میرنیوز
عبدالمحمد طاهری کاردار سابق و اولین مستشار فرهنگی وزارت امورخارجه ایران در وزارت معارف افغانستان، در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون حضور افغانستانیهای مهاجر در فصل جدید برنامه تلویزیونی «خانه ما» عنوان کرد: با توجه به اهمیت فرهنگ در روابط بین ملتها و اولویت آن قبل از مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی وجود تعاملات و تبادلات فرهنگی بسیار اهمیت دارد. به ویژه میان کشورهایی که مهمترین عناصر فرهنگی آنها در درجه اول دین و زبان و در درجه بعدی آداب، رسوم، آموزش، تمدن و سایر علایق و مشترکات لازم و غیر قابل چشم پوشی است. اگر این مسائل در قالب محصولات فرهنگی از جمله برنامههای تلویزیونی و سایر رسانههای فرهنگی دنبال نشود این دو کشور با آن همه وجوه مشترک به مرور از هم فاصله گرفته و دور میشوند.
این استاد دانشگاه شیراز با تاکید بر غرورآفرین بودن نام و محصولات ایرانی برای مردم افغانستان، بیان کرد: رسیدن به اهداف و منافع اقتصادی، سیاسی، اجتماعی زمانی امکانپذیر است که در گام اول تبادلات فرهنگی درستی پایه گذاری شود و اگر این تعاملات ایجاد نشوند سایر امور زیر سوال میروند و بی نتیجه خواهند بود. در مورد ایران و افغانستان نیز علاوه بر مرز مشترک بین این دو کشور نمیتوان اشتراکات فرهنگی بین دو کشور را نادیده گرفت و محیط استراتژیکی که ایران برای به دست آوردن آن سالها تلاش کرده و سرمایهگذاری فرهنگی کرده است را ازدست داد.
وی که تا کنون به بیش از ۷۰ کشور جهان سفر کرده است و در زمان حضور خود در وزارت معارف افغانستان اقدامات فرهنگی و آموزشی ارزندهای را برای مردم افغانستان انجام داده است، در این رابطه توضیح داد: برخی از شهرهای افغانستان به لحاظ آداب و رسوم حتی طبخ غذا، عروسی و عزاداری شبیه برخی شهرهای ایران مانند تربت جام و تربت حیدریه هستند یا شهر کابل بسیار شبیه شهرهای جنوبی ایران است از این رو جمهوری اسلامی ایران طی دهههای گذشته رویکرد ویژهای نسبت به این کشور داشته و در بحث صادرات فرهنگی به ویژه کتاب و امر آموزش و پرورش سرمایهگذاری زیادی در منطقه کابل و برخی دیگر از مناطق افغانستان انجام داده است.
مؤلف کتابهایی در زمینه فرهنگ و مدیریت آموزشی ضمن اشاره بر علاقه خاص دانش آموزان و دانشجویان افغانستانی به کتابهای غیر درسی ایرانی، گفت: آن سالها گاهی برخوردهای نسنجیده توسط برخی نهادهای رسمی صورت گرفت که بهعنوان مرجع روی مردم عادی ایران نیز تأثیر منفی میگذاشت و همین مساله موجب شد تا بهمرور وزارت معارف افغان رویکرد عربستان و پاکستان را جایگزین رویکرد ایرانیان کرد و موقعیت استراتژیک ایران، خدشه دارشد.
وی تاکید کرد: متأسفانه همین اشتباهات برروی دیدگاه کل جامعه تأثیر منفی میگذارد و از این رو به عقیده من به عنوان کسی که مطالعات، تالیفات و سخنرانیهای فرهنگی زیادی داشته ام راهی که سازندگان برنامه «خانه ما» در فصل هشتم، پیش گرفته اند راه بسیار درستی برای نزدیکی و تلفیق فرهنگی و زدودن تعارضاتی است که خود مردم ما از آنها آسیب میبینند و سودی عایدشان نمیشود.
وی اضافه کرد: به برنامه «خانه ما» و سایر برنامه سازان پیشنهاد میکنم خانوادهها و افراد موفق و تحصیلکرده افغانی را نیز به مردم ایران معرفی کنند و مثلاً در آئینهای فرهنگی مشترک، مانند عید نوروز و امثال آن از حضور افغانستانیها در برنامههای تلویزیونی استفاده کنند تا به مرور باورهای غلط نسبت به افغانیان در بین مردم و برخی مسؤولان از بین برود.
کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در خاتمه ضمن تبریک و آرزوی موفقیت برای سازندگان «خانه ما» بهویژه در گامی که برای به تصویر کشیدن خانوادههای افغانی و ایجاد تعامل فرهنگی برداشتهاند، افزود: وقتی جوانان افغانی تیمهای ورزشی ایرانی را با افتخار دنبال میکنند، سریال ایرانی میبینند، فیلمهای سینمایی ایرانی نگاه میکنند و به تولیدات ایرانی افتخار میکنند، چرا ما اصرار داریم چنین سرمایه بزرگی را ازدست بدهیم؟
فصل هشتم مستندمسابقه «خانه ما» به کارگردانی احسان عمادی و امین کفاش زاده و تهیه کنندگی حسین افشار جمعه شبها ساعت ۱۹ از شبکه نسیم پخش میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
معاون رئیس جمهور: باید زمینه را برای فعالیت هنری زنان فراهم کرد
معاون رئیس جمهور از علاقه به آهنگهای همایون شجریان و لزوم تسهیلگری برای فعالیت هنری زنان گفت
شنیدن نواهای شرقی گروه هلندی با همراهی نوازندگان زن ایرانی
اعلام زمان تشییع و چند پیام تسلیت برای شاپور عظیمی
جشنواره پژواک در ارتقای برنامهسازان رادیو موثر بوده است؟
کدام برنامههای رادیویی به جشنواره موسیقی فجر پرداختند؟
«چهارگاهی» در تالار رودکی روی صحنه میرود
رونمایی «چگونه هنرمند موفقی شویم؟» در شهر کتاب ایرانشهر
عکسهای میشل ستبون عکاس فرانسوی در نیاوران
رونمایی از پوستر کمدی «دایناسور»
در شبی ضدترامپی نویسندگان آمریکا به «آنورا» و «شوگان» جایزه دادند
نمایشنامهخوانی «باغوحش شیشهای» در سالن نمایش آریا
«عرفان» اجراهای فجر چهلم را تمام میکند
طنین نوای آذری در کهریزک
از ستارهباران شدن سالن تا نوازندههایی که بهتر از خواننده کار کردند!
«آوای رکنی» در نیاوران مینوازند
نواختن زنگ پایانی «موسیقی فجر» با حضور بزرگان موسیقی
«گرامر» در مجموعه تئاتر لبخند
شاپور عظیمی منتقد سینما درگذشت
تبریک تولد علی زندوکیلی وسط اجرای کنسرت جشنواره موسیقی!
حقیقتی که تئاتر از جنگ جهانی دوم فاش میکند!
سعید رشتیان: آثار مستند در جشنواره فجر آینده فراخوان مستقل داشته باشند
متن سریال «انگل» در حال نوشته شدن است
سرپرست گروه موسیقی «هیلان»: درباره کیفیت اجرای گروهمان ادعا داریم
«بچه مردم» منتخب هیئت داوران جایزه «پارسی جان» شد
ساخت «یه قل، دو قل» با اجرای مهران مدیری مجوز گرفت
روزنامه آگاه درباره «تاسیان» چه نوشت؟
بازدید هیئت سینمایی هند از موزه سینما
توقف یک هفتهای اجرای «مثلث» به دلیل مصدومیت بازیگر نمایش
نادره رضایی: آثار هنری معاصر بیانگر کلافهای پیچیدهای در زندگی مدرن هستند