میرنیوز
جمشید حقیقتشناس مشاور هنری و اجرایی در امور گالریها و هنرهای تجسمی خانه هنرمندان ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره رویکردهای این مرکز در ارائه آثار هنری و تاثیر حضور بهرام کلهرنیا به عنوان رئیس شورای عالی خانه در این مسیر، توضیح داد: من قبل از اینکه بهرام کلهرنیا در این سمت قرار بگیرد، وارد خانه هنرمندان شدم و از همان آغاز کار، بر آن بودیم که خانه هنرمندان را به خانه هنرمندان «ایران» تبدیل کنیم یعنی این خانه برای همه هنرمندان کشور است و همه میتوانند فعالیتهایشان را در اینجا به نمایش بگذارند. در این مسیر ما از همه افراد و هنرمندانی که در رشتههای مختلف هنری یا به صورت فرارشتهای فعالیت دارند دعوت به حضور میکنیم.
خانه هنرمندان مختص به گروه خاصی از هنرمندان نیست
وی درباره حضور سلبریتیها به ویژه بازیگران سینما در خانه هنرمندان، تصریح کرد: در این راه، خانه هنرمندان در راستای رسیدن به هدفش، به کیستی افراد توجه نمیکند و به دنبال این نیست که فقط آثار هنرمندان شاخص و سلبریتی را عرضه کند. در واقع این مرکز سعی میکند که آثار و ساختههای برجسته هنری را پس از بررسی، به نمایش بگذارد.
حقیقتشناس در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چه معیاری برای انتخاب آثار یا یک هنرمند مدنظر است و اینکه بیشتر به هنرهای مدرن توجه دارند یا سنتی؟ گفت: خانه هنرمندان ایران تلاش میکند تا جامعه و مردم، آثاری را که برای دیدن مناسب است، از دست ندهند. فعالیتهای خانه در حوزه بینارشتهای و فرارشتهای نیز مدنظر بوده است، یعنی هنرمندان که در رشتههای مختلف فعالیت میکنند و گرایشهای مختلفی دارند، در قالب یک برنامه گرد هم جمع میشوند و آثارشان را به نمایش میگذارند. برای مثال ما نمایشگاه «سندلی هنرمند» را با همین رویکرد با حضور بیش از ۲۰۰ هنرمند نقاش، مجسمهساز، تصویرگر، سرامیست، معمار، طراح صنعتی، آهنگساز و طراح صحنه و همچنین هنرمندان سینمایی، برگزار کردیم و این هنرمندان آثار خود را به نمایش گذاشتند.
خانه هنرمندان ایران بستر مناسبی برای عرضه هنر ایجاد میکند
وی درباره تعامل خانه با انجمنهای هنری و نحوه فعالیتهای آنها در خانه هنرمندان توضیح داد: خانه هنرمندان ایران در گام اول از روسای انجمنهای هنری خواست که بیایند و با خانه هنرمندان همکاری کنند چون این خانه، خانه آنها و قرار است که ما فقط به فعالیت کردن آنها کمک کنیم. در واقع خانه هنرمندان فقط بستر مناسبی را برای دیده شدن آثار هنری فراهم میکند. آمادهسازی آن بستر نیاز به صرف هزینه، انجام اصلاحات فنی و به روز شدن فضای نمایش آثار، دارد. در این زمینه برخی ارگانها و نهادهای هنری کشور نیز با ما همکاری میکنند، چون جامعه به هنر نیاز دارد.
مشاور هنری و اجرایی در امور گالریها و هنرهای تجسمی خانه هنرمندان ایران تاکید کرد: خانه هنرمندان با دست خالی کارهای مذکور را انجام میدهد و قطعاً در این راستا از افرادی که میخواهند بستر مناسبی برای نمایش آثار هنری ایجاد شود، کمک میگیرند. محمدمهدی عسگرپور نیز در این زمینه بسیار شنوا و همراه است و از هیچ کمکی دریغ نمیکند.
وی در پاسخ به این پرسش که خانه هنرمندان در زمینه شبکهسازی تخصصی هنرمندان چه رویکردی دارد، عنوان کرد: خانه هنرمندان، خانه هنرمندان ایران است و مختص به گروه خاصی از هنرمندان نیست. این یعنی ممکن است که هنرمندی نخواهد عضو هیچ انجمن و تشکل هنریای شود اما بخواهد از امکانات خانه هنرمندان استفاده کند. خانه مذکور امکاناتش را از هیچ هنرمندی دریغ نمیکند؛ البته این خانه زمان محدودی برای به نمایش گذاشتن روزانه آثار هنری دارد و اگر میخواستیم به نقطه مطلوب برسیم، باید آنجا را شبانهروزی میکردیم.
این هنرمند نقاش که به تازگی به عنوان عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر منصوب شده است، در پایان با اظهار امیدواری برای برگزاری کیفی این دوره جشنواره، درباره اینکه آیا نمایشگاهی از آثارش تا پایان سال برگزار خواهد کرد یا خیر، گفت: فعالیت در خانه هنرمندان ایران و اکنون در جشنواره تجسمی فجر سبب شده که نتوانم نمایشگاهی برگزار کنم اما شاید سال آینده، نمایشگاهی داشته باشم. همچنان در عرصه هنر فعالیت میکنم اما گاهی فعالیتهایم چنان متنوع میشود که خودم هم نمیدانم چه میکنم.
منبع : خبرگزاری مهر
اولین عکسها از «زخم کاری؛ مجازات» منتشر شد
به دیدن «روایتی چندلایه» با هویتهای سیال دعوت هستید
اولین مجریان مجازی تلویزیون در برنامه «هوش مصنوعی»
روایتی از معجزه یک دوستی در «یکی از ما»
دغدغههای دانشجویان از رادیو شنیده میشود
آرای تماشاگران در «سینماحقیقت» چگونه ثبت میشود؟
بهرام دبیری با «پادشاه فصلها» به سهراب میآید
«دایره گچی قفقازی» به دانشجویان تخفیف ۵۰ درصدی میدهد
شان پن اسکار را بزدل خواند؛ این جایزه شاخص هنری نیست
اجرای «آیا آقای پوشکین از ما راضی خواهد بود؟» در تماشاخانه هیلاج
«ره صدساله» ۲ اجرایی شد
داود آزاد در تالار وحدت از مولانا میخواند
آزادی مردم آفریقای جنوبی تا زمان آزادی فلسطین کامل نخواهد بود
تمدید فراخوان ۲ بخش چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر
دغدغههای یک آهنگساز برای توسعه خلاقیت در موسیقی
راحله امینیان از اولین حضور جنگی خود گفت؛ تروریست تکفیری ناموس نمیشناسد
با این آهنگ «امید» را بشنوید!
«بروتالیست» رای منتقدان نیویورک را گرفت/ آدرین برودی بهترین بازیگر
«به اضافه یک» عملکرد ۱۰۰ روزه دولت را زیر ذرهبین برد
انتشار نماهنگ «جان حیدر» در رثای حضرت زهرا (س)
جزییات آماری جشن مستقل سینمای مستند اعلام شد
ویژهبرنامه موزه سینما به مناسبت زادروز داریوش مهرجویی
دیدن زندگی دهه شصتیها در «منکشی»
ارسلان امیری: ساخت مستند جرات میخواهد
اهتمام ساترا به انجام ماموریتهای قانونی امری لازم است
کتاب گویای «خار و میخک» شهید یحیی سنوار رونمایی شد
تدارک رادیو به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س)
برنامه «جامجم» امشب پخش نمیشود
بچههای معلول به تماشای «باغ کیانوش» نشستند
اوج با ۷ مستند و روایتی از صادق خلخالی در راه «سینماحقیقت»