میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دبیر و دستاندرکاران برگزاری دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج طی یک نشست رسانهای که روز دوشنبه هفتم آبان در مرکز آفرینشهای هنری بسیج برگزار شد، ضمن اعلام جزئیات مراسم اختتامیه این رویداد به پرسشهای خبرنگاران در حوزههای مختلف جشنواره پاسخ دادند.
عمار عطارپور دبیر دومین دوره جشنواره ملی سرود فجر بسیج در ابتدای این نشست خبری ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری این دوره از جشنواره توضیح داد: اولین دوره این جشنواره تیر سال ۱۴۰۱ در تالار وحدت تهران با پیام مقام معظم رهبری برگزار شد و این موضوع رسالت ما را برای برگزاری موثرتر این جشنواره سنگینتر کرد. ما بعد از این دوره بود که اقدام به برگزاری دومین دوره جشنواره کردیم و پس از اینکه بیش از ۳ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، وارد مرحله استانی و کشوری شدیم و اکنون به مرحله اختتامیه رسیدیم که بر اساس برنامهریزیهای انجامگرفته روز پنجشنبه نهم آبان در مجموعه فرهنگی الزهرا (س) برگزار میشود. ضمن اینکه با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی یک جایزه ویژه هم برای موضوع غزه خواهیم داشت که در روز اختتامیه هنرمندان برگزیده این بخش در قالب جایزه ویژه غزه نیز معرفی میشوند.
وی افزود: مرکز آفرینشهای هنری بسیج در چند فصل کارها را انجام میدهد که عمده این فعالیتها در حوزههای سرود، پویانمایی و مستند انجام میشود، شرایطی که در سرود بسیار بسیار حائز اهمیت است و ما در این زمینه کارهایی را انجام دادیم که برخی از آنها با تحسین مقام معظم رهبری هم روبهرو شد. این موضوع نشاندهنده جایگاه ویژه سرود در عرصه فعالیتهای فرهنگی هنری بسیج است که آن را به عنوان یکی از مهمترین رسانههای فرهنگی مرتبط با سرود میدانیم. این در حالی است که برای ما صرفا برگزاری جشنواره مهم نیست چرا که در این راه به دنبال ایجاد انسجام ملی و وحدتبخشی هستیم که میدانیم کلیدواژه سرود میتواند به عنوان عنصری موثر برای نسل جوان و نوجوان به حساب آید.
دبیر جشنواره ملی سرود فجر در ادامه صحبتهای خود گفت: جشنواره سرود فجر بسیج یکی از گستردهترین شبکههای رسانهای فرهنگی است که در تمام کشور فراگیری دارد. بنابراین لازم بود با سرود و توسعه آن نواهای انقلابی و مذهبی را در قالب سرود سازمان بدهیم و طبیعتا جشنواره سرود فجر یکی از مسیرهای اصلی ما برای رسیدن این هدف است.
عطارپور تاکید کرد: ما از اضافهکردن بخشهای مختلف در چشنواره پرهیز کردیم و سعی کردیم که بخشهای ما در ۲ حوزه ملی و بومی باشد. از سوی دیگر آنچه شرایط برگزاری این دوره از جشنواره را نسبت به دیگر رویدادها متمایز میکند حضور موثر بانوان هنرمندی است که آمارها حاکی از حضور بسیار ارزشمند این هنرمندان است که در حوزههای منطقهای و کشوری به فعالیت مشغول هستند.
وی در پاسخ به برخی موازی کاریهایی که همنام با کلیدواژه «سرود» در کشور برگزار می شود، گفت: به جهت فراگیری که بسیج دارد، ما ماموریتهای خودمان را دنبال و تلاش میکنیم فراتر از دیگر فعالیتها، با همراهی مجموعههای مردمی جشنوارهای را رقم بزنیم که خلاءهای موجود در سرود را بررسی کنیم. در این راستا دست همه مجموعهها را میفشاریم که توانستهاند رویدادهای مختلفی را برگزار کنند اما ماموریتهای خودمان را داریم که از دیگر مجموعهها جدا است.
سلمان نصیری عضو شورای سیاستگذاری جشنواره سرود فجر بسیج هم در ادامه این نشست خبری اظهار کرد: مرسوم است وقتی جشنوارهها برگزار میشود یک شور و هیجانی را به دنبال دارد مسیری که به واسطه گروهها و مجموعهها شورانگیزی خاصی دارد اما بعد از مراسم اختتامیه ماجرا به گونهای دیگر می شود و تقریبا همه چیز به فراموشی سپرده می شود. اما ما در این دوره از جشنواره تلاش کردیم به واسطه مجموعههای مردمی موضوع محتوایی جشنواره را توسعه بدهیم و شرایطی را فراهم کنیم که به ثبات جریان مورد نظرمان بیانجامد.
وی افزود: ما باید فضایی را فراهم کنیم که مجموعههای مردمی را به سمت فضای کسب و کار هدایت کنیم و فضایی را فراهم سازیم تا محصولات ارائه شده در جشنواره سرود فجر بسیج وارد شبکهها و پلتفرمهای ملی و بینالمللی شود. این نیازمند یک برنامهریزی گسترده است که نیازمند رعایت مولفههای زیادی است. اما بدانیم که جشنواره سرود فجر بسیج نقطه آغازین شروع یک جریان مهم فرهنگی و هنری در توسعه سرود با اتکا به یک جشنواره مردمی است. در این زمینه برنامهریزیهایی را انجام دادیم که امیدوارم منجر به کسب منافع معنوی و منافع مادی به صورت یکپارچه شود. شرایطی که در قالب یک فعالیت پلتفرمی که اصل کارش شناسایی ظرفیتهای جدید است میتواند به معرفی هرچه بهتر کارهای ارزشمند در حوزههای مختلف سرود منجر شود. امیدوارم جشنواره سرود فجر تبدیل به یک رویداد بسیار مهم و تاثیرگذار در عرصه سرود شود.
امید مهرنیا دبیر اجرایی جشنواره هم ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند اجرایی این دوره از جشنواره در بخشهای مختلف گفت: یکی از نکاتی که در این دوره جشنواره به آن پرداختیم نگاه جزئی به هنرمندان فعال عرصه سرود است که این بار سعی کردیم شاعر برگزیده، تنظیمکننده برگزیده و آهنگساز برگزیده، مربی برگزیده نیز معرفی شود. به هر ترتیب اجرای ۳۵ گروه منتخب از روزهای پیش رو در بخشهای مختلف آغاز میشود و ما بنا داریم که یک اتفاق حوب را برای مخاطبان رقم بزنیم.
وی تصریح کرد: ما به هیچ گروهی نگفتیم که در هیچ جشنواره دیگری شرکت نکنید آنچه برای ما مهم است معرفی بسیاری از گروههای سرود برای ابراز وجود است که بتوانند در عین کمبود تجربه وارد فضای رقابتی شوند که میتوانند برای خود عرض اندام کنند. این در حالی است که تلاش گروههای سرود برای اینکه اجراهای پلیبک نداشته باشند یکی دیگر از نکاتی است که بسیار مورد توجه ما است، بنابراین در اجراهای جشنواره مخاطب شاهد ارائه پلیبک نخواهند بود.
دبیر اجرایی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بخش دیگری از این نشست رسانهای با اشاره به میزان جوایز اهدایی به برگزیدگان رویداد گفت: در بخش محلی گروه سوم پسران و دختران ۲۰ میلیون تومان، گروه دوم ۳۰ میلیون تومان و گروه اول ۵۰ میلیون تومان، در بخش ملی گروه سوم پسران و دختران ۳۰ میلیون تومان، گروه دوم پسران و دختران ۳۰ میلیون تومان و گروه اول پسران و دختران ۷۰ میلیون تومان جایزه دریافت میکنند. این در حالی است که تکخوانهای برگزیده اول تا سوم ۲، ۳ و ۵ میلیون تومان، برگزیدگان جایزه ویژه غزه ۱۵ میلیون تومان، شاعران برگزیده اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان، آهنگسازان برگزیده اول تا سوم ۱۰، ۱۲ و ۱۵ میلیون تومان، مربیان برگزیده پسران اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان و مربیان برگزیده دختران اول تا سوم ۶، ۸ و ۱۰ میلیون تومان جایزه دریافت میکنند.
منبع : خبرگزاری مهر
معرفی نامزدهای ۲ بخش «سینما» و «هنرهای نمایشی» جشنواره میراث
برگزیدگان دومین جشنواره سرود فجر بسیج معرفی شدند
نمایش «خورشید آن ماه» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
پرونده گویندگی سینمای مستند در «نردبان» باز شد
«چشم اندازی از پل» در خانه هنر دیوار
«صبحانه با زرافهها» روی میز «هفت»
شهید طهرانی مقدم سوژه مستند «فراز» شد/ بررسی توان موشکی ایران
«امتداد» به سراغ داستان باب اسفنجی رفت
معاون هنری ارشاد با بانوی خوشنویس همدانی دیدار کرد
دور دوم اجرای نمایش «بیپایانی …» آغاز میشود
«میانستارهای» نولان ۱۰ ساله شد/ اکران مجدد به صورت آیمکس
قصه مستند فردی که پیشنهاد وزارت را رد کرد!/ او میخواهد معلم باشد
ساخت سهگانه جدید «جنگ ستارگان»/ سازنده «مردان ایکس» کارگردان است
میزبانی ملک الشعرای بهار از «پاییز ایرانی»
«شروه» آماده نمایش شد/ نغمههای آواز مرگ لری
بچهها قهرمان «باغ کیانوش» هستند/ چند پیشنهاد برای بهتر دیده شدن
با شنیدن این آلبوم به مرحله درخشان موسیقی ایرانی میروید
تمامی کمکهزینه گروههای تئاتری پرداخت شد/ به ۲ دلیل دبیر نمیشوم!
برگزاری اختتامیه ۳ بخش جشنواره میراث فرهنگی در سعدیه
مستند «سر مار یا دم شیر» از قاب شبکه دو
۲ پیام تسلیت برای درگذشت همسر داوود میرباقری
حزبالله لبنان از متن انقلاب اسلامی متولد شد/ ایمان مهمترین سلاح
برگزیدگان بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان معرفی شدند
میزبانی پردیس تئاتر تهران از تئاترهای خیابانی جشنواره استان تهران
عرضه آنلاین «خون گرم» آغاز میشود/ قصهای زنانه در دل جنگ
نمایش آثار بزرگان مکتب خوشنویسی اصفهان در فرهنگسرای نیاوران
آئین اختتامیه رویداد «وعده صادق در آئینه هنر» برگزار میشود
حمید سمندریان تأثیرگذارترین معلم من بود/ اتفاق بزرگ «از کرخه تا راین»
مردم آمریکا ۲۵ درصد کمتر از دوره قبل پوشش خبری انتخابات را دیدند
امیدوارم به جای من یک نوجوان از خواستههای خود حرف بزند