میرنیوز
سامان احتشامی آهنگساز و نوازنده پیانو در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تازهترین فعالیتهای خود در عرصه موسیقی بیان کرد: این روزها تنها کاری که میتوانم در قرنطینه و ایام در خانه ماندن انجام دهم، آموزش آنلاین است که به صورت بسیار جدی روی آن تمرکز کردهام. به هر حال اکنون که کلاسها و کارگاههای آموزشی به صورت کامل تعطیل شدهاند، ما ناچاریم از طریق آموزش آنلاین در فضای مجازی کارهایی را برای تعدادی از هنرجویان انجام دهیم.
احتشامی ادامه داد: البته خیلی از هنرجویان هستند که مایل نیستند در فضای مجازی فراگیری را تجربه کنند اما من کوشش میکنم برای آن دسته از افرادی که در روزهای قرنطینه هم مایل به فراگیری هستند برنامهریزیهایی را برای آموزش انجام دهیم که امیدوارم هنرجویان نیز از کار ما رضایت داشته باشند.
وی افزود: البته این نکته مهم را هم باید بگویم که موضوع آموزش آنلاین دربرگیرنده مباحث و شرایط تخصصی است که در هر رشتهای از موسیقی قابل اجرا نیست. بهعنوان مثال من بهعنوان نوازنده پیانو که حوزه تخصصی آموزشی من نیز هست، میتوانم نسبت به آموزش آنلاین اقدام کنم. اما کارشناسان تخصصی حوزه موسیقی میدانند که هر سازی را نمیتوانیم در فضای مجازی به هنرجویان آموزش بدهیم. اتفاقاً در این روزها هم برایم جالب است که خیلی از رفقا برای اینکه از کلافگی و بیحوصلگی خانهنشینی بیرون بیایند، میآیند و بدون در نظر گرفتن ضوابط تخصصی آموزش نوازندگی در فضای مجازی، کارهایی میکنند که برایم بسیار عجیب و غریب است، چرا که برخی از سازها برای آموزش نیازمند فراهم شدن ملزوماتی در مقدمه آموزش هستند که باید استاد حضوری در محل آموزش حضور داشته باشد و من نمیدانم چطور برخیها برای اینکه از بیکاری دربیایند این روش آموزشی را برای ادامه، انتخاب کردهاند.
این آهنگساز و نوازنده که طی سالهای اخیر فعالیتهای زیادی را در عرصه موسیقی انجام داده است، تصریح کرد: خیلی از مخاطبان موسیقی در فضای مجازی، میدانند که سامان احتشامی از جمله هنرمندانی است که همواره تلاش کرده خارج از فضای رسمی حوزه موسیقی، کارهایی را اجرا و تولید کند که بتواند به سهم خود در شادی بخشی و ایجاد روحیه در جامعه نقش ایفا کند. کما اینکه در این زمینه هم نهایت تلاشم را کردهآم تا بتوانم با استمرار این فضا شرایطی را فراهم کنم که مردم برای زندگی در شرایط فعلی انگیزه داشته باشند. حتی در این چارچوب بارها و بارها از ناحیه برخیها زخم زبانهایی به من وارد شده که چرا دست به چنین کارهایی میزنم اما واقعاً برایم اهمیت نداشت چرا که دوست داشتم و دارم تا مردمم با موسیقی لحظههای خوبی را سپری کنند. اما ماجرا وقتی برای من جالب میشود که خیلی از همین دوستان منتقد که به دلیل بخل و حسد به من برای حضور این چنین در فضای مجازی خرده میگرفتند، خود در برخی موارد سردمدار کارهایی میشوند که تا همین دیروز به خاطر انجامش به من و امثال من فحش میدادند!
احتشامی تاکید کرد: مدت زیادی است که غیر از آموزش که دغدغه اصلی من است، فعالیت مضاعفی در فضای مجازی ندارم چرا که به دلیل شرایط بدی که در جامعه حکمفرما شده و هر روز شاهد مرگ تعدادی از هموطنان عزیزم به دلیل ابتلا به ویروس کرونا هستم اصلا حال و روز خوبی ندارم و میتوانم بگویم برای خلق موسیقی بسیار بیحوصلهام. البته که کارهای بسیار زیادی برای انتشار و تولید اثر دارم که فعلاً تا خلاص شدن از شر این ویروس برنامهای برای آنها طراحی نکردهام. امروز تمام جهان به هم ریخته و من معتقدم در این شرایط خلق موسیقی آنچنان فایدهای برای مخاطبان ندارد. امروز آنچه نیاز است مهربانی و توجه مردم به همدیگر است. امروز تنها کاری که من به عنوان هنرمند میتوانم انجام دهم دعوت به در خانه ماندن برای مقابله با شیوع ویروس کروناست وگرنه کارهای دیگر به اعتقاد من چندان تاثیری در مثبت شدن اوضاع جز اینکه از بیکاری رها شویم ندارد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: چند وقت پیش متوجه شدم علی جعفری پویان نوازنده شناخته شده ویولن، دست به ابتکار جالبی زده که برایم بسیار ارزشمند بود. او نیز مانند من و برخی دیگر از هنرمندان تلاش میکند در فضای مجازی به ارائه نکات اموزشی بپردازد اما چون ماجرا به گونهای است که جهت آموزش باید این سازها را کوک کرد، به برخی از دوستان و هنرجویانش که در نزدیکی خانه هنرجویان مبتدیتر حضور دارند، توصیه کرد تا بروند و سازهای آنها را برای فراگیری کامل نکات آموزشی کوک کنند. این به اعتقاد من یک کار مفید است که میتواند مورد توجه قرار گیرد وگرنه من اعتقاد دارم در این شرایط تولید موسیقی نمیتواند دردی را التیام دهد.
منبع : خبرگزاری مهر
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر