میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست خبری شانزدهمین جشنواره بینالملل فیلم «مقاومت» صبح امروز ۲۹ شهریورماه با حضور مهدی عظیمی میرآبادی دبیر و احد میکائیلزاده مدیر روابط عمومی این رویداد برگزار شد.
این نشست رسانهای به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی بدون حضور خبرنگاران آغاز شده و بهصورت زنده از طریق سایت جشنواره و صفحه رسمی این رویداد در اینستاگرام در حال پخش است.
در ابتدای این نشست پس از خیرمقدم احد میکائیلزاده به اصحاب رسانه و ادای احترام به شهدای دفاع مقدس و مدافعان سلامت، مهدی عظیمیمیرآبادی گزارشی از برگزاری شانزدهمین دوره جشنواره ارائه کرد.
تلاش میکنیم جشنواره ضعیف نشود
عظیمی میرآبادی در این گزارش بیان کرد: جشنواره فیلم «مقاومت» در پانزده دوره قبل تحت عنوان جشنواره دفاع مقدس یا هر عنوان دیگر برگزار میشد، اما با تغییر رویکرد به جشنواره فیلم مقاومت تغییر نام داد و حرکت آن به حرکت جهانی تبدیل شد. در پنج دوره گذشته دوست خوبم آقای خزاعی این جشنواره را به جایی رساندند که حداقلی برای ما را از نظر کیفیت تعریف کردند و تلاش میکنیم کارمان را ضعیفتر انجام ندهیم.
وی افزود: گمان میکنیم اتفاقات جشنواره یک اتفاق ویژه است. انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با همکاری بنیاد روایت فتح دو مسئولیت راهبردی دارد که یکی تقویت و تثبیت سینمای دفاع مقدس بهعنوان سینمای تراز انقلاب است و دیگری حمایت از هنرمندان سینمای انقلاب است. این جشنواره هم در همین راستا تعریف شده است و امیدوارم بتوانیم به خوبی عمل کنیم.
استقبال ۱۲۸ کشور از بخش «مدافعان سلامت»
دبیر جشنواره «مقاومت» درباره بخش «مدافعان سلامت» در این رویداد گفت: در این بخش میزان آثار رسیده یک اتفاق عجیب را رقم زده است. ۱۲۸ کشور بیش از هزار اثر به این بخش ارسال کردهاند و فکر میکنم همین که دغدغهای از نظر انسانی در مقابله با این بیماری شکل گرفته چه در کادر درمان و چه در میان مردم شاهد نشانههای آن هستیم. نگاه انسانیتر که در آثار ایرانیهاست کمتر در آثار خارجی میبینیم و این یک افتخار است که نسبت به هم نوعان خود یک نگرانی ویژه داریم و یک همدلی مومنانه در کشور شکل گرفته است.
عظیمی میرآبادی بیان کرد: یکی از اقدامات برای برگزاری منظم جشنواره ایجاد دبیرخانه دایمی است. قبلاً این ویژگی را نداشتیم و این فاصله بین دو جشنواره باعث قطع شدن رابطه میشد. ولی ایجاد دبیرخانه دایمی باعث شد کار به گونهای پیش برود که فاصله نیفتد و کارها پیگیری شود. فعلاً بنا داریم به صورت دو سالانه برگزار کنیم. در روزهای ابتدایی یکی از مسایلی که داشتیم این بود که آثاری نداریم ولی جلوتر که رفتیم دیدیم نزدیک ۹ هزار اثر به دبیرخانه رسیده که فکر نمیکردیم این فضایی که علیه جشنواره بود اینطور بود که آثاری نداریم. به نظرم اگر بتوانیم این تعداد یا نصفش را سالانه داشته باشیم بتوانیم سالانه برگزار کنیم ولی این موضوع نیاز به بررسی دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره ضعف تولیدات دفاعمقدسی در سینمای ایران به نسبت تولیدات سخیف عنوان کرد: برای پیشرفت اهداف خودمان و آنچه درباره سینمای انقلاب و دفاع مقدس بهدنبال آن هستیم باید با بخشهای مختلف تعامل داشته باشیم، با صدا و سیما، خانه سینما و… باید به گونهای تعامل داشته باشیم که سینمای دفاع مقدس را بهتر از آنچه که است پیش ببریم. با سازمان سینمایی هم جلسه داشتیم و قول همکاری دادند، بخشی از حمایتها را محقق کردند و شخصاً در این زمینه از رئیس سازمان سینمایی تشکر میکنم.
دفاع مقدس محدود به هیچ گروه و طیفی نیست
دبیر این رویداد درباره جذب طیفهای مختلف فیلمسازی بیان کرد: انجمن انقلاب سینمای دفاع مقدس این داعیه را دارد چون دفاع مقدس و مقاومت مخصوص هیچ گروه خاصی نیست و هیچکس نمیتواند آن را مصادره کند این انجمن نگاه جامع دارد ما در را به روی هیچکس نبستهایم. هرکسی قابلیت تلاش برای این سینما ندارد و لیاقتش را ندارد. انجمن برای اینکه بخواهد نگاه جامع داشته باشد برنامهریزی کرده مثلاً برای جشنواره جشنوارهها چهل داور از طیفهای فکری مختلف داریم.
وی درباره حمایتهای مالی از فیلمسازان بیان کرد: متأسف هستیم از این شرایطی که برای سینماگران انقلاب وجود دارد. انجمن برای حمایت برنامه دارد ولی جشنواره کار تولید ندارد وظیفه جشنواره فضاسازی و جریانسازی است.
هزینه جشنواره کمتر از ساخت یک فیلم سینمایی است
عظیمیمیرآبادی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نبود هزینه برگزاری جشنواره در شرایط کرونایی صرف تولید فیلم سینمایی در حوزه دفاع مقدس میشد، تأکید کرد: هزینه برگزاری این جشنواره از یک فیلم سینمایی معمولی هم کمتر است و اگر یک فیلم به ویترین سینما اضافه شود اتفاق عجیب و غریبی رخ نمیدهد اما همین فضایی که شکل میگیرد تا افراد با یکدیگر ارتباط بگیرند، اثرش میتواند از تولید یک فیلم سینمایی بیشتر باشد. این جشنواره بهخودی خود کارکردش از تولید یک فیلم سینمایی میتواند بیشتر باشد.
بودجه جشنواره را بعد از برگزاری اعلام میکنیم
دبیر شانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره میزان بودجه این رویداد و سهم سازمان سینمایی در تأمین آن گفت: جشنواره که تمام شد گزارش مفصلی درباره منابعی که دریافت کردهایم ارائه خواهیم کرد و فکر میکنیم الان زمان مناسبی برای بیان اعداد و ارقام بودجهای نیست اما بازهم تأکید میکنم هزینه برگزاری جشنواره از ساخت یک فیلم سینمایی پایینتر است.
وی در بخش دیگری توضیح داد: حجم برنامههای ما زیاد و از یک هفته بیشتر بود. اول میخواستیم در هفته بسیج جشنواره را برگزار کنیم، ولی اگر در یک هفته برگزار میشد ممکن بود مخاطب پس بزند. بنابراین یا باید حجم برنامه را کم میکردیم که خوب نبود یا باید مدت زمان را طولانی میکردیم که این به نظرمان بهتر بود. ترجیح دادیم جشنواره را در دو مقطع برگزار شود که اگر در بازهای دچار مشکل شد در بازه دیگر آن را برگزار کرده باشیم.
در بخش «سینمای سامری» نگاه محتوایی داریم
عظیمی میرآبادی درباره بخش «سینمای سامری» در جشنواره امسال و نسبت خلق چنین ترکیب با نظریههای سینمایی در دنیا عنوان کرد: آنهایی که در آن ور نظریهپردازی کردهاند فرق چندانی با ما ندارند. آنها هم در حوزه سینما خواندهاند و تلاش کردهاند نظریاتی را ارائه دهند اما چرا وقتی آنها نظریهای میدهند خوب است اما وقتی خودمان نظریه میدهیم عجیب است!؟ در این نگاه یک خود تحقیری وجود دارد. «سینمای سامری» یک نگاه محتوایی و فکری دارد درباره فیلمهایی که در دنیا ساخته میشود فیلمی که پیامبران و ملایک را تحقیر میکند دقیقاً در راستای اهداف صهیونیستهاست که ما نام آن را سینمای سامری گذاشتهایم.
این خبر تکمیل میشود…
منبع : خبرگزاری مهر
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر