میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» با حضور محمد حمیدیمقدم دبیر جشنواره و شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی این جشنواره سینمایی به صورت آنلاین برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، محمد حمیدیمقدم با اشاره به برگزاری آنلاین جشنواره گفت: همان طور که میدانید با شیوع کرونا بسیاری از رویدادهای سینمایی در ایران و جهان، دچار تعطیلی و تعویق شدند و یا خللی در برگزاری آنان به وجود آمد اما با گذشت چند ماه جشنوارههای سینمایی در سراسر دنیا متوجه شدند که زندگی باید ادامه پیدا کند و شور و شعف ناشی از سینما باید ادامه داشته باشد. ما این رویدادهای بزرگ سینمایی را رصد کردیم و در نهایت تصمیم گرفتیم که با تشکیل شورای سیاستگذاری جشنواره که جمعی از متخصصین سینما در آن حضور دارند، جشنواره را به صورت آنلاین برگزار کنیم و تجربهای جدید را در این زمینه رقم بزنیم. با تصمیم سازمان سینمایی قرار شد سامانههایی برای برگزاری آنلاین درنظر گرفته شود و برهمین اساس، بخشهایی از جشنواره کودک به صورت آنلاین برگزار شد اما جشنواره سینما حقیقت اولین جشنواره سینمایی امسال است که کاملا به صورت آنلاین برگزار میشود و دنیای جدیدی را رقم خواهد زد.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط امسال انتظار نداشتیم آثار زیادی به دبیرخانه ارسال شود ولی از زمانی که فراخوان جشنواره با تاخیر منتشر شد، شاهد افزایش سه تا چهار درصدی ارسال آثار مواجه شدیم. پس از آن، شوراهای انتخاب کارشان را براساس شکل مشاوره و انتخاب آغاز کردند. برهمین اساس، 67 فیلم در بخش ملی انتخاب شدند که از این تعداد، 26 فیلم کوتاه، 25 مستند نیمه بلند و 16 فیلم بلند حضور دارند. در بخش شهید آوینی هم که یکی از بخشهای مهم جشنواره است، 31 فیلم انتخاب شدند و که نسبت به سال گذشته رشد داشتیم. در بخش کارآفرینی هم 16 فیلم داشتیم. علاوه بر این، امسال با توجه به بیماری کرونا، بخش جدیدی به این نام را داشتیم که نوعی واکنش مسئولانه به اتفاق و رویداد مهم امسال است. در این بخش نیز 25 فیلم در جشنواره حضور دارد. در کنار اینها، 10 فیلم نیز در بخش خارج از مسابقه نمایش داده میشود.
دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت با اشاره به برگزاری غیررقابتی بخش بینالملل گفت: امسال با توجه به شیوع کرونا و عدم امکان ورود مهمانان خارجی به دلیل توقف سفرها تصمیم گرفتیم رقابت را از این بخش حذف کنیم البته با توجه به اشتیاق مستندسازان برای ارتباط با مهمترین آثار سینمای جهان تصمیم گرفتیم مهمترین فیلمهای سال گذشته میلادی را در جشنواره به نمایش دربیاوریم.
حمیدیمقدم تأکید کرد: در توضیح برگزاری آنلاین جشنواره باید بگویم که سامانههای نمایش آنلاین در کنار ما حضور دارند. سامانههای هاشور، نماوا، فیلیمو و تیوا در کنار ما هستند. سامانه هاشور به عنوان خانه جشنواره انتخاب شده و مانند همان پردیس چارسو است. در این سامانه همه فیلمها به نمایش درمیآید. علاوه بر این، فیلمها در سامانههای فیلیمو و نماوا به صورت عمومی به نمایش درمیآید که علاقهمندان میتوانند با خرید بلیط، مستندها را تماشا کنند. باید اشاره کنم که تمام هزینههای فروش بلیط در این سامانه به صاحبان آثار و سرمایهگذاران منتقل میشود.
وی درخصوص مراسمهای نکوداشت جشنواره حقیقت گفت: امسال بزرگان مهم و تأثیرگذاری را در سینمای مستند از دست دادیم. برهمین اساس مراسمات بزرگداشتی برگزار خواهد شد. خسرو سینایی، اکبر عالمی، منوچهر طیاب و حمید سهیلی از چهرههایی بودند که در یک سال گذشته آنان را از دست دادیم و برای گرامیداشت یاد و خاطره آنان چهار روز از جشنواره را به آنها اختصاص خواهیم داد. همچنین از کامران شیردل، مهوش شیخالاسلامی و فرشاد فداییان در روزهای دیگر تجلیل خواهیم کرد. همچنین با توجه به اتفاقی که در سال گذشته رخ داد و شهید سلیمانی به شهادت رسیدند، در جشنواره امسال یک جایزه ویژه برای بهترین فیلم مستند در زمینه تبیین نقش سردار حاج قاسم سلیمانی اهدا خواهد شد.
دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برگزاری آنلاین ممکن است سبب قاچاق فیلمها شود، گفت: صیانت از حقوق آثار موضوع بسیار مهمی است و بزرگان سینما هم با این موضوع درگیر هستند. ما در فراخوان هم گفتیم که این امکان وجود دارد که با همه تلاشها برای صیانت از حقوق آثار ممکن است رخنهای وجود داشته باشد. ما موضوع قاچاق را صادقانه با فیلمسازان مطرح کردیم و همه با علم بر این موضوع در جشنواره شرکت کردهاند. البته همه ما تلاشمان را برای صیانت از آثار میکنیم. با این حال با توجه به این که ممکن بود قاچاق فیلمها از خارج از کشور رخ بدهد، امکان نمایش برای خارج از کشور وجود ندارد و صرفا آیپیهای داخلی میتوانند فیلمها را ببینند.
وی در توضیح نمایش فیلمها در سامانههای برخط گفت: پخش آثار در سامانههای فیلیمو، نمآوا و هاشور تمام فیلمها یکدست و یکسان است و البته به دلیل انلاین بودن دیگر نگرانی وجود ندارد که راس ساعت فیلمها را تماشا کند. مخاطبین میتوانند فیلمها را در مدت 12 ساعت تماشا کنند. قیمت بلیطهای تک سانس نیز بین 5 تا 10 هزار تومان است. اگر کسی فیلمی را از دست بدهد، در سامانه دیگری میتواند آن را پیدا کند. البته برخی فیلمها با توجه به موضوعاتی که داشتند، تقاضا کردند که بیش از پانصد تا هزار نفر فیلم را نبینند یا حتی بخشی از صاحبان آثار درخواست کردند که فیلمشان فقط در خانه جشنواره به نمایش دربیاید.
حمیدیمقدم با اشاره به انتخاب آثار برتر از نگاه مردمی گفت: به صورت کلی انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران ربطی به جشنوارهها ندارد و امری است که توسط نمایندگان خانه سینما انجام میشود. در حقیقت متولی این امر صنف مستندسازان است تلاش میکنیم که این بخش را امسال داشته باشیم.
دبیر جشنواره سینما حقیقت در بخش دیگری از صحبتهای خود اعضای هیئت انتخاب را معرفی کرد و گفت: در بخش مستند کوتاه، الهام اسدی، امیر اصانلو و فخرالدین سیدی، در بخش نیمه بلند، امیرحسین نوروزی، بهروز ملبوسباف و مینا مشهدی مهدی و در بخش بلند، رایا نصیری، مهدی بخشیمقدم و سیدحسین حقگو اعضای هیئت انتخاب را تشکیل دادهاند.
حمیدیمقدم خبر از تعویق هشت روزه برگزاری جشنواره داد و گفت: با توجه به زمانبندی قبلی قرار بود که جشنواره از 18 تا 25 آذر برگزار شود اما ولی با توجه به تعطیلات در شهر تهران، زیرساختهایمان دیرتر فراهم میشود و به همین دلیل چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت با تاخیری هشت روزه آغاز میشود. برهمین اساس، جشنواره از 25 آذر تا 2 دیماه برگزار خواهد شد.
در پایان این نشست از پوستر جشنواره رونمایی شد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس