میرنیوز
علیرضا امینی از پژوهشگران و منتقدان حوزه موسیقی که طی سالهای اخیر فعالیتهای متعددی در عرصه پژوهش موسیقی و آثار پیشگامان موسیقی ایرانی داشته در گفتگو با خبرنگار مهر از برگزاری یک کنسرت آنلاین در برج میلاد تهران با همکاری خانه موسیقی ایران خبر داد و گفت: طبق برنامهریزیهای انجام گرفته ساعت ۲۱ روز پنجشنبه هفتم مرداد ماه کنسرت آنلاینی با عنوان «نغمههای تهران» با اجرای آثاری از مرحوم مجید وفادار و محمد سریر از محل برج میلاد تهران پیش روی مخاطبان قرار داده خواهد شد. در این کنسرت که توسط ارکستر «نیایش» به سرپرستی بنده اجرا میشود، وحید وفایی رهبر ارکستر، ایمان ملکی (تنظیم قطعات برای ارکستر)، مهدی محمدی و محمد رضازاده خوانندگان و حجت اشرفزاده خواننده مهمان گروه اجرایی را تشکیل میدهند.
سرپرست ارکستر «نیایش» با اشاره به اینکه کنسرت یاد شده با حمایت خانه موسیقی اجرا میشود، ادامه داد: در این کنسرت ۱۳ اثر شامل هفت اثر از مرحوم مجید وفادار، یک اثر از جناب محمد سریر، دو اثر از من و دیگر آثار نوستالژیک در ساختار یک ارکستر ملی پیش روی مخاطبان قرار گذاشته خواهد شد. نکته دیگر اینکه با توجه به برنامهریزیهای انجام گرفته محصول تصویری تمرینها و اجراهای این پروژه در قالب یک بسته تصویری – موسیقایی به انضمام یک کتاب نفیس و چند مقاله پژوهشی به نویسندگی حمیدرضا نوربخش، علیرضا میرعلی نقی و بنده تقدیم مخاطبان خواهد شد.
وی درباره انگیزههای انتخاب آثار مجید وفادار برای این کنسرت آنلاین توضیح داد: نزدیک به یک دهه است که بنده در حوزه بازسازی و احیای آثار مجید وفادار از آهنگسازان شاخص موسیقی ایرانی مشغول به فعالیت هستم. به هر ترتیب این هنرمند از جمله استادان شاخص موسیقی کشورمان در عرصه آهنگسازی و انتقال فن آهنگسازی از دوران ضبط صفحه به دوران رادیو و سازنده بزرگترین و مشهورترین آثار موسیقی ایران است که نقش غیرقابل انکاری در حوزههای مختلف آهنگسازی داشته است. او با تولید بیش از ۳۰۰ قطعه تصنیف با کلام از پرکارترین آهنگسازان ایرانی محسوب میشود که برای بیشترین خوانندههای ما آهنگ ساخته است. جالب اینکه تعداد زیادی از این خوانندگان اولین کارهای خود را روی آثار مرحوم مجید وفادار تولید کردند. البته در دوره گلها نیز بسیاری از هنرمندان فعال حوزه موسیقی همکاریهای زیادی با مجید وفادار داشتند، حتی خوانندگانی که با آثار مجید وفادار به فراگیری هنر خوانندگی پرداخته بودند، به درد سایر آهنگسازان خوردند و برای آنها نیز اثر تولید کردند.
امینی با اشاره به تسلط مجید وفادار در حوزههای خوانندگی و خلق ملودی طی سالهای فعالیتش در عرصه موسیقی بیان کرد: طی ۳۰ سالی که مجید وفادار در عرصه موسیقی فعالیت زیادی داشته حدود ۳۰۰ تصنیف خلق میشود که این برای یک هنرمند افتخار بزرگی است که از او میتوانیم به عنوان یکی معجزههای موسیقی ایران یاد کنیم. او در عرصههای مختلف موسیقی به قدری ملودیهای پرقدرتی ساخته که مردم ما همچنان بسیاری از آثارش را در کوچه و خیابان زمزمه میکنند. کما اینکه از نظر من زنده یاد جواد بدیع زاده و مجید وفادار دو پدیده بزرگ موسیقی کشورمان هستند که آثارشان زیر بنای موسیقی ایرانی است. بنابراین هدف من از بازخوانی و احیای این آثار ارزشمند، یک خروجی مهم به نام کتاب تئوری آهنگسازی ایرانی داشته باشد.
این آهنگساز و پژوهشگر در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به نقش برخی از آهنگسازان در توسعه موسیقی شهری و ارتباط آن با برگزاری کنسرت «نغمههای تهران» گفت: از زمانی که به واسطه حمایت خانواده مرحوم وفادار مشغول بازخوانی و احیای آثار این هنرمند هستم، کنسرتها و پروژههای مختلفی را به سرانجام رساندیم که از آن جمله میتوانم به کنسرت محمد معتمدی در برج میلاد و انتشار آلبوم «بگو کجایی» و کتاب «خنیاگر آسمانی» و چند اثر دیگر اشاره کنم. کنسرت پیش رو هم در ادامه همین پروژهای است که طی سالهای گذشته آغاز کردم و قرار است آن را در تاریخ یاد شده پیش روی مخاطبان قرار دهم. البته جناب محمد سریر هم اثری را با موضوع شهر تهران ساختهاند که مرحوم محمد نوری آن را به عالیترین شکل ممکن اجرا کرده بود و قرار است در این کنسرت در کنار دیگر قطعات برای دوستداران موسیقی ایرانی اجرا شود.
وی افزود: علاوه بر برگزاری این کنسرت که یک اجرای آن در روز هفتم مرداد ماه و اجرای دیگرش همزمان با روز تهران انجام میشود، برنامهریزیهایی هم برای تولید یک آلبوم به نام «نغمههای تهران ۱۴۰۰» صورت گرفته که این پروژه نیز در حال تکمیل است. البته این امیدواری وجود دارد که در صورت عادی شدن شرایط کرونا از وضعیت قرمز به وضعیتهای کمخطرتر شرایطی برای برگزاری کنسرت زنده در نوبت دوم اجرا با حضور مردم داشته باشیم.
منبع : خبرگزاری مهر
جزییات سفر استانی مدیرکل دفتر موسیقی به پایتخت فرهنگی ایران
«بیگی و دوستان» به شبکه پویا میآیند
گلاب آدینه و علی مصفا به تماشای «بهمن» نشستند
امیدها و انتقادهای یک آهنگساز از پس برگزاری یک نمایشگاه موسیقایی
نمایش نقاشیهای آخرالزمانی در «پس از ما»
برنامه «نردبان» به مستندسازی در بحران میپردازد
سینماگرانی که به طرفداری از فلسطین بایکوت شدند/ اسناد مفقودی کجاست؟
«امتداد» با نولان به قسمت پایانی رسید
«هومورو» در تئاتر مولوی روی صحنه میرود
بررسی سینمای کمدی با علیرضا خمسه در «هفت»
انتقام «مدهآ» در پی قربانی شدن عشق
«لعبتباز» قصه هنری رو به فراموشی است
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!