میرنیوز

تله‌های تربیت فرزند / والدین باید تربیت را از خودشان شروع کنند

تله‌های تربیت فرزند / والدین باید تربیت را از خودشان شروع کنند 2021-12-28T09:24:31+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، تربیت کودک در دنیای امروز به زعم بسیاری از اولیا کاری سخت شده است، در حدی که اگر به مطالعه و پرس و جو و کسب تجربه نپردازیم این خلأ را یا در روش‌های تربیتی خودمان و یا در خروجی رفتاری فرزندمان خواهیم دید. اغلب ما در تربیت فرزند خود به صورت پیش فرض روش‌های ارائه شده توسط پدر و مادر خودمان را در نظر گرفته و پیش می‌بریم و این را تا حد بسیاری در تربیت آن‌ها می‌بینیم. در ارتباط بین پدر و فرزند و یا مادر و فرزند سوال‌های مهمی برای‌مان پیش می‌آید که اگر برای پاسخ‌شان به مشاور مراجعه نکنیم شاید انتخاب راه را به درستی انجام ندهیم و اگر به مشاور مراجعه کنیم با خودمان می‌گوئیم که چه راه حل ساده‌ای داشت، ای کاش زودتر می‌دانستم. با هم به مطالعه برخی از سوالات و پاسخ‌های رایج در این مورد می‌پردازیم که حمید کثیری، دغدغه‌مند حوزه تربیت کودک، نویسنده و فعال اینستاگرامی به صورت سریالی در صفحه‌ی اینستاگرامش به آن‌ها پرداخته است.

مطالعات تربیت فرزند را از کی باید شروع کنیم؟

تربیت فرزند یک تربیت خاص نیست بلکه چیزی که من می‌فهمم این است که تربیت فرزند در اصل تربیت خودمان است و فرصت دوباره است برای مرور تربیت خودمان که باید داشته باشیم. بچه‌ها لوح سفیدی هستند که با دست‌کاری روی تنظیمات کارخانه آن‌ها بیشتر خراب‌شان کرده‌ایم. اگر بدون هیچ دستکاری‌ای با بچه‌ها پیش برویم شاید خیلی بهتر تربیت شوند. لذا با تربیت خودمان با مطالعه کتاب‌های خوب و یا شرکت در دوره‌های مفید هر چه زودتر شروع کنیم بهتر است. بهترین حالت این است که این منابع اصلی (کتاب و استاد و…) ما را ببرند سر نسخه اصلی خودمان تا بهترین فضا انتخاب شود و کار را روی خودمان انجام دهیم.

اما در عمل چه اتفاقی می‌افتد؟ افراد تا به مشکل برنخورند متوجه این مسئله نمی‌شوند و از خواب بیدار نمی‌شوند. مثلاً بچه در سن ۴-۵ سالگی است و با مسئله شب‌ادراری مواجه شده است که مادر تازه توجه‌ش به موضوع تربیت فرزند جلب می‌شود و برای دانستن مطالب تربیت فرزند مراجعه می‌کند. تازه آن هم نه تربیت خود، بلکه فرزند! آن‌چه ما در مشاوره‌ها دریافتیم اغلب مسئله در بچه‌ها نیست و مشکل ایجاد شده از خانواده است. باید مشکل خانواده را حل کنیم که مشکل بچه حل شود. در بررسی‌های این‌طور، حداقل موارد و مشکلات را در بچه می‌یابیم.

عجله در تربیت بچه‌ها

جریان خود زندگی برای ما لذت‌بخش نیست. به همین دلیل وقتی در محیط روستایی وارد می‌شویم و یا در محیطی که ظاهراً از تکنولوژی و یا تمدن روز کمی عقب‌تر است وارد می‌شویم احساس می‌کنیم که چه باید کرد که کارها را ساده‌تر انجام داد؟ برای خیلی از روستایی‌ها فرایند کار روزانه یک فرایند تعریف شده است و تا جای ممکن برای خودشان این فرایند را ساده کرده‌اند. اما ما زمانی‌که با این صحنه‌ها مواجه می‌شویم سریع دنبال راهکار ساده‌تر (سریع‌تر و راحت‌تر) برای انجام آن کار می‌گردیم. در تربیت فرزند هم مسئله دقیقاً همین شده است. خصوصاً مادرها در این جوی که در جامعه راه افتاده است برای هوش و خلاقیت و.. این شتاب و عجله‌ای که همه دارند، برای این‌که سریع‌تر بچه‌شان رشد کند و سریع‌تر هوش بچه‌ها رشد کند سوال دارند. در یک روز چقدر سوال برای من می‌آید که: «ما چه کنیم که هوش واستعداد و خلاقیت فرزندمان زودتر پرورش پیدا کند؟ فرزند من در فلان کارها خیلی خوب است چه کنم که سریع‌تر رشد کند؟»

سن بچه را که جویا می‌شوم بچه هنوز خردسال است. ۴-۵-۶ سالگی هنوز ظرف زمانی بچه جای تکامل دارد. بگذارید در ظرف زمانی خودشان در سنی که هستند رشد کنند نه جلوتر. حتی اگر نسخه‌ای هم قرار است بدهم برای کشف و پرورش استعداد همین است که در فضایی که هستند پرورش‌شان را توسعه دهید. دنبال اینکه بچه را در فضایی جدید ببرید برای پرورش مصنوعی هوش و استعدادشان، نباشید. با بازی و فعالیت عادی در سن خودشان بهترین بستر برای رشد هوش واستعدادهایشان فراهم است. دنبال این نباشیم که بچه را ببریم فلان‌جا از او تست بگیریم که بدانیم باید چه کنیم برای رشد بیش از حدش. بگذارید بچه‌ها در محیط و ظرف زمانی خودشان رشد کنند.

از زندگی با بچه‌ها لذت می‌برید؟

بعضی‌ها از بس درگیر این هستند که بچه سر این ساعت تکلیف انجام دهد، سر این ساعت بازی کند، سر این ساعت تلویزیون ببیند و… یک خط‌کش گذاشته‌اند برای گذران ساعات بچه و زندگی طبیعی و لذت بردن از این زندگی را فراموش کرده‌اند. ما قرار است از زندگی کردن با بچه‌ها لذت ببریم. این‌ها را نگفتم که نتیجه این شود که برنامه ریزی بد است و کارها اگر منظم پیش برود خوب نیست. نمی‌گویم که غفلت از کارهای روزمره بد است و ندانیم که صبح بچه چگونه شب می‌شود. نه! اما این روش نباید قالب باشد. باعث می‌شود از لذت زندگی با فرزندمان محروم شویم.

اصلاً در نگاه ما زندگی چه شکلی است؟ چقدر خوشیم با فرزندان‌مان؟ چقدر شادی در آنجا دارد؟ همه این کتاب‌ها و دوره‌ها برای این است که ما یاد بگیریم بهتر زندگی کنیم. یاد بگیریم زندگی چه شکلی است. این سبک مادران امروزی مدام تشویش و عقب افتادن از روزمره و… است. مدام می‌گوئیم ای وای فلان کار انجام نشد… یک چیزی جا افتاد… آخ الان وقت این کار است قبلی را زودترتمام کن و… یک زنگ خطری همیشه هست که به ما یادآوری می‌کند از کار بعدی عقب نیفتیم. این اتفاق را در زندگی فرزندان‌مان هم وارد کرده‌ایم. این کارها فقط استرس و تشویش را زیاد می‌کند که ما را از لذت بردن از زندگی در کنار فرزندانمان محروم کرده است. نمی‌گذاریم بچه‌ها زندگی کنند و خودمان زندگی نمی‌کنیم.

تله‌های تربیت فرزند / والدین باید تربیت را از خودشان شروع کنند

برای تربیت فرزندمان چه کسی را دنبال کنیم؟

یک تمرینی را انجام دهیم. هر حرفی را که از دیگران می‌شنوید روی آن فکر کنید. هر کسی! قبولش دارید یا نه! به اینکه چه شخصی است و چه رزومه‌ای دارد و الان در چه حالی است کاری نداشته باشید. به آن حرف در ابتدا فکر کنید. کامل ببینید حرف را. ببینید با زندگی شما چقدر سازگاری دارد؟ البته بعضی حرف‌ها می‌ارزد که آدم چند ساعت، چند روز و یا حتی چند ماه روی آن‌ها فکر کند. اما این‌که روی همه حرف‌ها چند دقیقه تمرکز کنید زمانی از ما نمی‌برد. حداقلش این است که هر حرفی را که می‌شنوید سریع نیایید اجرایش کنید. فلان کس گفته بچه را به این روش از پوشک بگیر. یا فلان آدم گفته که با دو کیسه آب و یا… تربیت جنسی را به شما یاد می‌دهم.

خب تربیت جنسی اصلاً چیست؟ اینکه شما می‌گوئید اصلاً برای کودک است یا نه؟ حرف‌هایی که می‌شنوید را اول فکر کنید بعد در زندگی شخصی‌تان تطابق دهید. ببینید اصلاً این روش‌ها و حرف‌ها به درد من و فرزندم و زندگی‌ام می‌خورد یا نه. این‌طور می‌توانید با محک زدن چندتا از صحبت‌های آن شخص تشخیص دهید که ایشان را در تربیت فرزندتان می‌توانید دنبال کنید یا نه. بحث‌هایشان را باید دنبال بکنید یا نه؟ اگر یک فرد را که دنبال می‌کنید و از هر ۵ حرفش ببینید ۳-۴ حرفش در زندگی شما کارآمدی ندارد، دیگر دنبالش نکنید و اصلاً تبلیغش نکنید. حتی اگر حرف‌هایش خیلی شیک و مجلسی باشد!

مادر بی مسئولیت!

اغلب مادران می‌گویند که اگر با روان بچه درگیر نشوم و تلاش نکنم برای اینکه تحت کنترل‌شان داشته باشم و به ظاهر آزاد می‌گذارم‌شان، از سمت اطرافیان به بی‌مسئولیتی متهم می‌شوم. این یک معضل و آسیب غیر طبیعی تربیت در این روزهاست. از بس امروزه محتوا در حیطه تربیت فرزند زیاد است و از مادرها و پدرها خواسته می‌شود که برای فرزند خود این کارها را بکنند، اگر مادری یا پدری زیر بار این نوع از تزریق محتوا به فرزندش نرود به بی‌مسئولیتی متهم می‌شود.

راه حل چیست؟ چیزی که فکر می‌کنید درست است انجام دهید. یک زمانی کتک زدن عرف بود. اگر بچه شلوغ می‌کرد و اطرافیان از این کارش آزرده خاطر می‌شدند و مادر بچه را کتک نمی‌زد به بی‌مسئولیتی متهم می‌شد و اصطلاح لوس کردن بچه برای این روش برخورد به کار برده می‌شد. اما این روزها کتک زدن و آسیب‌های آن برای همگان مشخص است. در بازه‌های زمانی مختلف یک طیفی یک روش‌هایی را در جامعه پیاده می‌کنند و آسیب‌هایش بعد از مدتی معلوم می‌شود و تبعاتش را می‌بینند و می‌فهمند که خوب نبوده است. اگر عقیده دارید این نوع از آزاد گذاشتن فرزندتان باعث رشد او در آینده می‌شود، این کار درست را انجام دهید و طبیعتاً هزینه آن را هم پرداخت کنید. ممکن است اطرافیان، مادرو پدر خودتان یا همسرتان در این روش‌ها شما را مذمت کنند اما این دلیل نمی‌شود که شما از انجام کار درست عقب نشینی کنید.

بچه‌ام نمی‌تواند دوست پیدا کند!

یکی از نکاتی که مادرها خیلی درگیر آن و دغدغه‌مند هستند در این موضوع همین نگرانی‌های مختلف است. بچه‌ام دوست پیدا نمی‌کند. بچه‌ام خوب غذا نمی‌خورد. بچه ام چرا نمی‌خوابد؟ و… این نکته خیلی کلیدی است. مامان‌ها دائم نگرانند. شما نگرانید که برای بچه‌تان چرا این‌طور اتفاقات می‌افتد اما این احساس نگرانی شما مستقیم به بچه انتقال پیدا می‌کند و بچه نگرانی را درک می‌کند. بچه می‌بیند که مامان به هم ریخته است و نمی‌داند چه کند و فقط این تشویش و نگرانی را می‌بیند. نمی‌فهمد چرا مادر به هم ریخته است. فرزند من این حال را می‌بیند و خودش حال خوبی از این صحنه ندارد. مادر اگر آرامشش را حفظ کند بچه هم این مشکلش حل می‌شود. در دوستی با بچه‌ها در ایام کرونا طبیعتاً روابط اجتماعی محدودی را دیده‌اند و این موضوع باعث شده بچه‌ها سخت‌تر با بقیه ارتباط برقرار کنند. ان‌شالله با بهبود شرایط کرونا این دورهمی‌های بچه‌ها هم بیشتر می‌شود و این مسئله هم حل خواهد شد. شما نگران نباشید چرا ارتباط نمی‌گیرد. تنها کاری که می‌کنید این باشد که این نگرانی را از خود بگیرید. معمولاً تدابیر ما بزرگترها در این موارد کارهای بچه‌ها را خراب می‌کند.

