میرنیوز
اوشان محمودی نویسنده و کارگردان نمایش «گربه نره و روباه مکار» که این روزها در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است، درباره علاقهاش به داستان «پینوکیو» و به تصویر کشیدن شخصیتهای مختلف این داستان در نمایشهای مختلف به خبرنگار مهر گفت: نمایش «گربه نره و روباه مکار» سومین بخش از سهگانه پرداختن به داستان «پینوکیو» نوشته کارلو کلودی بعد از نمایشهای «پینوکیو» و «ژپتو» است. ایده پرداختن به کاراکترهای «پینوکیو» از سال ۹۶ در ذهن من شکل گرفت و هر سه داستان را در همان دوران نوشتم اما اجراهایشان به دلیل شرایط و امکانات به سالهای بعد موکول شد.
وی ادامه داد: علاقه به داستان و انیمیشن «پینوکیو» برای من به عنوان یک دهه شصتی ریشه در کودکیام دارد و معمولاً قصهای را بر اجرا انتخاب میکنم که گستردگی جغرافیایی داشته باشد و متعلق به یک جغرافیای خاص نباشد. نگاه من بیشتر به زندگی خود کارلو کلودی و مسیری که از کودکی تا رسیدن به زمان نوشتن «پینوکیو» طی کرده، بوده است.
محمودی افزود: معتقدم کودکی هر آرتیست و تجربیاتی که در آن دوره به دست آورده تاثیر زیادی در شکلگیری هنرش دارد که من نیز در این سهگانه از زندگی خود نویسنده برای شکلگیری شخصیتها و پرداختن به آنها بهره بردم که به عنوان نمونه این مساله در نمایش «ژپتو» پررنگتر و پیچیدهتر بود اما در این نمایش سادهتر به داستان نگاه کردم و ملاک اصلیام خود داستان «پینوکیو» بود و اینکه پینوکیو هیچ وقت «آدم» نمیشود چون بسیار شرور بوده و در نهایت نمیتواند به یک انسان تبدیل شود. در این نمایش شاهد اتفاقاتی هستیم که بعد از مرگ پدر ژپتو برای پینوکیو میافتد و اینکه گربه نره و روباه مکار چطور او را فریب میدهند.
کارگردان نمایش «ژپتو» درباره دیگر ویژگیهای نمایش توضیح داد: این نمایش ۱۶ کاراکتر دارد که هرکدام میتوانند نماد و نشانه یک شخص و یا اتفاقاتی که در دنیای واقعی میافتد، باشند که البته دوست ندارم درباره این نشانه گذاری صحبت کنم اما هرکدام از این شخصیتها میتوانند بخشی از تجربه زیست من باشند.
وی در پایان صحبتهایش بیان کرد: فانتزی که در این نمایش شاهدش هستیم بیشتر از نمایش «ژپتو» است و بخش موزیکال و موسیقایی نمایش نیز پررنگتر از آثار قبلی ام است. اگر امکان اجرای نمایش در سالنی دیگر برایم فراهم شود روی بخش موسیقایی نمایش بیشتر کار میکنم و شاهد تغییراتی در این قسمت خواهیم بود. دوست دارم این کار را به صورت تک اجرایی در سالنی دیگر اجرا کنم و قبل و بعد از نمایش ما کار دیگری به صحنه نرود چون وقتی ۲ اجرایی هستید، مجبور میشوید برخی ایدههایتان را به دلیل اینکه دکور نمایش باید پرتابل ساخته شود، به دست فراموشی بسپارید و کمتر فضایی برای بروز خلاقیت در طراحی دکور و گریم و نورپردازی و … به دست میآید بنابراین اگر امکان اجرا در سالنی به صورت تک اجرا برایم فراهم شود فکر میکنم تازه اتفاقی را که دنبالش بودم رخ میدهد و میتوانم بسیاری از ایدههایم را عملی کنم.
نمایش «گربه نره و روباه مکار» تا ۲۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۸:۳۰ در سال ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: بعد از مرگ ژپتوی فقیر، وصیت نامهای به عنوان ارثیه به پینوکیو میرسد، که راز درخت طلا به شکل رمزی در آن نوشته شده است. پینوکیو به کمک اردکش سعی در کشف و رسیدن به آن میراث ارزشمند را دارد که با گربه نره و روباه مکار هممسیر میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار «آتش نهان» پرواز همای مشخص شد
«احمد» به کانادا میرود
کارگردان «سوجان» از استعداد بازیگران گیلانی سریال گفت
سینمای مقاومت محرک، حیات بخش و مطالبهگر است
تماشاخانه صحنه آبی و روایت «اینجا همه چیز غیر عادیست»
سامان خلیلیان «درد» را به صحنه میآورد
ارومیه میزبان جشنواره «سودای عشق» شد
«سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
انتشار جدول زمانبندی مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره مقاومت
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود