میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه کوتاه تلویزیونی «قندنامه» که جدیدترین محصول مرکز مستند سوره است، با موضوع اهمیت زبان و ادب فارسی در نوروز ۱۴۰۱ میزبان مخاطبان خود در شبکه مستند شده است.
سعید فرمانی، پژوهشگر و نویسنده مجموعه کوتاه تلویزیونی «قندنامه»، با بیان اینکه بهواسطه یاسر فریادرس مدیر پیشین مرکز مستند سوره، با محسن کریمیان، کارگردان و تهیهکننده «قندنامه»، آشنا شده است، درباره ایده ساخت این مجموعه به خبرنگار مهر عنوان کرد: پیشنهاد اولیه و طرح خام این برنامه را یاسر فریادرس که مدیری جوان و خلاق و کاربلد است، بر اساس دغدغهای که درباره زبان فارسی داشت، مطرح کرد. پس از آن، بهمرور که پیش رفتیم، متوجه شدم میتوانیم با همکاری محسن کریمیان به چنین موضوع مهمی بیشتر توجه و کاری درخور عرضه تولید کنیم.
پژوهشگر «قندنامه» درباره منابع استفادهشده برای نگارش این مجموعه گفت: دَهها منبع از منابع کهن و امروزی برای نگارش این مجموعه تهیه و از نظر گذرانده شده است؛ برای مثال، کتاب «چهار مقاله» نظامیعروضی از منابع کهنی است که از آن استفاده کردهام. و یا «سفرنامه ابنبطوطه» که در قرن ۸ هجری به نگارش درآمده و اصل آن به زبان عربی است و استاد محمدعلی موحد آن را به زبان فارسی ترجمه کرده است. همچنین، از آخرین تحقیقات پژوهشگران امروزی نیز بهعنوان منابعِ روز بهره گرفتهام.
فرمانی تاکید کرد: از آنجا که «قندنامه» یک مجموعه کوتاه تلویزیونی و مجال آن اندک است، نمیتوانستیم به شیوه تحقیقات مکتوب امروز نام ارجاعات مختلف در تکتک موارد را ذکر کنیم، به همین دلیل، صرفاً بستهای مختصر و فشرده، متناسب با سلیقه مخاطب امروز، عرضه کردهایم.
نویسنده «قندنامه» با اشاره به اینکه چارچوب اولیه پیشنهادی یکی از چالشهای این پروژه بود، گفت: ما در حکایات زبان فارسی شاید به منابعی برخورد میکردیم که بتوانیم خواسته اولیه را تامین کنیم اما چون ممکن بود تعداد آن در بازه زمانی تعیینشده به ۲۶ قسمت نرسد، با چالش مواجه شدیم.
وی اضافه کرد: مجبور بودیم برخی از حکایتها را به زبانی بیان کنیم که همه مخاطبان امروزی در هر گروه سنی بتوانند از آن بهره ببرند. در حقیقت، در نگارش متن و شکل ساخت، تلاش شده است قالبی عرضه شود که برای مخاطب امروزی جذاب باشد، نه اینکه به شیوههای متداول و رایج سنتی بپردازیم.
فرمانی در پایان گفت: هر چه پیشتر میرفتیم، پنجرههایی جدید باز میشد اما نمیخواستیم از چارچوبی که برای خودمان تعیین کرده بودیم، عبور کنیم و قصد داشتیم فضای کلی ۲۶ قسمت در یک حالوهوا باشد. همچنین، به دوستان پیشنهاد کردم مجموعهای دیگر برای موضوعاتی که در «قندنامه» به آنها نمیپردازیم، با موضوع اشتباهات و غلطهای رایج امروزه زبان فارسی، ساخته شود.
منبع : خبرگزاری مهر
سینمای مقاومت محرک، حیات بخش و مطالبهگر است
تماشاخانه صحنه آبی و روایت «اینجا همه چیز غیر عادیست»
سامان خلیلیان «درد» را به صحنه میآورد
ارومیه میزبان جشنواره «سودای عشق» شد
«سلام آنا» به جشنواره داکا میرود
انتشار جدول زمانبندی مسابقه تئاتر صحنهای جشنواره مقاومت
«آذرگان» ویژه بانوان به صحنه میرود
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی دار فانی را وداع گفت
نمایش آیینی «حریم» روی صحنه رفت
«جسدهای جاندار» مسعود کیمیایی تماشایی میشود
در این نمایش کمدی حرفهای جدی گفته میشود!
نیروهای داوطلب چطور در برگزاری یک جشنواره مشارکت میکنند؟
ساترا برای ممیزی آثار شبکه نمایش خانگی هزینه میگیرد؟
بررسی درجهبندی سنی سینما در یک برنامه رادیویی
انتصاب جدید در شبکه دو سیما
معرفی آثار بخش نمایشهای صحنهای جشنواره تئاتر «سودای عشق»
نمایش «ره صدساله» در تماشاخانه سنگلج
«سورنا در کارخانه اسباببازی» به تالار هنر رسید
«رفتن»، «رومئو و ژولیت» و «من کُشی» در عمارت نوفللوشاتو
رونمایی از یک چالش بزرگ در نوازندگی
ناگفتههایی از مدرسه مروی تهران در یک مستند
انتشار لوگوی نمایش میدانی امین زندگانی
امیرمهدی ژوله با «ملاقات با جادوگر» به اکران آنلاین میآید
پایان بازبینی آثار نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق
راهیابی «آوای ابرها» به جشنواره حقوق بشر اردن
«آبی روشن» مسافر نیجریه شد
«۱۲ زن خشمگین» خوانش میشود
زوج مستندساز نامزد دریافت تندیس بوف طلایی جشنواره مسکو شدند
فصل سوم «آقای قاضی» و تولید سیتکام در دستور کار سیمرغ
تمدید فراخوان تولید و اجرای نمایش در مرکز تئاتر کانون