میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، وطن امروز نوشت: شمار جانباختگان کرونا در حالی به بیش از ۴۰۰ نفر در شبانهروز رسیده است که معاون کل وزارت بهداشت، آمارهای اعلامشده مبتلایان و فوتیهای ناشی از این بیماری در کشور را فراتر از آن چیزی میداند که منتشر میشود.
اوضاع کشور در مواجهه با ویروس جهش یافته کرونا موسوم به دلتا بسیار وخیم است؛ بیماریای که این روزها در پی هجوم گسترده مبتلایان با علائم کرونایی به مراکز درمانی امان از کادر پزشکی بریده است. خیلی از بیمارستانها با آنکه محوطه این مراکز درمانی نیز با ایجاد سازههای موقت و تختهای سیار برای رسیدگی به مبتلایان ویروس کرونا تجهیز شده است اما جایی برای بستری بیماران بدحال ندارند. در همین حال، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی به زیر ۴۰ درصد و در برخی شهرستانها به زیر ۳۰ درصد نیز رسیده است.
کارشناسان میگویند قدرت انتقال دلتا ۶۰ درصد بیشتر از واریانتهای قبلی است و چنانچه تمهیدات لازم برای عبور از این بحران اندیشیده نشود روزهای سختی پیش رو خواهیم داشت.
قدرت سرایت انفجاری این ویروس جهشیافته تا جایی است که میزان مبتلایان به این بیماری را به بیش از ۳۷ هزار نفر در یک روز رسانده است؛ آماری که به گفته خود مسؤولان وزارت بهداشت خیلی دقیق نیست، چرا که حدود نیمی از تستهای منفی کرونا کاذب است. آمارها حکایت از رشد ۳۸ درصدی فوتشدگان و افزایش ۲۲ درصدی میزان بستری در یک هفته دارد. طبق گفته معاون کل وزارت بهداشت اگر به دستورالعملهای بهداشتی عمل نشود امکان فوت ۸۰۰ نفر در روز در آینده دور از انتظار نیست.
پیشبینی مرگ روزانه ۸۰۰ نفر بر اثر کرونا
۹۰ درصد شهرهای کشور در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار دارند و چنانچه دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت نشود مرگومیر ناشی از ابتلای به این بیماری افزایش خواهد یافت. معاون کل وزارت بهداشت درباره ابعاد مختلف پیک پنجم کرونا که با سویه غالب دلتا همراه شده است، توضیحاتی ارائه کرد. ایرج حریرچی با اشاره به اینکه ممکن است آمار رسمی مبتلایان و فوتیهای کرونا در کشورمان با آمار واقعی کمی متفاوت باشد، گفت: برخی افراد وجود دارند که تست نمیشوند یا در برخی موارد، تستها ۳۰ تا ۵۰ درصد منفی کاذب را نشان میدهد.
وی ادامه داد: به علت محدودیتهای اعتباری، محدودیت تست وجود دارد و برخی افراد هم دیر به بیمارستانها مراجعه میکنند و زمان طلایی مثبت شدن تست آنها میگذرد. حریرچی با اشاره به اینکه آماری که اعلام میشود مستند به آمار رسمی استخراج شده است، اضافه کرد: درباره بیماران سرپایی، ممکن است چند برابر رقم فعلی، کرونا مثبت باشند، زیرا بسیاری از افراد، ناقل بدون علامت هستند و به مراکز برای تست مراجعه نمیکنند. معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کشورمان علاوه بر جبهه کرونا در جبهه اقتصادی هم میجنگد، گفت: نخستین کشوری بودیم که به طور وسیع درگیر کرونا شدیم؛ چرا که شیوع این بیماری در چین ابتدا فقط به «ووهان» محدود بود.
حریرچی گفت: روند ابتلا به کرونا افزایشی است و این روند حداقل تا ۱۰ روز آینده ادامه خواهد داشت. وی با بیان اینکه در ۴ هفته اخیر موارد سرپایی از ۶۰ هزار به ۱۸۰ هزار نفر افزایش یافت، افزود: در آمار بستری و فوت نیز افزایش بسیار شدیدی داشتیم و در هر هفته ۲۲ هزار مورد مثبت بستری و ۱۸۰ هزار مورد مثبت سرپایی داریم که به ۲ هزار و ۲۱ فوت در هفته منجر شده است. حریرچی با اشاره به اینکه در موارد قبلی به چنین اوجی نرسیده بودیم، اضافه کرد: تعداد موارد مثبت سرپایی در مقایسه با هفته گذشته ۵/۲۶ درصد، تعداد بیماران بستری ۲۲ درصد و تعداد بیماران فوت شده ۲/۳۸ درصد افزایش داشته است.
