میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، امین عادلیفر بازیگر نمایش «قلمرو» از آثار بخش فراگیر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر درباره حضور خود در این اثر و جشنواره گفت: از سال ۹۵ وارد رشته هنر و تئاتر شدم. در این مدت در جشنوارههای مختلفی شرکت کردهام. اولین جشنوارهای که در آن حضور داشتم، جشنواره منطقه کویر بیرجند در سال ۹۶ بود. همچنین در جشنواره فجر و جشنواره منطقه کویر نیز شرکت کردهام. امسال نیز افتخار داشتم که در جشنواره تئاتر منطقه کویر به میزبانی کرمان شرکت کنم و همچنان با انگیزه و عشق به این مسیر ادامه میدهم.
وی توضیح داد: نمایش «قلمرو» با کارگردانی مهدیه فخاریپور اجرا شده است. تمامی افراد گروه از توانیابان هستند. داستان نمایش درباره گروهی از بچههاست که در آسایشگاه زندگی میکنند. این آسایشگاه توسط یک نگهبان و دو پرستار اداره میشود و در طول داستان، اتفاقی برای نگهبان میافتد و بچهها تصمیم میگیرند به او کمک کنند تا جانش را نجات دهند.
عادلیفر درباره تجربه اجرای نمایش در کرمان و بازخوردهایی که از مخاطبان دریافت کرده است، اظهار کرد: خدا را شکر که در کرمان، یعنی شهر خودمان، این اجرا برگزار شد. اجرا بسیار خوب و پرانرژی بود. امیدوارم این مسیر همچنان ادامه داشته باشد و بتوانیم در کنار تئاتر، فیلم کوتاه یا هرگونه فعالیت هنری که به دیده شدن بیشتر بچهها کمک میکند، کار کنیم. این کارها از لحاظ روحی و جسمی تأثیر زیادی بر هنرمندان توانیاب دارد.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی هنرمندان توانیاب در تولید آثار هنری تأکید کرد: بزرگترین مشکل ما در بخش اجتماعی و حملونقل است. رفتوآمد برای ما همیشه چالشبرانگیز بوده و این موضوع ضربه بزرگی به ما میزند. همچنین زیرساختهای شهری و سالنهای تئاتر به شکلی طراحی نشدهاند که برای توانیابان مناسب باشند. من دیروز با یکی از مسئولان صحبت میکردم که تأکید داشت امکانات برای توانیابان باید به حدی باشد که نیازی بیشتر از افراد عادی نداشته باشند. اما متأسفانه هنوز این مسأله مورد توجه قرار نگرفته است.
عادلیفر با اشاره به تأثیر جشنوارهها در پیشرفت هنرمندان توانیاب یادآور شد: تفکیک بخشهای ویژه توانیابان در جشنوارهها، تصمیم بسیار خوبی بود که طی یکی دو سال گذشته اجرایی شد. این تفکیک کمک میکند تا ما بیشتر دیده شویم و انگیزه بیشتری برای ادامه فعالیت داشته باشیم. همچنین داوران این جشنوارهها، با دیدن آثار ما و انتخاب بهترین گروهها، به ما فرصت میدهند تا خودمان را نشان دهیم. اما همچنان کارهای زیادی باید انجام شود تا این بخش به جایگاه واقعی خود برسد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای حمایت بیشتر از توانیابان پیشنهاد میکند، تصریح کرد: به نظرم اگر مسئولان تنها چند دقیقه وقت بگذارند و مشکلات ما را از نزدیک ببینند، میتوانند تصمیمات بهتری بگیرند. مشکلات ما از بدو تولد شروع میشود و در تمام مراحل زندگی، از تحصیل گرفته تا ورود به جامعه و فعالیت هنری، ادامه دارد. رسانهها، بهویژه صداوسیما باید نقش پررنگتری در معرفی توانیابان و مشکلات آنان ایفا کنند. متأسفانه در این زمینه فعالیتهای محدودی انجام شده و هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
بازیگر نمایش «قلمرو» در پایان از برگزارکنندگان جشنواره و کسانی که برای دیدهشدن توانیابان تلاش میکنند، قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این جشنوارهها هر سال بهتر از سال قبل برگزار شوند و فرصتی برای نشان دادن توانمندیهای هنرمندان توانیاب فراهم شود.
منبع : خبرگزاری مهر
جایزه سپاس در دستان تهیهکنندگان و سینماگران جای گرفت
آلبوم «نگاه» حمید خزاعی منتشر شد
سینما در عصر انقلاب اسلامی بررسی میشود
ایرج طهماسب: امسال «مهمانی» نداریم
مدیران شبکه افق در سامانه ۱۶۲ با مخاطبان گفتگو کردند
پویش کاسبان منصف ویژه ماه رمضان در رادیو راه افتاد
قرنطینه بزرگ کرونا در هند در قاب شبکه نمایش
تجلیل از عوامل سریالی که بعد از سالها کار، با «سوجان» دیده شدند
فراخوان «میراث نصر» منتشر شد
تجلیل از عوامل سریالی که بعد از سالها کار با «سوجان» دیده شدند
مشکل شرعی «قاتل و وحشی» باید توسط چه کسی حل شود؟
«اچ» میزبان دومین نمایشگاه «کرشندو» میشود
بهار زودرس شکوفههای گیلاس در نقاشی کودکان ایران و کره جنوبی
نوشتاری درباره آکادمی شدن جشن سینمای مستند و طرح یک درخواست!
بتهوون بر صحنه تئاتر حاضر میشود
کنسرت فلامنکو به نیاوران رسید
دور سوم اجرای نمایش «آنبُرد» در مجموعه تئاتر لبخند
«جامجم» سراغ برنامههای نقد سینما رفت
زمان مراسم خاکسپاری دوبلور «ارتش سری» مشخص شد
بررسی چالشهای خودروسازی در اکران مستند «اسب بیبخار»
منتظر فرود تام کروز در جشنواره کن ۲۰۲۵ باشید!
«کورگردان» در تماشاخانه انتظامی روی صحنه میرود
سهراب پاکزاد در یک کنسرت خیریه شرکت میکند
«بامبولک» صاحب تیزر شد
«طبخ طباخ مطبخ» در تماشاخانه صحنه آبی
برنا فیروزی مدیرکل بازرگانی سازمان صداوسیما شد
انتقاد یک مستندساز از جعل روایت و شیرجه رفتن در زندگی مردم!
وقتی نوازنده زن تونسی کیف مخاطبان را کوک کرد
مت دیمون «اودیسه» نولان است
آهنگساز «سونسوز»: موسیقی آذری ظرفیت زیادی برای ورود به سینما دارد