میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سال 1399 در حالی گذشت که ایجاد 3 موج شیوع و پاندمی کرونا سبب تعطیلی بسیاری از فعالیتهای فرهنگی و هنری شد؛ به طوری که سینماها و سالنهای تئاتر در بیشتر روزهای سال تعطیل بودند و نمایشگاههای نقاشی و عکس هم جای خود را به نگارخانههای مجازی در شبکههای اجتماعی و سایتهای مختلف اینترنتی داده بودند. برآیند این اتفاقات و ایجاد مشکلات عدیده اقتصادی از جمله تورم افسارگسیخته و مشکلات معیشتی هم فرهنگ و هنر را از کانون توجه همگان خارج کرد. استان قزوین هم از این قاعده مستثنی نبود و کرونا اندک فعالیتهای هنری این استان در سالهای ماقبل را هم تعطیل کرد و هنر در این سال کاملاً به حاشیه رفت. با این حال برخی هنرمندان معتقدند که رکود فعالیتهای هنری به بهانه کرونا فرافکنی است و نباید رخوت فضای هنری را به کرونا و کمبود بودحه تقلیل داد.
مشکل اصلی عدم خلاقیت مدیران فرهنگی است
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین وقوع بحران کرونا و کمبود بودجه برای ایجاد تحول در فضای منجمد فرهنگ و هنر استان را توجیهی غیرمقبول و غیرمسموع دانست و اظهار داشت: مشکل اصلی امروز ما در فضای فرهنگ و هنر استان قزوین عدم خلاقیت مدیران فرهنگی استان قزوین برای استفاده درست از منابع، زیرساختها و نیروهای انسانی یعنی هنرمندان است.
محمدرضا امامقلی افزود: اگر مدیر فرهنگی مانند حاج قاسم سلیمانی ذهن خلاقی داشته باشد، میتواند از کمبود بودجه و اعتبار به عنوان یک فرصت بزرگ در این فضا استفاده کرده و با ذهن خلاق خود تهدید کمبود بودجه و اعتبار را به صورت خودانگیخته به فرصت تبدیل کند.
وی با اشاره به برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری در سال 1399 در استان قزوین ادامه داد: ترجیح ما برای رشد فضای فرهنگی و هنری استان باید تولید اثر باشد و برپایی جشنوارهها هم به شرطی اثرگذار خواهد بود که برپایی جشنواره منجر به تولیدات آثار هنری تازه شود؛ نه اینکه برای آثار هنری پیشتر تولیدشده، جشنواره برگزار و جوایز میان هنرمندان توزیع کنیم.
دلیل باندبازی در فضای هنر قزوین توزیع ناعادلانه منابع است
رئیس حوزه هنری قزوین با انتقاد از دعوت نشدن مسئول حوزه هنری به جلسات شورای فرهنگ عمومی گفت: متاسفانه دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی که در اداره کل ارشاد قزوین قرار دارد، نماینده حوزه هنری را به جلسات شورا دعوت نمیکند؛ در حالی که در چنین جلساتی مصوباتی تصویب میشود که حوزه هنری باید آنها را اجرا کند؛ در حالی که حتی نظر حوزه هنری درباره این مصوبات پرسیده نمیشود.
امامقلی اضافه کرد: همچنین در جلسات کمیسیون فرهنگ و هنر در شورای تخصصی اداری هم که با حضور مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی استان تشکیل میشود، باز هم حوزه هنری نقش و جایگاهی ندارد.
وی همچنین درباره گلایه برخی هنرمندان از وجود باندبازی در فضای هنری استان قزوین ادامه داد: دلیل شکلگیری این باندها کمبود منابع و توزیع ناعادلانه آنها توسط دستگاههای متولی است.
با بودجههای فعلی کاری نمیتوان کرد
رئیس سابق انجمن هنرهای تجسمی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه حضور در عرصههای هنری را کنار گذاشتهام، گفت: واقعیت این است که اداره کل ارشاد و بودجههای فرهنگی و هنری آن اینقدر کم است که اصولاً با تعویض و تغییر مدیران اتفاق خاصی در این حوزه اتفاق نمیافتد.
محمد اسدی با اشاره به رکود و تعطیلی نسبی فعالیت انجمنهای هنری افزود: در طول 3 سال اخیر وضعیت بودجه در دستگاههای فرهنگی و هنری آنچنان کم بوده که اصولاً کاری را از پیش نمیتوان برد.
وی ضمن تصدیق پدیده باندبازی و رفتارهای سیاستزده در فضای هنری و انجمنهای فرهنگی و هنری ادامه داد: با این حال این باندها با محدودیت بودجه و اعتبار به جایی نرسیدهاند؛ هر چند بهتر است اعتبارات محدود موجود هم طوری میان هنرمندان تقسیم شود که امکان تولید و فروش اثر برای دایره وسیعی از هنرمندان فعال مهیا شود.
اعمال نفوذ برخی هنرمندان برای بهدستگیری پروژههای هنری
مسعود امامقلی دانشآموخته رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است که تاکنون حائز جوایز متعدد ملی و استانی شده است. این هنرمند نقاش قزوینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به وضعیت منجمد و خموده حوزه فرهنگ و هنر در استان طی سال گذشته اظهار داشت: با وجود تغییراتی که در سطح مدیریتی اداره کل ارشاد و سایر دستگاههای فرهنگی اتفاق افتاده، اما بدنه اصلی این دستگاهها هنوز همان افرادی هستند که یا تمایلی به تحول ندارند و یا تحولات را به زیان خود میبینند.
مسعود امامقلی با اشاره به پاسکاری فعالیتهای هنری بین برخی گروهها که بر مبنای نگاههای باندی و سیاسی شکل گرفته است، افزود: با وجود اینکه از نوجوانی کار هنری جدی در حوزه نقاشی انجام دادم، اما هیچگاه جایگاهی در میان انجمنهای فرهنگی و هنری استان قزوین نداشتم؛ چرا که خلوتگزین بودم و اهل باندبازی برای کسب موقعیتهای کاری نبودم.
وی ادامه داد: به همین خاطر برای یافتن جایگاه هنری و کاری به تهران مهاجرت کردم؛ چرا که معتقدم جنگیدن در فضای هنری پرچالش پایتخت بهتر از بحثهای بیهوده با افرادی است که به جای دیدن تواناییهای هنرمند وجود هنرمند خلاق و کاربلد را تهدیدی برای جایگاه شغلی و اداری خود میبینند.
وی درباره دلیل شکل گرفتن باندهای هنری و فرهنگی در استان قزوین عنوان کرد: با توجه به اینکه اعتبارات و بودجههای هنری در استان قزوین محدود است، بعضی از هنرمندان با اعمال نفوذ و به دست گرفتن انجمنهای هنری استان قزوین قصد دارند همه کارها و پروژههای هنری شهر قزوین را به دست خود بگیرند و از این ناحیه منفعت مالی کسب کنند.
ارشاد همراستا با باندهای هنری حرکت میکند
این کارشناس نقاشی با بیان اینکه منفعتطلبی و باندبازی کاملاً مخالف روحیه و طبع هنرمندانه است، گفت: با وجود اینکه وظیفه هنرمند مبارزه با این باندبازیها و منفعتطلبیهاست، اما متاسفانه امروز برخی هنرمندان با تشکیل چنین باندها قصد دارند که وضعیت معیشت و رفاه اقتصادی خود را سروسامان دهند.
امامقلی اضافه کرد: در چنین شرایطی اداره کل ارشاد هم به جای باندشکنی و مبارزه با منافع گروهی و سیاسی کاملاً با آنها همراستا حرکت کرده و نادر فعالیتهای هنری استان قزوین در سال 99 هم که منحصر به طراحی پوستر و داوری چند جشنواره بود را به هم پدرخواندهها و اعضای همین انجمنهای هنری سپرد که در واقع بیشتر باندهای هنری هستند، تا انجمنهای هنری.
به گزارش تسنیم، سال 1399 در حالی به پایان رسید که برخی فعالیتهای هنری با رعایت پروتکلهای بهداشتی از سر گرفته شد و در روزهای پایانی سال هم جشنواره یا جایزه ملی عارف در حوزه موسیقی ایرانی برگزار شد. با این حال هنر قزوین رکود سالهای قبل خود را ادامه داد و همچنان گلایه هنرمندان از فضای فرهنگی و هنری وجود باندبازی و ویژهخواری در نهادهای فرهنگی بود.
انتهای پیام/ش
منبع : خبرگزاری تسنیم
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد