میرنیوز

مدیریت خانه سینما ۲ بار پیشنهاد شد/ مزایای همکاری با دولت دهم

مدیریت خانه سینما ۲ بار پیشنهاد شد/ مزایای همکاری با دولت دهم 2021-09-16T11:08:21+04:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، به مناسبت روز ملی سینما و در ادامه سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی، موزه سینمای ایران طی یک هفته هر روز گفتگوی تفصیلی با یکی از عوامل تاثیرگذار سینمای ایران را منتشر می‌کند.که روز ۲۵ شهریورماه گفتگوی محمدمهدی عسگرپور فیلمنامه نویس، کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

وقتی آقای مدیر ، هنرور فیلم آقای اصلانی بود!

محمدمهدی عسگرپور با بیان اینکه سوم دی ۱۳۴۲ در تهران به دنیا آمده است، گفت: اولین درآمدم از سینما در سن ۱۱ سالگی بود. در کتابخانه ای که من زیاد رفت و آمد داشتم گفتند تعدادی از کودکان و نوجوانان را برای بازی در یک فیلم می خواهند و من هم ثبت نام کردم. ۱۲ روز هر روز ما را سر صحنه فیلم «چنین کنند حکایت» ساخته آقای اصلانی می بردند که من نقش یک هنرور را داشتم و مهرداد فخیمی فیلمبرداری آنرا برعهده داشت.

وی ادامه داد: نکته جالب این بود که مدیرتولید فیلم هر روز بعد از اتمام فیلمبرداری داخل اتوبوس می آمد کیفش را باز می کرد و یک اسکناس ۵۰ ریالی که در آن زمان پول خوبی بود ، به همه ما می داد و من برای ۱۲ روز ۶۰ تومن گرفتم.

عسگرپور درباره حضورش به عنوان دبیر در دو دوره جشنواره ملی فجر بیان داشت: برای من تجربه خوبی بود و کمک کرد تا فضای جانبی سینما را به شکل دیگری ببینم و متوجه شوم دوستان نزدیک در چه جاهایی ممکن است همراهی نکنند و یا دوستانی که حتی فکرش را هم نمی‌کنیم در کجاها کمک کردند و این نکته برایم جذاب بود.

«قدمگاه» برای همه عوامل یک فیلم پربرکت بود

وی درباره فیلمنامه «قدمگاه» توضیح داد: یکی از بهترین پشت صحنه های من در این فیلم بود که با عوامل فیلم روابط دوستانه و گرم خیلی خوبی شکل گرفت و فیلم از نظر دیده شدن و اکران بسیار پرخیر و برکت بود و خوب دیده شد. بابک حمیدیان اولین بازی اش در فیلم قدمگاه بود و یکی از دیگر ویژگی های فیلم ترکیب بازیگران حرفه ای و محلی درکنار هم بود. در جشنواره فیلم فجر که اولین جشنواره بعد از دبیری خودم بود، «قدمگاه» چهار سیمرغ گرفت ، بهترین فیلم دوم و نامزد ۱۰ بخش نیز شده بود. در آنجا عزم من بیشتر شد تا در حوزه فیلمسازی بیشتر کار کنم و قصد بازگشت به حوزه اجرایی را نداشتم.

وی با بیان اینکه فیلم «اقلیما» نیز برای او تجربه خوبی بوده است، گفت: «اقلیما» ژانر جدید و معمایی و ساختارخوبی داشت. معمولا در کارها دکوپاژ را نمی نوشتم اما در این فیلم حتی استوری برد آنرا هم کشیدیم تا پلان ها مهندسی شده گرفته شود. در جشنواره فجر این فیلم کاندیدای بهترین کارگردانی شده بود اما در هیچ بخش دیگری کاندید نشده بود که من به داورها گفتم قطعا موسیقی، بازی، فیلمبرداری و ... وجود داشته که منجر به کارگردانی خوب شده است.

«گل های گرمسیری»، مدیریت خانه سینما و چند داستان دیگر

عسگرپور ادامه داد: بعد از «گل های گرمسیری» سریال های زیادی به من پیشنهاد می شد و به دلیل اینکه «قدمگاه» را ساخته بودم اغلب سریال هایی به من پیشنهاد می شد که مفهوم انتظار داشت. متاسفانه بخش قابل توجهی از این فیلمنامه‌ها مناسب نبود و سنم هم بالا می‌رفت و سخت گیری‌هایم بیشتر شده بود.

وی با بیان اینکه زمان فیلمبرداری «گل های گرمسیری» مدیریت خانه سینما به او پیشنهاد شد، گفت: البته این دومین بار بود که مدیریت خانه سینما به من پیشنهاد شده بود ، اولین بار زمان ساخت فیلم اقلیما بود که خانه سینما دچار مسئله شده بود هیات مدیره از هم پاشیده بود و می‌خواستند هیات حل اختلاف تشکیل بدهند. که در آن زمان این پیشنهاد را احمدرضا درویش به نمایندگی ازآن هیات به من داده بود که قبول نکرده بودم زیرا نمی‌خواستم وارد اجرا شوم به دلیل اینکه شیرینی های فیلمسازی برایم جذاب تر بود.

مدیریت مراسم درگذشت خسرو شکیبایی یک تلنگر بود

عسگرپور ادامه داد: دفعه دوم که مدیریت خانه سینما پیشنهاد شد اصرار برخی دوستان بیشتر بود و در اینکه این مسئولیت را بپذیرم رضا میرکریمی که خودش مدیرعامل خانه سینما بود، نقش زیادی داشت که در نهایت پذیرفتم. انتخابات برگزار شد و من در سال ۸۷ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل خانه سینما شدم.یادم می آید در همان سال زنده یاد خسرو شکیبایی فوت کرده بود و تشیع ایشان باید مدیریت می‌شد که جمعیت زیادی آمده بود که آن مراسم درواقع برای من تلنگری بود مبنی بر اینکه وارد جایی شدم که مدیریت خاص خود را می طلبد.

اگر به عقب برگردم تمرکزم را از کارگردانی بیشتر به سمت فیلمنامه نویسی می‌برم زیرا نوشتن را بیشتر دوست دارم وی با اشاره به برنامه‌های خود برای خانه سینما، گفت: برنامه هایی را برای خانه سینما درنظر داشتم و اولین مساله ام همان چیزی بود که زنده یاد سیف الله داد پیگیر بود و ناکام مانده بود؛ تدوین طرحی که بعدا قانون سینما شود یعنی قانون نظام صنفی. تدوین لایحه تاسیس نظام صنفی سینما ، امنیت شغلی ، دعوت و آمدن اعضاء آکادمی اسکار که همه آنها در دوره زمانی ۶ ماهه مطرح شد.

عسگرپور خاطرنشان کرد: در دوره هفت ساله ای که در خانه سینما بودم تدوین لایحه نظام صنفی مهم ترین اتفاق بود و طرح ما این بود که با تشکیل یک سازمان نظام صنفی- مانند نظام پزشکی و نظام مهندسی- بخشی از کارهای وزارت ارشاد منتفی شود و سازمان نظام صنفی این ماموریت را بر عهده بگیرد. یک کار فشرده ای هم درباره این موضوع صورت گرفت .

مزیت های چهار سال درگیری با دولت دهم

وی با اشاره به فیلم «میهمان داریم» گفت: این فیلم را در سال ۹۲ زمانی که دولت آقای احمدی نژاد تمام شده بود ساختم و بعد از آن دو سریال دیگر کار کردم. یکی از مزیت های ۴ سال درگیری بادولت دهم برایم این بود که بیشتر می نوشتم و تصورم این بود که اگر این کار را انجام ندهم ذهنم به سمت موضوعات سیاسی می رود و بعد از خانه سینما لابد باید نماینده مجلس شوم به همین دلیل بیشتر طرح می نوشتم که سه طرحم ساخته شد.

وی در پاسخ به پرسش مسعود نجفی مبنی بر اینکه چرا بعد از «مهمان داریم »در کار فیلمسازی شما وقفه افتاده است، پاسخ داد: البته در این مدت تهیه کنندگی انجام دادم. خیلی وقت‌ها می‌نویسم و سرمایه هم آماده می شود و یا تلویزیون هم می پذیرد اما خودم راضی به ساخت نمی شوم زیرا سن وقتی بالا می رود آدم ها سختگیر تر می شوند. البته بخشی هم به اوضاع کشورمان برمی گردد. ما نسلی هستیم که در جنگ و انقلاب کمی حضور داشتیم و تصور دیگری از ما وجود دارد و یک سری آرمان هایی هم داریم. ما فرزند زمانه خود هستیم اگر قرار باشد زمان نوشتن خیلی موارد را بی خیال باشیم چیز که می‌خواهم نمی شود و در چنین شرایطی ترجیح می دهم فیلم نسازم.

دلایل پذیرش مدیریت جشنواره جهانی فیلم فجر

عسگرپور درباره مدیریت خود در جشنواره جهانی فیلم فجر نیز بیان داشت: برای پذیرفتن دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر چند پارامتر وجود داشت. ابتدا علاقه مندی‌ام به حوزه جشنواره جهانی، اصرار رضا میرکریمی و تعدای از همکاران در جشنواره جهانی و حسین انتظامی که در جلساتی که با او داشتیم به من حس مثبتی داد و باعث شد تا دبیری جشنواره جهانی را بپذیرم. ممکن است هر فردی نسبت به برخی دوره ها انتقاد داشته باشد و مسئولیتی را نپذیرد، زمانی است که فکر می کنیم نمی شود اما در دوره‌ای شاید سختی‌هایی داشته باشد اما بتوان آن را انجام داد.

وی در پایان گفت: اگر به عقب برگردم تمرکزم را از کارگردانی بیشتر به سمت فیلمنامه نویسی می‌برم زیرا نوشتن را بیشتر دوست دارم.

موزه سینمای ایران به عنوان مجموعه‌ای فرهنگی و تاریخی که راوی سیر تاریخ و تحولات سینمای ایران است خود را موظف می‌داند نظرات و دیدگاه‌های سینماگران باتجربه و پیشکسوت را جمع آوری کرده تا نسل‌های آینده با نگاه و مسیر زندگی حرفه‌ای و نحوه خلق وشکل گیری آثار هنرمندان و صاحب نظران هنر سینما آشنا شوند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار هنری

برگزاری نمایشگاهی هنری برای نمایش اشتراکات ملت‌ها

برگزاری نمایشگاهی هنری برای نمایش اشتراکات ملت‌ها
2024-12-26T16:09:34+03:30
نمایشگاه هنرهای تجسمی «سالی» با حضور هنرمندانی از ۹ کشور جهان و به منظور نمایش اشتراکات فرهنگی ملت‌ها به صورت آنلاین در گالری فریدا برگزار می‌شود.

قدیمی‌های باغ فردوس به موزه سینما برگشتند

قدیمی‌های باغ فردوس به موزه سینما برگشتند
2024-12-26T15:16:12+03:30
نخستین برنامه «شب‌های باغ فردوس» موزه سینما با همکاری انجمن دانش‌آموختگان مرکز اسلامی باغ فردوس با نمایش و نقد و بررسی فیلم «ارغوان» ساخته کیوان علیمحمدی و ا...

نسبت پرفراز و نشیب اینگمار برگمان با تئاتر

نسبت پرفراز و نشیب اینگمار برگمان با تئاتر
2024-12-26T14:49:32+03:30
سی و هفتمین جلسه نمایش فیلم‌تئاترهای سینماتک خانه هنرمندان به نمایش و بررسی فیلم‌تئاتر «یک بازی رویایی» به کارگردانی اینگمار برگمان اختصاص داشت.

مراسم یادبود جهانگیر درویش در خانه هنرمندان

مراسم یادبود جهانگیر درویش در خانه هنرمندان
2024-12-26T14:49:32+03:30
مراسم یادبود جهانگیر درویش طراح و معمار فقید، یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

«بغض پنهان» حمید هیراد و میثم اکبری شنیدنی شد

«بغض پنهان» حمید هیراد و میثم اکبری شنیدنی شد
2024-12-26T14:49:31+03:30
حمید هیراد در تازه‌ترین فعالیت موسیقایی خود تک آهنگ «بغض پنهان» را با همراهی میثم اکبری دیگر خواننده کشورمان پیش روی مخاطبان قرار داد.

عوامل نمایش «راه خروجی نیست» معرفی شدند

عوامل نمایش «راه خروجی نیست» معرفی شدند
2024-12-26T12:22:52+03:30
همزمان با انتشار پوستر نمایش «راه خروجی نیست» به کارگردانی طاها محمدی، عوامل اجرایی این اثر معرفی شدند.

نمایش «دوستان متیو پری» به تماشاخانه طهران رسید

نمایش «دوستان متیو پری» به تماشاخانه طهران رسید
2024-12-26T12:09:32+03:30
روزبه روحی‌پور در تازه‌ترین تجربه کارگردانی خود، «دوستان متیو پری» نوشته متیو پری را روی صحنه می‌برد.

الناز ملک با «کورالاین» همراه شد

الناز ملک با «کورالاین» همراه شد
2024-12-26T12:09:32+03:30
الناز ملک به جمع بازیگران نمایش موزیکال «کورالاین» پیوست.

ژاله علو «مهربانوی نمایش» رادیو شد

ژاله علو «مهربانوی نمایش» رادیو شد
2024-12-26T11:56:12+03:30
شبکه رادیویی نمایش هم‌زمان با درگذشت ژاله علو بازیگر و گوینده پیشگام کشورمان ویژه‌برنامه‌ای با نام «مهربانوی نمایش» را تولید و آماده پخش از رادیو کرد.

اعلام جزییات قسمت سوم برنامه تلویزیونی «جهت»

اعلام جزییات قسمت سوم برنامه تلویزیونی «جهت»
2024-12-26T11:02:52+03:30
قسمت سوم از ویژه‌برنامه جهت با حضور حجت الاسلام مجتبی نامخواه شامگاه روز ششم دی روانه آنتن شبکه دو سیما می‌شود.

درقسمت پایانی مستند «کارخونه» چه خواهد گذشت؟

درقسمت پایانی مستند «کارخونه» چه خواهد گذشت؟
2024-12-26T11:02:51+03:30
قسمت پایانی برنامه «کار خونه» با حضور بانویی از استان کرمان پنجشنبه ۶ دی از شبکه دوم سیما پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

تماشای عبور ناوگروه ۸۶ از اقیانوس‌های جهان در شبکه دو

تماشای عبور ناوگروه ۸۶ از اقیانوس‌های جهان در شبکه دو
2024-12-26T10:49:32+03:30
مستند «عبور از اقیانوس‌های جهان» با محوریت نمایش گوشه‌ای از اقدامات افتخارآفرین ناوگروه ۸۶ روانه آنتن شبکه دو سیما می‌شود.

اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد معرفی شدند

اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد معرفی شدند
2024-12-26T10:09:32+03:30
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از انتصاب مشاور حقوقی خود اعضای کارگروه حقوقی این مجموعه را نیز منصوب و معرفی کرد.

قصه بازیگری که باید روحانی می‌شد!

قصه بازیگری که باید روحانی می‌شد!
2024-12-26T10:09:31+03:30
موزه سینما در ادامه انتشار سلسله نشست‌های تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز رضا رویگری بخش‌هایی از گفتگوی این هنرمند را منتشر کرد.

«آقا مصطفی»؛ شهید دهه شصتی که روایتش از انقلاب را برای نسل جدید به اثبات رساند

«آقا مصطفی»؛ شهید دهه شصتی که روایتش از انقلاب را برای نسل جدید به اثبات رساند
2024-12-26T07:29:33+03:30
کارگردان مستند «آقا مصطفی» این مستند را روایت شهید مصطفی صدرزاده از انقلاب در میان جوانان ایرانی و جبهه مقاومت دانست.

عمر جاودانه یک شاه‌ماهی با خوردن قلب شهید غواص!

عمر جاودانه یک شاه‌ماهی با خوردن قلب شهید غواص!
2024-12-26T07:29:32+03:30
نمایش «لجن‌خوار» از جمله آثار نوزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت است که به موضوع شهدای غواص می‌پردازد و در شهر اصفهان روی صحنه رفته است.

عوامل نمایش «مرگ در ساعت سگ» معرفی شدند

عوامل نمایش «مرگ در ساعت سگ» معرفی شدند
2024-12-25T15:36:12+03:30
همزمان با رونمایی از پوستر نمایش «مرگ در ساعت سگ» به کارگردانی حسین فلاح، عوامل این اثر معرفی شدند.

تماشای «شش پنگوئن کوچک» در تالار هنر

تماشای «شش پنگوئن کوچک» در تالار هنر
2024-12-25T15:36:12+03:30
نمایش «شش پنگوئن کوچک» از دهم دی به کارگردانی رضا عبدالعلی زاده در تالار هنر تهران روی صحنه می‌رود.

عکاسان طبیعت در این مسابقه شرکت کنند

عکاسان طبیعت در این مسابقه شرکت کنند
2024-12-25T14:56:12+03:30
فرهنگسرای خاتم (ص) در تدارک برگزاری یک مسابقه عکس ویژه علاقه مندان عکاسی در کوهستان و طبیعت است.

«علت مرگ: نامعلوم» به پیشواز اکران رفت

«علت مرگ: نامعلوم» به پیشواز اکران رفت
2024-12-25T14:42:52+03:30
مراسم اکران خصوصی فیلم سینمایی «علت مرگ: نامعلم» روز گذشته با حضور عوامل فیلم و هنرمندان و منتقدان برگزار شد.

اکران آنلاین «خانه شیشه‌ای» از ۷ دی

اکران آنلاین «خانه شیشه‌ای» از ۷ دی
2024-12-25T14:29:32+03:30
«خانه شیشه ای» به کارگردانی امیرپورکیان و تهیه کنندگی سید امیرسیدزاده از جمعه هفتم دی اکران آنلاین می شود.

«ماریا» به جشنواره فجر رسید

«ماریا» به جشنواره فجر رسید
2024-12-25T13:36:12+03:30
فیلم سینمایی «ماریا» به نویسندگی و کارگردانی مهدی اصغری ازغدی به چهل و سومین جشنواه فیلم فجر ارسال شد.

زوج هادی حجازی‌فر و سعید مولویان در «ناتورِ دشت»

زوج هادی حجازی‌فر و سعید مولویان در «ناتورِ دشت»
2024-12-25T12:56:12+03:30
نخستین تصویر از پروژه «ناتور دشت» به کارگردانی محمدرضا خردمندان منتشر شد.

داوود پیراسبقی «دفرماسیون» ایجاد می‌کند!

داوود پیراسبقی «دفرماسیون» ایجاد می‌کند!
2024-12-25T12:16:13+03:30
نمایشگاه انفرادی نقاشی «دفرماسیون» داوود پیراسبقی در نگارخانه بهارک برگزار می‌شود.

جزئیات اختتامیه جشنواره رشد اعلام شد

جزئیات اختتامیه جشنواره رشد اعلام شد
2024-12-25T12:16:12+03:30
اختتامیه پنجاه و چهارمین دوره جشنواره فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد ۸ دی در ایوان شمس برگزار می‌شود.

خوانش «دن کامیلو» در تماشاخانه صحنه آبی

خوانش «دن کامیلو» در تماشاخانه صحنه آبی
2024-12-25T12:16:12+03:30
«دن کامیلو» به کارگردانی علیرضا ابوطالبی در تماشاخانه صحنه آبی نمایشنامه‌خوانی می‌شود.

«هوش مصنوعی» چالش اصلی رسانه‌ها خواهد شد

«هوش مصنوعی» چالش اصلی رسانه‌ها خواهد شد
2024-12-25T12:16:12+03:30
تهیه‌کننده رادیو جوان معتقد است در دوره چهارم جشنواره «پژواک» به قالب‌های پژوهش و هوش مصنوعی توجه ویژه شده که این موضوع می‌تواند انگیزه برنامه‌سازان را افزای...

«ژوزف» در خانه هنر دیوار روی صحنه می‌رود

«ژوزف» در خانه هنر دیوار روی صحنه می‌رود
2024-12-25T12:02:53+03:30
نمایش «ژوزف» اثر جان هاج به ترجمه نازنین دیهمی و مهدی نوری، کارگردانی سارا داروفروش و تهیه‌کنندگی امیرحسین سرخیان از روز پنجنشنبه ۶ دی در خانه هنر دیوار روی ...

سالانه مجسمه‌سازی با «پرونده‌های سال ۱۴۰۳» برگزار می‌شود

سالانه مجسمه‌سازی با «پرونده‌های سال ۱۴۰۳» برگزار می‌شود
2024-12-25T12:02:53+03:30
نمایشگاه سالانه انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران با عنوان «پرونده‌های مجسمه‌سازی معاصر ایران ۱۴۰۳» در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

«اسید آمینه‌ها» اولین نمایشگاه حمام کاشف‌السلطنه شد

«اسید آمینه‌ها» اولین نمایشگاه حمام کاشف‌السلطنه شد
2024-12-25T12:02:52+03:30
نمایشگاه انفرادی وحید چمانی به نام «اسید آمینه‌ها» به عنوان اولین نمایشگاه حمام تاریخی کاشف‌السلطنه جمعه ۷ دی افتتاح می‌شود. 
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)