جمله کلیدی در تربیت

آنتوان دو سنت اگزوپری نویسنده کتاب معروف شازده کوچولو که بعد از انجیل پرفروش‌ترین کتاب جهان بوده است یک جمله خیلی خوبی دارد که می‌گوید: «اگر می‌خواهی کشتی بسازی افراد را برای تهیه‌یچوب و لوازم مورد نیاز جمع نکن. برای افراد تعیین وظیفه هم نکن و تقسیم کار نکن. بلکه حسرت رفتن و رسیدن به دریای وسیع و دل بی ‌انتهای دریا را در آن‌ها بیدار کن

حرف سر این است که در تربیت، ما چه می‌کنیم؟ اگر قرار است فرزند ما کارآمد باشد و یک سری ویژگی‌های شخصیتی در او وجود داشته باشد، آیا ما راه را درست رفته‌ایم؟ ما در زندگی کارهایی که باید انجام دهد را داریم به فرزندمان دیکته می‌کنیم؟ یا موتورهای درونی اش را بیدار می‌کنیم و راه می‌اندازیم؟ برای تربیت فرزندمان باید موتورهای یادگیری را فعال کنیم. به این فکر کنیم جاهای مختلف که در تربیت‌مان کنش داریم نگاه‌مان به مسئله چطور است؟ در تک‌تک مراحل کنارش هستیم؟ یا رهایش می‌کنیم برود خودش تجربه کند؟

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار مجازی

مغازه‌ای که هر سال موکب می‌شود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!

مغازه‌ای که هر سال موکب می‌شود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
2023-09-07T17:16:53+03:30
«هر چه داریم از امام حسین(ع) داریم. زندگی‌مان مال امام حسین(ع) است. این کار هم بساط هر سال است، این مغازه پدرمان است که خادم و عاشق امام حسین (ع) بود. ما هم ...

مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیم‌کره!

مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیم‌کره!
2023-09-04T15:36:59+03:30
فیلتر کردن بسترهای مختلف فضای مجازی در سطح جهان مسئله تازه‌ای نیست؛ از جنوب غرب آسیا که شدت فیلترینگ در آن بیشتر است گرفته تا چند قاره آن طرف‌تر در کشور کانادا.

دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند/ کربلایی‌شدن بدون نیت قبلی!

دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند/ کربلایی‌شدن بدون نیت قبلی!
2023-09-03T13:30:14+03:30
هنگام تماشای اعزام زائران افغانستانی اشک می‌ریختند؛ گویا دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند و انگار بدرقه اربعینی‌ها، به مناسک جاماندگان تبدیل شده باشد، جاماندگ...

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
2023-08-26T10:01:16+03:30
«مشکل زائران افغانستانی ارتباط چندانی به ایران ندارد؛ مربوط به دولت افغانستان است که اربعین برایش در اولویت نیست و متولی دولتی برای زیارت اربعین ندارد، بنابر...

دشمن آتش و تبر/ «من، حبیب‌الله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»

دشمن آتش و تبر/ «من، حبیب‌الله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
2023-08-15T14:21:28+03:30
حبیب‌الله حاجی‌زاده، سال‌ها است بدون اینکه کسی از او بخواهد یا حقوقی دریافت کند از جنگل‌ها مراقبت می‌کند: «ما نه می‌گذاریم آتش به جان جنگل بیفتد، نه می‌گذاری...

گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!

گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
2023-08-14T13:07:53+03:30
شبکه‌های اجتماعی این روزها چالش‌هایی را رواج می‌دهند که مبنای علمی ندارند، دنبال جذب مخاطب هستند و سعی دارند القا کنند: «شما تنها با شرکت در چالش‌ها، به یک ا...

چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندان‌بان/ پارک و هتل نمی‌خواهیم؛ درخت‌ها را آب بدهید!

چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندان‌بان/ پارک و هتل نمی‌خواهیم؛ درخت‌ها را آب بدهید!
2023-08-12T13:01:13+03:30
همسایگان زندان «رجایی شهر» بعد از تخلیه از این ندامتگاه، بیش از آنکه از سال‌ها همجواری با آن شکایت کنند، به فکر آینده بودند: «ما از مسئولان پارک و هتل نمی‌خو...

