میرنیوز

آغاز پروژه «هزاران» از تالار رودکی/ زنگ خطری که به صدا درآمده است

آغاز پروژه «هزاران» از تالار رودکی/ زنگ خطری که به صدا درآمده است 2021-06-22T12:31:33+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، آلبوم «هزاران» از تولیدات ویژه بنیاد فرهنگی هنری رودکی روز سه شنبه اول تیر با حضور تعدادی از خوانندگان، نوازندگان و آهنگسازان این پروژه موسیقایی در تالار رودکی تهران رونمایی شد.

علی نیکنام عامل انجمن موسیقی ایران در ابتدای این برنامه گفت: افتخار این را داریم که امروز شاهد رونمایی از آلبوم هزاران باشیم و جا دارد از تمامی کسانی که درایت راه به ما کمک کردند قدردانی کنم.

پروژه «هزاران» تنها فعالیت انجمن موسیقی نیست

وی افزود: سال گذشته تولید این آلبوم در هیات مدیره انجمن موسیقی مورد بررسی قرار گرفت و پس از اینکه مورد تایید قرار گرفت جناب حسین علیشاپور مسولیت فنی آن را به عهده گرفت و کار آغاز شد. به هر حال این پروژه یکی از پروژه‌های مهم انجمن موسیقی است که به طور حتم در آینده ادامه پیدا می‌کند. چرا که در این چارچوب کارهایی برنامه‌ریزی شده و به زودی درباره آنها اطلاع رسانی‌های لازم صورت می‌گیرد.

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران گفت: خوشبختانه در ادامه فعالیت‌های انجمن پیرامون برگزاری کنسرت‌های آنلاین ما در مرداد امسال نیز کارهایی را انجام خواهیم داد که جزییات آن در آینده‌ای نزدیک اعلام می‌شود. البته ما در کنار این رویداد برای برگزاری جشنواره موسیقی جوان و جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز اقدامات موثری را انجام دادیم که امیدوارم بتواند گام موثری در اهداف و فعالیت‌های ما باشد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود از مدیریت بنیاد فرهنگی هنری رودکی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و همکارانش در انجمن موسیقی ایران بابت تلاش و همکاری‌های انجام گرفته قدردانی کرد.

مظفر شفیعی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی در ادامه این نشست ضمن ابراز خرسندی از انتشار آلبوم «هزاران» توسط انجمن موسیقی ایران توضیح داد: در این روزگار اوضاع و احوال موسیقی چندان خوب نبود و من امیدوارم این اوضاع بد روی افکار هنرمندان و کارهای خوب آنها تاثیر بدی نگذارد. البته من از انتشار این آلبوم خبر نداشتم تا اینکه چند روز پیش مطلع شدم این اثر قرار است در دسترس علاقه مندان قرار گیرد اما از انجمن موسیقی ایران قدردانی می‌کنم که چنین کاری را آغاز کردند و امیدوارم این راه را ادامه دهند. چرا که در این وانفسا انجام چنین کاری بسیار ارزشمند است.

این خواننده با گرامیداشت یاد و خاطره درگذشتگان موسیقی ایرانی طی ماه‌های اخیر تصریح کرد: من از همه خوانندگان جوان موسیقی ایرانی می‌خواهم عرصه را خالی نکنند. البته خیلی‌ها تصور می‌کردند بعد از فوت استاد شجریان آواز ایرانی در خطر قرار بگیرد اما من معتقدم با حضور شما بزرگواران و هنرمندان جوان این عرصه خالی نخواهد شد. شما مطمئن باشید وقتی کاری خوب باشد قطعاً کار ادامه پیدا می‌کند.

زنگ خطر به صدا درآمده است

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی هم در این مراسم بیان کرد: من جلسات اینچنین را خیلی با اشتیاق می‌آیم چرا که خودم را از این طایفه می‌دانم و دوم اینکه معتقدم باید به این کارها توجه بیشتری کرد. به هر حال امیدوارم حضور آقای نیکنام در انجمن موسیقی و انتشار این آلبوم طلیعه‌ای برای حمایت جدی تر از آثار ارزشمند موسیقایی باشد چرا که این وظیفه نهادی چون انجمن موسیقی است که از این کارها حمایت کند.

ذائقه شنیداری مخاطب قطعاً بر اساس عادت شنیداری صورت می‌گیرد، پس وقتی این عادت شنیداری به آواز وجود نداشته باشد و خوراک فرهنگی در این زمینه به گوش مخاطب تزریق نشود نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که جوان امروزی شنونده این آثاری باشند که خوراکی برای تامین و تزریق آن نیست وی گفت: برخی از آثار موسیقی و گونه‌های مختلف نیازمند حمایت نیستند و اصلاً هم نمی‌شود جامعه را ملزم کرد که حتماً از این کارها گوش نکنند اما این نباید به قیمت این تمام بشود که ما بخش هویتی خودمان را فراموش کنیم و متاسفانه امروز این خطر به شدت ما را تهدید می‌کند. به اعتقاد من اگر همه پازل‌ها سر جای خود قرار گرفته شده باشند طبیعتاً هرکسی سر جای خود هست و مخاطبان خود را نیز پیدا می‌کند. شرایطی که متاسفانه اکنون در کشور ما وجود ندارد. و اگر ما رسانه داشتیم و رسانه ملی هم به وظیفه خود عمل می‌کرد قطعاً کسی مدعی نمی‌شود و همه سر جای خود به فعالیت‌های موسیقایی مورد علاقه‌اش می‌پرداخت. اینها موضوعاتی فراموش شده هستند که باعث شده بخش مهم و هویتی ما به خطر بیفتد کما اینکه این اتفاق شده و نسل جوان ما با این موسیقی‌های ارزشمند فاصله گرفته‌اند.

این خواننده با اشاره به اینکه زنگ خطر موسیقی ایران به صدا درآمده تصریح کرد: ذائقه شنیداری مخاطب قطعاً بر اساس عادت شنیداری صورت می‌گیرد، پس وقتی این عادت شنیداری به آواز وجود نداشته باشد و خوراک فرهنگی در این زمینه به گوش مخاطب تزریق نشود نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که جوان امروزی شنونده این آثاری باشند که خوراکی برای تامین و تزریق آن نیست. به هر حال جان مایه موسیقی ایرانی در ساز و آواز تجلی می‌یابد که به صورت بداهه عرضه می‌شود. مقامی که یک خواننده و نوازنده باید مراحل بسیار متعددی را طی کند تا به این مقام برسد. بنابراین اگر بخواهیم در چارچوب‌های تعریف شده ردیف موسیقی بمانیم اینها آن مرتبتی نیست که مد نظر بزرگان ماست.

این خواننده موسیقی ایرانی با قدردانی از مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و انجمن موسیقی در حمایت از آثار موسیقایی ارزشمند تصریح کرد: خوانندگی در موسیقی ایرانی بسیار کار مهم و ارزشمندی است که کار هر کسی هم نیست. تجربه‌ای که یک خواننده باید انجام دهد دربرگیرنده یک تجربه چند ساله است و به این جهت است که چنین فعالیت‌هایی همچون آلبوم هزاران ارزشمند می‌شود. چرا که هنرمندانش سال‌ها مرارت کشیده‌اند و با استعداد و توانایی به ذات خود چنین کارهای ارزشمندی را خلق می‌کنند و چه خوب که اینها در صحنه مانده‌اند و در بازار مکاره موسیقی اسیر ذائقه‌ها نشدند. متاسفانه این روزها بسیاری از هنرمندان دنبال کارهایی هستند که به قولی «بگیرد». اما این عزیزان پایداری کرده و با سختی‌های زیاد چنین راهی را انتخاب کرده و ادامه مسیر می‌دهند.

تشریح فعالیت‌های حمایتی دفتر موسیقی در روزهای آینده

محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز در این نشست با اشاره به اهمیت احیای فرهنگ در جامعه ایرانی به عنوان زیربنای اقتصاد گفت: مطمئن هستم که تیم مدیریتی فرهنگی در دولت آینده برای حوزه فرهنگ و هنر برنامه‌های خوبی خواهد داشت و گام‌های خوبی در عرصه رونق اقتصادی در کسب و کارهای فرهنگی برداشته خواهد شد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد بیان کرد: طی یک سال و نیم گذشته تلاش‌هایی شد متناسب با ایام کرونا کارهایی را انجام داد یکی از این کارها، حمایت اجراهای آنلاین بود و ما تلاش کردیم به مرور با افزایش کیفیت ضبط و تولید برنامه‌ها فضایی را برای مخاطبان فراهم کنیم که مخاطبان بیشتری شاهد اجراها باشند. ما برای این کارها اهدافی داشتیم که اول اینکه اندک حمایتی به هنرمندان فعال این عرصه شود و دوم کاری کنیم که مخاطبان بیشتری از این کارها دیدن کنند. ما البته طرح دیگری هم در انجمن موسیقی ایران داریم که حمایت از تولیدکنندگان آلبوم جدی است که به زودی جزییات آن اعلام می‌شود. یک طرح حمایتی دیگر هم در حوزه نوازندگان داریم که به زودی اطلاعات کامل آن ارائه خواهد شد.

«سه گاه» به خوانندگی مجتبی عسگری به سبک جلال تاج اصفهانی، «بیات اصفهان» به سبک سلیمان خان امیر قاسمی به خوانندگی امیر اثنی‌عشری، شور به خوانندگی پوریا اخواص به سبک ادیب خوانساری، «چهارگاه» به خوانندگی مهدی امامی به سبک ابوالحسن اقبال آذر، «افشاری» به خوانندگی حسین علیشاپور به سبک منوچهر همایون پور، «همایون» به خوانندگی سجاد مهربانی به سبک رضا قلی ظلی قطعات مختلف آلبوم «هزاران» را تشکیل می‌دهند.

محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، احمد صدری مشاور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی نیکنام انزابی پور مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، هادی منتظری، مظفر شفیعی، پوریا اخواص، حسین علیشاپور، محمد اثنی‌عشری، امیرعباس ستایشگر و تعدادی دیگر از هنرمندان از جمله افرادی بودند که در مراسم رونمایی آلبوم «هَزاران» حضور داشتند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار هنری

پیمان جبلی: «محفل» تقویت‌کننده دیپلماسی قرآنی است

پیمان جبلی: «محفل» تقویت‌کننده دیپلماسی قرآنی است
2025-03-13T13:16:14+03:30
رئیس سازمان صدا و سیما در مراسم تجلیل از عوامل «محفل»، این برنامه را تقویت‌کننده دیپلماسی قرآنی و معجزه قرآن خواند که انقلاب اسلامی، زمینه‌ساز تولدش بوده است.

پیمان جبلی: محفل تقویت‌کننده دیپلماسی قرآنی است

پیمان جبلی: محفل تقویت‌کننده دیپلماسی قرآنی است
2025-03-13T12:36:14+03:30
رئیس سازمان صدا و سیما در مراسم تجلیل از عوامل «محفل»، این برنامه را تقویت‌کننده دیپلماسی قرآنی و معجزه قرآن خواند که انقلاب اسلامی، زمینه‌ساز تولدش بوده است.

سیاوس طهمورث به «۱۰۰۱» می‌آید

سیاوس طهمورث به «۱۰۰۱» می‌آید
2025-03-13T12:22:54+03:30
در قسمت ۳۳ از برنامه «۱۰۰۱» محسن کیایی میزبان سیاوش طهمورث می‌شود.

جایزه جشنواره کایا و بهترین انیمیشن نیویورک برای «افسانه سپهر»

جایزه جشنواره کایا و بهترین انیمیشن نیویورک برای «افسانه سپهر»
2025-03-13T11:56:14+03:30
انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی و تهیه‌کنندگی مهدی جعفری جوزانی، موفق به کسب ۲ جایزه از ۲ جشنواره بین‌المللی شد.

دنیل کریگ به دنیای نارنیای گرتا گرویگ رفت

دنیل کریگ به دنیای نارنیای گرتا گرویگ رفت
2025-03-13T10:42:54+03:30
جیمز باند سابق در «نارنیا: خواهرزاده شعبده‌باز» به کارگردانی گرتا گرویگ بازی خواهد کرد.

انتشار فراخوان نخستین جشنواره «تماشاگه راز»

انتشار فراخوان نخستین جشنواره «تماشاگه راز»
2025-03-13T09:36:14+03:30
فراخوان نخستین جشنواره شعر و موسیقی «تماشاگه راز» منتشر شد.

دیدار وزرای ارشاد و بهداشت با اصغر شاهوردی

دیدار وزرای ارشاد و بهداشت با اصغر شاهوردی
2025-03-13T09:36:14+03:30
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دیدار اصغر شاهوردی صدابردار با سابقه سینمای ایران رفتند.

چالش‌های نگارگری از زبان محمدحسین آقامیری؛ شیوه‌های آموزش بازنگری شود

چالش‌های نگارگری از زبان محمدحسین آقامیری؛ شیوه‌های آموزش بازنگری شود
2025-03-13T09:09:36+03:30
محمدحسین آقامیری با تاکید بر اینکه باید شیوه‌های آموزشی نگارگری بازنگری شوند، عنوان کرد کلاس‌های سنتی که بر تکرار الگوهای استاد تکیه دارند، فرصتی برای بروز خ...

رازی که ۳۰ سال است در خاک مزرعه مدفون شده!

رازی که  ۳۰ سال است در خاک مزرعه مدفون شده!
2025-03-13T07:49:34+03:30
نمایش رادیویی «مزرعه بلال» به کارگردانی ایوب آقاخانی در ۵ قسمت تولید و پخش شد.

پاوو پاولیکوفسکی «سرزمین پدری» را می‌سازد

پاوو پاولیکوفسکی «سرزمین پدری» را می‌سازد
2025-03-13T07:36:14+03:30
فیلمساز مشهور لهستانی کارگردانی «سرزمین پدری» را بر عهده گرفت.

چرا جاده‌های ایران قتلگاه رانندگان شده‌اند؟

چرا جاده‌های ایران قتلگاه رانندگان شده‌اند؟
2025-03-13T07:22:54+03:30
فرشاد اکتسابی کارگردان مستند «چهارراه حوادث» با اشاره به روند علمی این مستند گفت که کسی برای رفع مشکل جاده‌های ایران چاره‌ای نمی‌اندیشد.

رسالت رادیو ترویج فرهنگ شهادت است

رسالت رادیو ترویج فرهنگ شهادت است
2025-03-12T17:22:54+03:30
معاون صدای رسانه ملی در آیین تکریم از فرزندان شهدا و همکاران جانباز معاونت صدا تاکید کرد رسالت ما در رادیو، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

میزبانی محسن کیایی از سامان گلریز

میزبانی محسن کیایی از سامان گلریز
2025-03-12T16:02:54+03:30
سامان گلریز مهمان جدید برنامه «۱۰۰۱» به میزبانی محسن کیایی می‌شود.

تیزر «هفت بهارنارنج» منتشر شد

تیزر «هفت بهارنارنج» منتشر شد
2025-03-12T15:09:34+03:30
اولین تیزر فیلم سینمایی عاشقانه «هفت بهارنارنج» ساخته فرشاد گل‌سفیدی منتشر شد.

نمایش «منگی» به صحنه بازگشت

نمایش «منگی» به صحنه بازگشت
2025-03-12T14:42:54+03:30
دور دوم اجرای نمایش «منگی» به نویسندگی و کارگردانی محمدامین سعدی فروردین ۱۴۰۴ در تئاتر هامون روی صحنه می‌رود.

«مدال برنز» با استفاده از هوش مصنوعی تولید شد

«مدال برنز» با استفاده از هوش مصنوعی تولید شد
2025-03-12T12:56:14+03:30
بخشی از فیلم کوتاه «مدال برنز» با استفاده از هوش مصنوعی تولید شد.

پخش هر شبی «شوخی شوخی» با اجرای جواد رضویان

پخش هر شبی «شوخی شوخی» با اجرای جواد رضویان
2025-03-12T12:56:14+03:30
برنامه «شوخی شوخی» در فصل جدید با اجرای جواد رضویان هر شب از شبکه سه سیما حوالی ساعت ۲۱ پخش می شود.

ایرج حسابی به برنامه «بهار جان‌ها» می‌آید

ایرج حسابی به برنامه «بهار جان‌ها» می‌آید
2025-03-12T12:42:54+03:30
ویژه برنامه «بهار جان‌ها» روز چهارشنبه ۲۲ اسفند ساعت ۱۷:۳۰ با اجرای مهدی مجنونی و با حضور ایرج حسابی روی آنتن می‌رود.

حضور سوسن پرور در «مهمانی شام»

حضور سوسن پرور در «مهمانی شام»
2025-03-12T12:42:54+03:30
بازیگران و عوامل نمایش «مهمانی شام» به کارگردانی حسام انوری جهت اجرا در پردیس تئاتر شهرزاد معرفی شدند

تماشاگر یک نماهنگ در روز بزرگداشت شهدا باشید

تماشاگر یک نماهنگ در روز بزرگداشت شهدا باشید
2025-03-12T11:49:34+03:30
سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم زمان با فرا رسیدن روز بزرگداشت شهدا نماهنگ «آخرین قدمگاهت» را منتشر کرد.

دیزنی زیر پای «سفید برفی» فرش قرمز پهن نمی‌کند

دیزنی زیر پای «سفید برفی» فرش قرمز پهن نمی‌کند
2025-03-12T10:56:14+03:30
دیزنی در میان مخالف‌خوانی‌های سیاسی ریچل زگلر و گل گدوت، حمایت خود از فیلم «سفید برفی» را کم کرد.

ساخت «جان ویک ۵» به طور رسمی تایید شد

ساخت «جان ویک ۵» به طور رسمی تایید شد
2025-03-12T10:29:34+03:30
کمپانی لاینزگیت تایید کرد که قسمت پنجم «جان ویک» ساخته می‌شود.

فرنوش عابدی با «وزن مقدس» به سوئیس می‌رود

فرنوش عابدی با «وزن مقدس» به سوئیس می‌رود
2025-03-12T09:36:14+03:30
انیمیشن کوتاه «وزن مقدس» ساخته فرنوش عابدی به جشنواره فریبورگ سوئیس راه یافت.

دیوارهای هشت‌ چشمه رنگ شاهنامه گرفت

دیوارهای هشت‌ چشمه رنگ شاهنامه گرفت
2025-03-12T09:09:34+03:30
علی رضوی هنرمند نقاش، دیوارهای فضای هنری هشت‌ چشمه کاشان را با نقاشی‌های خود به رنگ هنر درآورد.

خانه هنرمندان میزبان یاقوت سیاه تئاتر ایران می‌شود

خانه هنرمندان میزبان یاقوت سیاه تئاتر ایران می‌شود
2025-03-12T08:56:15+03:30
خانه هنرمندان ایران نمایشگاهی از عکس‌های یاقوت سیاه تئاتر سنتی ایران را با عنوان «پرتره‌های سیاه» برپا می‌کند.

«پیشمرگ» و لزوم احیای سینمای قهرمان‌محور

«پیشمرگ» و لزوم احیای سینمای قهرمان‌محور
2025-03-12T08:56:14+03:30
یک فعال رسانه در یادداشتی درباره فیلم «پیشمرگ» بر اهمیت توجه به سینمای قهرمان‌محور تاکید کرد.

قصه شمع‌های خاموش و عروسک‌های شکسته در«باغ وحش شیشه‌ای»

قصه شمع‌های خاموش و عروسک‌های شکسته در«باغ وحش شیشه‌ای»
2025-03-12T07:49:34+03:30
کارگردان «باغ وحش شیشه‌ای» با اشاره به اینکه این نمایش اثری نمادین است درباره تغییراتی که در نمایشنامه تنسی ویلیامز داده است، توضیح داد.

تامین بودجه مهم‌ترین چالش مستند در سال آینده است

تامین بودجه مهم‌ترین چالش مستند در سال آینده است
2025-03-12T07:49:34+03:30
مهدی آزادی مدیر فیلمبرداری سینمای مستند معتقد است در یک سال اخیر، رکود اقتصادی بر تولید فیلم مستند تاثیر قابل مشاهده‌ای داشته است.

تنها برنامه موسیقایی سحر تلویزیون؛ مناجات‌هایی که اولین بار پخش شد

تنها برنامه موسیقایی سحر تلویزیون؛ مناجات‌هایی که اولین بار پخش شد
2025-03-12T07:22:54+03:30
تهیه کننده و کارگردان «چهارگاه» بیان کرد که برخی از مناجات‌های این برنامه که آثاری قدیمی هستند برای اولین بار از تلویزیون پخش شده و می‌شوند.

پیام صلح و احترام به جهان؛ پیکاسو در تهران ظاهر شد

پیام صلح و احترام به جهان؛ پیکاسو در تهران ظاهر شد
2025-03-11T20:22:53+03:30
سفیر اسپانیا در ایران با بیان اینکه پیکاسو در «گرنیکا» به شکلی دراماتیک، وحشت‌های جنگ را تصویر کرده، عنوان کرد که آثار این هنرمند پیامی از صلح، احترام و همزی...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)