میرنیوز
سعید محمدی تهیهکننده نمایش «مرثیه غیرت» که این روزها در فرهنگسرای خاوران روی صحنه است درباره فعالیت گروه «نیوا» و این اجرای نمایشی به خبرنگار مهر گفت: خاستگاه گروه هنری «نیوا» برآمده از مسجد است و همه اعضای گروه از بازیگران گرفته تا عوامل پشت صحنه همه بچههای مسجد هستند. گروه ما از سال ۹۶ به صورت رسمی فعالیتهای خود را آغاز کرد. البته پیش از آن نیز به صورت محدود نمایشهای کوتاه مناسبتی را اجرا میکردیم اما سال ۹۶ حیاط مسجد را به آمفی تئاتری با همه تجهیزات یک سالن نمایش تبدیل و نمایشی به نام «اندوه جاودان» را اجرا کردیم که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. سال ۹۷ نمایش دیگری به نام «حیدرآباد» را اجرا کردیم که نگاهی ویژه به موضوع شیعیان قطیف عربستان داشت و به ماجرای خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) میپرداخت. سال ۹۸ با توجه به دغدغهای که خود من در زمینه موضوع حجاب داشتم تصمیم به اجرای نمایش «مرثیه غیرت» گرفتیم.
وی ادامه داد: معتقدم تا امروز کمتر کار فرهنگی موثری درباره حجاب انجام شده و معمولاً یا به این قضیه اعتراض کردیم و یا موضع منفعلانه ای در قبال آن گرفتهایم از این تصمیم به اجرای نمایشی با موضوع حجاب و عفاف گرفتیم. این اثر نمایشی در بازه زمانی ایام کشف حجاب رضاخانی رخ میدهد و داستان چند جوان لات و لوتی منش تهرانی است که دستور کشف حجاب از سوی شهربانی به آنها داده میشود اما در این مسیر این جوانان با خوش غیرتی که از خود نشان میدهند در مسیر هدایت قرار میگیرند. همچنین از دل این داستان فلاشبکی به اعماق تاریخ میزنیم و ماجرای شمعون یهودی و مسلمان شدن ۸۰ نفر از یهودیان توسط نور چادر حضرت زهرا (س) به نمایش گذاشته میشود.
محمدی درباره اجراهای گذشته نمایش توضیح داد: سال ۹۸ ما همین نمایش را در مسجد به صحنه بردیم و بعد از استقبال از کار و دعوتی که برنامه تلویزیونی «یه روز تازه» شبکه پنج سیما از گروه نمایش صورت داد در ایام فاطمیه دوم ۴ اجرا هم در فرهنگسرای خاوران داشتیم. سال ۹۹ «مرثیه غیرت» را در مسجد سلمان در میدان خراسان اجرا کردیم اما کار به دلیل شدت گیری شرایط کرونا بازتاب زیادی پیدا نکرد. امسال تصمیم گرفتیم مجدداً نمایش را در سالن شهید مطهری فرهنگسرای خاوران به شکل حرفهای تری اجرا کنیم که خوشبختانه تا امروز استقبال از کار خوب بوده است.
این تهیه کننده درباره تلاش برای حرفهتر شدن نمایش عنوان کرد: سال به سال، هم انتظار خود ما بالا رفته و هم متوجه شدیم توقع مخاطبان نیز از چنین اجراهایی خیلی زیادتر شده است که احتمالاً به دلیل تنوع آثاری است که در این زمینه تولید میشود. نمایش «مرثیه غیرت» برای ما یک حرکت رو به جلو بود اما همچنان نیاز دارد که چه در متن و چه در بازیها به سمت بیشتر حرفهای شدن حرکت کند.
وی در پایان صحبتهایش یادآور شد: البته اصرار ما بر این است که کار کاملاً بومی باشد به شکلی که برای بازی در این نمایش هیچ بازیگر حرفهای از بیرون وارد کار نشده است و نکته جالب دیگر اینکه هیچکدام از بازیگران و عوامل برای حضور در این نمایش مبلغی دریافت نمیکنند و بعضاً به شکل شخصی هم برای نمایش هزینه میکنند تا کار جلو برود و اثر گذار باشد. نمایش نیز به صورت رایگان برای مخاطبان به صحنه میرود. «مرثیه غیرت» کاملاً اثری مسجدی و دلی است اما نمایشی ضعیف و غیرحرفه ای نیست و در طول این سالها هنرمندان بسیاری به دیدن نمایش نشستند که از دیدن کار لذت بردند و نقطه نظراتشان را به ما انتقال دادند که در کار اعمال کردیم.
نمایش «مرثیه غیرت» کاری از گروه فرهنگی هنری «نینوا» به مناسبت ایام فاطمیه و سالروز کشف حجاب رضاخانی در ایران تا ۲۰ دی ماه در سالن شهید مطهری فرهنگسرای خاوران به صحنه میرود.
با توجه به آنکه روز ۱۷ دی ماه سالروز کشف حجاب رضاخانی در ایام فاطمیه قرار گرفته است، موضوع عفاف و حجاب برای این نمایش در نظر گرفته شده است.
این نمایش به تهیه کنندگی سعید محمدی، کارگردانی محسن انصاری و نویسندگی علیرضا صادقی هر شب از ساعت ۱۹ اجرا میشود.
علاقه مندان برای رزرو رایگان این نمایش میتوانند از طریق سایت naynawagroup.ir اقدام کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر
اجرای نوانمایش «جیمنون» در برج میلاد
آغاز پخش فصل جدید «جشنواره قرآنی صد» از امروز
نتانیاهو و گالانت زندانی در میدان فلسطین
فرزاد موتمن: «لاتبازی» فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت
برگزاری آیین یادبود زینب علیپور طهرانی در مسجد بلال صداوسیما
شب یادبود احمد آقالو توسط «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد
معرفی آثار راه یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق»
آغاز نخستین همکاری مشترک «کماکان» و «ایستگاه»
فرزاد موتمن: لاتبازی فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«مارمولکایa+b+c/d» به صحنه میآید
همکاری سه هنرمند موسیقی در تولید پروژهای به افتخار «نیما»
بیتا فرهی عرصه سینما و زندگی را باشکوه ترک کرد
«آذر هفت صبح» از ۷ آذر اکران میشود
انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»
«به زور» وارد تئاتر لبخند میشود!
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تغییر کرد
علیرضا خمسه: کمدی ما زمینگیر شده است
نقشهای کلیدی در شکلگیری انقلاب مشروطه تماشایی شد
«آنارشی» به یونان میرود
«حِرمان» ۲ زندانی جرایم مالی را آزاد کرد
بشیر حسینی چگونه مجری برنامه کتابی شبکه سه شد؟
دیدن «آدامر» به مدت ۲۰ شب در خانه نمایش دا
اسپایک لی رئیس هیئت داوران جشنواره دریای سرخ عربستان شد
پیشنهادهای یک پژوهشگر برای موسیقی؛ زمان کمی داریم!