میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه دانشجویی «سایه» با حضور محمدحسین یاوری دبیر این رویداد، علی زارعی دبیر بخش کارگاهی و احمد معارفوند دبیر بخش رقابتی ظهر ۲۶ اردیبهشتماه در دانشگاه سوره برگزار شد.
در ابتدای این نشست یاوری بیان کرد: این جشنواره بعد از چهار سال تعطیلی، در حال برگزاری است و همین موضوع کار را سخت میکرد، به طبع بچههای تیم ما زحمت زیادی کشیدند که از آنها تشکر میکنم، یک سال است که ما درگیر برگزاری این رویداد هستیم. هیچ اسپانسری از جشنوارههای دانشجویی حمایت نمیکند و این معضل چنین جشنوارههایی است میتوانم بگویم از نظر هزینه برگزاری جشنوارههای دانشجویی با سایر جشنوارهها اختلاف صد برابری دارد.
وی افزود: ما برای بخش کارگاهی و رقابتی فراخوان دادیم و هفته گذشته آثار رقابتی را اعلام کردیم که کار جدی تر شد، مکان برگزاری دو جاست، در سینما سپیده و سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران، اکران فیلمهای را خواهیم داشت ضمن اینکه ما هر روز یک ورکشاپ داریم که جزییاتش اعلام میشود. باید عنوان کنم ما یک پیچینگ هم داریم که منجر به دادن فاند به دانشجویان میشود.
سپس زارعی درباره بخش کارگاهی گفت: اختتامیه این بخش به این صورت است که بچهها طرحهای خود را جلوی سرمایهگذاران پرزنت میکنند و در صورت قبولی هزینه ساخت آن از سوی سرمایهگذاران تامین میشود. اسپانسر اصلی ما انجمن سینمای جوان است و این انجمن حداقل دو طرح را از دانشجویان میپذیرد. خانه مستند انقلاب اسلامی، مرکز گسترش سینمای مستند تجربی و پویانمایی، چند استدیوی خصوصی، پلتفرم ودیو، چند تهیهکننده خصوصی و… دیگر اسپانسرهای ما هستند.
در ادامه یاوری گفت: ما هم اکران آنلاین و هم اکران حضوری داریم، درواقع پلتفرم ودیو بخش اکران آنلاین را بر عهده دارد.
یاوری در ادامه مطرح کرد: امسال بزرگداشت بهرام دهقانی را داریم که از تدوینگران خوب کشورمان هستند، مستندی هم برای ایشان ساختهایم، ضمن اینکه با توجه به اینکه ایشان با «برادران لیلا» در کن هستند، پس از بازگشت مراسمی در دانشگاه برایشان میگیریم.
سپس زارعی درباره جلسات پیچینگ عنوان کرد: از اسفند که طرحها انتخاب شد تا اردیبهشت ماه صاحبان طرحها جلساتی را با منتورها داشتند که جلسه پیچینگ نهایی دو خرداد برگزار میشود. سه طرح مستند، یک طرح انیمیشن و بقیه طرحهای پیچینگ داستانی هستند، طرحهای داستانی هم موضوعات مختلف از اجتماعی گرفته تا جنگی را برخوردار هستند.
یاوری درباره شباهت ساختاری جشنواره «سایه» با جشنواره «نهال» بیان کرد: فستیوال «نهال» هم یک جشنواره دانشجویی است که البته به صورت بینالمللی برگزار میشود، ممکن است جشنواره ما شباهتی هم با جشنواره «نهال» داشته باشد اما ما برای اینکه «سایه» متفاوت باشد به سراغ بخش کارگاهی رفتیم چون معتقدیم هرچه بستر بیشتری برای فعالیت دانشجویان فراهم باشد این بسترها باعث دیده شدن بچهها میشود، ما خودمان هم آثاری به «نهال» میفرستیم و تعامل مثبتی با آنها داریم، چنین رویدادهایی اتفاقات خوب و بزرگی هستند که میتوانند باعث دیده شدن بچهها شوند. ما هم میخواستیم علاوه بر نمایش فیلم، تولید فیلم را هم داشته باشیم چون کمبود بودجه باعث میشود بچهها سراغ تولید نروند، به همین دلیل به بچهها فاند داده میشود و ممکن است از دل همین فاندها فیلمهایی تولید شود که سال دیگر در بخش رقابتی ما باشند...
در بخش دیگر از این نشست زارعی درباره منتورهای این رویداد گفت: همه منتورهای ما به جز آقای یابنده تحصیلکرده دانشگاه سوره بودهاند، ما این دیدگاه را داشتیم که به سراغ کسانی برویم که در این دانشگاه تحصیل کرده بودند، آقایان مکری، روستایی، مهدویان هم اسمهای ارزشمندی برای ما هستند، با این دوستان تعامل و مشورت داشتهایم.
سپس وی با گلایهمندی از برخی انتقادات دانشجویان توضیح داد: همه ما میدانیم که کار دانشجویی خیلی سخت است، حدود یک سال است بدون هیچ قرارداد و دستمزدی با این جشنواره درگیر هستیم و کار ما بالا و پایین داشته ولی کار پیش رفته است، با این حال گاهی دل آدم میشکند که این مسأله هم از سوی دانشجویان رخ داده به ویژه از زمانی که نتایج اعلام شده است و برخی دانشجویان قضاوت غیر منصفانهای داشتند اما کاش زحمات ما را ببینند، این در حالی است که هجمه وارد میکنند و زحمات یک ساله را زیر سوال میبرند، کاش با خودمان تماس بگیرند و موارد خود را بگویند.
یاوری هم مطرح کرد: آثار همه کسانی که به نظر هیأت انتخاب شایسته بودهاند وارد بخش رقابتی شدهاند و هیچ موضوع شخصی در این مورد دخیل نبوده است.
وی در پایان گفت: وقتی قرار است جشنوارهای برگزار شود نیازمند مجوزهایی است که ما توانستیم مجوز ارشاد را برای اکران آثار در بیرون از دانشگاه بگیریم. این را هم باید بگویم هیچی فیلمی به لحاظ دریافت مجوز، دچار مشکل نشد.
منبع : خبرگزاری مهر
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون
پیام معاون هنری وزیر ارشاد به نوزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز
«هفتاد سی» هم به چرخه رقابت کمدیها پیوست
نمایشنامههای تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام و تله تئاتر توسط سیمرغ
یک دعوت برای شنیدن ایدههای جدید در موسیقی!
برگزیدگان جشن حافظ مشخص شدند/ تجلیل از یک بازیگر پیشکسوت
برندگان جشن حافظ مشخص شدند/ تقدیر از یک بازیگر پیشکسوت
خودداری اپل از همکاری مجدد با جرج کلونی و برد پیت در «گرگها»
«شوق پرواز» به کلک خیال رسید
نمایش آثار ۶۰ هنرمند در گالری کوشک باغ هنر
بررسی چالشهای تأمین بودجه آموزش و پرورش در«پرسشگر»
پخش برنامه سروش صحت از ۶ آذر
اجرای نوانمایش «جیمنون» در برج میلاد
آغاز پخش فصل جدید «جشنواره قرآنی صد» از امروز
نتانیاهو و گالانت زندانی در میدان فلسطین
فرزاد موتمن: «لاتبازی» فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«در آغوش درخت» یک جایزه جهانی گرفت
برگزاری آیین یادبود زینب علیپور طهرانی در مسجد بلال صداوسیما
شب یادبود احمد آقالو توسط «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد
معرفی آثار راه یافته در بخش خیابانی جشنواره تئاتر «سودای عشق»
آغاز نخستین همکاری مشترک «کماکان» و «ایستگاه»
فرزاد موتمن: لاتبازی فضای سینمای اجتماعی را در بر گرفته است
«مارمولکایa+b+c/d» به صحنه میآید