وی گفت: در ابتدای فروردین، بیشتر شهرها زرد یا آبی بودند که در ۳۱ فروردین بیشتر شهرهای کشور قرمز شدند و در ۲۵ اردیبهشت به شرایط نرمال رسیدیم و اکثر شهرها نارنجی یا زرد بودند اما اکنون بهتدریج با ورود ویروس دلتا به وضعیتی رسیدهایم که ۹۰ درصد شهرهای کشور قرمز یا نارنجی هستند. حریرچی افزود: اکنون روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۲۷ نفر بستری داریم که در استان مسافرپذیری مانند مازندران این رقم به حدود ۸۱ نفر میرسد.
وی اضافه کرد: در مدت اخیر معمولا جزو ۱۰ تا ۱۲ کشور نخست از نظر میزان بستری و فوت بودهایم. حریرچی با اشاره به اینکه شنبه ۳ هزار و ۴۸۳ مورد بستری جدید داشتیم، گفت: معمولا ۸ تا ۱۰ درصد و در زمانهای اوج، بیش از ۱۰ درصد بستریشدگان فوت میکنند. وی افزود: اکنون با توجه به افزایش تجهیزات بویژه دستگاههای اکسیژنسازی که توانستیم تهیه کنیم، میزان مرگومیر ناشی از کرونا در مقایسه با اوج آبان پارسال کاهش داشته است. حریرچی با بیان اینکه تاکید ما رعایت ۹۰ درصدی شیوهنامههاست، گفت: اکنون میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی در کشورمان به ۳۹ درصد کاهش داشته که کمترین مقدار در یک سال اخیر است.
وی افزود: میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی در برخی استانها مانند هرمزگان، کرمان، البرز و گیلان، کمتر از ۳۰ درصد است. حریرچی اضافه کرد: در استان هرمزگان فقط ۲۹ درصد و در گیلان ۳۰ درصد مردم از ماسک استفاده میکنند. وی با اشاره به اینکه در ۲ هفته اخیر اعمال نظارتها در سطوح اجرایی کاهش داشته و تابآوری مردم هم کم شده است، گفت: از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ درگیر تحریمهای شدید یکجانبه و رشد منفی اقتصادی و تورم ۴۰ درصدی هستیم که همه این عوامل موجب شده سرمایه اجتماعی در حوزه کرونا تضعیف و اعتماد عمومی کم شود.
حریرچی با اشاره به اینکه واکسیناسیون باید زودتر انجام میشد، افزود: تولید واکسن داخلی کار فوقالعادهای بود و باید میزان این تولید را افزایش دهیم که در حال انجام است. وی ادامه داد: اکنون میزان واکسنهای موجود، محدود است و بیگانگان هم بدعهدی و برخی کشورها هم واکسنها را احتکار کردند، ضمن اینکه محدودیت ارزی داریم. حریرچی گفت: برخی کشورهای همسایه و برخی کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی به ازای هر نفر ۷ تا ۹ دوز واکسن خریدند.
وی اضافه کرد: در نهایت صداقت، تلاش شده است حداکثر واکسن ممکن در کشورمان فراهم شود اما در مقاطعی برای جابهجایی پولهای خرید واکسن، با مشکل روبهرو بودهایم. حریرچی گفت: واردات واکسن ادامه دارد و ارز مناسبی برای این منظور تخصیص پیدا کرده است. وی افزود: پیشبینیهای دانشگاه واشنگتن نشان میدهد که در یک ماه و نیم آینده، مرگهای کرونایی در کشور ما از روزانه ۳۰۰ نفر کنونی به حدود ۶۰۰ نفر افزایش یابد و اگر به دستورالعملها عمل نکنیم شاید در آینده این رقم به ۸۰۰ نفر در روز برسد. معاون کل وزارت بهداشت اضافه کرد: به رکورد روزانه تزریق ۴۳۰ هزار دوز واکسن رسیدیم اما هدفمان این است که به رکورد تزریق روزانه ۸۴۰ هزار دوز واکسن برسیم.
حریرچی گفت: تاکنون ۷۸ درصد جمعیت بالای ۸۵ سال کشور واکسینه شدهاند و حدود ۷۲ درصد جمعیت ۷۵ تا ۸۴ سال، حدود ۸۴ درصد جمعیت ۷۰ تا ۷۴ سال و ۸۱ درصد جمعیت ۶۵ تا ۶۹ سال واکسن کرونا را دریافت کردهاند. وی افزود: حدود ۸۰ درصد واجدان شرایط دریافت واکسن، برای تزریق به مراکز واکسیناسیون مراجعه کردند و واکسینه شدند. حریرچی اضافه کرد: ۸۰ درصد بستریشدگان بالای ۶۵ سال کسانی هستند که اصلا واکسن نزدهاند و ۱۰ درصد آنها هم کسانی هستند که دوز نخست واکسن را زدهاند. وی با اشاره به اینکه هدف نخست واکسیناسیون، کاهش مرگومیر و کاهش بستری در بخش مراقبتهای ویژه و بیمارستان است، گفت: حدود ۹۵ تا ۱۰۰ درصد این هدف با واکسن حاصل میشود.
حریرچی افزود: واکسن درباره ابتلای علامتدار و ابتلای بیعلامت حدود ۵۰ تا ۷۵ درصد کارایی دارد اما ویروس دلتا، همه این معادلات را بر هم زده است. وی با بیان اینکه میزان مرگومیر ناشی از بیماری کرونا در استانهای مازندران، گلستان، گیلان و اردبیل روند افزایشی دارد، گفت: روند بستری و فوت در استانهای خراسان رضوی، اصفهان، فارس، تهران، البرز، قم، ایلام، کرمان، هرمزگان و بوشهر نیز افزایشی است. حریرچی با بیان اینکه تعداد تختهای کشور به ازای جمعیت بهرغم افزایش در ۸ سال اخیر، در مقایسه با متوسط جهانی بسیار کم است، اضافه کرد: اکنون از نظر تخت، سیتیاسکن و دستگاههای اکسیژنساز، دچار فرسودگی هستیم و تاب روحی - روانی و فعالیت پرسنل مراکز درمانی بویژه پزشکان، پرستاران، رزیدنتها و انترنها کاهش یافته و روی آنها فشار زیادی است و با حقوقهای اندک، بار اصلی روی دوش آنهاست.
قدرت انتقال دلتا ۶۰ درصد بیشتر از واریانتهای قبلی است
سویه دلتا به دلیل قدرت سرایت بالای آن خطرناکتر از سویههای قبلی است. استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علومپزشکی تهران گفت: پیک پنجم موج بسیار بزرگی است و متأسفانه هر روز رکوردهای جدیدی ثبت میکنیم. اکبر فتوحی با اشاره به پیک پنجم کرونا، افزود: متأسفانه هر روز رکوردهای جدیدی از نظر تعداد مراجعهکنندگان، بستری و مرگومیر بیماران ثبت میکنیم. ویروس کرونا از ابتدا سرعت انتقال بالایی داشت و این سرعت بعد از حدود یک سال و نیم ۲ برابر شده است. وی افزود: میتوان گفت قدرت انتقال واریانت دلتا ۶۰ درصد بیشتر از واریانت آلفا و همچنین ۲ برابر واریانت اصلی است که از چین خارج شده است. این سرعت انتقال، منجر به درگیریهای بیشتری در خانوادهها و بویژه اطفال شده است.
وی به راهحل اصلی ایجاد ایمنی اشاره کرد و افزود: ایمنی یا عمدتا از طریق واکسن تحقق پیدا میکند یا از طریق ابتلا و تعادل بین اینکه چه نسبتی از مردم ایمنی به دست میآورند. روند ابتلا، تزریق واکسن و رفتاری که ویروس در ایجاد واریانتهای جدید خواهد کرد، تعیینکننده افق یکی، دو سال آینده خواهد بود. استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علومپزشکی تهران گفت: در پیک پنجم، نظام سلامت و کادر درمان تجربه بهتری در مدیریت بیماری «کووید-۱۹» پیدا کردهاند و در مجموع شاهد کشندگی کمتری نسبت به پیکهای قبلی هستیم. امیدواریم با واکسینه کردن بموقع افراد، عواقب ابتلا را کمتر کنیم.
وزارت بهداشت اعلام کرد: تزریق ۱۳میلیون و ۸۱ هزار و۱۷۴ دوز واکسنکرونا
آمار مرگومیر و ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» در کشور با شیب تندی در حال افزایش است. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۱۱ بیمار مبتلا به کرونا در کشور جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری از ۹۱ هزار نفر فراتر رود.
