میرنیوز
با وجود همه صحبتهایی که برخی احزاب و گروههای سیاسی درباره تایید صلاحیت نامزدها دارند و گلایههایی که هنوز هم باقی است، اما تقریبا همه مردم، فارغ از هر دیدگاه سیاسی که دارند بر یک موضوع تاکید میکنند و آن هم اهمیت حضور در انتخابات است.
تقریبا همه عقیده دارند دیگر باید بر حضور حداکثری مردم تمرکز کرد تا بتوانیم برخی بحرانهای داخلی و خارجی که با آن مواجهیم را با سربلندی پشت سر بگذارنیم.
در همین راستا میزگردی با عنوان "چرا در انتخابات شرکت کنم؟" با همکاری روابط عمومی دانشگاه رازی و با حضور سه تن از اساتید این دانشگاه - دکتر جلیل صحرایی، دکتر علی بیدمشکی پور و دکتر جهانشاه امیری- در دفتر ایسنای کرمانشاه برگزار شد، اساتیدی که دیدگاههای سیاسی متفاوتی داشتند و هریک به بیان نظرات خود درباره رابطه حضور گسترده در انتخابات و اقتدار نظام، الزامات حضور گسترده و انتخاب کاندیداهای اصلح پرداختند.
"جلیل صحرایی" استاد دانشگاه با دیدگاه اصلاح طلبی، در این میزگرد سخن خود را با اهمیت اتکا به خواست و نظر مردم آغاز کرد که از ابتدای انقلاب نیز در فرمایشات امام خمینی(ره) همواره مورد تاکید بوده است.
وی با بیان اینکه اتکا به آرای مردمی، جمهوریت و اختیار دادن به مردم از بنیانهای جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدا امام خمینی(ره) نیز همواره بر آن تاکید داشت، افزود: دادن حق انتخاب به مردم بزرگترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران بود.
این استاد دانشگاه انقلاب سال 1357 را حاصل خواست و اراده مردم دانست و یادآور شد: امروز هم اگر میخواهیم از چالشهایی که با آن مواجهیم عبور کنیم، باید بر دموکراسی تکیه داشته باشیم.
صحرایی از برخی از مشکلات داخلی و خارجی از جمله مشکلات اقتصادی، تحریمها، برخی مسائل و بیاعتمادیهای داخل کشور، اختلاف نظرهایی که گاهی در سطوح بالای مملکت دیده میشود و ... یاد کرد و ادامه داد: هریک از این چالشها به تنهایی میتواند یک جامعه را از پا دربیاورد و تنها راه برون رفت از این مشکلات توجه به رای مردم است.
وی از وضعیت رد صلاحیتهای گسترده در شورای نگهبان هم گلایه کرد و با بیان اینکه امروز با این روند رد صلاحیتها، شورای نگهبان مسیر عکس مشارکت حداکثری را در پیش گرفته، عنوان کرد: عملکرد شورای نگهبان به نوعی انتخابات را دو مرحلهای کرده و این در حالی است که ما حق نداریم برای مردم تعیین تکلیف کنیم و قَیم مردم باشیم.
وی از تنوع سلایق و عقیدهها به عنوان یک موهبت یاد کرد که نباید به دنبال حذف آن باشیم و خاطرنشان کرد: تنوع، شرط بقا است و در کشور نیز این تنوع برای امنیت کشور ضروری است و تک صدایی موجب متلاشی شدن جامعه خواهد شد.
این استاد دانشگاه تلاش برای یک دست کردن حکومت را نادرست خواند و تاکید کرد: اینکه از طریق نظارت استصوابی و رد صلاحیتهای سلیقهای تلاش شود تا عدهای خاص راهی مجلس شوند، عملکرد پسندیدهای نیست و باید دایره انتخاب مردم گسترده شود.
صحرایی با بیان اینکه در حدود 160 حوزه انتخابیه اصلولگرایان رقیب جدی ندارند، افزود: اصلولگرایان در چنین شرایطی در حالی پیروز میشوند که نه رقیب جدی دارند و نه همراهی اکثریت جامعه را.
این فعال سیاسی اصلاح طالب با بیان اینکه شورای نگهبان بسیاری از اصلاح طلبان نامی و نمایندگان فعلی مجلس را رد کرده، عنوان کرد: برخی از این نمایندگان به دلیل نطقهایی که در مجلس داشتند رد صلاحیت شدهاند. سئوال اینجاست چرا کسی که برای حق مردم اظهارنظر کرده باید رد صلاحیت شود؟
وی گفت: اگرچه عقیده داریم باید افراد شایسته و توانمند به مجلس بروند، اما این حق انتخاب با مردم است، نه شورای نگهبان.
صحرایی با بیان اینکه هر کس فساد مالی و اخلاقی جدی ندارد باید بتواند در انتخابات حضور داشته باشد، اضافه کرد: صلب کردن حق انتخاب از مردم بر مشارکت مردم اثرگذار است که زمینه خوشحالی دشمنان ما را فراهم خواهد کرد.
رئیس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در انتخابات دوره گذشته در کرمانشاه با بیان اینکه نباید اجازه بدهیم در 40 ساله دوم، انقلاب اسلامی از جمهوریت خارج شود، یادآور شد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند رای مردم حق ناس است و باید مقدمات برای حضور حداکثری مردم فراهم باشد.
صحرایی با بیان اینکه کاهش حضور مردم به دلیل رد صلاحیتهای گسترده میتواند شکاف حاکمیت و مردم را عمیق کند، گفت: متاسفانه با این روند تایید صلاحیتها امید مردم کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این ادعا وجود ندارد که اگر اصلاح طلبان تایید صلاحت میشدند حتما مشارکت حداکثری رقم میخورد، افزود: مطالبات مردم فقط به انتخابات محدود نمیشود و در سایر زمینهها نیز نقدها و خواستههایی دارند.
وی در ادامه بر لزوم انتخاب صحیح در این شرایط هم تاکید کرد و با بیان اینکه باید مجلسی بسازیم که در راس امور باشد، افزود: متاسفانه اکنون مجلس در راس امور نیست و اگر قرار باشد افراد خاص با اهداف خاص نیز به مجلس بروند، وضعیت بدتر هم خواهد شد.
این فعال سیاسی صلاح طلب معتقد است، باید افرادی را انتخاب کنیم که با تصویب قوانین مناسب برخی ساختارهای معیوب کشور را اصلاح کنند تا در آینده دچار مشکلات جدیتر نشویم.
همایشی که دوست و دشمن آن را میبیند
"علی بیدمشکی پور" یکی دیگر از اساتید و فعالان سیاسی اصولگرا حاضر در این میزگرد بود که صحبتهای خود را با تاکید بر لزوم مشارکت حداکثری آغاز کرد.
وی از انتخابات پیش رو به عنوان یک همایش عظیم یاد کرد که دوست و دشمن آن را رصد میکنند و افزود: مشارکت حداکثری در این انتخابات دشمنان بیرون کشور را مایوس میکند و وقتی حضور مردم در صحنه را مشابه آنچه در تشییع سردار سلیمانی رخ داد میبینند، میفهمند که مردم پای انقلابشان ایستاده اند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دوستان ما نیز حضور مردم در انتخابات را رصد میکنند، اضافه کرد: بسیاری از ملتها از انقلاب ما تاثیر پذیرفتهاند که نتایج آن را در برخی کشورها از جمله توانمند شدن فلسطین، یمن، سوریه و ... شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه لزوم حضور مردم در انتخابات را از دو بعد میتوان بررسی کرد، گفت: وقتی امام خمینی(ره) فرمود شرکت در انتخابات تکلیف الهی است، یعنی همه کسانی که بر اساس اعتقادات دینی زندگی میکنند باید به حضور در انتخابات به عنوان یک تکلیف نگاه کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مقام معظم رهبری هم فرمودند هرکس که ایران را دوست دارد باید در انتخابات شرکت کند و این امر نیز بیانگر لزوم حضور در انتخابات است.
بیدمشکی پور انتخاب اصلح را برای بهبود زیرساختهای کشور ضروری دانست و عنوان کرد: اگر بخواهیم شرایطی فراهم شود که همه افراد بتوانند توانمندیهای نهان خود را بروز دهند، باید افراد صالح را راهی مجلس کنیم که تصمیمگیری و تصمیم سازی قوی داشته باشند.
وی تشکیل مجلس قوی را مستلزم حضور حداکثری مردم و انتخاب افراد توانمند دانست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرادی که اشراف و تخصص ندارند نباید وارد مجلس شوند، افزود: نمایندگی داریم که راجع به خیلی چیزها نظری ندارند و رای ممتنع میدهند. چنین افراد بی دغدغه و خنثی نباید جایی در مجلس داشته باشند.
به گفته این فعال سیاسی، باید افراد مومن، توانمند، جهادی، ولایتمدار و انقلابی واقعی وارد مجلس شوند.
این فعال سیاسی اصولگرا درباره بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات توسط شورای نگهبان نیز اظهار کرد: در شورای نگهبان شش فقیه و شش حقوقدان حضور دارند که دین خود را برای دنیای دیگران نخواهند فروخت.
بیدمشکی پور عملکرد شورای نگهبان در زمینه بررسی صلاحیتها را مبتنی بر قانون دانست و گفت: درباره افرادی که رد صلاحیت شدند حتما ملاک ها و شاخصهایی در نظر گرفته شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سختگیری برای انتخاب کاندیداها در کشورهای دیگر دنیا نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: مثلا در فرانسه برای نامزد شدن رئیس جمهور هزار نفر و برای نماینده مجلس 500 فرد معتمد باید درباره توانمندی هر کاندیدا امضا بدهند.
بیدمشکی پور قوانین و مقررات سختگیرانه برای داوطلبین را ضروری خواند و عنوان کرد: مجلس یک مرکز حساس است و باید افرادی که می خواهند وارد آن شوند شرایطی داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم انتخاب نمایندگان اصلح، گفت: تشکیل مجلس قوی میتواند تا حدودی زیادی در رفع مشکلات و ناکارآمدیها موثر باشد.
وی با بیان اینکه مجلس کنونی مجلسی نیست که در راس امور باشد، عنوان کرد: با انتخاب شایسته همه ما این قابلیت در مجلس بوجود خواهد آمد.
بیدمشکی پور همچنین با بیان اینکه در انتخابات دوم اسفند بار دیگر مردم حضوری گسترده در پای صندوق های رای خواهند داشت، افزود: اینطور نیست که چون یک جریان معتقدند کاندیداهایشان تایید نشده، با کاهش مشارکت مواجه شویم و حتما شاهد حضور حداکثری برای اینکه در دهان دشمن بزنیم، خواهیم بود.
نگذاریم دُز جمهوریتِ نظام کم شود
"جهانشاه امیری" استاد دانشگاه نیز به عنوان یک فعال سیاسی میانهرو در این نشست حضور داشت و علی رغم برخی گلایههایی که به تایید صاحیتها داشت بر لزوم مشارکت در انتخابات تاکید کرد.
وی با بیان اینکه نظر و رای ملت همواره تعیین کننده بوده و این توهم است اگر برخی فکر کنند میتوان به رای مردم توجه نکرد، گفت: هیچکدام از بزرگان نظام موافق کم توجهی به دیدگاه و نظر مردم نیستند و کاهش دُز جمهوریت نظام، توهم است.
امیری با بیان اینکه گاهی برخی ساز و کارها و اقدامات این احساس را ایجاد میکند که ممکن است نفوذ رای مردم کاهش یابد، افزود: چنین چیزی با روند کشور و نظام و انقلاب مغایر است.
امیری مشارکت گسترده مردم را از بعد فضای داخلی و شرایط حساس بینالمللی مورد توجه دانست و تاکید کرد: باید قبول کنیم در برخی زمینهها مانند کاهش امید، فاصله مردم با حاکمیت و... مشکلاتی داریم و باید با حضور حداکثری زمینه افزایش امید در کشور فراهم شود و این مراحل را پشت سر بگذاریم.
وی در ادامه در خصوص عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداها، با بیان اینکه شورای نگهبان نهادی قانونی و مورد تایید است، گفت: با این وجود در خصوص عملکرد این نهاد برای بخشی از جامعه ذهنیتی ایجاد شده که مثلا برخی افراد به ناحق و براساس گرایش سیاسی رده شدهاند.
امیری با بیان اینکه شورای نگهبان یک نهاد صرفا فقهی نیست، گفت: این نهاد نگهبان جمهوریت نظام نیز هست و نباید اجازه دهد جمهوریت نظام کمرنگ شود. به واقع باید شرایط برای حضور همه سلایق و دیدگاهها در انتخابات فراهم گردد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دموکراسی مقدماتی دارد و ما در ابتدای راهیم، گفت: دموکراسی به ساختارهایی همچون احزاب قدرتمند و انجمن های صنفی قوی و ... نیاز دارد و این ساختارها هنوز در کشور ما به بلوغ نرسیده اند و در این زمینه مشکل جدی داریم و خیلی از مسائلی هم که امروز مطرح است به همین ضعف ساختارها بر می گردد.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم حضور حداکثری در انتخابات، گفت: باید با حضور حداکثری بار دیگر جمهوریت نظام اسلامی را اثبات کنیم.
وی همچنین بر لزوم انتخاب افراد اصلح هم تاکید کرد و گفت: اگر افراد فاقد توانایی و صلاحیت به مجلس بیایند با تهدید مواجه خواهیم شد. باید با انتخاب شایسته جلوی ورود افراد ناتوان را بگیریم.
به گفته این استاد دانشگاه، باید به گونهای رای بدهیم که افراد دارای وزنه علمی و معنوی، متعهد، متخصص و توانمند پای کار بیایند، نه کسانی که فقط با پول رای میآورند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است