میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی از مستند «شاعر باد و باران» با نگاهی به اشعار و نگاه شاعر معاصر عباس باقری امروز ۲۳ تیر به همت ادارهکل روابطعمومی رسانه ملی برگزار شد.
محمود اکرامی شاعر در ابتدای این مراسم در سخنانی گفت: امیدوارم این مستند که درباره عباس باقری ساخته شده آغازی برای ساخت مستندهایی درباره شاعران باشد که جزو پا به رکاب ترین افراد درباره نظام هستند و در حوزه اول تولید محتوا قرار دارند نه مصرف کننده فرهنگی.
وی اضافه کرد: عباس باقری جزو کسانی نبود که دنبال شهرت باشد و امیدوارم خدا او را حفظ کند.
صادق رحمانی از مدیران پیشین رادیو فرهنگ درباره عباس باقری عنوان کرد: پیشینه شاعری باقری به سال ۴۸ میرسد و او تا همین امروز اصالت و بومی بودن را در شعرش حفظ کرده است. او در حوزه شعر سپید و نیمایی سرآمد است و البته در همه قالبهای شعری مهارت داشته است. شاعران در میان هنرمندان مظلوم ترین هنرمندان ایرانی هستند.
در ادامه مهدی رخشانی کارگردان مستند «شاعر باد و باران» درباره مستندسازی در حوزه مفاخر که تاکنون چند قسمت دیگر از این چهرهها را هم مستند کرده است، بیان کرد: هر زمان از این آثار رونمایی میشود از من درباره تاریخ درگذشت سوژه میپرسیدند و باورشان نبود که درباره مفاخری کار کرده ایم که در قید حیات هستند.
وی اضافه کرد: عباس باقری ۷۰ سال سن دارد و در همه این سالها تصویر و عکس و فیلمی از او نمیبینید و من جان کندم تا راضی شد که از او مستند بسازیم. حتی چندین بار با او صحبت کرده و راضی اش کردم اما سر بزنگاه از مقابل دوربین رفته است اما حال او را درک میکنم که هیچ گاه نخواسته است که دیده شود.
رخشانی عنوان کرد: باقری در سرزمین خود ماندگار است و دلایلی دارد که از شهرش در سیستان نمیرود. این در حالی است که در سال جاری در این استان در همه چهار ماه فقط پنج روز سالم داشته ایم و همه اش گرد و غبار بوده است. اما عباس باقری میماند تا دیگر مردم هم بمانند.
وی گفت: من ۱۰ سال پیش برنامهای را در شبکه هامون برای گفتوگو با هنرمندان سیستان شروع کردم این برنامه سی قسمت بود. در جلسه طرح یکی از من پرسید مگر اینجا سی هنرمند دارد؟ من اما نود هنرمند را به شبکه آوردم. ما هنرمندانی را داریم که بیرون درها هستند.
رخشانی درباره مفاهیمی که باید درباره آنها حرف زد، عنوان کرد: ما بحران امید داریم و چه بهتر از اینکه با مفاخر درباره امید حرف بزنیم.
این مستندساز یادآور شد: ما سیستانیها در سیستان اسامی را با «جان» صدا می زنیم اسم پدر من در شناسنامه «محمد جان» بوده است و اینگونه جان و مهربانی را اجباری کرده ایم و عباس باقری خودش نماد مهربانی است.
در ادامه عباس باقری شاعر نیز در سخنانی عنوان کرد: منطقه سیستان از بعد از زندیه دچار گسست فکری و فرهنگی شد. این منطقه امروز از چندین آسیب و فقر صدمه می بیند. شاید همراه بودن با بادهای ۱۲۰ روزه آسان نباشد. من با کلمه زندگی میکنم و فراسوی هر کلمهای اندیشهای است. کلمه مزاج دارد؛ کلمه سردمزاج و گرم مزاج داریم.
وی اضافه کرد: گسست فرهنگی ای که متأثر از تفکر استعماری انگلیس و روس از زمان زندیه به بعد بهوجود آمد باید جبران شده و ما خود را روزآمد کنیم.
محمدحسین قرایی مدیرکل روابط عمومی صداوسیما نیز در سخنانی عنوان کرد: امیدوارم این مستندها درباره مفاخر ادامه پیدا کند و اگر هر استان تا ۱۰ مستندپرتره بسازد درباره ۳۰۰ چهرهای که خودشان شاید دوست ندارند، شناخته شوند اما برای ما اهمیت دارد آثاری خواهیم داشت. وظیفه ما در رسانه ملی این است که ستونهای فرهنگی در چهار گوشه کشور را بشناسیم و بشناسانیم.
مستند «شاعر باد و باران» در مرکز صداوسیمای استان سیستان و بلوچستان ساخته شده است و به زودی از این مرکز پخش میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر
اجرای نوانمایش «جیمنون» در برج میلاد
آغاز پخش فصل جدید «جشنواره قرآنی صد» از امروز
نتانیاهو و گالانت زندانی در میدان فلسطین
فرزاد موتمن: «لاتبازی» فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت
برگزاری آیین یادبود زینب علیپور طهرانی در مسجد بلال صداوسیما
شب یادبود احمد آقالو توسط «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد
معرفی آثار راه یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق»
آغاز نخستین همکاری مشترک «کماکان» و «ایستگاه»
فرزاد موتمن: لاتبازی فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است