میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، پیکر زنده یاد حسن ناهید از نوازندگان پیشگام عرصه نی نوازی روز دوشنبه اول اسفند ماه با برگزاری مراسمی در تالار وحدت تهران به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.
محمد اسماعیلی نوازنده پیشگام تمبک نوازی در ابتدای این برنامه که با اجرای سید عباس سجادی در محوطه پهنه فرهنگ و هنر رودکی برگزارشد، با ابراز تاسف از درگذشت استاد حسن ناهید بیان کرد: چهل سال سابقه آشنایی با حسن ناهید را داشتم. او هنرمندی نمونه در عرصه اخلاق و ادب بود که همواره از او آموخته ام. این هنرمند مرد درجه یک موسیقی ایرانی بود که به خوبی یادم هست استاد فرامرز پایور به او احترام زیادی می گذاشت. او هنرمندی بود که در اخلاق و انسانیت از درجه ممتازی برخوردار بود که ما همیشه از این هنرمند می آموختیم.
مرگ حسن ناهید را هنوز باور نمیکنم
میلاد کیایی نوازنده پیشکسوت سنتورنوازی و همراهان ۶۰ ساله زنده یاد حسن ناهید هم در این برنامه توضیح داد: حسن ناهید هنرمندی است که رجعتش به آن دنیا هنوز برای من غیرقابل باور است. من از سال ۱۳۴۰ این افتخار را داشتم که با این هنرمند ممتاز آشنا شدم. این آغاز آشنایی من با حسن ناهید بود و در این مدت که با او رفاقت داشتم وی را اسطوره اخلاقی شناختم که همیشه می توانستیم از او بیاموزیم. او همیشه دغدغه فرهنگ و هنر را داشت و سعی می کرد این آموزه ها را با اخلاق ممزوج کند. من حتم دارم روح این مرد شاد است که باید افسوس خورد چنین هنرمند خردمندی از بین ما رفت.
شاهوعندلیبی نوازنده شناخته شده نی نوازی هم در این بخش از آیین وداع با پیکر زنده یاد حسن ناهید بود که در دقایقی کوتاه به یاد این هنرمند فقید به نوازندگی پرداخت.
در سوگ هنرمندی که از هیچکس دلخور نبود
داود گنجه ای عضو شورای عالی خانه موسیقی هم در بخش دیگری ازاین برنامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حسن ناهید بیان کرد: اگر بخواهم درباره آقای ناهید صحبت کنم دیگر حرفی ندارم چون دوستان به اندازه کافی درباره این هنرمند عزیز صحبت کردند.
وی افزود: حسن ناهید یکی از نزدیک ترین دوستان من در عرصه موسیقی بود و امروز کسانی که به مراسم تشییع این مرد بزرگ موسیقی آمدند همگی اندازه یک میلیون نفر جمعیت هستند. اما صحبت من در این جمع درباره حسن ناهید چنین است که وی به من درست محبت داد و امیدوارم مسئولان حرف مرا بشنوند و بدانند که با محبت خارها گل می شود. خصیصه ای که در وجود حسن ناهید وجود داشت. او هنرمندی بود که هیچکس از این هنرمند دلخور نبود و این نعمت بزرگی است که می تواند برای یک هنرمند ساخته شود.
این هنرمند پیشکسوت موسیقی ایران در بخش پایانی صحبت های خود گفت: حسن ناهید در نی نوازی درجه یک و تک بود. وی در وجودش معرفتی بود که برای گرفتاری های دوستانش یاری گر اهالی موسیقی بود. موضوعی که امروز با حضور پرشور شما به من ثابت شد و نشان داد حسن ناهید چه انسان بزرگ و با معرفتی بود. این همانی است که می تواند از یک هنرمند باقی بماند. اول یاد خداوند و دوم معرفت که خوشبختانه در وجود حسن ناهید بود. او هنوز نمرده است. به نظر من کسی مرده است که پهلوان نیست، که انسانیت نداردو به اعتقاد من خداپرست ترین آدم ها و راستگوترین آدم ها هنرمندان هستند.
نظر خاص یک استاد روی هنرنماییهای شاگرد
علی جهاندار خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی هم در این مراسم ضمن اجرای یک قطعه آوازی در نکوداشت مرحوم حسن ناهید اظهار کرد: من خدمت استاد کسایی زیاد بود و یادم هست که همواره نظر خاصی روی مرحوم حسن ناهید داشت. او هنرمندی بود که متوجه ارزش هنری استاد حسن ناهید شد. استادی که منزلت او در عرصه موسیقی ایرانی بر هیچ موسیقی دوستی پوشیده نیست.
احمد ناهید فرزند مرحوم استاد حسن ناهید هم نیز در بخش پایانی این آیین با قدردانی از مردم و هنرمندان در ابراز همدردی با خانواده مرحوم ناهید گفت: جامعه موسیقی ایران، موسسه هنرمندان پیشکسوت، خانه موسیقی و تمامی عزیزانی که در این چند روز با ما همدری کردند سپاسگزارم.
بیژن بیژنی، علیرضا افتخاری، داود گنجه ای، محمد آله یاری، علی جهاندار، میلاد کیایی، رضا مهدوی، فاضل جمشیدی، شهرام صارمی، امیرعباس ستایشگر، احمد صدری، منوچهر فیروزی، سیامک جهانگیری، کامبیز گنجه ای، آرش نصیری، سعید ثابت، سهیل محمودی، محمود سالاری، حسام الدین سراج، محمد اسماعیلی، اردشیر کامکار، کیوان ساکت، علیرضا پور امید، علی مغازه ای، وحید تاج، مهدی افضلی، ناصر ایزدی، افشین معصومی از جمله افرادی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
آیین یادبود استادحسن ناهید ساعت ۱۸ روز پنجشنبه چهارم اسفند ماه در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار می شود.
حسن ناهید از پیشکسوتان عرصه نی نوازی شب گذشته پنجشنبه ۲۷ بهمنماه در سن ۷۹ سالگی دار فانی را وداع گفت.
منبع : خبرگزاری مهر
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر