میرنیوز
منوچهر شاهسواری در حاشیه نشست نقش سینما در کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی با حضور رئیس قوه قضائیه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اگر سینما و صنعت جدید نداشته باشیم، در حاشیه تمدن جدید هستیم و در متن این تمدن قرار نخواهیم داشت.
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: زمانی که چنین اعتقادی وجود داشته باشد، گفت وگو کردن با همه اجزای حکمرانی کشور اعم از قوه قضائیه، قوه مقننه، قوه مجریه، سایر نهادها، گروههای فکری و اندیشهای برای همه الزام است.
وی اظهار داشت: آنچه که در جلسه با رئیس قوه قضائیه گذشت و عنوانی که برای آن در خصوص آسیبهای اجتماعی و مفاسد اقتصادی دیده شده بود، به نظر میآید که از یک ضرورتی سخن میگوید و آن ضرورت این است که حتماً دارای آسیبهای اجتماعی هستیم و به تبع آن مفاسد اقتصادی نیز وجود دارد؛ ضمن اینکه خود مفاسد اقتصادی نیز تشدیدکننده آسیبهای اجتماعی است.
برای اینکه با مفاسد اقتصادی مبارزه کنیم و به قول رئیس قوه قضائیه مبارزه سیستماتیک صورت گیرد، حوزه فرهنگ میبایست به شدت فعال شود
شاهسواری عنوان کرد: برای اینکه با این موضوع مبارزه کنیم و به قول رئیس قوه قضائیه مبارزه سیستماتیک صورت گیرد، حوزه فرهنگ میبایست به شدت فعال شود و برای فعال شدن حوزه فرهنگ، صنعت تصویر از چند نیاز برخوردار است؛ نیاز اول این است که گوینده و هنرمند باید نسبت به آنچه که میگوید، احساس امنیت کند و توقع ما از بابت احساس امنیت، از قواعد و قوانین قوه قضائیه است.
وی ادامه داد: بدون وجود امنیت، آزادی بیان وجود نخواهد داشت و یا در آزادی بیان تردید وجود دارد. بدون آزادی بیان نمیشود در صحنه مبارزه با مفاسد اقتصادی، اجتماعی، بالا بردن سطح دانشی، ارتباطی، دلبستگی و تقید به جایی که در آن زندگی میکنیم که نام آن ایران است، نقش آفرینی کرد و این ها لازم و ملزوم یکدیگر هستند.
مدیرعامل خانه سینما در ادامه با بیان اینکه تکه تکه کردن جامعه فرهنگی و هنری کشور از نظر من یک فساد است، گفت: اگر در هر گروه، هر کس و در هر جایی اهل فرهنگ و به خصوص از سینماگران، با قیچی دیدگاههای خود، اقدام به تقسیم بندی کنند، در واقع مجموعهای از آحاد کشور را که مخاطبین این گروهها هستند از هم قیچی و جدا میکند.
وی تاکید کرد: نباید ایجاد تفاوت، رانت فرهنگی و اطلاعاتی در این حوزه کنیم.
شاهسواری در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص رویکرد رئیس قوه قضائیه به موضوع سینما گفت: بخشی از مباحث مربوط به مسائل عمومی بود که کاری به آن ندارم؛ اما بخشی از مباحث ویژه رئیس قوه قضائیه مربوط به روایتها بود، اساساً روایتها و جدل روایات از همان بنیانی میآید که من نیز به آن اعتقاد دارم که همان تمدن متکی به تصویر، تصویری که از خود میسازیم و از دیگران دریافت میکنیم، است.
برای جدل روایتها باید آزادی بیان داشته باشیم
این تهیه کننده سینما اظهار داشت: این در واقع جنگ روایات، تقابل روایات و جدل روایات در جهان فعلی است و از نظر من این بخش از صحبتهای رئیس قوه قضائیه این معنا و مفهوم را دارد که جدل روایتی باید در این کشور صورت گیرد و برای جدل روایتی چه در داخل، چه بیرون و چه در منطقه و جهان و در آینده و گذشته نیازمند امنیت هنرمند و آزادی بیان او هستیم و شیوههای ممیزی گذشته پاسخ نمیدهد.
مدیرعامل خانه سینما تصریح کرد: من فکر میکنم وجود یک ساز و کار مبتنی بر آزادی بیان و امنیت سخن و امنیت عمل و امنیت کار، مثمرثمر است؛ چگونه است که ما سوتزنها را تشویق میکنیم و میگوئیم اگر کسی سوتزنی کند ما از او حمایت میکنیم؛ فضایی که داریم زندگی میکنیم در چنین فرایندی ما سخن میگوئیم، خطر آنجاست که ساز و کاری برای اجرای این سخن فراهم نمیکنیم و اگر که ساز و کار مناسب پیدا نکنیم حتماً ناامید میشویم.
شاهسواری افزود: ما از سال ۹۸ پیگیر برگزاری این قبیل جلسات نظیر جلسه با آیت الله رئیسی بودیم؛ یعنی فکر میکردیم که باید چنین گفتگویی صورت بگیرد.
وی بیان داشت: از انجام ملاقاتهای اینچنینی نظیر دیدار با رئیس قوه قضائیه حتماً خوشحال میشویم به شرطها و شروطهها. شرطش هم ساز و کار مبتنی بر بیان و امنیت سینماگران برای ورود به جدلهای روایتی از همه موضوعات مبتلابه کشور است.
این تهیه کننده سینما گفت: فضای جلسه با آیت الله رئیسی فضای آزادی بود. درست است وقت کم بود، از این جهت ایراد در این جلسه وجود داشت اما این ایراد، ایرادی نیست که به عنوان یک معضل از آن اسم ببرم؛ به هر شکل در شرایط کرونا بود و خیلی از دوستان ما نمیتوانستند حاضر شوند و جمعیت کمتری را باید در این جلسه حاضر میکردیم، همه اینها اشکالات شکلی است اما به لحاظ محتوایی اگر به سمت یک ساز و کار جدی و عملی ببریم حتماً ختم به خیر میشود.
شاهسواری بیان داشت: در نظام اداری آنچه تبدیل به ساز و کار بشود حتماً از آن خیر و برکت میآید. اگر تبدیل به ساز و کار نشود یک معضلی میشود بر بقیه معضلات یعنی اعتماد و ارتباط را دچار خدشه میکند.
من بدون هیچ پیشداوری در جلسه با رئیس قوه قضائیه حاضر شدم و از همه دوستان و همکارانم خواستم بدون هیچ پیشداوری وارد جلسه شوند.
وی بیان داشت: صمیمانه و صادقانه بگویم من بدون هیچ پیشداوری در این جلسه حاضر شدم و از همه دوستان و همکارانم خواستم بدون هیچ پیشداوری وارد جلسه شوند. بنابراین پیش داوری را سعی کردیم از خودمان و دوستانمان دور کنیم. در پایان جلسه احساس من این است که آنچه که گفته شد و آنچه که شنیده شد در مسیر درستی از منظر گفتگوست و تأکید میکنم اگر منجر به یک ساز و کار عملی شود و معضلات و مسائلی که حوزه فرهنگ با دستگاههای نظارتی و قضائی و امثالهم دارند بتواند در یک بستر غیر قضائی، حل و فصل شود، نشان دهنده ثمربخش بودن چنین جلساتی است.
وی افزود: در هر شکل آنجا قوه قضائیه با قواعد و قوانین کار دارد ولی قوانین که الزاماً همیشگی و دائمی نیستند، گفتگو میتواند حتی به حذف برخی از قوانین بیانجامد یا برخی از رفتارها تصحیح کند، یا ارتباط را ارتباط سامان یافته بکند، به جای اینکه شما آن سوی رود و ما این سوی رود! نه همه ما اتفاقاً وسط رود هستیم و میبایست در این مسیر و در این فضا همه پشتیبان هم باشیم، به نیت آنجایی که داریم در آن زندگی میکنیم و آن نیت، عشق ابدی و ازلی همه ماست که عشق سرزمینیمان است با همه مختصاتش، یعنی این سرزمین مال ماست؛ شکست و پیروزی این سرزمین هم مال ماست و موفقیتش هم مال ماست اینجوری نیست که یک کسی فکر کند میتواند خودش را به در ببرد، به صورت فردی ممکن است ولی به صورت سرزمینی که امکان پذیر نیست؛ در چنین شرایطی است که من فکر میکنم قدم اول را در تقاضا برداشتیم و ما گفتگو کردیم. رئیس محترم قوه قضائیه با روی خوش در این جلسه حاضر شدند و با صبوری به همه گفتگوها گوش دادند.
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: شما نمیتوانید بدون گفتگو با همسایه به نتیجه برسید، با خانواده با بچههایت با همکارانت هم به همین ترتیب؛ باید گفتگو کنی و در فضای گفتگو است که میتوانیم ملاحظات همدیگر، نیازهای همدیگر و خطوط احترامی همدیگر را درک کنیم. برگزاری چنین جلساتی نظیر جلسه اهالی سینما و هنر با آیت الله رئیسی، مقدمهای خوبی برای این امر است.
منبع : خبرگزاری مهر
شروع پیش تولید ۲ سریال «حضرت معصومه (س)» و «پوریای ولی»
رئیس جمهور به تماشای «سیمرغ» نشست
موافقت ۷۰ درصدی مخاطبان یک برنامه تلویزیونی با قانونمندی فضای مجازی
در ۲ ماه ۱۰۰ محتوای مجرمانه را حذف و اصلاح کردیم/ ۲۰ سکو مسدود شدند
برگزیدگان جشنوارههای هنری سازمان بسیج هنرمندان تهران بزرگ معرفی شدند
موافقت ۷۰ درصدی مخاطبان با قانونمندی فضای مجازی
تلاش ریچارد کلایدرمن برای برگزاری کنسرت در ایران
شهرام شکیبا مهمان امشب «یکی از ما»
تجلی موسیقی کلاسیک ایرانی در ۲ جشنواره جهانی کشور چین
نوزدهمین سالگرد مرتضی ممیز برگزار میشود
«جوکر، جنون مشترک»؛ درامی روانکاوانه از زندگی یک شورشی
در ۲ ماه ۱۰۰ محتوای مجرمانه را حذف و اصلاح کردیم!/ ۲۰ سکو مسدود شدند
پای «جامجم» به ممیزی باز شد
معاون امور هنری مشاوران خود را در جشنوارههای فجر معرفی کرد
فراخوان همایش ملی «نظریههای تاریخنگاری و هنر ایران» منتشر شد
داوود نماینده: خدا مرا دوست داشت که گوینده روایت زندگی یک شهید شدم
فارابی و دست خالی ارشاد در انتصابات
دلیل مهاجرت معکوس روحانیون دهه هفتادی!
حضور ۴۵ عکاس ایرانی در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی عکس چین
سریال «حکایت های کمال» به فصل سوم میرسد؟
موفقیت عکاس ایرانی در یک مسابقه بین المللی عکاسی
معرفی شورای جدید سیاستگذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر
مستندهای کوتاه بخش بینالملل «سینماحقیقت» مشخص شدند
رونمایی از مستند «رویای فرهاد» در خانه هنرمندان ایران
چین در دومین اجلاس لیانگژو میزبان رئیس فرهنگستان هنر شد
برگزاری کارگاه آموزشی صدابرداری استودیویی در خانه موسیقی
«منظری دیگر» در لاله تماشایی میشود
تمدید کنسرت «چهارگان» از پروژه «طرز تازه» در تالار رودکی
«آذر هفت صبح»؛ ماجرای ۵ جوان که در یک تصمیم گیری زندگیشان را نابود میکنند
وعده ریچارد کلایدرمن برای کنسرت در ایران