میرنیوز

«خروج» روایت بخشی از رنج مردم است/ اعتراض به رئیس‌جمهور خنده‌رو!

«خروج» روایت بخشی از رنج مردم است/ اعتراض به رئیس‌جمهور خنده‌رو! 2020-04-28T15:29:57+04:30

آتش تقی‌پور بازیگر فیلم سینمایی «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا که این روزها به‌صورت آنلاین در حال اکران است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این اثر گفت: من پیش از این در یک سریال با ابراهیم حاتمی‌کیا همکاری داشتم. به همین واسطه با نحوه کار همدیگر آشنا بودیم و من نگرش او را می‌شناختم. به همین دلیل تا پیشنهاد همکاری در این فیلم را به من داد خوشحال شدم البته شرطی برای همکاری گذاشته بود؛ اینکه همه ما نحوه کار و رانندگی تراکتور را یاد بگیریم.

این بازیگر پیشکسوت ادامه داد: در همان زمان شخصی به نام مهندس مروتی از مشهد آمد تا به ما رانندگی تراکتور را یاد بدهد چون تراکتور یکی از وسیله‌های بسیار خطرناک است یعنی اگر کسی با آن تصادف کند و یا واژگون شود احتمال مرگ راننده بسیار بالاست. حتی یادم است روز اولی که نشستم تا رانندگی کنم، تمام وزنم را روی کلاج می‌انداختم اما پایین نمی‌رفت. این در حالی است که من ۱۰۵ کیلو وزن دارم و باید کلاج پایین می‌رفت ولی به هرحال رانندگی با این وسیله سخت بود. کار در «خروج» خیلی سخت بود چون همه لوکیشن‌های آن بیرونی و ممکن بود مشکلاتی پیش بیاید برای مثال با توجه به اینکه ما به خیابان‌های تهران می‌آمدیم امکان تصادف وجود داشت و همین کار را سخت می‌کرد.

وی افزود: حاتمی کیا یک کارگردان سخت‌گیر و جدی است اما در عین حال طنزی در کلامش دارد که هنرپیشه می‌تواند به آن پی ببرد. البته منظورم این نیست که او در «خروج» تعمدا سعی کرده که کسی را بخنداند اما موقعیت‌هایی پیش آمده که در عین حال که به درد این مردم فکر می‌کنیم ممکن است خنده‌مان بگیرد البته من از پیشتر این نگاه او را می‌شناختم بنابراین نه اینکه بخواهم در «خروج» تعمدا به صورت طنز بازی کنم، اما در کار لحظات این چنینی را می‌بینیم که باعث می‌شود تماشاگر بخندد.

«خروج» روایت بخشی از رنج مردم است/ اعتراض به رئیس‌جمهور خنده‌رو!

کاش نام فیلم «خروج» نبود

تقی‌پور بیان کرد: حاتمی‌کیا در «خروج» به زندگی آدم‌ها و معیشت آن‌ها اعتراض دارد. البته کلمه «خروج» در اسلام به خوارج منتسب است و کاش نام فیلم را چنین نمی‌گذاشت. به هر حال وقتی کسی برای حیات و ممات خود می‌جنگد نمی‌شود نام خارج شده را روی او بگذاریم. در «خروج» می‌بینیم که به ناگاه آب شور به مزرعه یک کشاورز می‌آید و به آن آسیب می‌زند به همین دلیل او بر آشفته می‌شود، از همین رو کار او یک اعتراض قرص و محکم است. این فقط بخشی از درد و رنج مردم بود که در این فیلم به تصویر کشیده شد. یعنی رنج انسان‌هایی که برای زندگی می‌جنگند اما برخی مسئولان ما نسبت به آنها بی تفاوت هستند.

این روزها که وضعیت کرونایی داریم، دولتمردان مدام می‌گویند در خانه بمانید در حالی که مسئولیت معیشت مردم را به عهده نمی‌گیرند، گویا نفسشان از جای گرم بلند می‌شد و زندگی خوبی دارند اما وقتی زندگی یک فرد بسته به شغلش است چطور می‌تواند از خانه بیرون نرود؟وی افزود: در چنین شرایطی چه باید کرد؟ این اعتراض یک چیز طبیعی است. حاتمی‌کیا قهرمان‌های «خروج» را در موقعیتی گذاشته است که جز اینکه اعتراض مصلحانه کنند کار دیگری از آنها برنمی‌آید. در این فیلم می‌بینیم که هیچ کسی به حرف کشاورزها گوش نمی‌کند. انگار این مسئولان و مدیرانی که دور و بر این آدم‌ها هستند اصلا به آن‌ها بی‌توجه هستند در عین حال همین مسئولان بر این باورند که آدم‌ها باید ساکت شوند. اما چرا باید ساکت شد؟

بازیگر «خروج» ادامه داد: یک مثال ساده می‌زنم؛ این روزها که وضعیت کرونایی داریم، دولتمردان مدام می‌گویند در خانه بمانید در حالی که مسئولیت معیشت مردم را به عهده نمی‌گیرند، گویا نفسشان از جای گرم بلند می‌شد و زندگی خوبی دارند اما وقتی زندگی یک فرد بسته به شغلش است چطور می‌تواند از خانه بیرون نرود؟ چنین فردی حتی به مرگ هم راضی می‌شود تا بتواند خرج معاش خود و خانواده خود را دربیاورد.

تقی‌پور افزود:‌ در «خروج» هم می‌بینیم این آدم‌ها راه می‌افتند تا اعتراض خود را به گوش دولتمردان برسانند گرچه از همان ابتدای امر سرانجام کار مشخص است، شواهد نشان می‌دهد که پاسخی به این اعتراض‌ها داده نمی‌شود و به جایی نمی‌رسد کما اینکه در مسیر برخی از آن‌ها به دلیل ناتوانی از این گروه جدا می‌شوند، اتفاقاتی می‌افتد که مجبور می‌شوند برگردند یا حتی به حرف دولت مردان گوش می‌دهند و فکر می‌کنند آن‌ها راست می‌گویند و برمی‌گردند کما اینکه در این سال‌ها خیلی از ماها به همین نحو قانع شده‌ایم، فکر کرده‌ایم مسئولانمان درست می‌گویند و سکوت کرده‌ایم.

این بازیگر اظهار کرد: هرچند در «خروج» معترضان به سمت دفتر ریاست جمهوری حرکت می‌کنند اما در سکانس‌های ابتدایی می‌بینیم که رییس جمهور به کلبه یک کشاورز آمده است به نظرم در همان سکانس خود رییس جمهور باید پیشنهاد کمک رسانی به مردم را می‌داد نه اینکه آن کشاورز طلب یاری کند. پس مسئولان به چه دردی می‌خورند؟

«خروج» روایت بخشی از رنج مردم است/ اعتراض به رئیس‌جمهور خنده‌رو!

رئیس جمهوری که در «خنده‌رویی» استاد است!

بازیگر پیش‌کسوت فیلم سینمایی‌«خروج» در ادامه گفت: به هر حال رییس جمهور ما امروز در خنده‌رویی و برگزار کردن امور همراه با خنده استاد است! به نظرم می‌شد فیلم به گونه‌ای پیش برود که اصلا خود این رئیس‌جمهور نوعی پیشنهاد یاری به کشاورزان بدهد. با این وجود به نظرم حاتمی‌کیا یک فیلم خوب ساخته است یعنی در این شرایطی که آدم‌ها باید به معیشت خود فکر و اعتراض کنند چنین فیلمی ساخته می‌شود. باید بگوییم ما انسان هستیم و باید دولت مردان ما به این موضوع فکر کنند. داستان «خروج» بر اساس یک داستان واقعی است و درد مردم در آن دیده می‌شود.

حاتمی‌کیا در یک برج عاج سکونت ندارد که متوجه مشکلات مردم نشود و آن‌ها را نفهمد البته هنرمندانی داریم که درد مردم را یا نمی‌فهمند یا می‌فهمند و بازگو نمی‌کنند اگر نفهمند می‌شود آن را به حساب نادانی آن‌ها گذاشت ولی اگر بفهمند و زبان گویای این مردم نباشند، خیانت کرده‌اندوی گفت: من می‌دانم که حاتمی‌کیا درد مردم و معیشت آن‌ها را دارد. او کارگردانی از دل همین مردم است و دردهای آن‌ها را می‌بیند، او از آدم‌ها جدا نیست. این در حالی است که برخی از دولت مردان ما دغدغه مردم را ندارند، زنده بودن و مردنشان برایشان مطرح نیست. حاتمی‌کیا درد کشاورزی را به تصویر کشیده که متعلق به طبقه پایین و زحمتکش جامعه است که نادیده گرفته می‌شود. حاتمی‌کیا در یک برج عاج سکونت ندارد که متوجه مشکلات مردم نشود و آن‌ها را نفهمد البته هنرمندانی داریم که درد مردم را یا نمی‌فهمند یا می‌فهمند و بازگو نمی‌کنند اگر نفهمند می‌شود آن را به حساب نادانی آن‌ها گذاشت ولی اگر بفهمند و زبان گویای این مردم نباشند، خیانت کرده‌اند و از آن‌ها هیچ اجاقی روشن نمی‌شود. حاتمی کیا چنین نیست.

بازیگر «خروج» افزود: حاتمی‌کیا در فیلم‌هایش دست روی موضوعاتی می‌گذارد که کمتر کسی به آن توجه کرده است. در این میان برخی حتی عذر بدتر از گناه می‌آورند، کاش این افراد اگر درمان‌گر درد مردم نیستند حداقل مهر سکوت بر لبشان بزنند. برخی از مسئولانمان ما هم چنین هستند. برای مثال می‌گویند پول نداریم و نمی‌توانیم به مردم رسیدگی کنیم اما اگر توانایی اداره کشور را ندارند بهتر است کنار بروند تا مردم بیش از این سختی نکشیدند.

وی ادامه داد: من به آقای روحانی رای دادم اما حالا پشیمانم چون اوضاع مردم خوب نیست. همه ما کارکرد آدم‌ها را می‌بینیم. اما مگر در این مملکت آدم کارشناس و کاربلد نداریم؟ چرا امور به دست برخی می‌افتد که سررشته‌ای ندارند؟ خیلی‌ها فراری شده‌اند در حالی که سرمایه کشور برای آن‌ها خرج شده اما گویا ما دودستی آن‌ها را تقدیم کرده و گفته‌ایم آقای آمریکا، آقای کانادا این نخبگان ما مال شما باشد.

تقی پور توضیح داد: اوایل انقلاب فیلمسازانی بودند که فیلم‌های یک طرفه‌ای می‌ساختند اما حاتمی‌کیا از آن دسته نیست. من نه از حاتمی‌کیا دفاع می‌کنم و نه چیز دیگری بلکه این حرف‌ها را به دلیل این می‌زنم که کارنامه او را بررسی کرده‌ام. آدم‌هایی هستند که به نظر می‌رسد صمیمی‌ترین ودلسوزترین افراد به خود و کشور هستند اما آن‌ها در باطن، دشمن ترین فرد هستند کاری می‌کنند که حتی آمریکا هم با ما نمی‌کند. این به خاطر این است که اگر به هر چیزی یک طرفه نگاه کنی تبدیل به یک آدم دگم می‌شوی چنین افرادی فقط حرف خود را قبول دارند.

در سینمای ایران آدم‌ها سرجای خود نیستند

این بازیگر پیشکسوت در بخش دیگر از صحبت هایش بیان کرد: در سینمای ما معمولا آدم‌ها سرجای خود نیستند. به نظرم حق پیشکسوتان این است که در آثار حضور داشته باشند. نباید آنها را به امان خدا رها کرد به همین جهت در «خروج» می‌بینیم که چند بازیگر پیشکسوت حضور دارد. نباید این تصور را داشته باشیم که تاریخ مصرف آنها تمام شده است اگر این چنین فکر کنیم پس باید بدانیم که در میان دولت مردان ما افراد زیادی وجود دارند که باید بازنشسته شوند. پس چرا بازنشسته نمی‌شوند؟

وی در پایان گفت: «خروج» این روزها به صورت آنلاین اکران می‌شود در حالی که ما پیش از این چنین تجربه‌ای نداشتیم و حاتمی‌کیا در این عرصه پیشقدم شد. البته به نظرم در موقعیت فعلی این بهترین راه بود تا فیلم نمیرد و حرف آن بیات نشود ضمن اینکه شنیده‌ام فروش خوبی هم داشته است. به نظرم دیگران هم می‌توانند این راه را ادامه بدهند. این نکته را هم باید بگویم که من ساز و کار ورود به این پلتفرم‌ها برای تماشا را بلد نیستم و نمی‌دانم چگونه باید وارد سامانه‌های درخواستی شوم به همین دلیل از زمان اکران تاکنون موفق به تماشای «خروج» نشده ام.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار هنری

«صدای طبیعت» در بهارک شنیده می‌شود 

«صدای طبیعت» در بهارک شنیده می‌شود 
2024-11-21T21:07:15+03:30
نمایشگاه نقاشی‌های محمدرضا مهری با عنوان «صدای طبیعت» در نگارخانه بهارک افتتاح می‌شود.

نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هم‌اندیشی

نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هم‌اندیشی
2024-11-21T20:53:56+03:30
دوازدهمین هم‌اندیشی «یک اثر یک نشست» ۵ آذر با نمایش «راه آسمان» اثری از رنه مگریت در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.

«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد

«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
2024-11-21T20:40:35+03:30
نادره رضایی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایشگاه «چشم در چشم» موزه هنرهای معاصر را تا پایان آذر تمدید کرد.

«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیین‌های مردم بوشهر

«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیین‌های مردم بوشهر
2024-11-21T15:20:35+03:30
فیلم‌تئاتر «قلندرخونه» به نویسندگی و کارگردانی ایرج صغیری در سینماتک خانه هنرمندان ایران نمایش داده شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

«کارگردان» به تئاتر شهر رسید

«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
2024-11-21T14:53:55+03:30
پیش‌فروش بلیت‌ روزهای نخست نمایش «کارگردان» کاری از محمدرضا آگاه برای اجرا در مجموعه تئاتر شهر، آغاز شد.

نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»

نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
2024-11-21T14:07:16+03:30
«سینما در حضور دیگران» عنوان نمایشگاهی است که از دوم آذر برپا می‌شود.

جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا می‌شود

جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا می‌شود
2024-11-21T14:07:16+03:30
وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را دریافت می‌کند.

«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد

«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
2024-11-21T12:07:16+03:30
نمایشگاه نقاشی «نیکسن» با آثاری از هانی نجم جمعه دوم آذر در گالری استخر افتتاح می‌شود.

«من‌کشی» صاحب پوستر شد

«من‌کشی» صاحب پوستر شد
2024-11-21T11:13:57+03:30
پوستر نمایش «من‌کشی» به کارگردانی متشرک مریم رادپور و سلیم ثنایی که از ۶ آذر در عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود، منتشر شد.

موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی می‌شود

موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی می‌شود
2024-11-21T11:13:56+03:30
نمایشگاه گروهی آیتای خرمی‌نژاد و گروهی از شاگردانش، پنجشنبه اول آذر در موزه موسیقی افتتاح می‌شود.

طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ

طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
2024-11-21T11:13:56+03:30
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین به شعاری علیه آمریکا اختصاص پیدا کرده است.

اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری

اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
2024-11-21T11:00:36+03:30
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با مدیران انجمن‌های هنری خانه هنرمندان ایران بر ضرورت پیگیری تغییر وضعیت صنفی این انجمن‌ها در بسترهای حقوق...

رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه می‌شود

رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه می‌شود
2024-11-21T10:47:16+03:30
رابرت پتینسون به فیلم بعدی کریستوفر نولان پیوست.

قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد

قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
2024-11-21T10:20:36+03:30
نمایش «کاتیوشا» به کارگردانی فرشاد ارج و آرش داودی که در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است، شامگاه ۳۰ آبان و با وجود قطعی برق به کار خود ادامه داد.

فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید

فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
2024-11-21T10:20:36+03:30
برنامه «عصر خانواده» به میزبانی محیا اسناوندی از روز سوم آذر روانه آنتن شبکه دو سیما می‌شود.

مردم برای استاد دوست‌داشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ

مردم برای استاد دوست‌داشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
2024-11-21T09:53:56+03:30
اولین اجرای زنده پروژه «منظومه سیمرغ-قاف» به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی در حالی پیش روی مخاطبان قرار گرفت که این هنرمند ۸۷ ساله بعد از مدت‌ها چوب رهبری ارکستر ...

چالش‌های بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان

چالش‌های بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
2024-11-21T08:20:36+03:30
الهه اصغری بازیگر نمایش «هوش پشه‌ای» از تجربه بازی در نقش یک حشره و لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان گفت.

چالش‌های بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!

چالش‌های بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
2024-11-21T08:07:16+03:30
الهه اصغری بازیگر نمایش «هوش پشه‌ای» از تجربه بازی در نقش یک حشره و لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان گفت.

«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد

«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
2024-11-21T07:27:18+03:30
اثر نوجوانانه «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورزحداد پس از ۲۰ روز از آغاز اکران بیش از ۵ میلیارد از فروش سینماها را از آن خود کرد.

از موسساتی که خانواده اجاره می‌دهند چه می‌دانید؟

از موسساتی که خانواده اجاره می‌دهند چه می‌دانید؟
2024-11-21T07:27:17+03:30
ضحی کریمی کارگردان مستند «کودوکشی» با اشاره به مضمون این اثر از فراگیر شدن مسئله تنهایی در جهان و راه حل‌های مواجهه با آن گفت.

محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد

محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
2024-11-20T17:27:16+03:30
محمد شهبازی سلطانی به سمت سرپرست مدیریت تامین و پخش کانال تماشا منصوب شد.

شهاب‌الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد

شهاب‌الدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
2024-11-20T17:27:16+03:30
با حکم رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، سید شهاب‌الدین شکیبا به عنوان مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری منصوب شد. 

شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد

شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
2024-11-20T17:13:57+03:30
با حکم رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، سید شهاب‌الدین شکیبا به عنوان مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری منصوب شد. 

موزه گرافیک ایران از ناشناس‌ها «نشان» می‌گیرد

موزه گرافیک ایران از ناشناس‌ها «نشان» می‌گیرد
2024-11-20T16:47:17+03:30
موزه گرافیک ایران در نمایشگاه «نشان» به بررسی پژوهشی و تاریخی نشانه‌های مطبوعات دوره قاجار می‌پردازد.

پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد

پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
2024-11-20T16:47:16+03:30
هم‌زمان با اولین سالگرد درگذشت زنده‌یاد پروانه معصومی و با نزدیک شدن به زمان پخش مستند «پروانه» از پوستر آن رونمایی شد.

«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید

«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
2024-11-20T16:33:56+03:30
نمایش «زندگی در تئاتر» به کارگردانی احسان حسینخانی از امروز ۳۰ آبان در خانه هنر دیوار روی صحنه می‌رود.

رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا

رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
2024-11-20T16:33:56+03:30
در آستانه آغاز نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی فضل‌اله عمرانی از پوستر این اثر نمایشی با طراحی مریم برادران رونمایی شد.

«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است

«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
2024-11-20T16:20:37+03:30
آیین رونمایی و اکران فیلم مستند «خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی در گروه سینمایی «هنروتجربه» برگزار شد.

«سایه سرو» به انگلیس می‌رود

«سایه سرو» به انگلیس می‌رود
2024-11-20T15:53:56+03:30
 انیمیشن «سایه سرو» به کارگردانی حسین ملایمی و شیرین سوهانی به جشنواره بین‌المللی «نورویچ» انگلستان راه یافت.

کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟

کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟
2024-11-20T15:40:38+03:30
نامزدهای بخش سینمایی بیست و سومین رویداد سینمایی و تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ) اعلام شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)