میرنیوز

ماجرای انتخاب ولنتیر ایرانی برای المپیک/ توکیو شهر بدون «بوق» و «زباله»

ماجرای انتخاب ولنتیر ایرانی برای المپیک/ توکیو شهر بدون «بوق» و «زباله» 2021-08-02T12:55:54+04:30

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به توکیو؛ «ولنتیرها»ها از ارکان ثابت در تمام ادوار بازی های المپیک هستند؛ نفراتی که از کشورهای مختلف داوطلب حضور در محل برگزاری این بازی ها می شوند تا در طول برگزاری مسابقات در سطح شهر یا داخل ورزشگاه ها ارائه دهنده خدمات لازم به مسافران شهر میزبان باشند.

این خدمات در قالب ترجمه، راهنمایی و هر اقدام دیگری که کمک حال شرکت کنندگان در بازی ها برای رسیدگی به رتق و فتق امورشان است، انجام می شود.

برای بازی های المپیک توکیو هم افراد زیادی از کشورها و قاره های مختلف داوطلب حضور در جریان بازی ها به عنوان «ولنتیر» شده بودند که البته کرونا و پاندمی جهانی آن باعث تصمیم برگزارکنندگان بازی ها به حذف ولنتیرهای خارجی شد.

بدین ترتیب ولنتیرهای بازی های المپیک توکیو از میان داوطلبانی انتخاب شدند که شهروند ژاپن به حساب می آیند یا با ملیت های دیگر ساکن این کشور هستند.

سپیده پیامی یکی از ولنتیرهای ایرانی و فارسی زبان حاضر در بازی های المپیک است، وی که از هفت سال پیش در ژاپن اقامت دارد و به زبان این کشور هم تسلط کامل پیدا کرده است، از سه سال پیش داوطلب انجام ماموریت در جریان بازی های المپیک شد و در نهایت به عنوان یکی از ٩٠ هزار ولنتیر واجد شرایط انتخاب شد.

وی امیدوار است در طول بازی ها شاهد مدال آوری ایرانی ها باشد و اتفاقی رقم بخورد که به واسطه آن ایران در ذهن ژاپنی ها ماندگار شود.

سه سال پیش داوطلب شدم

سپیده پیامی در گفتگو با خبرنگار اعزامی مهر به توکیو در مورد روندی که برای حضور در بازی های المپیک به عنوان ولنتیر طی کرد، گفت: سال ٢٠١٨ فراخوان اعلام آمادگی داوطلبان حضور در بازی های المپیک به عنوان ولنتیر اعلام شد، همان زمان من ثبت نام کردم، چندماه بعد طی ایمیلی اعلام شد که با درخواست من موافقت شده است.

ویژگی های که باعث شد ولنتیر شوم

وی در مورد ویژگی های لازم برای پذیرش داوطلبان تصریح کرد: اینکه چه انگیزه ای ما را نسبت به این اعلام آمادگی ترغیب کرده است و به چه زبان هایی مسلط هستیم و چه تحصیلاتی داریم، مواردی بود که بعد از ثبت نام اولیه در یکی دو مرحله مورد بررسی قرار گرفت. این موضوعات در تصمیم گیری نهایی در مورد داوطلبان تاثیر داشت.

همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه کرونا شد

این ولنتیر ایرانی با بیان اینکه بعد از این سوال و پرسش ها درخواست من مورد موافقت قرار گرفت، یادآور شد: ابتدای فوریه سال ٢٠١٩ اولین نشست حضوری را برای ولنتیرها برگزار کردند تا مصاحبه رو در رو با ما داشته باشند. ورکشاپ بعدی به صورت گسترده تر و در یکی از ورزشگاه های قدیمی که ژاپنی ها اولین میزبانی خود برای المپیک را در آن انجام داده بودند، برگزار شد. کم کم برای المپیک آماده می شدیم و پست های مان هم مشخص شده بود تا اینکه کرونا شد.

اجازه ندادند از جو المپیک خارج شویم

سپیده تاکید کرد: البته با وجود تعویق المپیک ما را در حالت آماده باش نگاه داشتند، سعی بر این بود تا شور و نشاط را در ما حفظ کنند تا از جو المپیک خارج نشویم. همزمان مسئولیت و جایگاه های هر یک از ولنتیرهای داوطلب هم مشخص شد.

یک روز بعد از افتتاح المپیک کارم را آغاز کردم

وی با بیان اینکه دو ماه پیش لباس و کارت های ولنتیرها در اختیارشان قرار گرفت، خاطرنشان کرد: من یک روز بعد از مراسم افتتاحیه و همزمان با شروع رسمی بازی ها کارم را آغاز کردم، البته زمان آغاز به کار هر ولنتیر با توجه به جایگاه و مسئولیتی که دارد، متفاوت است.

ولنتیر فارسی زبان حاضر در بازی های ٢٠٢٠ توکیو در همین رابطه افزود: در کل قرار بود ولنتیرها در دو دسته مامور به کار شوند، یک گروه در محل مسابقات و داخل ورزشگاه ها مستقر باشند تا در کار ترجمه کمک حال شوند. عده ای هم در سطح شهر مستقر باشند. با توجه به حذف تماشاگران و توریست ها در عمل نیاز زیادی به حضور ولنتیرها در سطح شهر نبود به همین دلیل ولنتیرهای این دسته را هم در ورزشگاه مامور به کار کردند. من از همان ابتدا قرار بود در داخل ورزشگاه ها ماموریت خود را انجام دهم.

می خواستم تجربه ای جدید داشته باشم

«چه انگیزه ای از حضور در بازی ها به عنوان ولنتیر داشتید و تسلط شما به زبان فارسی و ایرانی چقدر در پذیرش شما تاثیر داشت؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: دوست داشتم این کار را تجربه کنم به خصوص که می دانستم کاروان ایران هم در بازی ها شرکت خواهد داشت، در مورد زبان فارسی هم نمی توانم بگویم فاکتور تعیین کننده بود اما به هر حال تعداد افرادی که به این زبان مسلط هستند، زیاد نیست.

دوست دارم مدال آوری ایرانی ها را ببینم

سپیده با بیان اینکه تا به امروز رقابت ورزشکاران ایرانی را در المپیک شاهد بوده است، گفت: تکواندو و کشتی از جمله رشته هایی هستند که رقابت ورزشکاران ایرانی اش را دیده ام. خیلی دوست دارم مدال آوری ورزشکاران ایران را شاهد باشم، خیلی دوست داشتم که در تکواندو شاهد کسب مدال باشم اما نشد.

امیدوارم ایرانی ها در ذهن ژاپنی ها ماندگار شوند

این ولنتیر ایرانی حاضر در بازی های المپیک در پاسخ به این پرسش که «شناخت از ایران در ژاپن چقدر است؟»، گفت: اینجا از ایران شناخت زیادی ندارم اما خیلی خوب می شود اگر اتفاقی بیفتد که به آن واسطه ایران و ورزش کشورمان در ذهن شان جاودانه شود.

تاکید بر نظم و قانون مداری ژاپنی ها

وی در بخشی از این گفتگو در مورد ویژگی های بارز ژاپنی ها گفت و با تاکید بر نظم و انضباط و قانون مداری آنها خاطر نشان کرد: واقعا این خصلت ژاپنی ها در پیشبرد اهداف و برنامه های برگزارکنندگان بازی ها با توجه به شیوع و گستردگی کرونا تاثیر زیادی داشت، شاید اگر ژاپنی ها تا این حد منضبط نبودند. احتمال برگزاری بازی ها در شرایط کرونا نبود.

تست کرونا برای ما ولنتیرها هم الزامی است

وی در مورد تست کرونا و اینکه «آیا ولنتیرها هم ملزم به انجام این است هستند؟»، خاطرنشان کرد: تست کرونا برای ما ولنتیرها هم اجباری است اما فاصله زمانی انجام آن با توجه به جایگاهی که در آن مامور به کار هستیم، متفاوت است.

ژاپنی ها می خواستند به هر نحوی بازی ها را به سرانجام برسانند

سپیده پیامی همچنین در مورد مخالفت مردم ژاپن نسبت به میزبانی کشورشان برای المپیک گفت: مردم ژاپن به خاطر آمار بالای کرونا و اینکه تعداد مبتلایان به ٤-٣ هزار نفر در روز هم رسید، مخالف برگزاری بازی ها در کشورشان بودند چون تاکید داشتند که مسافران توکیو باعث تشدید آمار می شوند. درست است که بیشتر شرکت کنندگان واکسینه شده اند اما کماکان احتمال اینکه آنها ناقل باشند، وجود دارد. در نهایت اما دولت ژاپن برگزاری بازی ها را نهایی کرد. ژاپن به لحاظ اقتصادی هم از متحمل ضرر و زیان زیادی شد و فقط می خواستند به هر طریقی آن را برگزار کنند.

توکیو همیشه به همین شکل است؛ آرام و بدون سر و صدا

وی در مورد «شرایط توکیو و اینکه برگزاری بازی های المپیک و کرونا چقدر در آرام بودن این روزهای این شهر تاثیر گذاشته است؟»، گفت: توکیو همیشه به همین شکل و همینقدر آرام است، تقریبا در توکیو ترافیکی وجود ندارد، به غیر از برخی مسیرها که گره ترافیکی دارند در سایر مسیرها چنین وضعیتی را نمی بینید.

اینجا صدای «بوق» نمی نشویم

وی ادامه داد: اگر انتظار شنیدن صدای بوق داشتید باید بگویم در ٧ سالی که من اینجا هستم شاید فقط سه یا چهار باز آن را شنیده باشم.

توکیو بدون زباله
سپیده پبامی همچنین بر نظم ژاپنی ها تاکید کرد و گفت: آنها خیلی هم مرتب هستند، در سطح شهر هیچ سطل زباله ای وجود ندارد چون شهروندان ملزم هستند زباله ها را با خود به منزل ببرند به همین دلیل در سطح معابر و خیابان ها هم هیچ آشغالی دیده نمی شود. اینجا البته تفکیک زباله خیلی جدی است و برای بطری های فلزی و شیشه ای سطل های خاصی تعبیه شده است.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار هنری

بشیر حسینی چگونه مجری برنامه کتابی شبکه سه شد؟

بشیر حسینی چگونه مجری برنامه کتابی شبکه سه شد؟
2024-11-23T11:00:36+03:30
قائم مقام شبکه سه سیما درباره انتخاب مجریان برنامه ها به دلایل مختلف اشاره و بیان کرد که انتخاب سید بشیر حسینی نیز براساس فعالیت ها و حضور او در برنامه های م...

دیدن «آدام‌ر» به مدت ۲۰ شب در خانه نمایش دا

دیدن «آدام‌ر» به مدت ۲۰ شب در خانه نمایش دا
2024-11-23T10:47:17+03:30
نمایش «آدام‌ر» از یکشنبه ۴ آذر به مدت ۲۰ شب در خانه نمایش دا اجرا می‌شود.

اسپایک لی رئیس هیئت داوران جشنواره دریای سرخ عربستان شد

اسپایک لی رئیس هیئت داوران جشنواره دریای سرخ عربستان شد
2024-11-23T10:47:16+03:30
اسپایک لی ریاست هیئت داوران چهارمین دوره جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان سعودی را بر عهده گرفت.

پیشنهادهای یک پژوهشگر برای موسیقی؛ زمان کمی داریم!

پیشنهادهای یک پژوهشگر برای موسیقی؛ زمان کمی داریم!
2024-11-23T09:53:55+03:30
یکی از مدرسان و پژوهشگران موسیقی کشورمان با انتشار متنی درباره فرآیند تولید و مدیریت موسیقی کشور در حوزه‌های مختلف پیشنهادهایی را ارائه داد.

نکوداشت هنرمندی که هنر و اندیشه‌اش رنگ کهنگی نمی‌گیرد

نکوداشت هنرمندی که هنر و اندیشه‌اش رنگ کهنگی نمی‌گیرد
2024-11-23T09:27:16+03:30
مراسم نکوداشت مقام فرهنگی و هنری علی‌اکبر صادقی چهره ماندگار هنر نقاشی عصر جمعه ۲ آذر با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن آثار و مفاخر فرهن...

میزبانی تالار مولوی از جشنواره تئاتر مقاومت با اجرای «گاراژ»

میزبانی تالار مولوی از جشنواره تئاتر مقاومت با اجرای «گاراژ»
2024-11-23T09:13:56+03:30
نمایش «گاراژ» اثر راه‌یافته به نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت از دوشنبه پنجم آذر در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه می‌رود.

قدیریان: وظیفه داریم اراده الهی را برای پیروزی حق یادآوری کنیم

قدیریان: وظیفه داریم اراده الهی را برای پیروزی حق یادآوری کنیم
2024-11-23T08:33:56+03:30
عبدالحمید قدیریان، اثرش در نمایشگاه «ققنوس قدس» را ترجمانی از نور دانست و وظیفه هنرمندان را یادآوری اراده الهی برای پیروزی جبهه حق قلمداد کرد.

چگونه «آفریقا خورشید خود را می‌کشد»!/ یک نمایش در نمایش روانشناختی

چگونه «آفریقا خورشید خود را می‌کشد»!/ یک نمایش در نمایش روانشناختی
2024-11-23T08:07:16+03:30
نمایش «آفریقا خورشید خود را می‌کشد» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی مجید ابراهیم‌زاده از ۸ آذر روی صحنه می‌رود.

جزییات سفر استانی مدیرکل دفتر موسیقی به پایتخت فرهنگی ایران

جزییات سفر استانی مدیرکل دفتر موسیقی به پایتخت فرهنگی ایران
2024-11-22T15:47:17+03:30
امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ششمین سفر استانی خود را به استان اصفهان اختصاص داد.

«بیگی و دوستان» به شبکه پویا می‌آیند

«بیگی و دوستان» به شبکه پویا می‌آیند
2024-11-22T14:40:36+03:30
سریال انیمیشن «بیگی و دوستان» محصول مرکز انیمیشن سوره از فردا شنبه ۳ آذر راهی آنتن شبکه پویا می‌شود.

گلاب آدینه و علی مصفا به تماشای «بهمن» نشستند

گلاب آدینه و علی مصفا به تماشای «بهمن» نشستند
2024-11-22T14:40:36+03:30
نمایش «بهمن» که این‌ روزها در تماشاخانه ملک روی صحنه است، به اجراهای پایانی رسید.

امیدها و انتقادهای یک آهنگساز از پس برگزاری یک نمایشگاه موسیقایی

امیدها و انتقادهای یک آهنگساز از پس برگزاری یک نمایشگاه موسیقایی
2024-11-22T14:13:56+03:30
یکی از آهنگسازان شناخته شده موسیقی ایرانی پس از بازدید از دومین دوره نمایشگاه صنعت موسیقی از تلاش فعالان عرصه موسیقی برای توسعه صنعت موسیقی در کشورمان سخن گفت.

نمایش نقاشی‌های آخرالزمانی در «پس از ما»

نمایش نقاشی‌های آخرالزمانی در «پس از ما»
2024-11-22T14:13:55+03:30
نمایشگاه نقاشی «پس از ما» با آثاری از فاطمه زنجانیان که بیانگر فاجعه زیست‌محیطی در زمین است، عصر امروز دوم آذر افتتاح می‌شود.

برنامه «نردبان» به مستندسازی در بحران می‌پردازد

برنامه «نردبان» به مستندسازی در بحران می‌پردازد
2024-11-22T12:27:15+03:30
جدیدترین قسمت از برنامه‌ تلویزیونی «نردبان» با حضور رضا برجی روی آنتن شبکه مستند سیما می‌رود.

سینماگرانی که به طرفداری از فلسطین بایکوت شدند/ اسناد مفقودی کجاست؟

سینماگرانی که به طرفداری از فلسطین بایکوت شدند/ اسناد مفقودی کجاست؟
2024-11-22T10:40:36+03:30
مستند «آنها وجود دارند» مسئله فلسطین را از زاویه‌های مختلف از جمله سینماگرانی که به طرفداری از فلسطین بایکوت شدند و سرنوشت اسناد و مدارک تاریخی فلسطینی‌ها می...

«امتداد» با نولان به قسمت پایانی رسید

«امتداد» با نولان به قسمت پایانی رسید
2024-11-22T10:27:16+03:30
قسمت آخر از برنامه تلویزیونی «امتداد» امروز ۲ آذر از شبکه چهار پخش می‌شود.

«هومورو» در تئاتر مولوی روی صحنه می‌رود

«هومورو» در تئاتر مولوی روی صحنه می‌رود
2024-11-22T10:27:16+03:30
نمایش «هومورو» از یکشنبه چهارم آذر در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه می‌رود.

بررسی سینمای کمدی با علیرضا خمسه در «هفت»

بررسی سینمای کمدی با علیرضا خمسه در «هفت»
2024-11-22T10:00:36+03:30
برنامه «هفت» امشب با حضور علیرضا خمسه و گفتگوی ویژه درباره «سینمای کمدی» از شبکه نمایش پخش می‌شود.

انتقام «مده‌آ» در پی قربانی شدن عشق

انتقام «مده‌آ» در پی قربانی شدن عشق
2024-11-22T10:00:36+03:30
بازیگر و کارگردان نمایش «مده‌آ» کاراکتر اصلی این اثر نمایشی را بیشتر از آن که انتقام‌جو و خودخواه بداند، زن عاشقی می‌داند که قربانی خیانت و دروغ شده است.

«لعبت‌باز» قصه هنری رو به فراموشی است

«لعبت‌باز» قصه هنری رو به فراموشی است
2024-11-22T07:47:15+03:30
پوریا نوری کارگردان فیلم «لعبت‌باز» درباره روند تولید این مستند توضیح داد و عنوان کرد که هدفش از ساخت این فیلم معرفی هنر خیمه‌شب‌بازی به مخاطبان بوده‌است.

«صدای طبیعت» در بهارک شنیده می‌شود 

«صدای طبیعت» در بهارک شنیده می‌شود 
2024-11-21T21:07:15+03:30
نمایشگاه نقاشی‌های محمدرضا مهری با عنوان «صدای طبیعت» در نگارخانه بهارک افتتاح می‌شود.

نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هم‌اندیشی

نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هم‌اندیشی
2024-11-21T20:53:56+03:30
دوازدهمین هم‌اندیشی «یک اثر یک نشست» ۵ آذر با نمایش «راه آسمان» اثری از رنه مگریت در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.

«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد

«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
2024-11-21T20:40:35+03:30
نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایشگاه «چشم در چشم» موزه هنرهای معاصر را تا پایان آذر تمدید کرد.

«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیین‌های مردم بوشهر

«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیین‌های مردم بوشهر
2024-11-21T15:20:35+03:30
فیلم‌تئاتر «قلندرخونه» به نویسندگی و کارگردانی ایرج صغیری در سینماتک خانه هنرمندان ایران نمایش داده شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

«کارگردان» به تئاتر شهر رسید

«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
2024-11-21T14:53:55+03:30
پیش‌فروش بلیت‌ روزهای نخست نمایش «کارگردان» کاری از محمدرضا آگاه برای اجرا در مجموعه تئاتر شهر، آغاز شد.

نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»

نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
2024-11-21T14:07:16+03:30
«سینما در حضور دیگران» عنوان نمایشگاهی است که از دوم آذر برپا می‌شود.

جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا می‌شود

جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا می‌شود
2024-11-21T14:07:16+03:30
وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را دریافت می‌کند.

«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد

«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
2024-11-21T12:07:16+03:30
نمایشگاه نقاشی «نیکسن» با آثاری از هانی نجم جمعه دوم آذر در گالری استخر افتتاح می‌شود.

«من‌کشی» صاحب پوستر شد

«من‌کشی» صاحب پوستر شد
2024-11-21T11:13:57+03:30
پوستر نمایش «من‌کشی» به کارگردانی متشرک مریم رادپور و سلیم ثنایی که از ۶ آذر در عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود، منتشر شد.

موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی می‌شود

موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی می‌شود
2024-11-21T11:13:56+03:30
نمایشگاه گروهی آیتای خرمی‌نژاد و گروهی از شاگردانش، پنجشنبه اول آذر در موزه موسیقی افتتاح می‌شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)