میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت با حضور سردار علی مقوا ساز معاون فرهنگی سازمان بسیج و رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح و محمد کاظم تبار دبیر این دوره از جشنواره امروز سه شنبه ۲۹ آبان در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای جلسه علیرضا سعیدی مجری این برنامه با تشکر از حضور اهالی رسانه، گفت: بیش از سه ماه است که فعالیت های مرتبط با جشنواره آغاز شده است.
پس از این محمد کاظم تبار دبیر این دوره از جشنواره با اشاره به بهره گیری از تجربیات ۱۸ دوره گذشته و تغییرات جدید در این دوره، عنوان کرد: در بخش صحنهای ۴۲۹ اثر به جشنواره ارسال شده است که ۷۲ اثر حائز شرایط حضور در جشنواره شدند و با توجه به محورهای موضوعی اعلامی ۱۹ اثر در بخش رقابتی حضور دارند، همچنین ۸ نمایش که حائز شرایط حضور در بخش رقابت نبودند به عنوان مهمان در این بخش اجرا عموم دارند.
وی افزود: در بخش سردار آسمانی که ۱۷ تا ۲۲ دی برگزار خواهد شد ۳۱۹ طرح و ایده به دبیرخانه رسیده است و با توجه به محورهای موضوعی ۵۸ طرح و ایده به دبیرخانه ارسال شده است. انتخاب تمام این آثار حائز شرایط، مطابق فراخوان پیش رفته است همچنین ۴۵ اثر در ۵۵ نوبت در تاریخ ۱۵ آبان به نمایش در آمدند و بیش از ۲۰ شهرستان کشور درگیر بخش روایت آسمانی شدند.
دبیر این رویداد، ادامه داد: در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی تلاش داشتیم یکی از معضلات تئاتر مقاومت را حل کنیم از این رو این بخش را به دو بخش موضوعی تغییر دادیم و دو زیربخش اقتباس و پرتره و کودک و نوجوان را ایجاد کردیم که در بخش اقتباس حدود ۲۰۰ کتاب برای نمایشنامه نویسی به هنرمندان معرفی شده است. همچنین با توجه به محدود بودن آثار در بخش کودک و نوجوان در حال تقویت این بخش هستیم تا در ادامه بتواند به عنوان یک بخش مجزا در نظر گرفته شود.
کاظم تبار در ادامه این نشست به بخش سمینار علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: در بخش سمینار علمی پژوهشی ۴۰ مقاله ارسال شده است که ۱۶ اثر تایید شده و روند حضور در رقابت این بخش را طی میکنند.
وی با اشاره به اینکه در بخش سردار آسمانی دو درگاه ورود در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: در بخش سردار آسمانی به عنوان بخش خیابانی دو درگاه ورودی در نظر گرفته شده است، یک درگاه مسابقه تئاتر خیابانی است که در فراخوان جشنواره هم به آن اشاره شده است و بخش دیگری که در این دوره وجود دارد کارگاه های خیابانی است. نگاه ما به این کارگاه ها این است که عزیزان حاضر در کارگاه در سایر جشنواره ها فعالیت قبلی نداشته باشند و در نهایت ۱۲ نفر حائز شرایط حضور در کارگاه ها شدند. کارگاه اول در شهر اصفهان و کارگاه دوم در مازندران برگزار شده است و کارگاه سوم تا قبل از شروع جشنواره در خوزستان برگزار خواهد شد.
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر مقاومت، ادامه داد: پس از شهادت شهید اسماعیل هنیه برای این دوره جایزه ویژه هنیه را طراحی و اعلام کردیم که منجر به تقویت فعالیت ها در زمینه قدس شد و جایزه ویژه شهید سلیمانی نیز با عنوان بخش سردار آسمانی در جشنواره وجود دارد.
وی در رابطه با تئاتر دفاع مقدس، گفت: در این دوره همکاری های خیلی چشمگیری با ادوار تئاتر دفاع مقدس داشتیم و تلاش داریم این بخش را تقویت کرده و موانع آن را از بین ببریم. هدف ما این است تئاتر دفاع مقدس به دوران اوج خود بازگردد. در این دوره قرار است ۲۸ نمایش در این زمینه اجرای عموم داشته باشند که اتفاق بزرگی است.
در ادامه نشست کاظمی تبار در رابطه با میزان نتیجه بخشی سفرهای استانی انجام شده، گفت: نزدیک به ۱۲ سفر استانی انجام شده است و توانسته ایم حمایت، مشارکت و همکاری در استان ها را برای جشنواره جذب کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر چگونگی اقبال جوانان از جشنواره، بیان کرد: تا امروز ۱۲۰۰ ثبت نام در ۴ بخش جشنواره وجود داشته است که سهم جوانان قابل توجه بوده و حضور قابل توجهی دارند و از جوانان کار اولی تا جوانان شناخته شده عرصه تئاتر در این دوره حضور دارند.
دبیر این رویداد همچنین درباره بودجه جشنواره عنوان کرد: ۵ میلیارد بودجه مصوب فعلی جشنواره است که مبلغ برآورد شده بیشتر از این عدد است و با توجه به مشارکت ها جشنواره تا این جا معضلی نسبت به بودجه نداشته است. از فردا صفحه تیوال ما باز خواهد شد و بلیت فروشی یکپارچه از طریق تیوال انجام خواهد شد. قیمتگذاری ها برعهده خود گروه ها و سالن ها است همچنین در شهر تهران در سالن های حوزه هنری، تئاتر شهر و مولوی اجرا خواهیم داشت که جزئیات این اجرا ها اطلاعرسانی میشود.
در پایان این برنامه با حضور مسئولان و اهالی رسانه از پوستر این رویداد با طراحی محمد روح الامین رونمایی شد.
منبع : خبرگزاری مهر
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
از موسساتی که خانواده اجاره میدهند چه میدانید؟
محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
شهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
موزه گرافیک ایران از ناشناسها «نشان» میگیرد
پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
«سایه سرو» به انگلیس میرود
کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