میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای مدیران برگزاری سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر دو روز مانده به آغاز این رویداد ملی، روز چهارشنبه بیست و ششم بهمن ماه با حضور محمد الهیاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و بهزاد عبدی دبیر این دوره از جشنواره در تالار رودکی تهران برگزار شد.
محمد الهیاری در ابتدای این نشست رسانهای ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند برگزاری این دوره از جشنواره توضیح داد: در سه دورهای که بنده در دفتر موسیقی وزارت ارشاد بودیم تصمیم به ریلگذاری جدیدی گرفتیم تا این رویداد. بتواند در قالب بهتری پیش روی مخاطبان قرار گیرد از این رو جایزه باربد به این رویداد اضافه شد تا بتوانیم در این زمینه شاهد توسعه باشیم. البته ما برای این جایزه برنامههای دیگری از جمله تک آهنگها، حوزه کنسرتهای پاپ، و دیگر مقولات داریم که در سال آینده توسعه مییابد.
چرا از عنوان «بینالمللی» استفاده نمیکنیم؟
الهیاری با اشاره به استفاده نکردن ستاد برگزاری جشنواره از عنوان بینالمللی ادامه داد: تمام تلاش خود را انجام دادهایم تا به آیین نامه جشنواره موسیقی فجر وفادار بمانیم از این روز اگر ما از عنوان بینالمللی برای جشنواره استفاده نمیکنیم بدین جهت است که در آیین نامه از عنوان بینالمللی استفاده نشده است و ما هم به تبعیت از این موضوع عنوان بینالمللی استفاده نکردیم. به هر حال تمام تمرکز ستاد جشنواره مبتنی بر این نکته بوده بودیم که بتوانیم با برگزاری جلسات متعدد با هنرمندان شریف حوزه موسیقی و بررسی مشکلات آنها فضایی را فراهم سازیم که اجراهای موسیقی پیش روی مخاطبان گذاشته شود؛ فرآیندی که در حال شکلگیری است و در این مدت هم اجراهایی روی صحنه رفته که به واسطه حمایتهای انجمن موسیقی ایران میتواند دربرگیرنده دستاوردهای موثری برای اعتلای موسیقی باشد.
بهزاد عبدی دبیر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر هم در ادامه این نشست رسانهای گفت: من همیشه آهنگساز بودم و هستم. وقتی هم که در تیرماه امسال برای مسئولیت دبیری جشنواره موسیقی فجر از من دعوت شد، پذیرفتم تا در چارچوب آنچه به موسیقی فکر میکنم فعالیتهایی را انجام دهم. من احساس میکنم موسیقی مهمترین رکن جوشش یک جامعه است و جشنواره موسیقی فجر این امکان را میدهند تا همه آهنگسازان و اهالی موسیقی در این رویداد حضور داشته با توجه به رویکردی که به آن اشاره شد، حضور فعالی در یک رویداد موسیقایی داشته باشند.
«باربد» میتواند «سیمرغ» موسیقی باشد
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به جایزه باربد در جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: من بر این باورم جایزه باربد میتواند مانند سیمرغ جشنواره فیلم فجر تبدیل به جایزهای ارزشمند و مهم در موسیقی کشورمان باشد. کما اینکه خودِ من همواره وقتی از جشنواره فیلم فجر سیمرغ دریافت میکنم خاطرات خوبی به ذهنم میماند که امیدوارم در جایزه باربد محقق شود. به هر حال این جشنواره نهایت کوشش خود را انجام داده تا گروههای جوان و مستعد حوزه موسیقی در این رویداد حضور داشته و کارشان را ارائه دهند.
دبیر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با اشاره به برخی جزییات این رویداد ملی توضیح داد: بر اساس برنامهریزیهای انجام گرفته در بخش غیررقابتی تکنوازی ۲۷ خانم و ۴۹ آقا، در بخش غیر رقابتی گروهنوازی ۱۹ گروه، در بخش اجراهای رقابتی ۸ گروه شرکت کردهاند. این در حالی است که ۱۲ گروه در بخش پاپ و ۵ گروه در بخش ارکسترال، ۲۸ گروه در بخش موسیقی نواحی، دو گروه در بخش بانوان، چهار گروه از هنرستان موسیقی، ۱۴ گروه در بخش موسیقی سنتی، ۵ گروه در بخش موسیقی کلاسیک، ۱۱ گروه در بخش سرود و ۱۸۸ گروه در بخش استانها آثار خود را در این دوره از جشنواره ارائه میدهند که در مجموعه ۲۱ هزار ۲۶ هنرمند را مشتمل میشود. همین تعداد شرکت کننده هم برای ما باعث افتخار است که در حوزه موسیقیِ مظلوم توانستیم این حجم از استقبال را داشته باشیم.
۷ سالن با ۷۸ اجرا میزبان مخاطبان «موسیقی فجر»
امیرعباس ستایشگر مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و دبیر اجرایی سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر هم در این نشست خبری ضمن ارائه گزارشی از دیگر جزییات برگزاری این دوره توضیح داد: در این دوره هفت سالن میزبان اجراهای به صحنه رفته در جشنواره هستند که طی شش شب در قالب ۸۷ اجرا میزبان مخاطبان شرکتکننده در جشنواره خواهند بود. در این چارچوب تالار وحدت با اجرای آثاری ارکسترال و بینالملل، تالار رودکی و فرهنگسرای نیاوران با میزبانی از آثار بخش بینالملل و بانوان، فرهنگسرای ارسباران با میزبانی از آثار بخش سرود و موسیقی نواحی، مجموعه کوشک هنر مجموعه فرهنگی گردشگری عباس آباد، سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی، موزه هنرهای دینی امام علی میزبان دیگر بخشهای جشنواره از جمله جشنواره جشنوارهها و موسیقی ایرانی، موسیقی کلاسیک، موسیقی پاپ و دیگر گونهها خواهد بود.
وی درباره بخش استانها و بخش بینالملل جشنواره نیز توضیح داد: بر اساس برنامهریزیهای انجام ۱۶ استان طی روزهای برگزاری جشنواره میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده در بخش استانی جشنواره خواهند بود. در بخش بینالملل نیز هنرمندان و گروههایی از کشورهای پرتقال، روسیه، مجارستان، هند، تاجیکستان، ارمنستان، صربستان در رویداد سی و هشتم موسیقی فجر حضور پیدا میکنند.
این گزارش در حال به روز رسانی است...
منبع : خبرگزاری مهر
تجربه «رویای یک شب نیمه تابستان» در ایام نوروز
«آنجلّو» آماده نمایش شد
رکورد مخاطب روزانه سینمای ایران شکست/ استقبال از نوروزیها
تماشای برترین آثار سینمایی ایران و جهان در هفت سین شبکهها
«آتش و گلستان» در مرحله تصویربرداری است
داستان «جشن نوروز» در رادیو ایران روایت میشود
شیر شکار و جادو زنان «هفتخان اسفندیار» معرفی شدند
دوندهای که با قطع دو پا هم متوقف نشد!/ ساختن «ایران» با «نوروز»
تولیدات جدید مرکز انیمیشن سوره در راه است/ «لوپتو» سریال میشود؟
«قهرمانان معمولی» را از شبکه مستند تماشا کنید
محمدرضا علیمردانی «تعمیرکاران ماشینهای فرسوده» را دوبله کرد
در کنسرت نوروزی علیرضا طلیسچی چه گذشت؟
نوای ملکوتی قرآن را جذاب بشنوید/ معرفی یک پروژه ویژه
«کچل کفترباز» یادتان میدهد شاد باشید/ روایتی از یک قصه فولکلور
حرکت متخلفانه «برادران لیلا»/ هیچ مسامحهای با خاطیان نداریم
بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون درگذشت
مغناطیس نوروزی مادران در خانوادهها/ این «مادر» حرف نمیزند
«نگهبان» وارد چرخه اکران مردمی «عمار» میشود
تاریخ کنسرت خواننده آلبوم «سیزده ساعت عاشقی» مشخص شد
«پوست شیر» جدید روی پرده سینما میرود/ «رضا پروانه» در کنار مردم
تأکید بر توجه ویژه به تئاتر استانها/ مخاطب سرمایه اصلی تئاتر است
بازیگران و عوامل نمایش «فراموشان» معرفی شدند
فریبا کوثری و امیررضا دلاوری وارد «هفتخان اسفندیار» شدند
«جهان در سالی که گذشت» در رادیو ایران
نمایشگاه عکس اجراهای تالار هنر افتتاح شد/ آغاز اجرای جدید
ایام نوروز «کلوچه دارچینی» میل کنید/ یادی از حسین محب اهری
آغاز اجرای نمایشهای مرکز تئاتر کانون همزمان با روز جهانی تئاتر
جشن تولد یک سالگی «ایرانآوا» در نوروز ۱۴۰۲
نماهنگ «کارت صدآفرین» پیش روی مخاطبان قرار گرفت
انیمه ژاپنی گیشه سینماهای چین را قبضه کرد