیر بگذارد و شدت و ضعف دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که بر آگاهسازی اختلال اوتیسم تاکید می شود، این است که خانواده ها دیر متوجه می شوند، گفت: این اختلال قبل از دو سالگی قابل تشخیص نیست. اما اگر مادران با دقت روی رفتار بچه ها نگاه کنند ممکن است قبل از 24 ماهگی متوجه شوند زیرا مادر قطعی ارتباط اجتماعی کودک را می تواند تشخیص بدهد.
صادق زاده تصریح کرد: اوتیسم بین دو تا سه سالگی(24 تا 36 ماهگی) قابل تشخیص است و در بدترین شرایط تا شش سالگی؛ اما بهترین زمان در دو تا سه سالگی است.
وی بیان کرد: به دلیل نرخ بالای اختلال اوتیسم، دنیا بر آگاهسازی برای خانواده ها تاکید دارد تا بتوان زودهنگام بچه ها را شناسایی کرد تا مداخلات انجام شود و جامعه نیز انها را بشناسد تا سرویس و آموزش بدهد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه در استان هفت مرکز اوتیسم داریم که سه مورد در شهر کرمان و مراکز دیگر در زرند، جیرفت، رفسنجان و سیرجان است، گفت: در مجموع سه استان در کشور مرکز نگهداری موقت(شبانه روزی) اوتیسم دارند که نخستین مورد در کرمان فعال شد.
وی اظهار کرد: یکی از ضرورت ها در شناسائی بچه های دارای اختلال اوتیسم، مداخلات به هنگام است و اگر دیرهنگام بشود عملا وقت را از دست داده ایم و بچه ای که به سن 12 سالگی برسد تشخیص اختلال اوتیسم خیلی سخت است و اغلب تشخیص معلولیت ذهنی بر ان می گذارند و بعد از این سن آموزش این افراد خیلی سخت است.
صادق زاده با اشاره به اینکه حدود 300 نفر دارای اختلال اوتیسم را در استان کرمان شناسائی کرده ایم، افزود: حدود 24 نفر از بچه های اختلا اوتیسم که در مراکز بودند، اکنون در مدارس عادی در حال تحصیل هستند و این تاثیر آموزش و مداخلات به هنگام است.
وی بیان کرد: دلیل دیگر نامگذاری روز جهانی اوتیسم این است خانواده و جامعه از این موضوع باید آگاهی پیدا کنند. متاسفانه خیلی از مشکلات این طیف را حتی خانواده نمی داند و ممکن است مدت ها با آنها رفتار کرده و تشخیص خود و دیگران بر معلولیت باشد و بچه را در مسیر معلویت و نابودی او ببرد در حالی که اگر در وقت طلایی شناسائی شود، می توانند آموزش ببینند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: حدود 150 نفر افراد دارای اختلال اوتیسم در مراکز استان آموزش می بینند و در سال های اخیر تست "هیوا" را در تمام مهدهای کودک اجرا کردیم و در سن طلایی دو تا سه سالگی بررسی و بسیاری از بچه های دارای اختلال شناسایی شدند.
وی درباره تفاوت آمار کودکان شناسائی شده و آنها که در مراکز آموزش می بینند، اظهار کرد: ممکن است خانواده هنوز آگاهی لازم را نداشته باشد، در حالی که دریافت خدمت در مراکز بسیار بهتر است و همچنین ممکن است این افراد به مراکز دسترسی نداشته باشند.
صادق زاده با اشاره به اینکه بچه های آموزش دیده به مراتب وضعیتشان متفاوت تر از بچه هایی است که در خانه می مانند، بیان کرد: مربی های مهدکودک با تعداد زیادی از بچه ها سر و کار دارند و نمی توان توقع داشت در شناسائی کودکان دارای اختلال اوتیسم کمک کنند اما اگر آگاهی از رفتار و شناسائی اوتیسم داشته باشند، می توانند کمک کنند و سعی می کنیم دوره آموزشی برای مربیان مهدکودک بگذاریم که اگر با این نوع رفتار کودکی مواجه شوند، آن ها را معرفی کنند.
وی درباره علائم اختلال اوتیسم بیان کرد: در این اختلال ارتباط اجتماعی کودکان کم و با دیگران قطع است و ممکن است والدین از آن به ناسازگاری تعبیر کنند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: یکی دیگر از علائم این است که کودک گفتار طوطی وار دارد و گاهی یک کلمه را زیاد تکرار می کند؛ بعضا رفتارهای یک مرتبه ای نشان می دهد یعنی یکدفعه از جایش بلند می شود و یا می نشیند بدون اینکه با کسی ارتباط داشته باشد اما بیشترین نشانه اختلال اوتیسم این است ارتباطات اجتماعی را مختل می کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
چند نفر از کارکنان شهرداری خرمآباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم میشود
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد