میرنیوز
خاطره اسدی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران که این روزها با نمایش «آخرین سهشنبه سال» در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است درباره چگونگی حضورش در این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: در این نمایش در نقش شیرین که یک دختر خبرنگار است، بازی میکنم که مثل همه ما، زندگیاش پیچیدگیهایی دارد و در مسیری افتاده که قبلاً پیش بینیاش نمیکرده است. زمانی که نمایشنامه را خواندم آن را خیلی دوست داشتم و نکته جالب این است که به همه کاراکترهای نمایشنامه علاقهمند شدم و به نظرم همه شخصیتها آنقدر جذاب و کامل بودند که نمیشد از بینشان یکی را انتخاب کرد.
وی ادامه داد: نمایشنامه اثری رئالیستی است و نسبت به تجربههای قبلیام در نمایشهای حسین کیانی خیلی متفاوت است. نقش شیرین از این جهت برایم جذاب بود که در ۴ صحنهای که در نمایش حضور دارد، مخاطب یک وجه از شخصیت او را میبیند که همین مساله کاراکتر او را متفاوتتر میکرد.
اسدی درباره چگونگی نزدیک شدن به نقش یک خبرنگار توضیح داد: رسیدن به ویژگیهای شخصیتی یک کاراکتر به شناسنامهای برمیگردد که از نقش مورد نظر برای خودمان درست میکنیم. من نیز در طول این سالها کم و بیش با فضای رسانه و خبرنگاران آشنایی داشتم که همین شناخت در پس ذهن من برای ایفای این نقش وجود داشت. البته بعضی از نقشها نیاز به پژوهش زیادی دارند و برای رسیدن به نقش باید تحقیق زیادی انجام داد به عنوان نمونه برای بازی در سریال «سقوط یک فرشته» بهرام بهرامیان من همین شرایط را تجربه کردم چون هیچ دیدگاهی درباره یک دختر معتاد نداشتم از این رو دست به تحقیق درباره این افراد زدم.
وی در پاسخ به اینکه چرا نسبت به بازیگران هم سن و سالش که تقریباً همزمان با هم و در دهه ۸۰ وارد سینما شدند، گزیده کارتر بوده است، بیان کرد: واقعیتی که وجود دارد این است که الان شرایط کار کردن در سینما و تلویزیون مانند ۱۰-۱۲ سال قبل نیست از این رو در میان پیشنهاداتی هم که به من میشود آنهایی را میپذیرم که دوستشان داشته باشم و اگر گروه و یا نقش را دوست نداشته باشم یا اینکه احساس کنم ممکن است در طول کار فیلمنامه و یا نقشم دچار تغییر شود، ترجیح میدهم کار نکنم. کاری که در آن خوشحال نباشم خیلی اذیتم میکند. هیچکس در ابتدا نمیداند که چه چیزی در انتظارش است و سرنوشت یک پروژه چه خواهد شد؛ فیلمنامه را میخوانیم و با گروه آشنا میشویم و در نهایت برای خودمان دورنمایی از کار داریم و احساس میکنیم که اتفاقات خوبی برای آن فیلم میافتد اما وقتی اتفاقات غیرقابل پیش بینی رخ میدهد یا کار آنطور که انتظارش را داشتیم درنیاید خیلی ناراحت کننده است.
بازیگر فیلم سینمایی «تقاطع» درباره نقشهایی که علاقهمند است بازی کند، گفت: معمولاً نقشهای خیلی سخت و نقشهایی را که از خودم خیلی دور است، دوست دارم. در واقع دوست دارم پوستم کنده شود تا به آن نقشی که باید برسم. مساله مهم دیگر این است که همچنان در طول ۱۰ سال اخیر نقش ۲۵ سالهها را به من پیشنهاد میدهند در حالی که دیگر دلم نمیخواهد چنین نقشهایی را ایفا کنم چون چند نقش درخشان در فیلمهای «تقاطع»، «دیشب باباتو دیدم آیدا» و «سقوط یک فرشته» را در این محدود سنی بازی کردم که نزدیک به سن و سال خودم بودند اما الان در آستانه ۴۰ سالگی دیگر دلم نمیخواهد چنین نقشهایی را بازی کنم چون برایم چالش برانگیز نیستند.
بازیگر نمایش «خاموشی دریا» ادامه داد: از رو یکی دیگر از دلائل کمکاریام به این برمیگردد که هنوز نقشهای چالش برانگیزی که در سن و سال خودم باشد به من پیشنهاد نشده است. اصولاً بازی در نقشهای درام را دوست دارم ضمن اینکه به سینمایی سوررئال هم علاقهمند هستم که متاسفانه در سینمای ما جایگاه ویژهای ندارد چون توانایی کار در این ژانر از لحاظ تکنیکی وجود ندارد.
این بازیگر درباره نقشهایی که بیشتر از بقیه مورد علاقهاش هستند، بیان کرد: نقشهایی را که در ۲ فیلم اولم «دیشب باباتو دیدم آیدا» و «تقاطع» داشتم، همچنان خیلی دوست دارم. همچنین نقشم در فیلم «برف روی شیروانی داغ» و سریال «ممنوعه» را هم دوست دارم. نقش آذر در سریال «ممنوعه» برایم خیلی جذاب بود اما متاسفانه وسط کار فیلمنامه دچار تغییراتی شد و نقش من را هم عوض کردند که این مساله من را خیلی ناراحت کرد اما در نهایت بازخوردهای خوبی از این نقش گرفتم.
اسدی در پایان صحبتهایش درباره اینکه ترجیح میدهد بیشتر در تئاتر فعالیت داشته باشد یا آثار تصویری گفت: بیشتر از همه نقشی که پیشنهاد میشود و تجربه و زیستی که در آن نقش قرار است داشته باشم برایم اهمیت دارد بنابراین تئاتر یا سینما برایم فرقی ندارد. بازیگری در کنار انتخاب نقش مناسب، مجموعهای است از متن، کست حرفهای و درست و محیط کاری مناسب که در نهایت فرد را ترغیب به حضور در آن پروژه میکند.
نمایش «آخرین سه شنبه سال» به کارگردانی الهام شعبانی و با بازی سیما تیرانداز، امین میری، آیه کیان پور، خاطره اسدی، میلاد معیری، جواد پولادی، محمدحسین خادمی، مهرزاد جعفری، پرتو مهر، مرتضی طهرانی تا ۲۰ تیر ماه ساعت ۲۱ در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است.
منبع : خبرگزاری مهر
«حِرمان» ۲ زندانی جرایم مالی را آزاد کرد
بشیر حسینی چگونه مجری برنامه کتابی شبکه سه شد؟
دیدن «آدامر» به مدت ۲۰ شب در خانه نمایش دا
اسپایک لی رئیس هیئت داوران جشنواره دریای سرخ عربستان شد
پیشنهادهای یک پژوهشگر برای موسیقی؛ زمان کمی داریم!
نکوداشت هنرمندی که هنر و اندیشهاش رنگ کهنگی نمیگیرد
میزبانی تالار مولوی از جشنواره تئاتر مقاومت با اجرای «گاراژ»
قدیریان: وظیفه داریم اراده الهی را برای پیروزی حق یادآوری کنیم
چگونه «آفریقا خورشید خود را میکشد»!/ یک نمایش در نمایش روانشناختی
جزییات سفر استانی مدیرکل دفتر موسیقی به پایتخت فرهنگی ایران
«بیگی و دوستان» به شبکه پویا میآیند
گلاب آدینه و علی مصفا به تماشای «بهمن» نشستند
امیدها و انتقادهای یک آهنگساز از پس برگزاری یک نمایشگاه موسیقایی
نمایش نقاشیهای آخرالزمانی در «پس از ما»
برنامه «نردبان» به مستندسازی در بحران میپردازد
سینماگرانی که به طرفداری از فلسطین بایکوت شدند/ اسناد مفقودی کجاست؟
«امتداد» با نولان به قسمت پایانی رسید
«هومورو» در تئاتر مولوی روی صحنه میرود
بررسی سینمای کمدی با علیرضا خمسه در «هفت»
انتقام «مدهآ» در پی قربانی شدن عشق
«لعبتباز» قصه هنری رو به فراموشی است
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد