میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، تعطیلات نوروز فرصت مناسبی برای علاقهمندان به تئاتر است که به دیدن تعدادی از آثار نمایشی که به صورت فیلم-تئاتر در پلتفورم های نمایش فیلم عرضه شدهاند، بنشینند. شاید برای عدهای دیدن فیلم یک نمایش به اندازه تماشای زنده آن اثر روی صحنه تئاتر جذابیت نداشته باشد اما تبدیل نمایشهای اجرا شده به نسخه ویدئویی که چندسالی است باب شده و مورد استقبال نیز قرار میگیرد علاوه بر ماندگار کردن آن اثر نمایشی و لحظات نابی که هر شب روی صحنه خلق شدهاند، میتواند برای کسانی که علاقه مند به دیدن دوباره آن نمایش هستند، یا اصلاً موفق به دیدن آن کار در زمان اجرای عمومی نشده و یا در شهرستانها زندگی میکنند و نمیتوانند همه نمایشهای اجرا شده در مرکز تئاتر کشور را دنبال کنند، انتخاب جذابی است.
در همین راستا به روال سالهای قبل در گزارشهایی جداگانه به معرفی فیلم تئاترهایی میپردازیم که در زمان اجرای عمومی مورد توجه قرار گرفتند و حتی فیلم تئاترهایشان نیز بعد از انتشار همچنان پرمخاطب هستند در این گزارش دیدن فیلم-تئاتر «رویای یک شب نیمه تابستان» به کارگردانی مصطفی کوشکی اجرای موفقی در تئاتر مستقل تهران داشت، به علاقه مندان هنرهای نمایشی پیشنهاد میشود.
«رویای یک شب نیمه تابستان» از جمله آثار کمدی ویلیام شکسپیر است که جهانی از رویا و جادو و قصه پریان پیش رویتان قرار میدهد و اقتباسهای مختلفی نیز تاکنون از آن روی صحنه تئاتر جهان رفته است. این نمایش به طراحی و کارگردانی مصطفا کوشکی و بازی نویسی باقر سروش از جمله محبوب ترین اجراهای دهه نود است که در مجموع بیش از ۳۳۰ شب روی صحنه بوده است و با حضور در فستیوالهای شکسپیر در اروپا و آسیا تجربیات بین المللی موفقی را از سر گذرانده است.
بازیگران این فیلم - تئاتر آزاده صمدی، نازآفرین کاظمی، رامین سیار دشتی، صادق ملک، سجاد باقری، روشنک گرامی، مجید نوروزی، شهروز دل افکار، هومن کیایی، علیرضا کی منش، خاطره حاتمی، غزل شجاعی، مصطفی کوشکی، الهه شه پرست و … هستند.
باقر سروش با بازنویسی که بر کمدی شکسپیر داشته، توانسته همچنان به متن اصلی وفادار بماند و در عین حال با حال و هوای مدرن ایرانی و لحن و بیان و تکه کلامها و شوخیهای رایج امروز، جذابیتهای داستان را ۲ چندان کند. البته با وجود تمام طنزها و شوخیها، ما کمدی مبتذل نمیبینیم و مرز بین این ۲ به درستی رعایت شده و کار به لودگی کشیده نمیشود.
در خلاصه داستان نمایشنامه آمده است: تسوس دوک آتن، قرار است ماه آینده، چله تابستان، شبی که ماه قرص کامل است با هیپولیتا ازدواج کند. بنابراین تسوس به فیلوسترانه رئیس تشریفات و جشن و سرورهای خود فرمان میدهد برنامهای بریزد تا آن شب جوانان آتنی واقعاً به عیش و نوش پردازند. اما تمام جوانان آتنی از این موضوع خوشحال نیستند. لیساندر و دیمیتریوس که از کودکی با هم دوست بودهاند، هر ۲ عاشق هرمیای زیبا و دختر همسایهشان هستند و مسئله غامضی دارند. اژئوس پدر هرمیا ۲ پا را در یک کفش کرده که دخترش باید شب عروسی دوک و در حضور دوک با دیمیتریوس ازدواج کند، وگرنه هرمیا را میکشد یا به معبد کاهنان میفرستد که تا آخر عمر همانجا بماند، حال آنکه هیچکس در آن محله آتن نیست که نداند هرمیا از بچگی عاشق لیساندر بودهاست …
منبع : خبرگزاری مهر
«صدای طبیعت» در بهارک شنیده میشود
نمایش نقاشی کمتر دیده شده رنه مگریت در یک نشست هماندیشی
«چشم در چشم» تا پایان آذر تمدید شد
«قنلدرخونه» روایتی از تلفیق واقعیت با آیینهای مردم بوشهر
«کارگردان» به تئاتر شهر رسید
نمایشی از پوسترهای سینمایی در «سینما در حضور دیگران»
جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ به وایولا دیویس اهدا میشود
«نیکسن» با هیچ کاری نکردن و کاری کردن آمد
«منکشی» صاحب پوستر شد
موزه موسیقی میزبان نمایشگاه نقاشی میشود
طرح جدید دیوارنگاره میدان فلسطین و یک شیطان بزرگ
اعلام جزئیات دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با چند انجمن هنری
رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه میشود
قطعی برق اجرای «کاتیوشا» را لغو نکرد
فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید
مردم برای استاد دوستداشتنی سنگ تمام گذاشتند/ آغاز پرواز سیمرغ
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!/ لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان
چالشهای بازی در نقش یک «پشه» هدایتگر!
«باغ کیانوش» ۵ میلیاردی شد
از موسساتی که خانواده اجاره میدهند چه میدانید؟
محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد
شهابالدین شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
شهاب شکیبا مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شد
موزه گرافیک ایران از ناشناسها «نشان» میگیرد
پوستر مستند «پروانه» در آستانه پخش رونمایی شد
«زندگی در تئاتر» به خانه هنر دیوار رسید
رونمایی از پوستر «با خشم به گذشته نگاه کن» در آستانه اجرا
«خانواده خلج» یک مشت نمونه خروار است
«سایه سرو» به انگلیس میرود
کدام آثار سینمایی نامزد تندیس حافظ شدند؟