میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گروه سینمایی «هنروتجربه»، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «۷۶۰۰» به کارگردانی بهروز باقری و تهیه کنندگی علیرضا اوسیوند دوشنبه ۱۵ مرداد توسط گروه سینمایی «هنروتجربه» در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در ابتدای این نشست بابک نبی زاده منتقد سینما و فعال حوزه سینمای کودک با اشاره به وضعیت امروز کودکان در جهان و به طبع آن سینمای کودک گفت: در شرایطی که برخی از سردمداران ظالم به راحتی بمب و موشک روی سر بچهها میریزند و ما در اخبار روزمره میبینیم که کودکان به راحتی قلع و قمع میشوند، کسانی که به کودکان میپردازند آدمهایی از جنس دیگر هستند و به نظرم باید فیلمهایی که آنقدر انسانی و آسمانی هستند و دغدغه کودکان سرزمینهای دور افتاده را نمایش میدهند، قدر دانست. فیلمساز در این فیلم این پرسش و کشمکش را دارد که چگونه میتوان عدالت را میان کودکی که در غزه بمباران میشود، کودکی که در سیستان و بلوچستان در محرومیت به سر میبرد و کودکی که در شمال تهران زندگی میکند، برقرار کرد.
وی ادامه داد: فیلم نشان میدهد که انسان با همه زخمها و کمبودهایی که دارد و در سختترین شرایط باز هم میتواند به انسان بزرگی تبدیل شود و الزاماً همه این انسانها در خانوادههای مرفه یا مناطق توسعه یافته زندگی نمیکردند. شاید اگر بخواهم از تلاش یاد کنم کمی شعاری شود اما فکر میکنم که امید داشتن یکی از راههای رسیدن به هدف است.
بابک نبی زاده با اشاره به اینکه کار فیلمساز و هنرمند طرح مساله است، افزود: در چنین فیلمهایی ۲ مساله میتواند به اثر آسیب بزند یکی بحث زمان تولید است که عمدتاً در ایران به خاطر مسائل سرمایه و کمبود بودجه تهیه کنندگان به کارگردان فشار میآورند که در تایم کوتاه فیلم تمام شود و مورد بعدی فیلمنامه است.
بهروز باقری نویسنده فیلمنامه و کارگران فیلم نیز با اشاره به روند ساخت فیلم «۷۶۰۰» گفت: همیشه با خودم فکر میکردم که اگر واقعاً جایی موبایلها آنتن ندهد چه اتفاقی برای بچهها میافتد و این جبر جغرافیایی چه چالشهایی را میآفریند. با همین ایده و فکر فیلمنامه اولیه با نام «اینجا آنتن نمیدهد» نوشته و در کانون پرورش فکری جزو فیلمنامههای برتر کوتاه شناخته شد. بعد توسط یکی از دوستان با آقای اسیوند آشنا شدیم و صحبتهای اولیه مبنی بر این بود که میتوان فیلمنامه را گسترش داد.
این کارگردان حوزه کودک با بیان اینکه فیلمنامه «۷۶۰۰» به جبر جغرافیایی و پیامدهای آن بر زندگی انسان اشاره دارد، اظهار کرد: به نظرم نوشتن فیلمنامهای که هم دل مخاطب را به دست بیاورد و هم در جشنوارههای خارجی جایزه دریافت کند کار سختی است. اینکه بتوانی در این جشنوارهها حرفی برای گفتن داشته باشی نیازمند ایجاد تعادل است.
علیرضا اوسیوند تهیه کننده و بازیگر فیلم نیز درباره روند ساخت این فیلم گفت: درون مایه اصلی فیلم «۷۶۰۰» کودکی است که تلاش و بلند پروازی دارد و میخواهد خلبان شود. در این فیلم مشکل کاراکترها نداشتن موبایل یعنی همان نبود ارتباط است که موبایل نماد است و این عدم ارتباط نیز یک مساله جهانی است. به دلیل همین عدم ارتباط است که جنگها رخ میدهند.
کارنگ کرباسی آهنگساز فیلم نیز بیان کرد: من دوست داشتم موسیقی در زمان حال آینده و گذشته سیالیت داشته باشد. گذشته همان کهن الگوهایی است که من سعی کردم ارکستراسیون و هارمونیاش کمی پست مدرن باشد و از سازهای کهنی مثل تنبک و سنتور استفاده کردم. سنتور نمادی از کهن الگوی ایرانی است. همینطور از تمهایی مثل چهارگاه نیز استفاده کردم.
حبیب تاجمیری یکی از بازیگران فیلم نیز یادآور شد: وقتی ما وارد کار شدیم با بچههایی روبهرو بودیم که تعریفی از سینما نداشتند و من تلاش کردم در همان روز اول خودم را هم سطح بچهها کنم و با آنها به شوخی رفتار کنم اما وقتی هفته اول فیلمبرداری گذشت بچهها دیگر خیلی اذیت میکردند و با شوخیهایشان مرا کلافه کرده بودند. حقیقتاً دنیای کودکان دنیای بیریایی است و اگر در تکنیک بازیگری بتوانیم به این بیریایی برسیم، بردیم.
نیلوفر مصیبی یکی از بازیگران فیلم در پایان مطرح کرد: من در زندگی شخصی خودم تجربهای در مورد مادر بودن ندارم و تا این لحظه در کارنامه کاریام نیز چنین نقشی من پیشنهاد نشده بود و واقعاً فکر نمیکردم که برای این نقش پذیرفته شوم به خصوص که آقای باقری اکثراً در فیلمهایشان با نابازیگران کار میکنند و این باعث افتخار است که من را قابل دانستند.
اجرای این نشست را محمد حسین دماوندی بر عهده داشت. اکران فیلم سینمایی «۷۶۰۰» در سینماهای «هنروتجربه» همچنان ادامه دارد.
منبع : خبرگزاری مهر
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
از موسساتی که خانواده اجاره میدهند چه میدانید؟
محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
شهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
موزه گرافیک ایران از ناشناسها «نشان» میگیرد
پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
«سایه سرو» به انگلیس میرود
کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