میرنیوز
مینو خانی داور بخش آثار سینمایی سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اهمیت برگزاری جشنوارههای موضوعی گفت: برگزاری جشنواره های موضوعی مانند جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی اساساً یکی از الزامات هر کشوری است. وقتی به سیاستگذاریهای کلان فرهنگی هر کشور موفقی دقت میکنیم، میبینیم که برگزاری جشنوارههای موضوعی یکی از مهمترین و هدفمندترین رویدادهای آن کشور است، به دلیل اینکه وقتی موضوعی برای یک کشور اهمیت پیدا میکند، یکی از مهمترین ابزارها برای جلب توجه مردم، سینما یا رسانه تصویری است. به این دلیل که پیامش را بهتر به مخاطب می رساند و اثرگذاری بیشتری دارد.
وی افزود: جشنواره های موضوعی در کنار رویدادهایی مانند جشنواره فیلم فجر در حوزه سینما نسبت به موضوعات مهم و قابل توجهای که فراموش شده و مورد غفلت قرار گرفتهاند، تلنگر میزند تا مسئولان مربوطه یا مردم توجه ویژهای نسبت به آن مساله داشته باشند.
این پژوهشگر هنر در پاسخ به این پرسش که جشنواره چطور میتواند نسل جوان را نسبت به میراث فرهنگی کشور آگاه کند، توضیح داد: اساساً هدف اصلی اینکه جشوارهای با عنوان مشخص میراث فرهنگی برگزار شود، این است که اهمیت توجه به میراث فرهنگی ملموس و ناملوس را به مخاطبان خود یادآوری کند و بازتاب این امر در آثار نمایشی و هنری نمود پیدا میکند. نکته مهم این است که ما باید مخاطبمان را هدفمند انتخاب کنیم تا بستر دیده شدن آن آثار فراهم شود.
وی با اشاره لزوم دیده شدن آثار ادامه داد: جشنواره طی چند روز برگزار می شود و دستاندرکاران آن جشنواره و مدعوین آثار را تماشا میکنند اما این فرصت در اختیار عموم مردم و نوجوانان قرار نمیگیرد در نتیجه ما مستلزم این هستیم که بستری برای نمایش این فیلمها و تولیدات هنری ایجاد کنیم. ما باید بستری فراهم کنیم و مدام با این آثار هنری به نسل جوان تلنگر بزنیم تا با گذشته و رسم و رسومات کشور خودشان آشنا شوند.
خانی در پاسخ به این پرسش که آیا جشنواره چندرسانهای میتواند در جذب گردشگر موثر واقع شود، گفت: وقتی گردشگران و افراد در کشورهای مختلف نمیتوانند آثار درباره میراث فرهنگی ما را تماشا کنند، چطور با این بخش از جغرافیای جهان آشنا شوند یا به ایران بیایند تا با سنتهای ما آشنا شوند؟ قطعاً فیلم و سینما یکی از ابزارهای مهم ارتباط برقرار کردن یا جذب گردشگر است اما باید به دست مخاطبانش اصلی خودش برسد. یکی از راهکارهای این امر این است که سازمان ها و نهادهای فرهنگی ما در کشورهای مختلف هفتههای نمایش فیلم با هدف میراث فرهنگی برگزار کنند.
خانی در پایان اظهار کرد: من فکر می کنم که این جشنواره می تواند بستر ارزشمندی برای فیلمسازان جوانی باشد که دنبال سوژه های ناب هستند زیرا در گذشته تاریخی و هنری ایران هزاران سوژه وجود دارد و هیچ وقت این سوژه ها تمام نمی شوند. من امیدوارم این جشنواره ادامه پیدا کند به دلیل اینکه قطعاً در طول زمان می تواند جوانان هنرمندی را جذب و بستری را برای توجه به تاریخ ارزشمندمان فراهم کند.
منبع : خبرگزاری مهر
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
از موسساتی که خانواده اجاره میدهند چه میدانید؟
محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
شهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
موزه گرافیک ایران از ناشناسها «نشان» میگیرد
پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
«سایه سرو» به انگلیس میرود
کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