میرنیوز
به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به توکیو، وقتی ٨ سال پیش (شهریورماه سال ٩٢) کمیته بین المللی المپیک (IOC) طبق آخرین نظرسنجی ها توکیو را در رقابت با استانبول به عنوان میزبان سی و دومین دوره بازی های المپیک معرفی کرد، ورزش جهان خود را در آستانه یکی از بهترین ادوار این بازی ها قرار داد.
در واقع ویژگی های ژاپن، ظهور تکنولوژی های پیشرفته و مدرن در این کشور و در کل جایگاهی که در صنعت و اقتصاد و فرهنگ و ... جهان برای خود دست و پا کرده این تصور را ایجاد کرد که بهترین و به نوعی تاریخی ترین دوره بازی های المپیک، تابستان سال ٢٠٢٠ میلادی در توکیو برگزار می شود اما تاخت و تاز یکباره کرونا ورق را به طور کامل برگرداند تا ژاپنی ها به واسطه قرار گرفتن در موقعیتی استثنایی نتوانند انتظارات را آنگونه که پیش بینی می شد، پاسخ دهند.
المپیک در حد استانداردهای میزبان نیست
به هر حال استانداردها و اقدامات امروزی در ژاپن به قدری جهانی و بین المللی است که این کشور آسیایی را حتی در مقایسه با خیلی از کشورهایی اروپایی و آمریکایی به یک «ابر قدرت» تبدیل کرده است و در واقع همین مسئله خیال تمام ورزشی های جهان را به برگزاری یک دوره بازی های بی سابقه خوش کرده بود با این حال اما محدودیت های دست و پاگیر کرونا باعث شد ژاپنی ها نتوانند حتی در حد استانداردهای خود برای المپیک و شرکت کنندگان در آن میزبانی کنند.
چهار روز از آغاز رسمی بازی های المپیک می گذرد اما طی این مدت طرح و برنامه خاصی توسط ژاپنی ها اجرا نشده تا ملاکی برای متمایز کردن آنها از میزبانان دیگر ادوار المپیک باشد، حتی برخی ملاحظات و چشم پوشی ها هم باعث شده این المپیک نسبت به ادوار گذشته کم و کاستی هایی داشته باشد و از این حیث «المپیک تاریخی» لقب بگیرد.
همین که المپیک سی و دوم همزمان با پاندمی کرونا برگزار می شود و به همین دلیل بعد از تعویق یک ساله از خیلی ویژگی های بدیهی مانند تماشاگر هم محروم شد، این المپیک را استثنائی کرده چه برسد به اینکه دولت ژاپن به خاطر شهروندانش و جلب رضایت آنها عقب نشینی هایی که هم داشت.
توکیو در قواره های المپیک آماده نشد
به هر حال شهروندان ژاپن معترض جدی نسبت به برگزاری المپیک در کشورشان بودند اما در نهایت مخالفت آنها باعث تغییر تصمیم مسئولان شان نشد اگرچه آنها را برای برخی ملاحظه کاری ها مجاب کرد. اینکه مراسم افتتاحیه حتی از حیث آتش بازی در حد و اندازه المپیک نبود، خبری از بریز و بپاش های مرسوم نیست، توکیو پوشش المپیکی به خود نگرفته و در کل حال و هوای المپیکی در این شهر ایجاد نشده نشان می دهد که ژاپنی ها با تلاش برای راضی نگه داشتن خودی و غیرخودی برنامه های شان را پیش بردند.
ویروسی که ابرقدرت را آچمز کرد
دلیل همه این موارد هم کروناست که برای اولین بار یک دوره المپیک را در سایه خود قرار داد و برگزارکنندگانش را به قدری آچمز کرد که حتی نتوانستند از سیستم های پیشرفته میزبان هم کامل بهره ببرند به همین دلیل آنچه ورزش دنیا از ژاپن و میزبانی اش انتظار داشت، پاسخ داده نشده است.
منبع : خبرگزاری مهر
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
از موسساتی که خانواده اجاره میدهند چه میدانید؟
محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
شهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
موزه گرافیک ایران از ناشناسها «نشان» میگیرد
پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
«سایه سرو» به انگلیس میرود
کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟
«خاله سارا» تهیهکننده برنامه ادبی شد
نتایج جشنواره فصلی «همای» اعلام شد
معرفی برنامههای رادیو در هفته بسیج