بر این اساس، از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دیروز دوشنبه ۱۱ مردادماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۷ هزار و ۱۸۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۴ هزار و ۳۱۷ نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول این مدت ۴۱۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۹۱ هزار و ۴۰۷ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۵۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
۵ هزار و ۶۰۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۸۵ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
گفتنی است تاکنون بیشترین موارد شناسایی شده روزانه کرونا مربوط به پنجم مردادماه با ۳۴۹۵۱ ابتلا و بیشترین میزان بستری هم مربوط به ۳۰ فروردین با ۳۹۰۱ بستری بوده است.
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۰ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۴۹۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۷۹۵ هزار و ۶۸۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۳ میلیون و ۸۱ هزار و ۱۷۴ دوز رسیده است.
افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
تعطیلیها ویروس کرونا را به چرخش درآورد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بیبرنامگی و سهلانگاری دولت در پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا از یک سو و کمتوجهی خیلیها به رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی دیگر باعث شد این بیماری کشور را فرا گیرد. ملک فاضلی با بیان اینکه راهکارهای پیشگیرانه از شیوع گسترده بیماری «کووید-۱۹» از ابتدا بسیار ضعیف بود، گفت: هماهنگی لازم از سوی همه ارگانها برای جلوگیری از شیوع گسترده این ویروس مرگبار در کشور انجام نشد به طوری که فعالیتها برای مقابله با این بیماری فقط به صورت مقطعی انجام میشد. وی ادامه داد: هر چند برنامهریزیها برای مقابله با کرونا در کشور طی اسفند ۹۸ تا اردیبهشت ۹۹ قابل قبول بود اما متاسفانه پس از آن همه چیز رها شد و بیماری کشور را فرا گرفت.
فاضلی افزود: اگر دولت میخواست با جدیت با این بیماری مبارزه کند باید به فکر معیشت مردم میبود، چرا که با وجود هشدارها نسبت به ماندن مردم در خانههایشان اما آنها مجبور بودند برای تامین معاش خود به محل کار بروند. در چنین شرایطی وزارت بهداشت تنها بود و سایر ارگانها و دستگاهها این وزارتخانه را همراهی نکردند. وی به تعطیلی کرونایی اخیر استانهای تهران و البرز اشاره کرد و گفت: تعطیلی بدون اینکه محدودیتی ایجاد یا نیازهای شهروندان تامین شود، مفهوم و معنایی ندارد و این تعطیلی بیماری را در سراسر کشور به چرخش درآورد.
وی تصریح کرد: اوضاع کشور در پی شیوع گسترده ویروس جهشیافته به قدری بحرانی است که چنانچه اقدامی برای مهار این بیماری به کار گرفته نشود احتمال بروز موج ششم نیز دور از انتظار نیست. وی افزود: مسؤولان وزارت بهداشت واقعیتهای آماری مرگومیر و مبتلایان به کرونا را به مردم نمیگویند در حالی که باید صادقانه آمارها اعلام شود. فاضلی افزود: تنها راه جلوگیری و مقابله با کرونا واکسیناسیون گسترده است که متاسفانه این موضوع در ایران دیر شروع شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
اقدامی زیبا از بانوان روستای انصارالامام همدان در حمایت از مقاومت
معصومه؛ دوست علم و جهاد و شهادت، مثل امیاسر!
پای کودکان فلسطین در رکاب دوچرخه محمد
صف طلا در بازار خیابان جهاد
شوخیهای موشکی!
اهدای زیورآلات توسط بانوان ایران برای جنگ با اسرائیل
اهدای زیورآلات بانوان ایرانی برای جنگ با اسرائیل
معامله با حسین اینبار با جمع آوری زباله از زیر پای زائرانش
خادمی که در کربلا مرگ خود را پیش بینی کرده بود
موکبداری عاشقانه شهربابکیها در عمارت ماری خانم فرانسوی
توصیههای طب ایرانی برای پیادهروی اربعین
یک دست پیراهن خونین؛ یک دست به ستون عرش
عکسی که هیچوقت نگرفتیم...
مغازهای که هر سال موکب میشود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیمکره!
دلتنگها یکدیگر را پیدا میکنند/ کربلاییشدن بدون نیت قبلی!
خوشرویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
دشمن آتش و تبر/ «من، حبیبالله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندانبان/ پارک و هتل نمیخواهیم؛ درختها را آب بدهید!
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی
«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسههای نظامی!
ماجرای شلغمهای یک نماینده در توئیتر
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دستهایم در مسیر شهر جان داد!»
سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دستهایم جان داد!»
دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خطنویسی روی خط عاشقی!
وامهای راحتالحلقوم و ضمانتهای ضربدری!
عاقبت بخیری یک پمپ بنزین!
تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!