میرنیوز
امیر عسکری مستندساز حوزه مقاومت در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آثاری که درباره شهید قاسم سلیمانی ساخته است، عنوان کرد: من سال ۱۳۸۶ به عنوان نیروی پاره وقت بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس فعالیت میکردم. کار من جمعآوری اسناد دوران دفاع مقدس و مصاحبه با رزمندگان و والدین شهدا بود. سال ۹۵ وارد حوزه مستند شدم و اولین کاری که ساختم درباره شهید حسین بادپا بود که در سوریه شهید شد و پیکر ایشان همچنان مفقود است. نام این مستند «مثل حسین، مثل بادپا» است. پس از آن من مستند «سرباز روز نهم» را درباره شهید مصطفی صدرزاده ساختم.
وی درباره ساخت اولین مستند درباره حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: سال ۹۴ که حاج قاسم شهید شدند من مستند «راز خوشبختی» را ساختم که این مستند تشییع شهید قاسم سلیمانی به روایت خودشان است. ما یکسری صوت و سخنرانی از شهید داشتیم که این صداها را با تصاویری از مراسم تشییع ادغام کردیم تا جایی که پس از انتشار مستند برخی به من گفتند که احساس کردند شهید سلیمانی خودشان مراسم تشییع را روایت کردهاند.
این کارگردان درباره مستند «شبی که طوفان شد» توضیح داد: مستند «شبی که طوفان شد» درباره نقش شهید قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده لشگر ۴۱ ثارالله در عملیات والفجر ۸ است. پس از این نیز مستند «بصره در تیررس» را ساختم که درباره حضور حاج قاسم در عملیات کربلای ۵ است. مستند «شبیه قاسم» نیز درباره شهید پورجعفری است که افسر همراه و معاون هماهنگ کننده میدانی حاج قاسم بود. پس از آن مستند «عیدوک» را ساختم که سال گذشته در جشنواره «سینماحقیقت» نامزد شد و جایزه دریافت کرد. مستند «عیدوک» روایت بخشی از زندگی و مواجهه بزرگترین شرور جنوب شرق کشور عیدوک بامری با حاج قاسم سلیمانی است. مستند «تو به کوچ عادت داشتی» هم پرتره حاج قاسم از کودکی تا پایان جنگ را روایت میکند.
وی از ساخت یک مجموعه مستند خبر داد و گفت: درحال حاضر مشغول ساخت یک مجموعه ۱۶ قسمتی به نام «لشکر سلیمان» هستیم که تاریخ شفاهی نقش حاج قاسم از زمان ورودش به سپاه پاسداران تا پایان جنگ است. این مجموعه کلی گویی ندارد و به جزییات دقیقی میپردازد. در این مستند ما به نقش شهید از عملیات کرخه، عملیات طریق القدس، عملیات فتح المبین تا سال ۶۱ و پایان جنگ پرداختهایم. یعنی ۸ سال دفاع مقدس را در این ۱۶ قسمت مرور میکنیم.
این مستندساز تاکید کرد: پس از اتمام این مجموعه مستند قصد دارم وارد نقش شهید قاسم سلیمانی در جنوب شرق کشور شوم و پس از آن به نقش ایشان در کشورهایی مانند سوریه و … بپردازم.
عسکری با اشاره به اینکه نباید شخصیتی دست نیافتنی از شهید ارائه کرد، گفت: مکتب شهید قاسم سلیمانی بر این مبنی است که چیزی را روایت کنیم که وجود دارد و چیزی بر آن اضافه نکنیم. ما امروز باید نیاز جامعه را بسنجیم و نیاز جامعه ما به قهرمان است نه قهرمان سازی. به طور مثال اگر به جوان دهه هشتادی امروز بگوییم که حاج قاسم ساعت ۱۲ شب به خانه می آمده و میخوابیده است. ساعت ۳ و نیم شب نماز شب، نماز صبح، زیارت جامعه و زیارت عاشورا می خوانده و پس از آن تا ساعت ۱۲ شب فعالیت می کرده است، جوان حس میکند که دست یافتن به مسیر حاج قاسم سلیمانی نشدنی است. درواقع ما باید به جوانان امروز بگوییم که حاج قاسم در بچگی و نوجوانی بسیار بازیگوش بوده است. او شخصی بوده است که روی ناموس مردم حساس بوده و …. اگر آن چیزی که هست درست روایت شود جوانان با این شخصیت همذات پنداری میکنند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره دیدارش با شهید قاسم سلیمانی توضیح داد: من سال ۹۲ وقت ملاقاتی از حاج قاسم گرفتم تا با ایشان درباره شهیدی در عملیات والفجر ۸ مصاحبه کنم. ما برای مصاحبه به تهران رفتیم اما ایشان کاری برایشان پیش آمده بود. به ما زنگ زدند و گفتند که حاج قاسم عذرخواهی کرده است و گفتگو را باید به زمانی دیگر موکول کنیم. ما نیز به کرمان برگشتیم. هفته بعد دوباره با ما تماس گرفتند و گفتند که حاج قاسم گفتهاند چون بچهها یک بار زحمت کشیدند و به تهران آمدهاند این بار من هزینه رفت و آمدشان را پرداخت میکنم. ما در تهران خدمت ایشان رسیدیم و یک ساعت و ۱۰ دقیقه برای ما صحبت کردند. زمانی که میخواستند بروند به من گفتند که آقای عسکری همه شهیدان عزیز بودند. اگر میخواهی لشکر ۴۱ ثارالله را معرفی کنی، باید استاد این لشکر را معرفی کنی که شهید علی ماهانی است. در آن دیدار هدیهای هم به من و تصویربردار دادند که بسیار باارزش است.
این مستندساز ادامه داد: یک بار با بچههای فرهنگی کرمان درخواست دادیم که با حاج آقا دیدار داشته باشیم و در بیت الزهرای کرمان با حاج قاسم دیدار کردیم. ما در آن سالها جلسهای داشتیم که هر چهارشنبه شب سر خاک شهیدی جمع میشدیم و یکی از همرزمان شهید درباره او برایمان صحبت میکرد. در آن جلسه از ما پرسیدند که این جلسات تا ساعت چند طول میکشد؟ ما گفتیم که تا ساعت ۱۲ - ۱ شب. حاج آقا در آن دیدار خاطرهای برایمان تعریف کردند که روزی پیش حضرت آیت الله دستغیب رفته و گفته بودند که گاهی جلسات جنگ تا نیمه شب طول میکشد و باعث میشود در نماز صبح ما چند دقیقه تاخیر ایجاد میشود، این مساله اشکالی ندارد؟ ایشان گفته بودند که اگر این جلسات در نماز شبتان هم تاخیر ایجاد کند، اشکال دارد.
عسکری در پایان صحبتهایش تاکید کرد: اگر یک خانم یا آقایی با پوششی متفاوت نسبت به بچه مذهبیها سراغ حاج قاسم میرفت ایشان ابتدا برای او وقت میگذاشت و بعد برای ما، زیرا معتقد بودند که نباید آن جوان را ناراحت کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
«بچه زرنگ» نوروز ۱۴۰۴ به خانهها میآید
هواپیماهای ایرانی تنها امید مردم سوریه در محاصره بودند
آغاز فصل جدید فعالیتها در حوزه تئاتر مقاومت
جزییات سومین رویداد هولوساید تشریح شد
«برکه خاموش» داستان دختری که موسیقی تمام زندگیاش است
از پیانونوازی در جنگ تا سفر به جیرفت!
حضور «بایکوت» در جشنواره منار صوفیه
اعلام برنامه اجراهای تازه مجموعه تئاتر لبخند
«شنبه ساعت ۱۰:۱۰»؛ روایتی از زیستهها و نزیستهها
نوزدهم دی در تالار اندیشه شنونده یک صدای جدید باشید
شیطنت ماتریکسی ویل اسمیت سر و صدا کرد
رونمایی تصاویر جدید از سریال تاریخی «مهمان کشی»
رفتار غیرفرهنگی مؤسسه اکو با اجراهای بانوان هنرمند تئاتر
حرکت عمومی بانوان موضوع «قرارگاه» امشب تلویزیون شد
جبلی: «حسینیه معلی» و «محفل» پرمخاطبترینهای تلویزیون هستند
جبلی: «حسینیه معلی» و «محفل» از پرمخاطبترینهای تلویزیون هستند
۲ برنامه مذهبی پرمخاطب ترینهای تلویزیون هستند
کاریکاتورهایی از مقاومت یمن به نگارخانه عالی میآیند
انتشار پوستر «ساعت جادویی» در آستانه اکران
نمایش کفشهای رها در «سر راه - رفتن»
ساترا ترافیک مصرفی کاربران و تبلیغات پلتفرمها را ساماندهی میکند
تخصیص بیش از ۱۵۲ میلیارد تومان تسهیلات به اهالی هنر در ۹ ماه
«گورکن» اکران آنلاین شد
«نفس جان» به موزه هنرهای امام علی (ع) رسید
درخشش ۱۳ کودک و نوجوان ایرانی در مسابقه نقاشی چین
«پیوستگی پنهان» آرش تنهایی روایت میشود
میزبانی جشنواره تئاتر فجر از ۳ نمایش هنرمندان دارای معلولیت
«ژن زامبی» روی صحنه میرود
«شکنجهگر زیبا» به چاپ رسید
جایزه اسکار اصغر فرهادی دزدیده شد!