میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، بر مبنای یک تحقیق جدید این نتیجه به دست آمده که سهم آسیایی اقیانوسیهایها در هالیوود کمتر از ۶ درصد از رلهای دارای دیالوگ و کمتر از ۴ درصد از نقشهای اصلی در فیلمهای هالیوودی است.
برمبنای این تحقیق که با بررسی ۱۳۰۰ فیلم مطرح هالیوودی صورت گرفته و در حالی که خشونت و نژادپرستی علیه آمریکاییهای آسیاییتبار رو به افزایش است، این تحقیق نشان میدهد هالیوود با تغییر این کلیشههای مضر جامعه موافق نیست.
با بررسی این ۱۳۰۰ فیلم پرفروش که از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ اکران شدهاند جایگاه هر شخصیت آسیایی اقیانوسیهای و یا شخصیتی از هاوایی در این فیلمها بررسی شده است.
در مجموع بیش از ۵۱ هزار شخصیت با دیالوگ در این دوره ۱۳ ساله در این فیلمها حضور داشتند که از میان آنها کمی بیش از ۳ هزار مورد یا ۵.۹ درصد آنها را شخصیتهای آسیایی اقیانوسیهای تشکیل داده بودند. همچنین در این دوره افزایش معناداری از نظر حضور این شخصیتها در فیلمها مشاهده نشده است. در سال ۲۰۱۹ درصد شخصیتهای آسیایی اقیانوسیهای دیالوگدار در فیلمهای هالیوودی در مجموع ۸.۴ درصد و در سال ۲۰۱۸ برابر با ۹.۸ درصد بود. این درصد در سال ۲۰۰۸ برابر ۷.۵ درصد بود. این درصد در مجموع کمی کمتر از جمعیت ۷.۱ درصدی آسیاییها و پاسیفیکیها در جمعیت کل آمریکاست.
این تحقیق نشان داده که تنها ۴۴ شخصیت یا ۳.۴ درصد کل شخصیتهای اصلی در فیلمهای هالیوودی را بازیگرانی آسیایی یا اقیانوسیهای تشکیل دادهاند. این در حالی است که در ۳۳۶ فیلم نقش اصلی را بازیگران مرد سفیدپوست ایفا کردهاند. دواین جانسون، کیانو ریوز و جان چو از جمله بازیگران آسیایی اقیانوسیهای هستند که بیشترین شخصیتهای اصلی را در این دوره ایفا کردهاند. کنستانس وو و هیلی استنفیلد بازیگران زنی هستند که هر یک با ایفای ۲ نقش اصلی در میان بازیگران زن نقشهای بیشتری را داشتهاند.
از این میان ۵۰۷ فیلم یا ۳۹ درصد از همه ۱۳۰۰ فیلم، هیچ شخصیت آسیایی اقیانوسیهای نداشتند و ۹۴.۲ درصد این فیلمها هیچ بازیگری از هاوایی یا جزایر پاسیفیک نداشتند.
در میان خدمه پشت دوربین هم اوضاع بهتر نبوده و در مجموع ۱۴۴۷ کارگردان که این ۱۳۰۰ فیلم را ساختهاند، تنها ۳.۵ درصدشان از آسیا یا پاسیفیک بودند. از میان ۵۰ فیلم ساخته این کارگردانها تنها ۳ نفرشان کارگردان زن بودند.
در میان این کارگردانها نامهای شاخصی چون ام.نایت شیامالان، تایکا وایتیتی، آنگ لی، جان ام.چو، بونگ جون هو، جیمز ون و جاستین لین مشاهده میشود.
هیچ کارگردان زن آسیایی اقیانوسیهای سازنده فیلم پرفروشی از این میان نبوده و لاولین تاندن به عنوان کمک کارگردان «میلیونر زاغهنشین» و جنیفر یو نلسون ۲ کارگردانی فیلمهای انیمیشن «کونگ فو پاندا ۲» و کمک کارگردان «کونگ فو پاندا ۳» را برعهده داشتهاند. کلوئی ژائو هم با فیلم مشهور «سرزمین آوارگان» متعلق به سال ۲۰۲۰ بود و در این تحقیق جا نمیگرفت.
تنها ۲.۵ درصد از ۳۹۵۲ تهیه کننده آسیایی یا پاسیفیکی بودند و ۸۵.۷ درصد تهیه کنندگان را مردان و ۱۴.۳ درصد را زنان تشکیل دادهاند.
در سطح اجرایی استودیوها نیز چهرههای آسیایی اقیانوسیهای تنها ۶.۴ درصد از استودیوهای اصلی مانند آمازون، لایونزگیت، نتفلیکس، پارامونت، سونی پیکچرز، یونیورسال، والت دیزنی و وارنر برادرز را به خود اختصاص دادهاند. هیچیک از مدیران عامل این استودیوها آسیایی پاسیفیکی نیستند.
از میان این استودیوها فیلمهایی که توسط نتفلیکس ساخته شدهاند بیشترین بازیگر نقش اصلی یا اصلی مشترک، بیشترین کارگردان و بیشترین تهیه کننده و بازیگر زن را در میان آسیایی اقیانوسیهایها داشته است.
این تحقیق همچنین نشان میدهد که هالیوود همچنان به کلیشههای مضر اجتماعی علیه افراد جوامع آسیایی اقیانوسیهای چسبیده است و شخصیتهای آسیایی اقیانوسیهای بیشتر شخصیتهای منفی فیلمها هستند.
شخصیتهای زن آسیایی اقیانوسیهای نیز بیشتر موضوع «ابرجنسیتی» هستند و اغلب برهنه یا نیمه پوشیده تصویر میشوند و نقشهای رمانتیک بسیار کمی با حضور بازیگران آسیایی اقیانوسیهای ساخته شده و بیشتر این شخصیتها برای کلیشههای کمیک به کار میروند.
پژوهشگران این تحقیق در انتها برای گریز از این کلیشهها به هالیوود چنین توصیه کردهاند: استفاده از بازیگران بیشتر آسیایی اقیانوسیهای، به کار گرفتن فیلمنامهنویسان بیشتر آسیایی اقیانوسیهای، حرکت به سمت خلق کردن و تصویرکردن شخصیتهای معتبرتر آسیایی اقیانوسیهای در فیلمها، استفاده بیشتر از تامین کنندگان و معرفی کنندگان آسیایی اقیانوسیهای، حمایت از سازمانهای غیرانتقاعی و مدارس فیلمسازی آسیایی اقیانوسیهای، اطمینان از توزیع بیشتر فیلمهای خلق شده توسط آسیایی اقیانوسیهایها، اجازه اظهار نظر بیشتر به منتقدان و روزنامه نگاران آسیایی اقیانوسیهای و وارد شدن به میدانهای معنیدارتر و اساسیتر.
منبع : خبرگزاری مهر
توضیح روابط عمومی ساترا درباره توقف انتشار برنامه «اکنون»
از ۵۲ سال فعالیت سینمایی ایرج رامینفر تجلیل شد
مستند «آقارضی» در خانه هنرمندان ایران روی پرده میرود
روایت زندگی تهیه کننده فقید در مستند «حدیث یاران»
امیریل ارجمند به «یکی از ما» میآید
پخش مجله تصویری «قرارگاه» از شبکه قرآن
برنامه «اکنون» با یک قسمت غیرقابل انتشار شد!
برنامه کتابی سروش صحت با یک قسمت توقیف شد!
«خسرو» به تالار حافظ رسید
میکائیل شهرستانی بازیگر «اینک انسان» حمیدرضا نعیمی شد
انتصاب مشاور موزهها و میراث هنر معاون هنری
معرفی ۱۲ کارگردان جوان به عرصه آثار نمایشی با «یکی از ما»
شماره جدید مجله ایران کارتون منتشر شد
فراخوان مسابقه بینالمللی کارتون و پوستر «ترور آنلاین»
انتشار فراخوان جشنواره «جاده سبز»
حسین گنجی مشاور و نماینده معاونت هنری در امور جشنوارهها و رویدادها شد
«بوف آوازهایش را میخواند» به عمارت نوفل لوشاتو میآید
برگزاری نمایشگاه واقعیت مجازی هنرهای تجسمی و صنایعدستی ایران و کانادا
«گوسفند» از ایتالیاییها جایزه گرفت!
افتتاح تماشاخانه طهران با نمایش «کلاغ»
بهرام کلهرنیا دبیر کل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شد
مستندهای نیمه بلند بینالملل جشنواره «سینماحقیقت» معرفی شدند
«بی تو هرگز» از روزی ۱۰۰۰ سقط جنین میگوید
ژیلا صادقی: این زنان همه زندگی خود را از دست دادند اما ایمانشان را نه!
معرفی نمایشهای بخش مهمان جشنواره تئاتر مقاومت
آلک بالدوین: آمریکاییها از جهان هیچ نمیدانند
در «خانه من» به دیدن بانوان غیور و مجاهد کشورمان بنشینید
کارگردان «بابا جان داد»: جنگ هنوز در این خانه جریان دارد
شروع پیش تولید ۲ سریال «حضرت معصومه (س)» و «پوریای ولی»
رئیس جمهور به تماشای «سیمرغ» نشست