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی
2023-08-07T20:23:55+03:30
بعد از پایان دیدار خودم را به امیر ایرانی می‌رسانم و می‌گویم بعد از این مأموریت چه برنامه‌ای دارید؟ مختصر جواب می‌دهد: «انشاالله دوستان و دشمنان را مثل مأمور...

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی!

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی!
2023-08-07T15:57:38+03:30
بعد از پایان دیدار خودم را به امیر ایرانی می‌رسانم و می‌گویم بعد از این مأموریت چه برنامه‌ای دارید؟ مختصر جواب می‌دهد: «انشاالله دوستان و دشمنان را مثل مأمور...

ماجرای شلغم‌های یک نماینده در توئیتر

ماجرای شلغم‌های یک نماینده در توئیتر
2023-08-01T14:43:59+03:30
روزنامه «جوان» در گزارشی به ماجرای جر و بحث اخیر نماینده مردم تربت‌جام در مجلس با کاربران توئیتری پرداخت.

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»
2023-07-29T00:24:02+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید تا نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»
2023-07-26T10:37:22+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید تا نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم جان داد!»

سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم جان داد!»
2023-07-26T09:43:56+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید که نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خط‌نویسی روی خط عاشقی!

دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خط‌نویسی روی خط عاشقی!
2023-07-23T11:03:54+03:30
«مجید دستانی» از 12سال ماشین‌نویسی در محرم می‌گوید که با رفقایش، خودروها را با خط خوش مزین به نام اباعبدالله(ع) می‌کنند،خودروهایی که تا مدت‌ها مثل بیلبوردهای...

وام‌های راحت‌الحلقوم و ضمانت‌های ضربدری!

وام‌های راحت‌الحلقوم و ضمانت‌های ضربدری!
2023-07-20T12:18:55+03:30
روزنامه «همشهری» در گزارشی به تبلیغات اخیر برخی شرکت‌ها برای اعطای وام بدون ضامن پرداخت و ابعاد غیرقانونی بودن آن را شفاف کرد، این گزارش همچنین توضیحاتی دربا...

عاقبت بخیری یک پمپ بنزین! 

عاقبت بخیری یک پمپ بنزین! 
2023-07-20T11:38:56+03:30
خودرو را پارک کردم و به محل گودبرداری برگشتم و پرسیدم اینجا قبلاً پمپ بنزین نبود؟ جوابشان حافظه تصویری‌ام را تأیید کرد: «پمپ بنزین بود! دیگر نیست؛ حالا قرار ...

تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!

تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!
2023-07-19T13:19:04+03:30
می‌گویند نوشیدن چای داغ در لیوان‌های پلاستیکی احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد؛ اعتراضی نیست! فقط ای کاش طعم چای بعد از روضه را عوض نکند. کافی است چای...

بازندگان کنکور!

بازندگان کنکور!
2023-07-16T13:07:00+03:30
روزنامه «جام جم» در گزارشی به تاثیر شرایط جغرافیایی و شکاف طبقات اجتماعی بر قبولی رشته‌های دانشگاهی در دهک‌های مختلف جامعه پرداخته و از دهک‌های ضعیف به عنوان...

جایی برای درمان درد دیدن!/ چشم‌ها؛ قدردان دست‌های روشنایی‌بخش

جایی برای درمان درد دیدن!/ چشم‌ها؛ قدردان دست‌های روشنایی‌بخش
2023-07-16T13:06:59+03:30
پیر و جوان ندارد، تقریباً همه باندی به چشم دارند و دستی به در و دیوار! اینجا همه درد چشم دارند؛ درد بینایی! و ضیا با تخصص خود به چشم‌ها نور روشنایی می‌بخشد، ...

چگونه دختران دهه‌هشتادی محله بانی برگزاری یک مراسم ازدواج شدند؟

چگونه دختران دهه‌هشتادی محله بانی برگزاری یک مراسم ازدواج شدند؟
2023-07-16T10:54:01+03:30
روزنامه «همشهری» به سراغ یکی از محله‌های تهران رفت که در آن دختران دهه هشتادی با برگزاری مراسم عروسی از آغاز سنین نوجوانی باعث و بانی امر خیر می‌شوند. ​​​​​​​

جهان‌شهر علوی/ غم و شادی شیعیان به هم گره خورده است

جهان‌شهر علوی/ غم و شادی شیعیان به هم گره خورده است
2023-07-11T14:22:15+03:30
تاجیک، تمام روز لحظه‌ای استراحت نکرده و در مسیر شلوغ «مهمونی ۱۰ کیلومتری» خدمت کرده اما در دل حسرت می‌خورد که کاش تمام شیعیان دنیا می‌توانستند در جشن بزرگ ام...

فعلا حرف خواب و خوراک نباشد؛ بعد از مراسم همه سِرُم می‌زنیم!

فعلا حرف خواب و خوراک نباشد؛ بعد از مراسم همه سِرُم می‌زنیم!
2023-07-07T14:28:52+03:30
حرف آخر را یکی از خادمان می‌زند: «یادتان نرود؛ قرار است یکی از بزرگ‌ترین کارهای دنیا را انجام بدهیم. تا صبح شنبه کسی حرف از خواب و خوراک نزند، بعد از مراسم ه...

«چند قطره باران» بر گونه آرزوهای کوچک/ پیتزای مهربانی بدون عکس!

«چند قطره باران» بر گونه آرزوهای کوچک/ پیتزای مهربانی بدون عکس!
2023-07-06T12:22:13+03:30
حسن صلواتی چند سالی است که با همراهی دوستان عکاس و هنرمندش یک حرکت جذاب را شروع کرده است؛ فروش عکس‌ها به نفع بچه‌های محروم! امسال هم سفره پیتزای آنها به عشق ...

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)
2023-07-04T14:22:10+03:30
«سر بر دامن ماه» از طریق برش کمتر دیده‌شده تاریخ یعنی زندگی امام هادی (ع)، قدم به روایت غیبت امام زمان (عج) می‌گذارد و در این میان شخصیت «بانو حُدیث» مادربزر...

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی مدرن از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی مدرن از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)
2023-07-04T09:42:14+03:30
«سر بر دامن ماه» از طریق برش کمتر دیده‌شده تاریخ یعنی زندگی امام هادی (ع)، قدم به روایت غیبت امام زمان (عج) می‌گذارد و در این میان شخصیت «بانو حُدیث» مادربزر...

کارت شما مسدود است!/ زخم رفتارهای سلیقه‌ای با مهاجران

کارت شما مسدود است!/ زخم رفتارهای سلیقه‌ای با مهاجران
2023-06-28T08:48:35+03:30
اواخر خرداد هر سال با پایان مهلت کارت‌های آمایش، حساب‌ بانکی مهاجران افغانستانی برای مدتی نامعلوم مسدود می‌شود؛ اقدامی که بیش از یک دستورالعمل مدیریتی، اعمال...

عروسی که صبح ازدواجش دوید/ می‌گفتند قدت کوتاه است، برو یک رشته دیگر!

عروسی که صبح ازدواجش دوید/ می‌گفتند قدت کوتاه است، برو یک رشته دیگر!
2023-06-27T01:41:38+03:30
سال‌های زیادی از زمانی که به اسماعیل‌نژاد می‌گفتند «قدت کوتاه است، به درد دویدن نمی‌خوری» می‌گذرد اما او امروز رکورددار دوی سرعت در ایران است و رویای کسب مدا...

عکاسان خبری، دشمن کسی نیستند!/ ثبت تاریخ از دل آتش تا قلب کرونا

عکاسان خبری، دشمن کسی نیستند!/ ثبت تاریخ از دل آتش تا قلب کرونا
2023-06-11T12:21:13+03:30
«عکاس خبری دشمن کسی نیست! باید به این آگاهی برسیم که عکاس، ثبت‌کننده تاریخ است و قرار نیست نگاه پررنگ سیاسی داشته باشد، دغدغه جدی عکاسان این است که در هر شرا...

غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است/همچنان با آژانس بین‌المللی انرژی تعامل داریم

غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است/همچنان  با آژانس بین‌المللی انرژی تعامل داریم
2023-06-11T00:00:47+03:30
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت غنی‌سازی‌های با خلوص بالا برای این صورت گرفته تا تحریم‌ها لغو شوند، هدف قانونگذار هم همین بوده که اقدام راهبردی برای ل...

چرا راه آهن رشت - آستارا کلیدی‌ترین پروژه ریلی کشور است؟

چرا راه آهن رشت  - آستارا کلیدی‌ترین پروژه ریلی کشور است؟
2023-05-18T11:13:51+03:30
کریدور شمال - جنوب یک مسیر اقتصادی مهم و استراتژیک برای ترانزیت بار میان هند، روسیه و شمال اروپا از طریق ایران است که راه‌آهن رشت - آستارا به عنوان حلقه مفق...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)