میرنیوز
به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، «ایلدا» مجموعهای با موضوع دلاورمردیهای ایلات و عشایر در روزهای آغازین دفاع مقدس است که در مرکز سیمافیلم در حال تهیه است.
نویسنده این مجموعه نوشین پیرحیاتی است که خود اهل خرمآباد است. با وی درباره نحوه نگارش فیلمنامه و تجربیاتش از جنگ به گفتوگو نشستیم.
**حملات هوایی موجب آشناییام با ایلات شد
نوشین پیرحیاتی در گفتوگو با فارس درباره نحوه تحقیقات برای نگارش فیلمنامه «ایلدا» که نیاز به شناخت آداب و رسوم ایلات و عشایر را دارد، گفت: من زاده خرمآباد هستم و یکی از دلایل اشراف به آداب و رسوم ایلات و عشایر، جنگ تحمیلی بود. بمباران و موشکباران در طول جنگ باعث میشد که از اول مهرماه با آغاز حملات هوایی خانه خود را در خرمآباد ترک کرده و به سمت روستاها برویم. روستائیان آن منطقه نیز به گرمی پذیرای خانوادههایی بودند که بیخانمان و تنها به دلیل حملات هوایی مجبور به ترک خانه شدند. در آن موقعیت که من دوران نوجوانی را سپری میکردم با افرادی آشنا میشدم که در شهر و محل اقامت خانواده کمتر میتوانستم با آنها آشنا شوم. بنا به حضور تقریبا مستمر در روستاها روابط میان افراد، آداب و رسوم ایلات را به درستی شناختم.
**شخصیتهای «ایل دا» رئال هستند
وی درباره منابعی که از آن در نگارش فیلمنامه استفاده کرده است، توضیح داد: در زمان تحصیل در دوره تکمیلی در رشته ادبیات نمایشی پایان نامهام اختصاص به نقش جنگ در آثار نمایشی داشت؛ در آن زمان هم به یاد دارم که کتاب چندانی در این حوزه وجود نداشت. شاید بتوانم بگویم در سال 77 من به همراه تعدادی از دانشجویان از پیشروها در این حوزه بودیم. برای نگارش فیلمنامه تحقیقاتم کاملا میدانی بود و بیشتر شخصیتها را در دوران نوجوانی به عینه دیدم و برایم قابل لمس بود. شخصیتهای داستان بیشتر بر پایه رئالیزم شکل گرفت البته بخشی از رفتارها را هم به کمک تخیل به شخصیتها اضافه کردم. به طور مثال «مش سلیمان» را که در فیلمنامه گنجاندم شخصیتی است که کاملا در نوجوانی آن را میدیدم. او وقتی بچهها در کوچهها با سر و صدا بازی میکردند میگفت «دست براری کنید جنگ خوب نیست» به این معنی که دوستی کنید جنگ و دشمنی خوب نیست.
**نمایش رشادتهای خانوادههای ایلاتی
پیرحیاتی درباره رویکرد فیلمنامه توضیح داد: جنگ پدیده شومی است که نظم زندگی و آرامش را بر هم میریزد. در این فیلمنامه تلاش شده تا تحرکات ایلات در منطقه لرنشین مهران و دهلران را به نمایش بگذاریم. این که در آن منطقه در ابتدای جنگ (سال 59) چگونه زمینهای عشایر را که تنها دارایی آنها بود آتش زدند و چگونه افراد در مقابل دشمنان دفاع کردند.
در این فیلمنامه تلاش شده تا رشادتهای خانوادههای ایلاتی به تصویر درآید و آثار مخرب جنگ به وضوح دیده میشود.
وی درباره حضور سر صحنه و وفادار بودن کارگردانی به فیلمنامه گفت: چند باری سر صحنه حاضر شدم و به نظرم آقای قویدل به متن فیلمنامه وفادار است و قبل از شروع کار به تفاهم رسیدیم تا اگر در زمان تولید نیاز به بازنگری برخی از صحنهها بود با هماهنگی من تغییرات اعمال شود.
**عوارض و پیامدهای جنگ موضوعی جهانی است/ نمایش همدلی عشایر در روزهای جنگ
پیرحیاتی درباره نیاز امروز جامعه به دیدن آثاری در حوزه دفاع مقدس گفت: جنگ همیشه برای من به شخصه که در طول دوران نوجوانی و جوانی آن را تجربه کردم دغدغه بوده و هست و احساس میکنم افراد هر جامعهای نه تنها ایران باید با عوارض مخرب آن آشنا شوند. جنگ موضوعی جهانی است و باید همیشه به پیامدهای آن توجه شود؛ من به شخصه امیدوارم همه مردم جهان در صلح به سر ببرند.
وی ادامه داد: در این فیلمنامه تلاش شده تا علاوه بر پیامدهای جنگ به همدلی مردم توجه شود. مردمی که ممکن است اختلافاتی با هم داشته باشند اما زمان دفاع همه یکدل و در کنار هم قرار گرفته و از تمامیت ارضی خود دفاع میکنند. قطعا جنگ در مناطق مرزی غرب مانند جنوب خشنتر و دردناکتر بوده و در «ایلدا» تلاش کردم به واکنشهای اولیه افراد در مواجهه با جنگ دقت شود.
«ایلدا » در گروه فیلم و سریال مرکز سیمافیلم به تهیهکنندگی سید علیرضا سبط احمدی، کارگردانی راما قویدل و نویسندگی نوشین پیرحیاتی در حال تولید است.
بازیگران این سریال عبارتنداز: مجید مظفری (صالح خان)، پوریا پورسرخ (ایرج)، فاطمه گودرزی (دا گل)، خسرو شهراز (نصیر خان)، علی دهکردی (دکتر هوشنگ)، جعفر دهقان (کاکاوند)، کاظم هژیر آزاد (شیر علی خان)، کوروش سلیمانی (شیرزاد)، امیرمحمد زند (فرهاد)، غلامرضا علی اکبری (شیخ رحیم)، سینا رازانی (کریم)، مهدی صبایی (منصور)، شهین تسلیمی (بی بی)، مسعود چوبین (مثقالی)، رضا نجفی (عمو برفی)، مژگان صابری (هاویر)، بهروز چاهل (دکتر هندی)، محمدصادق ملک (جابر و قادر)، سیامک ادیب (قباد)، معصومه بافنده (آساره) پویان گنجی (یاور)، دریا مرادی دشت (گندم)، زینب قادری (گلاره)، مسعود امین ناجی (بهادر)، طیبه دوست (زیور)، منصور نواصری (کامل)، امید محمد نژاد (کیومرث)، فاطمه آقا بابایی (ننه نازار)، مهدی افشار (گروهبان واحدی)، ناهید عساکره (راحیل)، سید امیر سالار قوامی (سیاوش) و یاسین مسعودی (امید) در سریال ایلدا ایفای نقش خواهند کرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر