میرنیوز
هاله مشتاقینیا نویسنده و مدرس تئاتر درباره فعالیتهای اخیرش و برگزاری کارگاه آموزش مجازی نمایشنامهنویسی به خبرنگار مهر گفت: کار تازهام تریلر روانشناسانهای است که نزدیک به سه سال است در کنار کارگردان نمایش، در حال کار روی آن کار هستم و از سوی گروه جزئیات آن اعلام خواهد شد. از طرف دیگر با شروع پاندمی کرونا ایده برگزاری کارگاههای مجازی آموزشی را که از مدتها قبل به آن فکر میکردم، اجرایی کردم که اولین دوره آن با عنوان «از داستان تا نمایشنامه» در بهار ۱۳۹۹ برگزار شد. مبنای آن کارگاه شناخت عناصر دراماتیک با نگاهی به داستانهای کوتاهی از جی. دی. سلینجر در راستای اقتباس بود.
وی ادامه داد: با استقبال از اولین کارگاه مجازی، مصممتر شدم تا این ایده را گسترش داده و دورههایی با موضوعات مختلف دیگر هم برگزار کنم از این رو در ادامه کارگاههای مجازیِ «نوشتن برای صحنه» را برگزار کردم که همچنان ادامه دارد. این کارگاهها در مراحل مقدماتی و پیشرفته برگزار میشود و در پایان با نویسندگان جوان به نگارش نمایشنامهای تک پردهای میرسیم که چاپ این نمایشنامههای تک پردهای هم از برنامههایی است که برای کارگاه در نظر گرفتهام. در حال حاضر ثبت نام دوره جدید کارگاه «نوشتن برای صحنه» شروع شده است.
مشتاقینیا با اشاره به اینکه برنامه بلند مدتی برای ادامه این کارگاه آموزشی در نظر دارد، عنوان کرد: از ابتدا نگاه کوتاه مدت به این کارگاههای آموزشی مجازی فقط به دلیل شیوع ویروس کرونا نداشتم و با طراحی برنامه آموزشی که از ابتدا مد نظرم بود آموزش به شکل مجازی را ادامه خواهم داد. ما جوانان مستعدی در شهرستانها داریم که به دلیل دور بودن از پایتخت از امکانات آموزشی بی بهره هستند و یا حتی افرادی که به دلیل شیفتهای کاری، زندگی در خارج از ایران و یا دلایل دیگر امکان شرکت در کلاسهای حضوری را ندارند.
نویسنده «پنجاه / پنجاه» یادآور شد: از تابستان کارگاههایی در رده سنی نوجوان هم برگزار کردم. این کارگاهها در راستای گسترش ایده آموزش مجازی بود که از پیش داشتم. معتقدم این رده سنی میتواند آغاز درستی برای آموزش نمایشنامه نویسی از پایه داشته باشد. با توجه به اینکه از فضای مجازی میتوان استفادههای بهینهای داشت، از اردیبهشت ماه صفحهای در فضای مجازی راهاندازی کردم که در این صفحه، زیر نظر من یادداشتهای هنرجویانم منتشر میشود.
وی در پایان صحبتهایش با اشاره به تلاش برای آموزش مناسب به نسل جوان علاقه مند به ادبیات نمایشی گفت: در کنار آموزش و تمرین، در این فضا مطالعه و نقد بر نمایشنامهها و داستانها را هم داریم و به نگاه، تکنیک و تجربه نویسندگان مختلف در خلق آثار ادبیات نمایشی و داستانی هم میپردازیم. ضمن اینکه نویسندگان و مترجمان لطف کرده و برای هنرجویان با ضبط ویدئوهایی از تجربه و آثار خود میگویند که در کنار ویدئوهای آموزشی دیگر منتشر میشود مثل مجموعه ویدئوهایی از کاترین آن جونز نویسنده و مدرس که کتاب «راه داستان» از وی ترجمه و منتشر شده و بسیار مدرس برجسته ای است.
منبع : خبرگزاری مهر
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت