میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سوگواره «مهمان عزیز ایران» بهمناسبت شهادت اسماعیل هنیه و به همت اهالی هنر و اندیشه پنجشنبه یازدهم مرداد ماه با حضور حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره، خانواده شهید محمدمهدی حاج رحیمی، علیرضا قزوه و ... در سالن سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
این مراسم با قرائت آیاتی چند از قرآن کریم، پخش سرود ملی و پخش کلیپی از مقام معظم رهبری و اسماعیل هنیه آغاز شد و پس از اجرای آغازین مجری برنامه، حسام آرین قطعه «نقاب» را به صورت زنده اجرا کرد.
در ادامه این برنامه و پس از خواندن بخش هایی از «مقتل لهوف» توسط مجری برنامه، همسر شهید محمدمهدی حاج رحیمی با حضور پشت تریبون گفت: جبهه مقاومت روزهای سرنوشت سازی را پشت سر میگذارد و شتاب وقایع از همیشه بیشتر و نشانه زوال رژیم کودک کش صهیونیستی است؛ تاریخ گواه میدهد ترور همواره ابزار گروهک های ضعیف و زبون بوده و هیچ جوانمردی رقیب خود را از پشت خنجر نمیزند. مسیر ترور مسیر کسانی است که در نبرد رو در رو شکست خورده اند.
وی افزود: فلسطینیان غیور در علمیات تاریخی طوفان القصی نبردی رو در رو را با صهیونیست آغاز میکنند و پاسخ اسرائیلی ها کشتن غیر نظامیان و کودکان، ترور، حمله به بیمارستان و سفارتخانه است. دشمن اسماعیل هنیه مرد مقاومت را ناجوانمرادانه ترور میکند، امروز همه جغرافیای مقاومت داغدار هنیه است و ما همه یک ملت هستیم؛ ملت حضرت محمد (ص) که در کنار هم میجنگیم و جان میدهیم. شهادت حاج قاسم عزیز در عراق و سردار حاج رحیمی در کنسولگری در دمشق همه نشانگر صدای یک ملت و یک طنین است که نابودی رژیم صهیونیستی را وعده میدهد.
همسر شهید حاج رحیمی در پایان و به نمایندگی از خانواده شهدای مدافع حرم عنوان کرد: ما همچنان بر همان عهد قدیمی هستیم و تا روز فتح بزرگ پا به رکاب فرمانده این جبهه آیت الله خامنه ای به جهاد تاریخی خود ادامه میدهیم و یقین داریم وعده خدا نزدیک است و انتقام بزرگ در راه است.
در ادامه این برنامه سید حسین شهرستانی، پژوهشگر گفت: وظیفه ما در ایران به عنوان اهالی هنر و اندیشه این است که این حرکت فراگیر و مبارزه ای را که در منطقه درگیر آن شده ایم، حمایت کنیم و تبیین کنیم. این مسئولیت ما است و ایرانی بودن و مسلمان بودن ما مسئولیت ایجاد میکند چرا که از زمان عزیمت فریدون به بیت المقدس برای پاکسازی ضحاک، ایران مسئولیت این منطقه را برعهده داشته است؛ ایران سرزمینی در میان سرزمین ها نیست مرزی میان مرزها نیست و مسئولیت داشته و پس از انقلاب اسلامی ایران این مسئولیت به یک خط تاریخی تبدیل شده است.
پس از این علی داوودی به شعرخوانی پرداخت که بخشی از شعر او به این شرح است: «الصلاه ای عاشقان وقت رجزخوانی شده است/ در منای عشق اسماعیل قربانی شده است، جان فدای عشق کردن شیوه دیرین ماست/ ما نخواهیم از نفس افتاد این آیین ماست، راویان فتح طوفان الاقصی ایم ما/ مرگ فرعونیم ما ایمان موساییم ما و ...»
در بخش بعدی از این سوگوار گروه سرود نوجوانان «احسان» به صورت زنده اجرا و سرودخوانی داشتند.
در ادامه محمد وحید زاده پژوهشگر هنر و تاریخ فلسطین به معرفی ۴ هنرمند فلسطینی پرداخت و یادآور شد: سلیمان منصور به عنوان تاریخ هنر فلسطین محسوب میشود و هنرمندی مسیحی است که با کارهای هنری اش مبارزه می کند. او در کرانه باختری زندگی می کند. سجاد الخطیب دیگر هنرمند فلسطینی ساکن اردن است. آثار او در جاهای مختلفی به نمایش در آمده و سخنرانی های بسیاری راجع به فلسطین دارد. مریم مرام علی در اردن زندگی و تلاش میکند حس عمیق خود از حال هوای برانگیزاننده را منتقل کند.
وی با معرفی علی الجروان الصخره مسئول فرهنگی اولین اتحادیه هنرمندان فلسطینی این بخش را به پایان برد.
در بخش پایانی این برنامه علیرضا قزوه با حضور روی صحنه به بازخوانی شعری که حدود ۱۴ سال پیش درباره اسماعیل هنیه سروده بود، پرداخت و بعد از آن آخرین سروده خود در وصف شهید اسماعیل هنیه خواند.
مشروح متن این سروده را در ادامه میخوانید:
شبیه حاج قاسم بودی، اسماعیل ما بودی
تو را قابیلیان کشتند تو هابیل ما بودی
سراپای وجودت عطر قرآن داشت اسماعیل!
شهادت را کدامین آیه از تنزیل ما بودی؟
سلام الله، بازوی رشید مردم غزه!
شما بازوی برحق خدا، سجیل ما بودی
فلسطینی چه فرقی میکند با قوم ایرانی
تو ای یوسفترین ای ایلیا از ایل ما بودی
بخوان قرآن بخوان، بی سر بخوان این بار اسماعیل!
که صوت عرشی و بارانی ترتیل ما بودی
منبع : خبرگزاری مهر
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
از موسساتی که خانواده اجاره میدهند چه میدانید؟
محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
شهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
موزه گرافیک ایران از ناشناسها «نشان» میگیرد
پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
«سایه سرو» به انگلیس میرود
کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