میرنیوز
مسعود آب پرور کارگردان سریال «مستوران» درباره این مجموعه که تاکنون دو قسمت از آن پخش شده و سوالهایی را برای مخاطب نسبت به فضاسازی رئال یا فانتزی این اثر به وجود آمدهاست به خبرنگار مهر بیان کرد: ژانر این سریال فانتزی و افسانهای است و قصه مبنای واقعی ندارد بلکه قصهها برگرفته از داستانهای کهن ایرانی است.
وی در ادامه درباره مولفههایی که نسبت به فضای فانتزی یا واقعی در سریال وجود دارد گفت: این سریال مبنای تاریخی ندارد اما چون مخاطب عادت بصری به چنین مجموعههایی نداشته است شاید هنوز نتوانسته این تفکیک بین رئال و فانتزی را بپذیرد.
این کارگردان در بخش دیگر درباره پرداختن به افسانههای ایرانی و در عین حال برخی مولفههای دینی عنوان کرد: بخشی از آداب و مناسک دینی را هم در سریال میبینیم که وجود آنها هم قواعد خاص خودش را دارد ما در کشوری زندگی میکنیم که بنیانش این فضای ایدئولوژیک را دارد. از طرفی اگر به لباسها و معماریها در سریال نگاه کنید به ایران ۶۰۰ سال پیش تعلق دارد که به زمان صفویه میرسد که شیعه هم در آن زمان شکل گرفته بود.
آب پرور درباره نمونههایی چون «سلطان و شبان» و اینکه این سریال چقدر میتواند مانند آن آثار مخاطبش را جذب کند توضیح داد: «سلطان و شبان» نمونه خوبی از این فضای فانتزی است که آنجا فضا کمدی و طنز بود و ما وارد فضای تراژیک شدیم. ما حتی در این سریال از محمدرضا سرشار (رهگذر) به عنوان راوی استفاده کردیم تا یک نوستالژی ایجاد کرده و برای نسل جدیدتر هم خاطرهسازی کنیم.
وی با اشاره به قسمتهای بعدی این سریال گفت: فکر میکنم «مستوران» بی هیچ واسطهای میتواند با مخاطبش ارتباط بگیرد. بافت قصه، روابط آدمها، نوع تصویرپردازی و فضاسازی و… میتواند برای مخاطب جذاب باشد.
کارگردان «هوش سیاه» در بخشی دیگر به یک عادت غلط اشاره و بیان کرد: مخاطب تلویزیون به شدت به طنز اعتیاد پیدا کرده است که بخشی به سلیقه سازی تلویزیون برای آنها برمیگردد که در این سالها صرفاً سراغ طنز رفته است. حالا مخاطب هم اگر طنز روی آنتن نباشد سراغ طنز را میگیرد درحالیکه این انحراف سلیقه مخاطب است.
وی در پایان گفت: اگر تلویزیون در سوژه مخاطبمحور است باید سراغ همه مخاطبان برود. خود من سعی کردهام سمت ساخت سلیقه بروم و در حوزه پلیسی این رویکرد را داشتهام. بعد از «هوش سیاه» هم سطح مطالبات تماشاگر در ژانر پلیسی بالاتر رفت و امیدوارم بعد از «مستوران» هم چنین اتفاقی رخ دهد.
منبع : خبرگزاری مهر
تاریخ انتشار «آتش نهان» پرواز همای مشخص شد
«احمد» به کانادا میرود
کارگردان «سوجان» از استعداد بازیگران گیلانی سریال گفت
سینمای مقاومت محرک، حیات بخش و مطالبهگر است
تماشاخانه صحنه آبی و روایت «اینجا همه چیز غیر عادیست»
سامان خلیلیان «درد» را به صحنه میآورد
ارومیه میزبان جشنواره «سودای عشق» شد
«سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
انتشار جدول زمانبندی مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره مقاومت
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود