میرنیوز
مریم قاسمی نویسنده و تهیهکننده برنامه رادیویی «پرده عشاق» در خصوص ویژهبرنامه تدارک دیده شده برای ایام نوروز ۱۴۰۰ به خبرنگار مهر گفت: یکی از رسالتهای برنامه سازی در رادیو فرهنگ معرفی و نزدیکی فرهنگها است که نمود ویژه آن در داستانها و جشنها خود را جلوه پیدا میکند به همین منظور در جشن آغاز بهار و نوروز که بیشک یکی از مهمترین و برجستهترین جشنهایی است، که در میان اسطوره و زمانها و بعد از گذشت قرنها همچنان در میان اقوام منطقه رایج است در برنامه «پرده عشاق» داستانهای کهن و مشترک فرهنگی کشورهای منطقه پرده خوانی میشود.
تهیهکننده و نویسنده این برنامه گفت: از نخستین روز سال مرشد محمدرضا معجونی با داستان عمو نوروز از داستانهای مشترک بین استان سیستان و بلوچستان و کشور افغانستان تا در ادامه با داستانهایی از استانهای سمنان، گیلان، البرز و کشورهای تاجیکستان، پاکستان، آذربایجان و گرجستان و… همراه شنوندگان رادیو فرهنگ میشود.
قاسمی با اشاره به داستانهای مشترک کشورهای منطقه در خصوص انتخاب موضوعات داستانی بیان کرد: بن مایه داستانها با توجه به اشتراکات بین مردمان پارسی گوی بسیار نزدیک به یکدیگر است، پیام بسیاری از داستانها با کمی تغییر در اسامی و روند داستان نشان از ریشههای مشترک فرهنگی دارد در این برنامه هم داستانها بر اساس این مشترکات انتخاب شدهاند تا همه پارسی زبانان بتوانند از برنامه بهره کافی برده و میراثی شنیداری برای کودکان و نوجوانان باشد.
وی به نام برخی از داستانها اشاره کرد و افزود: داستان عمو نوروز و نامزدش بهار داستانی از سیستان و بلوچستان و کشور افغانستان، گلیم گوش داستانی از کشور تاجیکستان، داستان هفت برادر درباره مردمان حاشیه رشته کوه البرز، بیبی خانوم از مردم آذربایجان، حسن کچل که در بین مردم کشورهای مختلف متفاوت است، مرد هیزم شکن از کشور گرجستان، چوپان خوش بخت داستانی رایج در کشور افغانستان، داستانی از داستانهای سندبادنامه و فرامرزنامه از جمله پرده خوانیهای نوروزی در این برنامه است.
تهیهکننده «پرده عشاق» تاکید کرد: ادبیات داستانی به عنوان بخشی از ادبیات، نقش مهمی در اعتلای زبان بر عهده دارد. زبان برای تداوم هستی خویش، نیاز دارد که فقط وسیلهای برای ارتباط نباشد، بلکه به گوهر و ساختار خویش نیز توجه کند. ادبیات این کار را انجام میدهد و به یقین میتوان گفت یکی از انگیزههای تولید این برنامه پرداختن به زبان به عنوان وجه مشترک منطقهای و داشته ارزشمندی برای پاسداشت و انتقال به آیندگان است.
وی در پایان بیان کرد: نوروز و آداب و رسوم و آیینهای نوروزی میتواند فرصتی باشد برای آموزش آیینهای ملی و احترام به طبیعت (گل، گیاه، جانوران و کره زمین)، صلح، انسان دوستی، آموزش ارزشهای انسانی مانند احترام به بزرگترها و پیشکسوتها به ویژه در این عصر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی که از بسیاری از ارزشهای انسانیمان فاصله گرفتهایم و در داستانهای انتخابی هم به این مفاهیم توجه شده است.
علاقه مندان میتوانند این برنامه را در نوروز ۱۴۰۰ هرروز ساعت ۲۱ به مدت ۱۵ دقیقه روی موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوند.
منبع : خبرگزاری مهر
تماشاخانه صحنه آبی و روایت «اینجا همه چیز غیر عادیست»
سامان خلیلیان «درد» را به صحنه میآورد
ارومیه میزبان جشنواره «سودای عشق» شد
«سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
انتشار جدول زمانبندی مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره مقاومت
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز